Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας του WWF Ελλάς


Για ακόμα μία χρονιά διοργανώνονται Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας από το WWF Ελλάς (τα 4 πρώτα με την ευγενική υποστήριξη της Amita Motion) σε σημαντικές οικολογικές περιοχές της Ελλάδας. Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο της οργάνωσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε αυτό, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του εθελοντισμού, να διασκεδάσουν αλλά και να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο της Ελλάδας.
Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την πρωινή εργασία, συζητήσεις και περιηγήσεις από το επιστημονικό δυναμικό του WWF Ελλάς, εκδρομές, αλλά και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα. Συμμετέχουν άτομα ηλικίας 18-35 ετών, υπό την καθοδήγηση των τοπικών συνεργατών του WWF Ελλάς. Το κόστος συμμετοχής είναι 105 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, τη διατροφή, την ιδιωτική ασφάλιση, τις ξεναγήσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς, καθώς και περιηγήσεις-εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή των προγραμμάτων. Φέτος τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιοχές:

Σούδα Χανίων, Κρήτη, 11-24 Ιουλίου 2010. Εργασία: Χειρωνακτική (απομάκρυνση φερτών υλικών) για τη διαμόρφωση του υγροτόπου μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης μπαζών που είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς και διαμόρφωση οικοτουριστικών διαδρομών.

Παραλία Σεκανίων, Ζάκυνθος, 18-31 Ιουλίου 2010. Εργασία: Συντήρηση μονοπατιών, αυλακιών, πασσάλων, καθώς και του φυλακίου που βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής των Σεκανίων. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Λίμνη Κερκίνη, 25 Ιουλίου-7 Αυγούστου 2010. Εργασία: Κατασκευή πλωτών ξύλινων βάσεων για φώλιασμα σπάνιων πουλιών, κατασκευή τεχνητών θέσεων ανάπαυσης πουλιών, δημιουργία και συντήρηση υποδομών (κιόσκια, θέσεις παρατήρησης πουλιών κλπ), σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Πρέσπες, 8-21 Αυγούστου 2010. Εργασία: Παρακολούθηση και καταγραφή των πελεκάνων που περνάνε από το όρος Βαρνούντα, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών.

Βωβούσα, Ανατολικό Ζαγόρι, Πίνδος, 1 Αυγούστου-12 Σεπτεμβρίου 2010. Το πρόγραμμα οργανώνεται από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Πίνδος Περιβαλλοντική και WWF Ελλάς. Εργασία: Περιπολίες σε επιλεγμένα σημεία του δάσους, καθώς και στελέχωση πυροφυλακίων. Περίοδοι: Τρεις (3), ήτοι 1-15 Αυγούστου, 15-29 Αυγούστου και 29 Αυγούστου-12 Σεπτεμβρίου 2010.

Αναβρυτή, Ταΰγετος, 1 Αυγούστου-29 Αυγούστου 2010. Το πρόγραμμα οργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και τον ΕΟΣ Σπάρτης. Εργασία: Συντήρηση πεζοπορικών μονοπατιών, καθώς και στελέχωση πυροφυλακίων. Περίοδοι: Δύο (2) ήτοι 1-14 Αυγούστου και 16-29 Αυγούστου 2010.

Φράγμα Απολακκιάς, Ρόδος, 8-22 Αυγούστου 2010. Εργασία: Συντήρηση οικοτουριστικών εγκαταστάσεων, καθαρισμοί παραλιών και στελέχωση πυροφυλακίων.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: Τζένη Λαζάρου, συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών WWF Ελλάς. Τηλ. 210-3314893, j.lazarou@wwf.gr

http://nazw.blogspot.com/2010/06/wwf.html

Βόλτα με σκοπό τον βιασμό

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, συνέλαβαν 22χρονο ημεδαπό ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό μιας 24χρονης ημεδαπής .
Ειδικότερα, σήμερα, πρωινές ώρες, καταγγέλθηκε στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ρεθύμνου, από την 24χρονη, ότι ο 22χρονος, με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση, αφού την επιβίβασε στο ΙΧΕ αυτ/το του, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία του Αδελιανού Κάμπου και ασκώντας σωματική βία, την ανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική έρευνα, περί ώρα 14.00, εντοπίσθηκε ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης, ο οποίος προσήχθη στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ομολόγησε την πράξη του και κρατείται.
Ο 22χρονος δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.

http://crimesonair.blogspot.com/2010/06/blog-post_3204.html

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την υποβάθμιση του οίκου Moody’s


Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την υποβάθμιση του οίκου Moody’s στην οποία αναφέρεται ότι "η σημερινή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s κατά κανένα τρόπο δεν αντανακλά ούτε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες ούτε...





...τις προοπτικές που διανοίγονται από τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνουν με μεγάλη σαφήνεια ότι το πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. εκτελείται κανονικά, με το έλλειμμα να έχει μειωθεί 40% σε σχέση με το 2009. Αυτή η σημαντική βελτίωση έχει αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον, η ύφεση κατά το πρώτο τρίμηνο είναι μικρότερη από αυτή που προβλέπεται για ολόκληρο το έτος από το Μνημόνιο. Οι εισπράξεις από Φ.Π.Α., που δημιουργήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο, αυξήθηκαν κατά 6% ενώ πέρυσι είχαν μειωθεί κατά 11%.

Όλες οι διαφορετικές διαρθρωτικές δράσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας υλοποιούνται κανονικά και πολλές είναι ήδη μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Η δε πορεία του χρέους, παρότι σήμερα ανοδική, αναμένεται να αποκλιμακωθεί από το 2013 και ίσως και νωρίτερα εφόσον φαίνεται να διαμορφώνονται σταδιακά πιο ευνοϊκές συνθήκες.

Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει απολύτως προσηλωμένη στο έργο της δημοσιονομικής προσαρμογής και της βελτίωσης των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας."

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/moodys_9498.html

Είκοσι τρία χρόνια από το έπος του 1987! Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Ήταν 14 Ιουνίου 1987 όταν ο ελληνικός αθλητισμός καμάρωνε για το μεγαλύτερο επίτευγμά του (μέχρι το ...επόμενο). Η Εθνική ομάδα του μπάσκετ κατακτούσε το πρωτάθλημα Ευρώπης και οι Έλληνες ξεχύνονταν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την απίστευτη επιτυχία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με δειλά βήματα, στην διοργάνωση αλλά δεν άργησε και πολύ για να...ξεψαρώσει. Την εύκολη επικράτηση επί της γειτόνισσας Ρουμανίας, ακολούθησε η μεγάλη εμφάνιση και νίκη κόντρα στο μεγαθήριο, που άκουγε στο όνομα Γιουγκοσλαβία. 

Την φόρα της παρέας του Νίκου Γκάλη, έκοψε απότομα η Ισπανία του Σαν Επιφάνιο και η Σοβιετική Ένωση με την βοήθεια των διαιτητών. Η Εθνική Ελλάδας όμως αντεπιτέθηκε και με την νίκη της επί της Γαλλίας, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί η Ιταλία αποδείχθηκε εύκολη λεία, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την μεγάλη των «πλάβι» σχολή. 

Παρά το νωθρό ξεκίνημα, η ομάδα του Κώστα Πολίτη πήρε τα πάνω της και με πρωτοστάτη τον εκπληκτικό Γκάλη, έριξε στο καναβάτσο τους Γιουγκοσλάβους και πέρασε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. 

Όλη η Ελλάδα ζούσε σε έκσταση αλλά τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα. Ο τελικός κόντρα στην Σοβιετική Ένωση, κράτησε όλους τους Έλληνες κολλημένους στις τηλεοπτικές τους οθόνες. 

Οι συγκινήσεις που έκρυβε ο αγώνας ανεπανάληπτες, με αποκορύφωμα τις δύο εύστοχες βολές του Αργύρη Καμπούρη και το άστοχο τρίποντο του Γιοβάισα στο τέλος της παράτασης. 

Το ταμπλό έγραψε 103-101 και η Εθνική Ελλάδας ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης!
 


http://polites-ampelokipon.blogspot.com/2010/06/1987.html

Σοβαρό τροχαίο στο Παραλίμνι



Νέο τροχαίο ατύχημα είχαμε χθες στο Παραλίμνι με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό νεαρού.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 19χρονος από το Παραλίμνι ο οποίος χθες βράδυ ενώ οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του κτυπήθηκε από οδηγό ο οποίος εγκατέλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος για να συλληφθεί αργότερα από την αστυνομία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 10.30 χθες το βράδυ η μοτοσικλέτα του 19χρονου ανακόπηκε σε δρόμο του Παραλιμνίου από αυτοκίνητο, που οδηγούσε 34χρονος Βρετανός, ο οποίος τον εγκατέλειψε αβοήθητο στην άσφαλτο. Εντοπίστηκε ωστόσο, αργότερα και συνελήφθη. Του έγινε έλεγχος αλκοόλης με ένδειξη 78 μικρογραμμάρια, αντί για 22, που είναι το επιτρεπτό όριο.

http://filoksenos.blogspot.com/2010/06/blog-post_3287.html

Η ΝΑΟΜΙ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ...


ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΡΩΣΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΕΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ... 
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Βενετίας θα γίνει χριστιανή, αλλά και θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένη νύφη.
Η Ναόμι Κάμπελ θα βαφτιστεί και θα παντρευτεί τον Ρώσο μεγιστάνα Βλαντισλάβ Ντορονίν στον ελληνορθόδοξο ναό της Βενετίας.
Εκείνη, από την πλευρά της, δέχτηκε να γίνει χριστιανή ορθόδοξη για χάρη του.
Στο μεταξύ, μόλις διαδόθηκε η επιλογή της Βενετίας και της Βιτσέντζα για τον γάμο της Ναόμι ενθουσιασμός επικράτησε σ’ όσους ασχολούνται με τον τουρισμό της διοικητικής περιφέρειας του Βένετο.


http://politikosafari.blogspot.com/2010/06/blog-post_5335.html

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΥΠΕΘΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ''Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ''


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, αύριο Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 και ώρα 11:00 π.μ., με θέμα ‘’Η Κοινωνική Προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων’’.
Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων στο ισόγειο του κτηρίου του ΓΕΕΘΑ. 












http://armyalert.blogspot.com/2010/06/blog-post_6184.html

Το «Καλυψώ» του Ζακ Υβ Κουστώ σε περιοδεύουσα εκπαιδευτική έκθεση

Το διάσημο σκάφος «Καλυψώ» του Γάλλου εξερευνητή Ζακ Υβ Κουστώ, το οποίο είχε περιπέσει σε αχρηστία εδώ και αρκετά χρόνια, ετοιμάζεται να «αναγεννηθεί» και να αποκτήσει μια δεύτερη θαλάσσια «ζωή» ως περιοδεύουσα εκπαιδευτική έκθεση, όπως αποφάσισε η Εταιρία Κουστώ. Με την απόφασή τους αυτή τα μέλη της εταιρίας θέλησαν αν τιμήσουν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του διάσημου υποθαλάσσιου αναζητητή, ο οποίος γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1910 και πέθανε το 1997 σε ηλικία 87 ετών.

Το πλοίο αναμένεται να βγει στη θάλασσα και πάλι μέχρι τον Μάιο του 2011, όμως προηγουμένως πρέπει να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της επισκευής του και στη συνέχεια για τις νέες αποστολές του - κάτι όχι δεδομένο. Το μήκους 43 μέτρων σκάφος υπέστη σοβαρές ζημιές το 1996, όταν εμβολίστηκε κατά λάθος από μια φορτηγίδα στο λιμάνι της Σιγκαπούρης και παρέμεινε βυθισμένο επί τρεις εβδομάδες, πριν ανασυρθεί και ρυμουλκηθεί πίσω στη Γαλλία.

Την εποχή αυτή, βρίσκεται σε φάση επισκευών κάπου στη βορειοδυτική Βρετάνη, ώστε να καταστεί ξανά αξιόπλοο.Το «Καλυψώ» ήταν ένα από τα πρώτα σκάφη στον κόσμο που μελέτησε τα βάθη των ωκεανών, κάνοντας τον Κουστώ διάσημο μέσα από τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές ταινίες, βιβλία, άρθρα στον Τύπο κ.α. Ο Κουστώ, σε συνεργασία με το γάλλο μηχανικό Εμίλ Κανιάν, είχαν αναπτύξει από το 1943 τη συσκευή αυτοκατάδυσης, που επέτρεψε στους δύτες να εφοδιάζονται με οξυγόνο και έτσι να μένουν κάτω από το νερό επί ώρες.

Η Εταιρία Κουστώ, για να γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλια του ιδρυτή της, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων που αρχίζουν αυτή την εβδομάδα, θα κάνει μια νέα αποστολή υποθαλάσσιας κινηματογράφησης στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με την National Geographic Society, για να καταγράψει τις αλλαγές που έχουν συμβεί στο μεταξύ, από τη δεκαετία του ΄40, όταν ο Κουστώ γύρισε σε αυτήν ένα από τα πρώτα του φιλμ.

«Το Καλυψώ αποτελεί τον πύργο Αϊφελ των ωκεανών και μπορεί να αποτελέσει τον πρεσβευτή του περιβάλλοντος και στα επόμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά η χήρα του Κουστώ, Φρανσίν, η οποία ανέφερε και ότι χρειάζονται άλλα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση του πλοίου, που συνολικά θα κοστίσει γύρω στα 8 εκατομμύρια. Το πλοίο βρέθηκε, όλα αυτά τα χρόνια, εν μέσω συγκρούσεων της οικογένειας του Κουστώ και άλλων συνεργατών του για το κατά πόσο θα έπρεπε να μετατραπεί σε ακίνητο μουσείο ή να ξαναγίνει με κάποιο τρόπο ενεργό.

Πηγή:http://astrofegia.blogspot.com/
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/06/blog-post_8283.html

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 19χρονη


Μια 19χρονη έχασε τη ζωή της όταν το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μαντρότοιχο σπιτιού.
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τα ξημερώματα στο 56ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης, με κατεύθυνση προς Σπάρτη.

 

http://24gr.blogspot.com/2010/06/19_14.html

H κρίση και στα περίπτερα...‏



Ακόμα και τα περίπτερα έχει πλήξει η οικονομική κρίση στη χώρα μας αναγκάζοντας και τους περιπτεράδες να κάνουν προσφορές.Πολλοί καπνιστές δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν πακέτο τσιγάρα και έχουν στραφεί στον καπνό.
Τα κέρδη των περιπτεράδων από την πώληση τσιγάρων έχουν μειωθεί αισθητά καθώς έχει μειωθεί και...
 το ποσοστό κέρδους τους παρά την αύξηση στην τιμή του πακέτου.
Σε λίγο θα βλέπουμε προσφορές ακόμα και στις καραμέλες...λέτε;... 
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/h_14.html
 

Παντοπωλεία του φτωχού

Το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2007, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και του ομίλου Carrefour - Mαρινόπουλος.
Έναν χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του 2008, το δεύτερο Κοινωνικό Παντοπωλείο της χώρας μας άνοιξε τις πόρτες του στον Πειραιά, με τη συνεργασία του ομώνυμου δήμου.
Μόλις πριν λίγους μήνες ακολούθησε και η Θεσσαλονίκη, με μια δράση που αγκαλιάστηκε από το δήμο της πόλης.
Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία παρέχουν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ δωρεάν σε
οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Η λειτουργία τους βασίζεται στο πρότυπο των αντίστοιχων Κοινωνικών Παντοπωλείων για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχει δημιουργήσει ο όμιλος Carrefour στη Γαλλία και στο Βέλγιο.
Τα προϊόντα προέρχονται κυρίως από τα καταστήματα του ομίλου, σε συνεργασία με τους προμηθευτές και φυσικά είναι άριστης ποιότητας και τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία.
Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης άπορων οικογενειών για χρονικό διάστημα από έξι μήνες έως έναν χρόνο.
Οι οικογένειες επιλέγονται από ειδική επιστημονική επιτροπή που έχει συσταθεί από τις υπηρεσίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης των τριών δήμων, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων.
Οι δικαιούχοι και μόνο μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παροχές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την επίδειξη της ειδικής κάρτας, μέχρι το ανώτατο μηνιαίο όριο αγορών που έχει τεθεί.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τη δράση χρηματοδοτεί το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour που αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχει αναπτύξει σε πολλές χώρες του πλανήτη.
Την ίδια στιγμή ο ίδιος όμιλος πραγματοποιεί και άλλες δράσεις, όπως την υιοθέτηση άπορων παιδιών, δράσεις κατά της παχυσαρκίας, εκπτώσεις σε ανέργους και πολύτεκνους, επενδύσεις για ένα καλύτερο περιβάλλον κ.α.
business stories
http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/blog-post_4190.html

Το Google Earth στη μάχη για τη διάσωση των κοραλλιογενών υφάλων


Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι διαδικτυακοί χάρτες και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών φαίνεται πως είναι το νέο όπλο των επιστημόνων για την προστασία της φύσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Φυσικών Πόρων αποφάσισε να υλοποιήσει, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τη διάσωση των κοραλλιογενών υφάλων που κινδυνεύουν.
Στόχος του προγράμματος είναι δημιουργία ενός διαδικτυακού χάρτη, ο οποίος θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζουν.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της αναβάθμισης των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί από το 1998 σχετικά με τους κοραλλιογενείς υφάλους, αλλά και μέσω της αξιοποίησης των εξελιγμένων υπηρεσιών που παρέχει το Google Earth.
Για τη δημιουργία της βάσης πληροφοριών του διαδικτυακού χάρτη θα συγκεντρωθούν πληροφορίες από τουλάχιστον 30 οργανισμούς και ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων η WWF, η Conservation International κλπ.
Μέσω του νέου χάρτη οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία καθώς μπορούν να περιηγηθούν και να «βουτήξουν» στους κοραλλιογενείς υφάλους, γνωρίζοντας ορισμένα από τα πιο ξεχωριστά οικοσυστήματα του πλανήτη.
Σε δηλώσεις της η Lauretta Bruke, στέλεχος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Φυσικών Πόρων και επικεφαλής του προγράμματος, δήλωσε ενθουσιασμένη για τη γκάμα πληροφοριών που μπορούν να προσφέρουν οι διαδραστικοί χάρτες και τα νέα διαδικτυακά εργαλεία.
«Ο νέος χάρτης θα είναι  64 φορές περισσότερο λεπτομερής συγκριτικά με τους υπάρχοντες. Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του προγράμματος παίζει το γεγονός ότι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ερευνητικών ομάδων έχει βελτιωθεί σημαντικά», τόνισε η κ. Bruke.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τέσσερις απειλές για τους κοραλλιογενείς υφάλους. Συγκεκριμένα επικεντρώνεται στις θαλάσσιες απειλές, την ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών, τη χερσαία ρύπανση και την υπεραλίευση.
Για το econews.gr Φωτεινή Νικολάου
Πηγή CNN
http://www.econews.gr/2010/06/14/news-google-earth-coral-reefs/

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Με τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ολλανδία αντιμετωπίζει σήμερα τη Δανία (14:30 ώρα Ελλάδας, «Σόκερ Σίτι»), η οποία επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά από 8 χρόνια απουσίας. Παρά την εξαιρετικά αμφίβολη συμμετοχή του Αριέν Ρόμπεν, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αριστερό μηρό, το σύνολο του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, δηλώνει έτοιμο για...
νίκη στην πρεμιέρα και φυσικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 5ου ομίλου.

