Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Άγρια κακοκαιρία από την Κ. Δευτέρα - Θα χιονίσει ακόμα και στο Σύνταγμα! Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

- Θα χιονίσει ακόμα και στα νησιά! - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 μποφορ
- Στην Αττική θα χιονίσει από το βράδυ της Τρίτης
- Οδηγίες από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ο καιρός θα επιδεινωθεί από την Δευτέρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής. Θα χιονίσει ακόμα και στα νησιά.

Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Στα ανατολικά και τα νότια όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.

Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού.

Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθηνας.

'Οπως δήλωσε στο Νewsit ο Αντώνης Λάλος, Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, ο καιρός τουλάχιστον έως την Κυριακή δεν θα εμπνέει ανησυχία.
Λίγες βροχές θα πέσουν το βράδυ του Σαββάτου, αλλά η ψύχρα θα γίνει αισθητή από την Κυριακή το βράδυ που θα ενισχυθούν οι βοριάδες.
H σημαντική μεταβολή του καιρού ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα. Τότε θ' αρχίσει να χιονιζει και στα πεδινά.
Στην Αττική θ' αρχίσει να χιονίζει από το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη περιμένουμε χιονοπτωσεις που δεν αποκλείεται να ειναι ισχυρές και σε πεδινές περιοχές στα Βόρεια του νομού. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της μέρας την Τρίτη και την Τετάρτη τα χιονια θα φτάσουν τουλάχιστον έως το κέντρο της πόλης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρµοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Να ενημερώνονται εγκαίρως για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, σε περιπτώσεις που θα μετακινηθούν, ούτως ώστε η μετακίνησή τους να µη συµπέσει µε την αιχµή των έντονων καιρικών φαινοµένων, όπως αυτή προβλέπεται από τα δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Να ελέγξουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση, να έχουν εφοδιαστεί εκ των προτέρων με τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται στο όχημά τους.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο τους.
Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

Για την περαιτέρω ενημέρωση και ασφάλεια των πολιτών από χιονοπτώσεις και παγετό, στο παρόν δελτίο περιλαμβάνονται αναλυτικότερες πληροφορίες και συμβουλές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής 



περισσότερα http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_8907.html

«Καρέ» τελικών στην πρεμιέρα


Τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς ήταν ο ελληνικός απολογισμός της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού μετά την Πέρρα, οι Μπανιώτης, Χονδροκούκης και Φιλιππίδης έφτασαν στο ζητούμενο στη γαλλική πρωτεύουσα.
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στα προκριματικά του ύψους ο Κώστας Μπανιώτης και ο Δημήτρης Χονδροκούκης πήγαν… πακέτο στον σαββατιάτικο τελικό, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά διπλή παρουσία στον τελικό του αγωνίσματος σε μεγάλη διοργάνωση.

Αν και το αρχικό όριο για τον τελικό ήταν στα 2.30μ κανείς από τους συμμετέχοντες δεν κατάφερε να ξεπεράσει το συγκεκριμένο ύψος, αφού τόσο οι αθλητές μας όσο και οι υπόλοιποι του τελικού είχαν επίδοση στα 2.27μ. «Το ξέραμε ότι θα είναι δύσκολος ο προκριματικός. Πίστευα ότι εάν περνούσα τα 2,27μ με την πρώτη θα μπορούσα να είμαι στον τελικό. Αυτή είναι όμως η γοητεία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τελικά δεν χρειάστηκε να ανέβει ο πήχης στα 2,30μ γιατί η οκτάδα είχε ξεκαθαρίσει και από τα 2,27 μέτρα. Είναι πολύ σημαντικό που θα είναι και ο Δημήτρης στον τελικό. Είναι μεγάλη υπόθεση για το ύψος να έχει δύο Έλληνες στην οκτάδα», δήλωσε ο Μπανιώτης, ο οποίος είχε το δικό του κοινού στις εξέδρες του σταδίου. Όπως είχε συμβεί και στο Τορίνο, η οικογένειά του και κάποιοι από τους φίλους του στήριζαν κάθε του προσπάθεια, φορώντας μπλουζάκια με το όνομά του.