Στον αντίποδα, η Δανία, η οποία δεν έπεισε στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας, αναμένεται να αποτελέσει εύκολη «λεία» για τους Ολλανδούς και στοχεύει στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, προκειμένου να κερδίσει τη δεύτερη θέση από το Καμερούν του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή της χρονιάς Σαμουέλ Ετό και την Ιαπωνία.

Με τον Σαμουέλ Ετό να ονειρεύεται, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ιντερ, και διάκριση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, η ίσως πιο επιτυχημένη αφρικανική χώρα, το Καμερούν αρχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της στον 5ο όμιλο (17:00 ώρα Ελλάδας, «Σόκερ Σίτι») απέναντι στην Ιαπωνία.

Το Καμερούν συνδυάζει ένα δυνατό και έμπειρο σύνολο και -εκτός απροόπτου- αναμένεται να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στον δεύτερο γύρο.

Στον αντίποδα, οι Ιάπωνες, που είχαν εξασφαλίσει πρώτοι χρονικά την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, δεν έχουν πείσει με τις εμφανίσεις τους στα τελευταία φιλικά και αποκορύφωμα της απογοήτευσης του προπονητή Τακέσι Οκάντα ήταν η διοργάνωση ενός τελευταίου φιλικού κεκλεισμένων των θυρών απέναντι στην Ζιμπάμπουε, όπου η ομάδα του και πάλι δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η υπεράσπιση του στέμματος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας αρχίζει σήμερα για την Ιταλία στο Κέιπ Τάουν (21:30 ώρα Ελλάδας), όπου θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη για τον 6ο όμιλο. Το σύνολο του Μαρτσέλο Λίπι μπορεί να είναι μια παραδοσιακή δύναμη στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ο ίδιος ο Ιταλός τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την πορεία μίας ομάδας, καθώς αυτή ωριμάζει κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Στις σημαντικές απουσίες της αναμέτρησης αυτή του Αντρέα Πίρλο, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στην κνήμη και θα χάσει το λιγότερο τους πρώτους δύο αγώνες των "Ατζούρι". Ωστόσο, αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για τον Λίπι να δοκιμάσει σχήματα και φυσικά το βάθος του πάγκου.

Στον αντίποδα, η Παραγουάη μπορεί παραδοσιακά να απογοητεύει τους φιλάθλους της, καθώς δεν έχει προκριθεί ποτέ στην ιστορία της στον δεύτερο γύρο, αλλά αυτή τη φορά ίσως πετύχει κάποια αναστάτωση. Στα προκριματικά το σύνολο της λατινικής Αμερικής προκρίθηκε ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Βραζιλία, ενώ με τη νίκη που πέτυχε επί της Αργεντινής απέδειξε ότι είναι ικανή για τα πάντα...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://rokakias.blogspot.com/2010/06/blog-post_3523.html

Οργασμός επενδύσεων από τους Έλληνες εφοπλιστές

Συνεχίζουν να ταράζουν τα νερά της παγκόσμιας ναυτιλίας οι Έλληνες εφοπλιστές . από την αρχή του χρόνου οι επενδύσεις τους για την αγορά μεταχειρισμένων πλοίων έχουν ξεπεράσει τα 2,3 δις. δολάρια, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο οι αγοραπωλησίες έχουν φθάσει τα 10 δις δολλάρια. Όσον αφορά τις παραγγελίες για την κατασκευή πλοίων , τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ελάχιστα, όμως η αγορά θεωρεί ότι η αξία των νέων συμφωνιών έχει υπερβεί τα 5 δις δολάρια και φυσικά έπεται ανάλογη συνέχεια.

Το όνομα που κρύβεται πίσω από ένα μεγάλο μερίδιο αγοραπωλήσεων είναι αυτό του Πήτερ Γεωργιόπουλου (φωτό) ο οποία έχει χτίσει σε λιγότερο από 10 χρόνια μια πραγματική δυναστεία γύρω απ’ τα ναυτιλιακά. Ο κ. Γεωργιόπουλος αγόρασε όλα τα πλοία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, τόσο τα παλιά όσο και τα νέα.
Who is Who

Γεωργιόπουλος Πήτερ - Πρόεδρος της ναυτιλιακής Genco Shipping and Trading και ιδρυτής της General Maritime Corp.

Ο «Πήτερ Παν» της ελληνικής ναυτιλίας

Ο Ελληνοαμερικανός Πήτερ Γεωργιόπουλος, πλοιοκτήτης και πρόεδρος τριών ναυτιλιακών εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε την καριέρα του στο ναυτιλιακό κλάδο χωρίς να είναι γόνος εφοπλιστικής οικογένειας. Σήμερα θεωρείται ο κατ’ εξοχήν Ευρωπαίος εφοπλιστής και ο μοναδικός που πήρε το ρίσκο μέσα σε ένα χρόνο να πουλήσει 30 πλοία από το στόλο του επειδή δεν διέθεταν «διπλό τοίχωμα». Στην Ελλάδα έγινε περισσότερο γνωστός από τη συνεργασία του και την αγορά 19 τάνκερ από την οικογένεια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Οι εταιρείες του διαχειρίζονται σήμερα 62 πλοία 6,1 εκατ. τόνων. Είναι μέλος του American Bureau of Shipping και έχει MBA από το Dartmouth College.

Αρχικά ξεκίνησε την καριέρα του ως ναυλομεσίτης και τραπεζίτης επενδύσεων και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις αγοραπωλησίες πλοίων.
Δημιούργησε την πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία του το 1997, έγινε πρόεδρος της Universe Tankships και από εκείνη τη στιγμή και μετά μπόρεσε να προσεγγίσει πετρελαϊκούς κολοσσούς όπως η Chevron Texaco και η Koweit Petroleum. Μεταξύ άλλων έχει εργασθεί στη Mallory Jones Lynch & Associates, Drexel Burnham Lambert.
 
http://naytiliagr.blogspot.com/2010/06/blog-post_6239.html

Διάγγελμα Ομπάμα για την πετρελαιοκηλίδα

Διάγγελμα Ομπάμα για την πετρελαιοκηλίδα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει στους Αμερικανούς μέσα στην επόμενη εβδομάδα μετά από την επιστροφή του από ένα νέο ταξίδι που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού η οποία έχει πληγεί από την διαρροή του πετρελαίου.


"Ο πρόεδρος θα ταξιδεύσει στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού την Δευτέρα και την Τρίτη στα κράτη που δεν έχει ακόμη επισκεφθεί, την Αλαμπάμα, το Μισισιπή και την Φλόριντα. Όταν επιστρέψει θα μιλήσει στον λαό από τον Λευκό Οίκο" δήλωσε σήμερα ο Ντέιβιντ Άξελροντ, ένας από τους βασικούς συμβούλους του Μπαράκ Ομπάμα.

"Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή για αυτήν την υπόθεση. Θέλει να παρουσιάσει τα επόμενα βήματα που θα κάνει από τώρα για να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση" πρόσθεσε ο σύμβουλος, μιλώντας στο NBC.

Πρόκειται για ένα είδος ομιλίας πολύ σπάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται από τους αμερικανούς προέδρους σε περιπτώσεις κρίσης, καταστροφών ή πολέμου.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει από το Οβάλ Γραφείο.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΒΡ Καρλ- Χένρικ Σβάνμπεργκ.

http://www.faretra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=168:2010-06-14-07-01-51&catid=45:2010-06-12-18-19-38&Itemid=90

Σύλληψη για απόπειρα βιασμού κι αποπλάνηση ανηλίκου στο Κιάτο


Τις πρωινές ώρες χθες συνελήφθη ένας 76χρονος για απόπειρα βιασμού σε βάρος ανήλικου αγοριού 13 ετών, στην εξοχική κατοικία του στο Κιάτο Κορινθίας, ύστερα από καταγγελία της μητέρας του, σύμφωνα με...



την οποία ο ηλικιωμένος ενήργησε ασελγείς πράξεις στον ανήλικο και στη συνέχεια με την άσκηση βίας αποπειράθηκε να τον βιάσει, πράξη που δεν ολοκληρώθηκε λόγω παρουσίας συγγενικού προσώπου που τον αναζητούσε.

Ο 76χρονος θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Ο ανήλικος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και παιδοψυχολόγο, με μέριμνα του αστυνομικού τμήματος Κιάτου, που ενεργεί προανάκριση.