Αναφερόμενος στον τελικό ο Μπανιώτης είπε: «Εκεί όλα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν πιο έμπειροι αθλητές από εμένα. Το σίγουρο είναι ότι θα μπω μέσα για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν θέλω να δημιουργήσω προσδοκίες στον εαυτό μου και τελικά να αποτύχω. Στον τελικό υπάρχει ο Ούκοφ που είναι ικανός για το καλύτερο και πιστεύω ότι τα μετάλλια θα κριθούν στα 2,32 μέτρα».

Από την πλευρά του ο Χονδροκούκης δεν θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, αφού στην πρώτη συμμετοχή σου σε μεγάλη διοργάνωση στην κατηγορία των ανδρών κατάφερε να βρεθεί στον τελικό, ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ. «Υπολόγιζα ότι θα χρειαστεί να κάνω 2,27μ για να είμαι στον τελικό. Είχα αρκετό άγχος για τον προκριματικό. Τώρα στον τελικό θα μπω πιο απελευθερωμένος και με λιγότερο άγχος», δήλωσε.

Την οκτάδα του τελικού συμπληρώνουν οι Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία), Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία), Γιάνικ Κλάουσεν (Δανία), Αλεξάντερ Σουστόφ (Ρωσία), Μάρκο Φασινότι (Ιταλία) και ο Ραούλ Σπανκ (Γερμανία).

Στους ίδιους ρυθμούς ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης από την άλλη πέτυχε το… αυτονόητο. Έχοντας δώσει πολύ καλά δείγματα όλη αυτή την περίοδο εξασφάλισε για δεύτερη σερί μεγάλη διοργάνωση μια θέση στον τελικό του επί κοντώ, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο, μετά την 4η θέση στο Παγκόσμιο κλειστού της Ντόχα πριν από ένα χρόνο. Ο τελικός θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (5/3, 16:45).

«Ο προκριματικός πήγε πολύ καλά και ήταν πολύ σημαντικός αγώνας γιατί ήμασταν αρκετοί αθλητές. Καλύτερα που τελικά ο πήχης δεν ανέβηκε στα 5,75 μ. που είχαν αρχικά σαν όριο για την πρόκριση στον τελικό. Μας το έκαναν πιο εύκολο», είπε ο Φιλιππίδης και συμπλήρωσε: «Θέλω να κάνω ένα νέο ρεκόρ. Πιστεύω ότι εάν αυτό γίνει θα έρθει κάτι καλό. Με ένα πανελλήνιο ρεκόρ μπορώ να κερδίσω μετάλλιο».

Εκτός τελικού έμεινε ο Ουκρανός Μαξίμ Μάζουρικ (5,55μ), ο Γάλλος Νταμιέλ Ντοσεβί (5,55μ), ενώ ο Ιταλός Τζουσέπε Τζιμπιλίσκο ακυρώθηκε στο ύψος όπου ξεκίνησε τον προκριματικό (5,55μ).

Εκτός ο Τσιάμης

Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Δημήτρης Τσιάμης στον προκριματικό του τριπλούν, καθώς με καλύτερο άλμα στα 16.30μ -έκανε επίσης 16.13μ και 15.71μ, πήρε την 14η θέση στην τελική κατάταξη. «Είμαι απογοητευμένος γιατί ενώ ήμουν καλά και είχα δυνάμεις έκανα τεχνικά λάθη με αποτέλεσμα να κάνω έναν απαράδεκτο αγώνα. Μετά το πρώτο μου άλμα ήλπιζα ότι θα βελτιώσω την τεχνική κάτι που δεν έγινε», τόνισε ο Τσιάμης, ο οποίος αν και πήγε στο Παρίσι με 17.06μ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ο Τέντι Τάμγκο μετά το μήκος εξασφάλισε την παρουσία του και στον τελικό του τριπλούν, με άλμα στα 17.06μ από την πρώτη του προσπάθεια, ενώ τον ακολούθησαν οι Γιόαν Ραπινιέρ (Γαλλία) 17,04 μ. και Μάριαν Οπρέα (Ρουμανία) 17,00 μέτρα.

Στη «μάχη» οι τέσσερις τελευταίοι

Εκτός από τους αθλητές που θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό στους σαββατιάτικους τελικούς, τέσσερις ακόμη Έλληνες μπαίνουν το Σάββατο (5/3) στη μάχη της διάκρισης αγωνιζόμενοι στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους.