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9389.html

Περιβαλλοντική πολιτική αναπτύσσει το λιμάνι του Πειραιά


Της Μίχα Αλεξάνδρα
Τη μετατροπή του Πειραιά ως του πλέον «Πράσινου» και Οικολογικού Ενεργειακού λιμανιού της Μεσογείου προωθεί η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε . Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Γιώργος Ανωμερίτης ο Πειραιάς πρόκειται να μετατραπεί σ’ ένα λιμάνι Πράσινης Ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού και ηλιακού θερμικού πάρκου, περιμετρικά του λιμανιού καθώς επίσης και στο πιο καθαρό λιμάνι της Μεσογείου με παρεμβάσεις διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Εντός του 2010 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απόκτησης σήμανσης περιβαλλοντικής ποιότητας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου Ecoport.
Στόχος του προγράμματος « Πράσινο Λιμάνι» είναι η βελτίωση της συνοχής του πρασίνου και η ανάδειξη ενός ιδιαίτερου ύφους που να προσαρμόζεται στις βιοκλιματικές συνθήκες του λιμανιού. Τα φυτά που επιλέχθηκαν και προτείνονται ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες όπως φυλλοβόλα αειθαλή, θάμνοι, χαμηλά και ψηλά δένδρα. Με αυτήν την ποικιλία των ειδών επιτυγχάνεται ένας πλούτος χρωμάτων και σχημάτων.
Ταυτόχρονα ο Οργανισμού Λιμένος Πειραιά προσανατολίζεται στο να δημιουργήσει ένα ενιαίο φωτοβολταϊκο πάρκο πρώτον, περιμετρικά του κεντρικού λιμένα, δεύτερον, στον εμπορικό λιμένα και με τη δημιουργία ηλιακού θερμικού πάρκου και τέλος με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην ευρύτερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Σχιστό. Η άμεση εκκίνηση γίνεται εντός του 2010 σε επίπεδο εφαρμογής με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκων συστημάτων στη Νότια πλευρά του κεντρικού λιμένα. Επίσης προβλέπεται η εγκατάσταση δυο ηλιακών θερμικών συστημάτων και Ηλιακού Πύργου Ισχύος με εγκατεστημένη ισχύ μέχρι και 14 MWp.
Αναφορικά με τις περιβαλλοντικές δράσεις επίκειται η εγκατάσταση ευκολιών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα ελλιμενιζόμενα πλοία ώστε να αποφεύγεται η κατανάλωση καυσίμων κα η παραγωγή ρύπων στο λιμάνι.
Πηγή: http://www.blue-planet.gr/index.php?ID=VhILOV1imAnM7o22&Rec_ID=1206

http://vatopaidi.wordpress.com

Μια διαφορετική επιχ είρηση διάσωσης στην Λευκάδα!


Μια διαφορετική επιχείρηση διάσωσης στήθηκε
το απόγευμα της Κυριακής στον Επίσκοπο, Λευκάδας .



Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι τουρίστες που έκαναν την βόλτα τους με το σκάφος τους ανοιχτά της Νικιάνας παρατήρησαν

κάτι να κολυμπάει , που όμως δεν έμοιαζε με άνθρωπο. Όταν πλησίασαν για

να δουν τι ακριβως ήταν αυτό που κολυμπούσε είδαν με έκπληξη ότι
επρόκειτο για ένα νεαρό μοσχάρι το οποίο προσπαθούσε να βγει στην ακτή.
Αμέσως επικονώνησανμε το λιμεναρχείο Λευκάδας και ενημέρωσαν για το
περίεργο περιστατικό ζητώντας την βοήθεια του λιμεναρχείου. Μετά από
οδηγίες που έδωσε το Λιμεναρχείο Λευκάδας οι τουρίστες χρησιμοποίησαν
σκοινιά και τράβηξαν το μεγάλο ζώο μέχρι την ακτή.

Στο σημείο είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος καθώς
και οι άνδρες από του λιμενικού. Το ζωο όμως ήταν πολύ επιθετικό και
προσπαθούσε συνέχεια να επιτεθεί στους άνδρες του λιμενικού που
προσπαθούσαν να το βοηθήσουν έτσι μετα από μερικά τηλεφωνήματα βρέθηκε ο
ιδιοκτήτης του ζώου που ήταν από την Πλαγιά Αιτ/νιας ! Με λίγα λόγια το
νεαρό μοσχάρι είχε κολυμπήσει από την Αιτ/νια μέχρι την Λευκάδα,
διανύοντας μια απόσταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων !

Ο ιδιοκτήτης που έφτασε στο σημείο με
δεξιοτεχνία έδεσε το άγριεμένο ζώο που προσπαθούσε ασταμάτητα να του
επιτεθεί και μετά από λίγα λεπτά με την βοήθεια ενός εκσκαφέα το
ταλαιπωρημένο ζώο ανέβηκε μέχρι τον δρόμο και φορτώθηκε στο αυτοκίνητο
που το μετέφερε πίσω στο "σπίτι" του .

Η ατάκα που έκλεψε την παράσταση ήταν ενός περαστικού
που σταμάτησε ναδει το περιστατικό ο οποίος
όταν έμαθε τι είχε γίνει μονολόγησε
"Ε, ρε και σφίξουν οι ζέστες τι έχει να γίνει"


ΠΗΓΗ: http://www.mylefkada.gr/
http://www.blogotsarka.gr/?p=35755

Το νέο πρόγραμμα για τα ολοήμερα δημοτικά


Να δώσει νέα πνοή αλλά κυρίως περιεχόμενο στο θεσμό των ολοήμερων δημοτικών σχολείων επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας με το νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά. 

Οι παρεμβάσεις αυτές σχεδιάστηκαν από τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ με στόχο να καλυφθούν οι κοινωνικές αλλά κυρίως οι εκπαιδευτικές ανάγκες ώστε να αναβαθμιστεί ποιοτικά ο θεσμός του ολοήμερου. 
Το νέο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία που έχουν επιλεγεί με τα εξής κριτήρια:
 Να είναι 12θέσια, να έχουν τον μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό αναλογικά με την κάθε περιφέρεια σε όλη τη χώρα, να μη λειτουργούν με εναλλασσόμενο ωράριο, να διδάσκεται σε αυτά δεύτερη ξένη γλώσσα και να μη συστεγάζονται με άλλα σχολεία. 
Για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού στα συγκεκριμένα σχολεία θα γίνουν αλλαγές τόσο στο ωράριό τους όσο και στο πρόγραμμα των μαθημάτων τους. 
Συγκεκριμένα: 
Επεκτείνεται η λήξη του υποχρεωτικού ωραρίου για όλες τις τάξεις μέχρι τις 2 μ.μ. Στο διάστημα αυτό θα παρέχονται πρόσθετα διδακτικά αντικείμενα. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ώρα αποχώρησης: Είτε στις 2 μ.μ. που είναι η υποχρεωτική λήξη για όλους, ή, εάν επιλέξουν το ολοήμερο πρόγραμμα να σχολάσουν είτε στις 3.30 μ.μ. είτε στις 4.15 μ.μ. 

Το ωράριο τροποποιείται ως εξής:
Αυξάνεται: Κατά 10 ώρες το πρόγραμμα στις τάξεις Α' και Β' (από 25 γίνονται 35), κατά 5 ώρες το πρόγραμμα στις τάξεις Γ' και Δ' (από 30 γίνονται 35) και κατά 3 ώρες το πρόγραμμα στις τάξεις Ε' και Στ' (από 32 γίνονται 35). Ετσι το σύνολο των διδακτικών ωρών από 174 που είναι σήμερα θα διαμορφωθεί σε 210. 
Το νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα που δημοσιεύει σήμερα η «Κ.Ε.» περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές: 
* Αυξάνεται κατά 1 ώρα το γλωσσικό μάθημα στη Α' και τη Β' τάξη. Η επιπλέον ώρα θα διατίθεται για ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων. 
* Αυξάνεται κατά 1 ώρα τα Μαθηματικά στη Α' και τη Β' τάξη. 
* Αισθητική Αγωγή: Το μάθημα της Μουσικής διδάσκεται από εκπαιδευτικό του αντίστοιχου κλάδου και αυξάνεται κατά 1 ώρα στη Α' και τη Β' τάξη. Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής είναι 1 ώρα για κάθε τάξη, διδάσκεται από εκπαιδευτικό του αντίστοιχου κλάδου και εισάγεται στο υποχρεωτικό ωράριο. 
* Οι ώρες του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής αυξάνονται κατά 2 για την Α', τη Β' και τη Γ' τάξη και κατά 1 για την Δ' τάξη. 
* Προστίθεται το μάθημα των Αγγλικών στην Α' και τη Β' τάξη για 2 ώρες και αυξάνεται κατά 1 ώρα για τις υπόλοιπες τάξεις. 
* Προστίθεται το μάθημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών για 2 ώρες την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις. 
* Φυσική Αγωγή: θα διατίθενται 2 ώρες την εβδομάδα για εκμάθηση χορών. 
* Στην Α' τάξη: Μία διδακτική ώρα της εκπαιδευτικής ζώνης θα διατίθεται για δραστηριότητες που αφορούν θέματα Αγωγής Υγείας. Στη Β' τάξη: Μία διδακτική ώρα τα εκπαιδευτικής ζώνης θα διατίθεται για δραστηριότητες σε θέματα διατροφικών συνηθειών. Στη Γ' τάξη: Μία διδακτική ώρα της εκπαιδευτικής ζώνης θα διατίθεται για δραστηριότητες που αφορούν θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Στη Δ' τάξη: Η μία διδακτική ώρα της εκπαιδευτικής ζώνης θα διατίθεται για δραστηριότητες που αφορούν θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. 

Ολα τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία είτε είναι ολοήμερα είτε όχι θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το ισχύον καθεστώς και ως προς το ωράριο και ως προς τα μαθήματα. 

Τώρα, τι θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα του ολοήμερου για τα 800 σχολεία, που θα ξεκινάει αμέσως μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου στις 2 μ.μ. το μεσημέρι; Σε αυτό δε θα υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα. Τα γνωστικά αντικείμενα και οι ώρες επιλογής της δίωρης απογευματινής απασχόλησης των μαθητών θα ορίζονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων ύστερα από εισήγηση του διευθυντή της σχολικής μονάδας, ο οποίος θα συνυπολογίζει τις δυνατότητες της μονάδας. 
Δηλαδή τα ενδιαφέροντα των μαθητών, το επίπεδό τους, τις προτιμήσεις τους, την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου, την ευελιξία στις ώρες αποχώρησης των μαθητών και τις πλεονάζουσες ώρες. Με βάση αυτά, ο σύλλογος διδασκόντων θα προτείνει ένα πλαίσιο προγράμματος διάρκειας 10 ωρών που θα βασίζεται στα εξής διδακτικά αντικείμενα: 
* Αθλητισμός - αθλοπαιδιές από 1 έως 5 ώρες για όλες τις τάξεις. 
* Θεατρική Αγωγή από 1 έως 5 ώρες για όλες τις τάξεις. 
* Νέες τεχνολογίες από 1 έως 5 ώρες για όλες τις τάξεις. 
* Αγγλικά από 1 έως 5 ώρες για όλες τις τάξεις. 
* Μουσική από 1 έως 5 ώρες για όλες τις τάξεις. 
* Δεύτερη ξένη γλώσσα από 1 έως 5 ώρες μόνο για την πέμπτη και έκτη τάξη και εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών. 
* Εικαστικά από 1 έως 5 ώρες για όλες τις τάξεις. 
* Δράσεις δημιουργίας - πολιτισμού από 1 έως 5 ώρες για όλες τις τάξεις. 

Τόσο η διδασκαλία ξένων γλωσσών όσο και η διδασκαλία ηλεκτρονικού υπολογιστεί θα οδηγεί σε πιστοποίηση μέσα από το δημόσιο σχολείο. 

Πηγή: Ελευθεροτυπία (Ολυμπίας Λιάτσου)
 
http://anagogi.blogspot.com/2010/06/blog-post_193.html

Ο Πρωθυπουργός και η θάλασσα

Oταν δεν πετάει, κολυμπάει. Στις ελάχιστες ώρες που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κυβερνητικές υποχρεώσεις και απομακρύνεται από την Αθήνα για ξεκούραση, προτιμά να... κουράζεται με το αγαπημένο του χόμπι: το κανόε καγιάκ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξέκλεψε λίγες ώρες από το φορτωμένο πρόγραμμά του και βρέθηκε στον Πόρο με τη σύζυγό του, κυρία Αντα Παπανδρέου.

Απόγευμα Σαββάτου επιδόθηκε στο αγαπημένο του καλοκαιρινό σπορ διασχίζοντας με το κανό του το στενό μεταξύ Πόρου και Γαλατά, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, καθώς.. ελάχιστοι λουόμενοι και ένοικοι του ξενοδοχείου κατάλαβαν ότι ο αθλητής που συναγωνιζόταν το... ταχύπλοο πλοίο της γραμμής ήταν ο Πρωθυπουργόςπαρ΄ ότι νωρίτερα τον είχαν εντοπίσει στην παραλία.
tovima.gr
 
http://trelokouneli.blogspot.com/2010/06/blog-post_4838.html

«Ερυθρόλευκο» το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα


«Ερυθρόλευκο» ήταν το εφετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, το οποίο διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα σε άνδρες και γυναίκες, αφήνοντας στις δεύτερες θέσεις Πανελλήνιο και ΕΑ Ρεθυμνιακού. Η επίδοση που έκλεψε την παράσταση στους εφετινούς αγώνες, ήταν το 14,57 της Πέρρα στο τριπλούν. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Άνδρες
Σφυροβολία: 1.Σταμάτης Παπαντωνίου (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 73.09μ, 2.Ευθύμης Κατσικαντάμης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 72.00μ, 3.Κώστας Σταθελάκος (ΠΓΣ) 69.07μ, 4.Σπύρος Ζουλιέν (Εθνικός ΓΣ) 65.29μ, 5,Κώστας Δήμου (Πανιώνιος ΓΣ) 59.91μ, 6.Χρυσόστομος Σίμος (ΓΑΣ Τρικάλων Ο Ζευς) 55.95μ, 7. ΄Βασίλης Σιάκουλης (ΓΣ Αρκαδίας) 55.34μ, 8.Χαράλαμπος Αρσονιάδης (ΓΣ Μανδρών) 53.74μ.
400μ εμπόδια: 1.Περικλής Ιακωβάκης (ΟΣΦΠ) 50.34, 2.Σωτήρης Ιακωβάκης (ΟΣΦΠ) 50.58, 3.Σπύρος Παπαδόπουλος (ΟΣΦΠ) 50.99, 4.Κώστας Αναστασίου (Πανιώνιος ΓΣ) 52.05, 5.Κώστας Καμπάνης (ΓΣ Ηρακλής) 52.29, 6.Γιάννης Σταματελόπουλος (ΕΚΑ Δωδώνη) 52.87, 7.Κώστας Νάτζιος (ΓΣ Αλμυρού (52.97, 8.Αρης Ζουφαριδης (ΠΑΟ) 53.67.
200μ: 1.Λυκούργος Τσάκωνας (ΕΑΡ) 20.98, 2.Σταύρος Ανυφαντής (ΑΓΣ Ιωαννίνων) 21.38, 3.Γιώργος Κουτσοθεοδώρου ( ΟΣΦΠ) 21.39, 4. Μιχάλης Δαρδανελιώτης (ΓΑΣ Μ. Αλ. Γιαννιτσών) 21.45, 5.Θανάσης Τσακαλής (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 21.72, 6.Αναστάσιος Ζαρμακούπης (ΑΟ Φιλοθέης) 21.75, 7.Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ) 21.94, 8.Ευστάτιος Φραγκούλης (ΠΓΣ) 22.04.
800μ: 1.Κώστας Νακόπουλος (Πανιώνιος) 1.44.96, 2.Ανδρέας Δημητράκης (ΓΣ Γλυφάδας) 1.51.51, 3.Κώστας Βασιλάκης (ΑΕΚ) 1.51.70, 4.Ερλάντο Κεραμάς (ΓΣ Γλυφάδας) 1.51.77, 5.Ευθύμης Παπαδόπουλος (ΓΣ Ηλιούπολης ) 1.52.02, 6.Δημήτρης Φιλίππου (ΓΕΑ Τρικάλων) 1.52.23., 7.Γιάννης Αμοιρίδης (Αίολος Μακεδονίας) 1.53.89, 8.Μάριος Μαρκίδης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) 1.54.21.
Δισκοβολία: 1.Σπύρος Αραμπατζής (ΕΑΡ) 56.99μ, 2.Γιώργος Τρέμος (ΓΣ Τρικάλων) 54.80μ, 3.Γιώργος Τσολακίδης (Ολυμπιακή Δομή) 54.75μ, 4.Χριστόδουλος Κωστάκης (Αλέξανδρος ΑΣ) 54.60μ, 5.Μανώλης Πεντίκης (Ολυμπιακή Δομή) 53.45μ, 6.Νίκος Γαζής (Αναγέννηση Λαμίας) 51.74μ, 7.Σταύρος Κίτος (ΓΕ Ηρακλείου) 47.51μ, 8.Δημήτρης Τσολακίδης (ΓΣ Μανδρών) 46.95μ.
Επί κοντώ: 1.Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου) 5.50μ, 2.Σταύρος Κουρουπάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 5.40μ, 3.Στέφανος Κουφίδης (ΓΣ Κηφισιάς) 5.35μ, 4.Δημήτρης Πατσουκάκης (ΟΣΦΠ) 5.30μ, 5.Μάριος Ευαγγέλου (ΠΑΟ) 5.20μ, 6.Νίκος Συντιχάκης (5.20μ, 7.Νίκανδρος Στυλιανός (Ρήγας Θεσσαλονίκης) 5.00μ, 8.Γρηγόρη Αμανατίδης (ΣΚΑ Δράμας) 4.80μ.
Μήκος: 1.Λούης Τσάτουμας (ΟΣΦΠ) 7.78μ, 2.Μιχάλης Μερτζανίδης (ΕΑΡ) 7.74μ, 3.Γιώργος Τσάκωνας (ΟΣΦΠ) 7.66μ, 4.Δημήτρης Διαμαντάρας (ΓΣ Κηφισιάς) 7.63μ, 5.Νίκος Καψής (ΓΣ Απόλλων Πύργου) 7,44μ, 6.Δημήτρης Μιχαλέλης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 7.42μ, 7.Σάββας Διακονικόλας (ΓΑΣ Η Υγεία Ροδου) 7.32μ, 8.Χρήστος Χατζηβασιλείου (ΠΓΣ) 7.27μ.
5.000μ: 1.Κώστας Τουσέ (ΓΕ Αγρινίου) 15.28.80, 2.Χριστόφορος Μερούσης (ΠΓΣ) 15.29.22, 3.Αντώνης Παπαντώνης (ΓΣ Δεσκάτης) 15.30.886, 4.Ηλίας Μαυροειδέας (Πανιώνιος ΓΣ) 15.31.43, 5.Χρήστος Καλλίας (ΠΑΟΚ) 15.35.48, 6.Δημοσθένης Μαγγίνας ΟΣΦΠ) 15.36.82, 7.Μιχάλης Γελασάκης (ΟΣΦΠ) 15.42.46, 8. Χρήστος Σπύρου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 15.48.82.
4x400μ: 1.Πανιώνιος ΓΣ 3.13.73, 2.Ηρακλής Θεσσαλονίκης 3.13.96, 3.Παναθηναϊκός ΑΟ 3.20.08, 4.ΑΟ Κύδων Χανίων 3.20.34, 5.ΓΣ Γλυφάδας 3.21.58, 6.ΓΑΣ Μ. Αλέξ. Γιαννιτσών 3.22.14, 7.ΟΦΗ 3.23.41, 8, ΑΕΚ 3.23.76.
Τελική βαθμολογία: 1.Ολυμπιακός 302, 2. Πανελλήνιος ΓΣ 211, 3.Πανιώνιος ΓΣ 118, 4.Παναθηναϊκός ΑΟ 102, 5.ΕΑΡεθυμνιακού 76, 6.ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης και ΓΣ Ελ. Βενιζέλος 69, 8.ΓΣ Γλυφάδας 56.
Γυναίκες
400μ εμπόδια: 1.Χριστίνα Χαντζή (ΕΑΡ) 58.22, 2.Αναστασια Παπουτσάκη (ΟΦΗ) 58.86, 3.Μαρία Παναγιωτίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 60.51, 4.Θεοδοσία Νακοπούλου (Ερμής Σχηματαρίου) 61.16, 5.Ελένη Λευκοπούλου (ΕΑΡ) 61.18, 6.Κατερίνα Σύρου (Ερμής Σχηματαρίου) 62.37, 7.Αγγελική Αντωνοπούλου (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) 62.44, Ευφροσύνη Θεοδώρου (ΠΓΣ) 62.99.
Τριπλούν: 1.Αθανασία Πέρρα (ΟΣΦΠ) 14.57μ, 2.Ιωάννα Γραμματικοπούλου (ΟΣΦΠ) 13.46, 3.Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) 13.46μ, 4.Ευδοξία Παπουτσή (ΠΑΟΚ) 13.11μ, 5.Αναστασία Φουτσιτζίδου (ΠΑΟ) 12,83μ, 6.Ειρήνη Δημητράκη (ΑΟ Φιλοθέης) 12.83μ, 7.Παρασκευή Σιδηροπούλου (ΠΑΟ) 12.63μ, 8.Κατερίνα Λυμπέρη (ΓΣ Κηφισιάς) 12.32μ.
200μ: 1.Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) 23.85, 2. Μαρία Καρασταμάτη (ΟΣΦΠ) 24.03, 3.Ολγα Καϊδαντζή (Πανιώνιος ΓΣ) 24.27, 4.Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός ΑΟ) 24.63, 5.Ελευθερία Κομπίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 24.73, 6.Μαρία Γάτου (ΓΣ Ηρακλής) 25.17, 7.Κατερίνα Τόλιου (ΓΣ Νέων Λιοσίων) 25.59, -Αγνή Δερβένη (ΠΓΣ) Δεν προσήλθε.
800μ: 1.Ελένη Φιλάνδρα (ΠΓΣ) 2.03.91, 2.Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο (ΑΟ Φιλοθέης) 2.06.33, 3.Μαρία Πάνου (ΕΑΡ) 2.08.88, 4.Βασιλική Λίβα (Αναγένηση Λαμίας) 2.11.37, 5.Μαρία Ζωγραφάκη (ΑΣ Καζώνης Καλ.) 2.12.00, 6.Ανδρονίκη Δρακάκη (ΑΕΚ) 2.12.89, 7.Αναστασία Κατσίμπρα (ΓΣ Νέων Λιοσίων) 2.13.09, 8.Αναστασία Καρακατασάνη (ΕΑΡ) 2.14.11.
Σφαιροβολία: 1.Ειρήνη Τερζόγλου (ΟΣΦΠ) 16.03μ, 2.Χρυσή Μωϋσίδου (ΠΑΟ) 15.83μ, 3.Στέλλα Παπαδοπούλου (Αίολος Μακεδονίας) 14.73μ, 4.Ευαγγελία Σοφάνη (ΠΓΣ) 14.60μ, 5.Αννα Τάκα (ΓΣ Ηρακλής) 14,43μ, 6.Φλωρεντία Κάππα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 13.98μ, 7.Ευγενία Βασδέκη (Πρωτέας Αλεξ.) 13.83μ, 8.Φωτεινή Κυριακίδου (Πρωτέας Αλεξ.) 13.71μ.
Ύψος: 1.Τόνια Στεργίου (Κούρος Πατρών) 1.87μ, 2.Σουλτάνα Παπασωτηρίου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 1.74μ, 3.Δήμητρα Ναζίρη (ΜΕΑΣ Τρίτων) 1.74μ, 4.Μυρσίνη Βλάχου (ΣΑΚ Αθηνών) 1.70μ, 5.Κατερίνα Κυριακοπούλου (Παναχαϊκή ΓΕ) 1.65μ, 6.Στέλλα Τζικάνουλα (Τιτάν Σερβίων) 1.65μ, 7.Δήμητρα Κολαζά (ΑΟ Φιλοθέης) 1.60μ, 8.Μαρία Κυπραίου (Κούρος Πατρών) 1.60μ.
5.000μ: 1.Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 16.54.93, 2.Ουρανία Ρέμπουλη (ΓΣ Νέων Λέρου) 17.22.30, 3.Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός) 17.23.13, 4.Μάγδα Γαζέα (ΑΓΕ Ζαύνου) 17.42.89, 5.Μαριλένα Σοφοκλέους (ΑΕΚ) 17.44.93, 6.Γεωργία Αμπατζίδου (Βεργίνα) 17.57.71, 7.Μαρία Μαλάι (ΓΑΣ Ιλισός) 17.58.63, 8.Πηνελόπη Δάγκα (ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης) 18.18.44.
Ακοντισμός: 1.Σάβα Λίκα (ΠΓΣ) 55.63μ, 2.Αγγελική Τσιολακούδη (ΕΑΡ) 54.30μμ Ιόλη Πανίνη (ΑΕΚ) 53.02μ, 4.Ελένη Καρανίκα (Πρωτέας Αλεξ.) 49.98μ, 5.Αγγελική Στασινάκη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 49.55μ, 6.Βαρβάρα Ζώχου (ΕΑΡ) 48.05μ, 7.Χριστίνα Κατσουλα (ΓΣ Τα Λύκαια) 46.16μ, 8.Ειρήνη Στεφανοπούου (ΟΦΗ) 45.89μ,
4χ400μ: 1.ΕΑ Ρεθυμνιακού (3.47.73, 2.ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου 3.54.60, 3.ΑΕΚ 3.55.08, 4.ΜΕΑΣ Τριτων Θεσσαλονίκης 3.56.20, 5.ΓΕ Νεάπολη Χαλκίδας 4.03.61, 6.Πανελλήνιος ΓΣ 4.09.53, 7.ΓΣ Γλυφάδας 4,13,33.
Τελική βαθμολογία: 1.Ολυμπιακός 173, 2.ΕΑΡεθυμνιακού 143, 3.Πανελλήνιος ΓΣ και ΑΕΚ 142, 5.ΜΕΑ Τρίτων Θεσσαονίκης 105, 6.Παναθηναϊκός ΑΟ 97, 7.ΓΣ Ελ. Βενιζέλος 64, 8.ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου 55.
Τραυματίστηκε ο Τσάτουμας
Ο τραυματισμός του Λούη Τσάτουμα ήταν η είδηση που επισκίασε την δεύτερη ημέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου, που ολοκληρώθηκε με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.
Στον προκριματικό ο Έλληνας αθλητής έκανε 7.94μ. και στον τελικό ένιωσε ενοχλήσεις και έκανε μόλις τρία άλματα, διαλέγοντας να μη ρισκάρει. Ο Τσάτουμας ένιωσε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική, σημείο όπου είχε τραυματιστεί και πέρυσι το καλοκαίρι.
Μετά την αποχώρησή του δήλωσε σχετικά: «Αισθάνθηκα ενοχλήσεις και αποφάσισα να μην ρισκάρω. Θα επισκεφθώ αύριο το γιατρό μου για να δούμε τι συμβαίνει με το πόδι μου και ανάλογα θα πράξω για τη συνέχεια».
Πηγή: http://www.sportdog.gr/
http://tvxs.gr/news