Την αρχή θα κάνει η Νικόλ Κυριακοπούλου με τον προκριματικό του επί κοντώ, με το όριο να βρίσκεται στα 4,55μ. όσο δηλαδή και η φετινή της επίδοση. Λίγη ώρα μετά η Γεωργία Κοκλώνη αγωνίζεται στη δεύτερη προκριματική σειρά των 60 μ. και έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της σειράς, με 7.21. Την πρόκριση στον ημιτελικό παίρνουν οι τρεις πρώτες και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Αμέσως μετά, στο βατήρα των 60μ. θα βρεθεί ο Άγγελος Αγγελάκης που αγωνίζεται στην πέμπτη προκριματική σειρά και έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση. Την πρόκριση στον ημιτελικό θα πάρουν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Οι προκριματικοί, με ελληνικό ενδιαφέρον, της δεύτερης ημέρας ολοκληρώνονται με τη συμμετοχή της Έλενας Καφούρου στο μήκος. Το όριο για τον τελικό είναι στα 6,60 μ. και η Ελληνίδα άλτρια έχει έρθει στο Παρίσι με άλμα στα 6,40 μέτρα.
περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Ο δήμος Ρέντη στο πλευρό της ομάδας ΔΙΑΣ


Ακυρώνεται η αυριανή παρέλαση, οι χορηγίες θα ενισχύσουν τους αστυνομικούς

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης ανακοίνωσε σήμερα ότι μέρος των χορηγιών από το καρναβάλι στου Ρέντη θα διατεθεί είτε στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος, είτε στην ομάδα ΔΙΑΣ για την αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων.

«Είναι τραγικά τα όσα συνέβησαν στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Ο χαμός δυο νέων παιδιών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, την ώρα καθήκοντος, μας γεμίζει θλίψη και οδύνη» δήλωσε ο δήμαρχος και ανακοίνωσε ότι ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους δυο αστυνομικούς θα ακυρωθεί η νυχτερινή αποκριάτικη παρέλαση του Σαββάτου, ενώ ο δήμος θα βοηθήσει στην ανέγερση μνημείου στην περιοχή.
http://www.newsbeast.gr/


Βγάζει πρωταθλητή το Μετς!

Η μεγάλη αναμέτρηση των «αιωνίων» στο κλειστό του Μετς, η έκβαση της οποίας αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον εφετινό πρωταθλητή ξεχωρίζει από την 5η αγωνιστικής της β’ φάσης στην Α1 βόλεϊ των γυναικών.
Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός με τον «αέρα» των δύο βαθμών φιλοξενεί την Καθαρά Δευτέρα (7/3) τον Ολυμπιακό, κλείνοντας την αυλαία του προγράμματος για τις θέσεις 1-6. Με νίκη οι «πράσινες» αυξάνουν τη διαφορά από τον αντίπαλό τους και παίρνουν σοβαρό προβάδισμα για τον τίτλο, αφού η διαφορά θα είναι δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια, ενώ με διπλό των «ερυθρολεύκων» ανατρέπεται η μέχρι τώρα εικόνα στην κορυφή και οι δύο ομάδες πάνε σχεδόν στα… ίσια για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στον συγκεκριμένο αγώνα θα ισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας που προβλέφθηκαν και στην αναμέτρηση των ανδρών, την προηγούμενη Τετάρτη για το Κύπελλο Ελλάδας. Στο κλειστό του Μετς θα βρεθούν μάξιμουμ 700 άτομα, που θα είναι μαθητές δημοτικού, αθλητές βόλεϊ, αθλητές όλων των τμημάτων της γηπεδούχου, αθλητές Ακαδημιών βόλεϊ, προπονητές, διαιτητές, μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, μέλη Δ.Σ. των τοπικών Ενώσεων και Επιτροπών της ΕΟΠΕ, μέλη Δ.Σ. σωματείων βόλεϊ, χορηγοί της γηπεδούχου και δημοσιογράφοι.

Στους δύο αγώνες που ανοίγουν το Σάββατο (5/3) την αυλαία, ο Ηρακλής Κηφισιάς αναμετράται στο Ζηρίνειο με το Ανατόλια, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση των Μεσογείων, όπου το Μαρκόπουλο υποδέχεται την ΑΕΚ.