Νέες λίστες με μεγαλογιατρούς, δικηγόρους, τηλεπερσόνες και καλλιτέχνες από το ΣΔΟΕ

Οι “γιατροί του Κολωνακίου” – από τις πρωτοφανώς για την Ελλάδα επιτυχείς υποθέσεις εντοπισμού της μεγάλης φοροδιαφυγής – ήταν μόνο η αρχή διαμηνυέι στο ΣΔΟΕ. Εξελίξεις σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος αναμένονται και για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες που εισπράτουν μεγάλα ποσά.. μαύρα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ 2.500 γιατροί μεγάλων κλινικών και 20 μεγαλογιατροί “ονόματα” στις ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, εντοπίζονται για όργιο φοροδιαφυγής. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ένας πολύ γνωστός ορθοπεδικός και ένας επίσης μεγάλος θωρακοχειρουργός.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, για τους ελέγχους στους γιατρούς το ΣΔΟΕ χρησιμοποίησε μία απλή μέθοδο. Ζήτησε τα μεριδολόγια με τις ιατρικές πράξεις και τα χειρουργεία που έχουν πραγματοποιήσει και στη συνέχεια τα σύγκρινε με τα εισοδήματα που δηλώνουν. Το συμπέρασμα είναι ότι γνωστοί γιατροί εμφανίζονται να έχουν κάνει φοροδιαφυγή που βγάζει μάτι. Τα ονόματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα.

Επίσης δεκάδες δικηγόροι, βρίσκονται στο στόχαστρο, καθώς δεν δήλωναν καμία αμοιβή πέραν των παραστάσεων στα δικαστήρια – και εδώ πρόκειται να μάθουμε ονόματα. Το ΣΔΟΕ χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο. Πήγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε τα στοιχεία με τις παραστάσεις των δικηγόρων. Στη συνέχεια τα αντιπαρέβαλε με τα εισοδήματα που δηλώνουν και διαπιστώθηκαν αρκετές περιπτώσεις που τα δηλωθέντα εισοδήματα αφορούσαν μόνο τις παραστάσεις και όχι την αμοιβή.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών και μεταφέρει το ΒΗΜΑ, έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε ορισμένους δικηγόρους που φιλοξενούνται τακτικά στα τηλεοπτικά “παράθυρα”,ορισμένοι εκ των οποίων δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.

Στο στόχαστρο και συμβολαιογράφοι, που έχουν ασχοληθεί με μεταβιβάσεις ακινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων offshore εταιρειών. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει δημοσιοποίηση ονομάτων αλλά και αν συμβολαιογράφοι εμπλέκονται σε μεταβιβάσεις ακινήτων που απασχολούν αυτή την περίοδο τη Δικαιοσύνη.

Στην τσιμπίδα και γνωστοί καλλιτέχνες που εμφανίζονται να κάνουν εμφανίσεις και συναυλίες για “ψίχουλα” ή και δωρεάν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν εντοπιστεί από το ΣΔΟΕ να έχουν υποπέσει σε φοροδιαφυγή είναι ονόματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ερευνώνται επίσης και τα στοιχεία που δηλωνουν γνωστοί ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης. Το ΒΗΜΑ αναφέρει επίσης, ότι – όπως κάνει το γνωστό IRS στις ΗΠΑ – εφοριακοί εμφανίζονται ως πελάτες σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα, εντοπίζουν τί κατανάλωση κάνουν πελάτες και τί τους ζητείται ή δεν τους ζητείται να πληρώσουν και όταν διαπιστώσουν φοροδιαφυγή βγάζουν τις ταυτότητες και επιβάλλουν πρόστιμα.
http://antenna975.blogspot.com/2010/06/blog-post_5741.html


«Σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος στα θερμόμετρα ολόκληρης της χώρας και στα μέσα της εβδομάδας η θερμοκρασία αναμένεται να πλησιάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Οι παραλίες πέριξ του λεκανοπέδιου κατακλύσθηκαν ήδη από χιλιάδες Αθηναίους, που έσπευσαν να δροσιστούν στα νερά του Σαρωνικού. Αντίστοιχη φυγή προς τις κοντινές παραλίες καταγράφεται από το πρωί στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα τα μέσα της εβδομάδας, οπότε θα αγγίξει ακόμη και τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους. Υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, με 37 βαθμούς στην Αθήνα και 36 στη Θεσσαλονίκη. Η πτώση του υδράργυρου αναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη.

http://dunamitis.blogspot.com/2010/06/httpimg.html
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
ΔΙΕΞΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΑΣ 


Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΦΕΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ  ΑΗΤΤΗΤΗ.

 Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΤΥΧΕ ΕΝΝΕΑ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Πηγή: http://paokthessalonikh.blogspot.com

Τουλάχιστον 18 νεκροί από πλημμύρες στο Αρκάνσας


Ισχυρές βροχοπτώσεις στον εθνικό δρυμό του Αρκάνσας προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 18 ατόμων, οι οποίοι βρίσκονταν στον κατασκηνωτικό χώρο.

Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα, ενώ υπάρχουν φόβοι για περισσότερους νεκρούς, μιας και βρίσκονταν στο σημείο περίπου 300 άνθρωποι.

Τα νερά στους ποταμούς Λιτλ Μισούρι και Κάντο έφτασαν τα έξι μέτρα, υπερχειλίζοντας και παρασέρνοντας ό,τι έβρισκαν στο δρόμο τους.

Οι εικόνες από την περιοχή που δημοσιεύτηκαν στο site της Yahoo, δείχνουν αμέτρητη λάσπη, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, σπασμένα κλαδιά και πολλούς ανθρώπους να αγωνιούν για την τύχη φίλων και συγγενών.

(Πηγή φωτογραφίας: Reuters)

http://www.mediasoup.gr/node/13915

ΙΟΝ: Η 80χρονη σοκολατοποιία που λέει "όχι" στους μνηστήρες


Η άγνωστη ιστορία των ιδρυτών της εταιρείας που πιστεύουν πως το χρήμα δεν αγοράζει τους κόπους μιας ζωής

Πήρε το όνομά της από το «ίον το εύοσμο», το μενεξέ, πριν από 80 χρόνια. Παρά την ηλικία της, η σοκολατοποιία ΙΟΝ αποτελεί πολύφερνη νύφη στον κλάδο των τροφίμων, αφού διαθέτει και υγιή οικονομικά μεγέθη και ορισμένα από τα ισχυρότερα brands σοκολάτας και γλυκισμάτων.

Ωστόσο, ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο κ. Γιώργος Καρκαζής –πρώτα αδερφικοί φίλοι και μετά συγγενείς– οι οποίοι τη διοικούν από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, δεν ψάχνουν για… γαμπρό, πόσω μάλλον για ξένο πολυεθνικό όμιλο.

Από τα Λιθοβούνια ο πρώτος και από τις Ρίζες Τεγέας της Αρκαδίας ο δεύτερος, σπούδασαν μαζί οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα και ανέλαβαν την ευθύνη ανάπτυξης της εταιρείας, φέρνοντάς την ισχυρή στον 21ο αιώνα. Τον όρκο φιλίας που έδωσαν ως νεαροί δεν τον πρόδωσαν ποτέ, όπως και ποτέ δεν προσέλκυσαν κανένα φλας επάνω τους. Και ίσως να είναι και οι μοναδικοί Έλληνες επιχειρηματίες η φωτογραφία των οποίων είναι πραγματικά... συλλεκτική.

Η υπόθεση «διαδοχή» στην ηγέτιδα βιομηχανία σοκολάτας, τα μερίδια αγοράς της οποίας σε κάποιες κατηγορίες υπερβαίνουν και το 30%, έρχεται συχνά στις συζητήσεις παραγόντων του κλάδου, καθώς ο κ. Κωτσιόπουλος, ο αειθαλής και ακούραστος επιχειρηματίας, διανύει και ο ίδιος την όγδοη δεκαετία της ζωής του.

Και όντως, η επόμενη γενιά της ΙΟΝ δείχνει σταδιακά να προετοιμάζεται για να αναλάβει τα ηνία, αφού τα τελευταία χρόνια αποκτούν πιο ενεργό ρόλο τα ανίψια του, με πιο προβεβλημένη την Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. και μετέχει και στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ. Ίσως δε, όπως σχολιάζεται στους επιχειρηματικούς κύκλους, η ιστορία να επαναληφθεί στην οικογένεια: Ο νυν πρόεδρος Γιάννης Κωτσιόπουλος διαδέχθηκε στην ΙΟΝ τον θείο του, Κωνσταντίνο, ο οποίος ουσιαστικά «έχτισε» από το μηδέν τη βιομηχανία. Και εκείνος πιθανότατα θα περάσει τη σκυτάλη στα δικά του ανίψια.

Το σίγουρο είναι ότι η παρούσα διοίκηση της ΙΟΝ παραμένει πιστή σε ένα δόγμα: «Δεν πουλάμε σε ξένους». Τι κι αν κατά καιρούς πυροδοτούνται σενάρια, όπως στο παρελθόν με τη Nestle ή τη Vivartia ή έχουν υπάρξει επαφές, όπως συνέβη το 1997, με την αμερικανική RJR Nabisco; Ο κ. Κωτσιόπουλος είναι μάλλον «αγύριστο κεφάλι» ή απλώς ένας από τους τελευταίους Έλληνες βιομηχάνους της παλιάς σχολής, όπως συνηθίζουν να λένε στην αγορά, που ο κόπος μιας ζωής δεν πληρώνεται με κανένα χρηματικό τίμημα ή υπεραξία.

Πιθανολογείται πως η είσοδος της Kraft Jacobs Suchard στην ΙΟΝ από το… παράθυρο στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και οι πιέσεις της για να πάρει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, έχοντας ήδη εξαγοράσει την έτερη ελληνική σοκολατοβιομηχανία, την Παυλίδης, «γαλβάνισαν» τον Αρκά επιχειρηματία, που ακόμη και σήμερα βρίσκεται στο γραφείο του ατελείωτες ώρες.


Ηταν 1988, όταν το 24,5% των μετοχών της ΙΟΝ, που βρισκόταν εκτός ελέγχου των δύο ανδρών, πουλήθηκε στην Kraft Jacobs Suchard (KJS). Σχεδόν δέκα χρόνια κράτησε η μάχη για την… κυριαρχία, με τους Έλληνες να κερδίζουν την πολυεθνική, επανακτώντας το 100% των μετοχών. Λέγεται μάλιστα, ότι οι ιθύνοντες της Παυλίδης είχαν… προειδοποιήσει το βασικό τους μέτοχο να μην εμπλακεί στην ΙΟΝ, ενώ επίσης, κοινό μυστικό αποτελεί την αγορά ότι Κωτσιόπουλος – Καρκαζής πλήρωσαν ακριβώς το τίμημα που επιθυμούσαν για το ένα τέταρτο της εταιρείας τους.

Ίσως γι’ αυτό η ιστορική σοκολατοβιομηχανία δεν εισήχθη ποτέ στο Χρηματιστήριο για να αντλήσει κεφάλαια, αλλά χρηματοδότησε και εξακολουθεί να στηρίζει την ανάπτυξή της σε ίδιους πόρους και μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Αν αυτή τη φιλοσοφία συμμερίζεται και η νέα γενιά Κωτσιόπουλων, είναι κάτι που μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει μια συμμαχία από το εσωτερικό. Άλλωστε, στο παρελθόν η ΙΟΝ είχε συνεργαστεί με τη Δέλτα στο κομμάτι του παγωτού και από το 2008 με την Κρι - Κρι.

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια εταιρεία με σημαντική υπεραξία, διαθέτοντας από τα καλύτερα χρηματοοικονομικά στοιχεία στον κλάδο της: Έκλεισε το 2008 με καθαρά κέρδη 3 εκατ. ευρώ και με κύκλο εργασιών 103,9 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου το 10% της παραγωγής της ετησίως εξάγεται σε Κύπρο, Βαλκάνια, Αίγυπτο και Β. Αμερική.

Οι ιδιοκτήτες της ΙΟΝ αρνούνται πεισματικά τα φώτα της δημοσιότητας, αφού θεωρούν πως τα προϊόντα τους τα λένε όλα...

Μεταπολεμική... σοκολάτα αμυγδάλου

Ήταν αρχές της δεκαετίας του ’30, όταν μια παρέα φίλων από το Νέο Φάληρο αποφάσισε να ασχοληθεί με την παρασκευή σοκολάτας, ιδρύοντας την ΙΟΝ και το εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς. Πέντε χρόνια μετά, η ΙΟΝ ενώθηκε με τη βιομηχανία παραγωγής καραμέλας και ζαχαρωτών NASKO, την οποία είχαν οι επιχειρηματίες Νασιόπουλος και Κωτσιόπουλος.

Με τζίρους πάνω από 100 εκατ. ευρώ, η ΙΟΝ συνεχίζει μέχρι σήμερα την επιχειρηματική της πορεία που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’30Ο Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος αποδεικνύεται εξαιρετικά ικανός και μέσα σε λίγα χρόνια εξαγοράζει εξολοκλήρου και τις δύο εταιρείες. Η ΙΟΝ θα αντιμετωπίσει το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα σταθεί στα πόδια της, λανσάροντας, το 1947, την σοκολάτα αμυγδάλου, την περίφημη «πρώτη σου αγάπη και παντοτινή». Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην εταιρεία μπαίνει ο Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο ξάδερφός του Γιώργος Καρκαζής. Το 1956 ιδρύουν την εμπορική εταιρεία «Αφοί Ι. Κωτσιόπουλοι Α.Ε.», η οποία αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων, δημιουργώντας τις βάσεις για το δίκτυο πωλήσεων του ομίλου.

Από τη δεκαετία του ’60 οι δύο άντρες «διαβλέπουν» τη δύναμη της επικοινωνίας, επενδύοντας στη διαφήμιση, αρχικά την έντυπη και στη συνέχεια και στα τηλεοπτικά σποτ, με αποτέλεσμα η ετήσια διαφημιστική δαπάνη της εταιρείας σήμερα να υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Το 1975 ολοκληρώνεται η επένδυση στην Άρτα με την κατασκευή του εργοστασίου παρασκευής γκοφρέτας, εμπλουτίζοντας την γκάμα προϊόντων. Έπεται η εξαγορά των εταιρειών ΙΝΤΕΡΙΑ Α.Ε., που παράγει τη σοκοπάστα Nucrema, και το 1999 της σοκολατοποιίας Mabel.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 5ης Ιουνίου

Αναρτήθηκε απο
http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=989312&ppg=1

http://chrisbal.blogspot.com/2010/06/80.html

To χορευτικό της Γκαλένα στο Dancing with the stars




http://tacoalatipota.blogspot.com/2010/06/to-dancing-with-stars.html

Δημοπρατείται στη Βιένη νόμισμα από καθαρό χρυσό και βάρος 100kg!!

Το μεγαλύτερο στον κόσμο χρυσό νόμισμα, ένα καναδικό νόμισμα διαμέτρου 53 εκατοστών και βάρους 100 κιλών, θα βγει σε δημοπρασία στη Βιένη στις 25 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Dorotheum.

Η τιμή εκκίνησης αυτού του χρυσού νομίσματος θα είναι μεγαλύτερη από την πραγματική του αξία που φτάνει το ένα εκατομμύριο καναδικά δολάρια (800.000 ευρώ), διευκρινίζει ο οίκος Dorotheum.

Το χρυσό νόμισμα, που έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες...
κατασκευάστηκε το 2007 και απεικονίζει στη μία πλευρά του την βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας και στην άλλη τρία φύλλα σφένδαμου (το φύλλο του σφένδαμου είναι το εθνικό σύμβολο του Καναδά).

Το νόμισμα ανήκε στην αυστριακή εταιρεία AVW, που πρόσφατα κήρυξε πτώχευση.
http://apolitistosteki.blogspot.com/

http://bloggaroume.blogspot.com/2010/06/100kg.html

ΕΝΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ...


Βλέπετε πως ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει τους δικούς του ανθρώπους του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ; Με σεβασμό, ανθρώπινα και ΧΑΛΑΡΑ! ΣΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ...ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΚΕ (Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχουυ) ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΘ ΟΤΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ...ΑΝΑΨΑΝ! Άρα αφού ένας δικός μας πάει αψόγως ...άψογα, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;;;;
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ PIERIA-GR KI ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ...ΣΥΝΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΝΑ ΜΑΣ ...ΚΛΕΨΟΥΝ!!! 

http://pieria-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_5654.html

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό. Και οι ένστολοι στο στόχαστρο της τρόικας

fire-fightersΟύτε οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας δεν φαίνεται ότι θα γλυτώσουν τελικά από τη λαίλαπα του νέου ασφαλιστικού αφού η τρόικα βγάζει στη σέντρα τις συγκεκριμένες συντάξεις που σε πολλές περιπτώσεις, όπως των αστυνομικών, ξεκινούν να «μετράνε» από το 42ο έτος της ηλικίας.
Η ρύθμιση που φαίνεται να δρομολογεί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει σύνταξη στα 35 χρόνια υπηρεσίας για τους ένστολους με τις αλλαγές να μπαίνουν σε εφαρμογή σταδιακά έως το 2015.
Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων θα περιλαμβάνει και άλλες ειδικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων  Ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταργείται η πλασματική πενταετία, ενώ αμφίβολο παραμένει εάν στα συντάξιμα χρόνια θα συνυπολογίζονται και τα έτη της σχολής. Επανεξετάζονται, επίσης, τα όρια για τη χορήγηση των συντάξεων στις χήρες στρατιωτικών.
Σήμερα οι ένστολοι συνταξιοδοτούνται με 24,5 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων και των ετών φοίτησης στη σχολή. Εξάλλου οι Ευρωπαίοι «σύμβουλοι», αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), θεωρούν αυτονόητες αυτές τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξουν και νέες ρυθμίσεις πέραν της επετηρίδας για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, τις οποίες όμως μελετούν ακόμη, εξετάζοντας και τα παραδείγματα άλλων χωρών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τις πρώτες σαράντα μέρες του 2010 υποβλήθηκαν 228 παραιτήσεις, ενώ το 2008 που είχε γίνει ανάλογη προσπάθεια τροποποίησης του συνταξιοδοτικού των στρατιωτικών είχαν παραιτηθεί 2.280.
Ερώτημα και ταυτόχρονα «κόκκινη γραμμή» αποτελεί για τους υπηρετούντες σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική και Λιμενικό η αναγνώριση στα συντάξιμα χρόνια της πλασματικής ή «μάχιμης» πενταετίας που αναγνωρίζεται στους ένστολους λόγω ιδιαιτερότητας της εργασίας τους.
Εν τω μεταξύ, η έναρξη της εξίσωσης των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες με τα αντίστοιχα των ανδρών από το 2011, και όχι από το 2013, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την αύξηση του ελάχιστου ηλικιακού ορίου στα 60 έτη και την επίσπευση της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, αναμένεται να σπρώξουν προς την «έξοδο» περισσότερους από 150.000 δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους.  
[Στέλιος Κράλογλου, Capital]

http://chatgr.net/news















/

Νεκρός νεαρός σε άλμα με αλεξίπτωτο πλαγιάς

Ένας 28χρονος από το Ρέθυμνο έχασε τη ζωή του το μεσημέρι στα Χανιά, όταν επιχείρησε να κάνει άλμα με αλεξίπτωτο πλαγιάς στο Οροπέδιο Κράπης Σφακιών. Ο νεαρός είχε πάει με τρεις φίλους του στην περιοχή και όλοι επικοινωνούσαν με ασύρματους μεταξύ τους. Οι υπόλοιποι πραγματοποίησαν με επιτυχία το άλμα, το αλεξίπτωτο του 28χρονου, όμως, δεν άνοιξε ποτέ.
 Πρόβλημα παρουσιάστηκε και στο εφεδρικό αλεξίπτωτο του άτυχου νεαρού, αφού δεν κατάφερε να το ανοίξει, με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος και να χάσει τη ζωή του. Διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ ο 28χρονος δε φέρεται να είχε μεγάλη εμπειρία σε πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Read more: http://kampia.blogspot.com/2010/06/blog-post_3524.html#ixzz0qklbIy00

Βρήκαν τεράστια φυτεία κάνναβης στο Ηράκλειο




Ένα τεράστιο χωράφι με... δενδρύλλια ινδικής κάνναβης βρήκαν οι άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου, στην περιοχή του Δήμου Αρχανών.

Από εκεί εκριζώθηκαν 306 φυτά, το ύψος των οποίων δεν ξεπερνούσε τα 20 εκατοστά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν ακόμη ένα αυτοσχέδιο φυτώριο και διάφορα γεωργικά εργαλεία, τα οποία απεστάλησαν για περαιτέρω έρευνα.
Εφερνε στο Βόλο ένα εκατ. λαθραία πακέτα τσιγάρων

Σημαντική επιτυχία του Λιμεναρχείου Βόλου, το οποίο αξιοποιώντας πληροφορία από υπηρεσία του ΥΕΝ εντόπισε φορτηγό πλοίο με 1.000.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

 
Συγκεκριμένα προχθές το μεσημέρι στη νήσο «Πιπέρι» Αλοννήσου, άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, με την συνδρομή σκάφους του Λιμεναρχείου Σκοπέλου, προέβησαν στον έλεγχο φορτηγού πλοίου σημαίας Τανζανίας, με πλήρωμα έξι Ρώσους ναυτικούς.

Ο Ρώσος καπετάνιος υποστήριξε ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυρσίνης στην Τουρκία και είχε λιμάνι - προορισμό στο Μαυροβούνιο, μεταφέροντας υλικά.

Στη συνέχεια ο ίδιος υποστήριξε ότι το πλοίο υπέστη βλάβη και θα κατευθυνόταν στα Νέα Μουδανιά για να επισκευαστεί και να φορτώσει κεραμικά.

Τελικά μετά τον έλεγχο των λιμενικών στο πλοίο βρέθηκαν 1.000.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα (20.000.000 τσιγάρα) αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Βόλου, όπου από χθες το πρωί ξεκίνησαν οι ανακρίσεις από τη Λιμενική Αστυνομία, ενώ υπάλληλοί της συνεχίζουν την καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων
---------------------------
Πηγή: taxydromos.gr

http://www.inout.gr/showthread.php?t=64462&goto=newpost