Την ίδια ημέρα διεξάγονται και οι αγώνες για τις θέσεις 7-12, με τον Πανιώνιο να φιλοξενεί τη Λάρισα, τον Ηρακλή να αγωνίζεται στο Κατσάνειο κόντρα στο Πειραματικό και τον Πανελλήνιο να υποδέχεται στην Κυψέλη την Κερατέα.



περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Συνεχίστηκαν οι αποτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Συνεχίστηκαν οι αποτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Εκτός τελικού στο μήκος έμεινε ο Λούης Τσάτουμας.Έξω και ο Τσάκωνας. Μόνο η Πέρρα προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν.
Ο Τσάτουμας ήταν από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής ομάδας για ένα μετάλλιο στους αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας, όμως για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες, αφού και ο τραυματισμός του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πριν από μερικές μέρες του στέρησε τη διάκριση στο Παρίσι. Αν και το 8.21μ που είχε κάνει μέσα στη σεζόν του έδιναν τον τίτλο του φαβορί, ο Μεσσήνιος πρωταθλητής είχε καλύτερη επίδοση στα 7.81μ, με αποτέλεσμα να καταλάβει την 13η θέση στη γενική κατάταξη και να αποκλειστεί.

Ο Τσάτουμας ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα στα 7.66μ, ενώ δεν πραγματοποίησε την τρίτη του προσπάθεια, λόγω των ενοχλήσεων στον αστράγαλο, μένοντας στην 6η θέση του β’ γκρουπ. Ίδια τύχη είχε και ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος έκανε μόλις ένα έγκυρο άλμα στα 7.35μ, μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό και το ατομικό του ρεκόρ (7.97μ), καταλαμβάνοντας την 11η θέση στο γκρουπ και 24η στο σύνολο.

Το αγώνισμα, γενικότερα επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις... Την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν, Τέντι Ταμγκό, με 7,97μ, ενώ εκτός τελικού έμεινε και ο Σαλίμ Σντιρί, με επεισοδιακό τρόπο. Αφορμή στάθηκε το τελευταίο άλμα του που ήταν κοντά στα 8μ., το οποίο μέχρι να ακυρωθεί τελικά από τον κριτή, ξεσήκωσε στο «πόδι» ολόκληρο το στάδιο. Οι θεατές άρχισαν να διαμαρτύρονται και να αποδοκιμάζουν, ο κριτής όμως που είδε σημάδι στην πλαστελίνη σήκωσε την κόκκινη σημαία, αφήνοντας έξω τον Γάλλο. Στην 11η θέση περιορίστηκε και ο Ισπανός Εουσέμπιο Καθέρες, που είχε άλμα στα 7.83μ.



http://www.gazzetta.gr/

Πάρτυ Μασκέ ...


Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου σας προσκαλούν στο αποκριάτικο ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 4 Μαρτίου 2011 και ώρα 9,30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων Παπαδιαμαντοπούλου 17α.
 Είσοδος ελεύθερη.
Αμφίεση υποχρεωτική.


Η φανατική οπαδός του… Ρούνει

Η κοπελιά που ποζάρει όλο χάρη και νάζι με την… ετικέτα της φανέλας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ονομάζεται Τζιανίνα Λουχάν και θεωρείται ένα από τα κορυφαία μοντέλα στο Περού… 

Δηλώνει φανατική οπαδός του ποδοσφαίρου και οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι η αγαπημένη της ομάδα!

Δείτε την εντυπωσιακή Περουβιανή



http://sarotiko.blogspot.com/

Στο club των μελαχρινών και η Sarah Harding


Η τραγουδίστρια των «Girls Aloud» έχει αφήσει πίσω της την εποχή που ήταν ξανθιά και υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον νέο της μελαχρινό look που της ταιριάζει γάντι.

Στην τελευταία της φωτογράφιση για τη διαφημιστική καμπάνια γνωστής εταιρείας κινητών τηλεφώνων, η Sarah, πιο sexy και θηλυκή από ποτέ, ποζάρει με ένα total black σύνολο και ψηλοτάκουνες γόβες που κόβουν την ανάσα.



Η φωτογράφιση είναι σκοτεινή και το βλέμμα της θυμίζει βρικόλακα, που κανένας άνδρας δεν θα είναι πρόβλημα να κάτσει στο πλευρό του και να δεχθεί τη δαγκωνιά.

Η 29χρονη πόζαρε για την εν λόγω διαφήμιση, μόλις δύο εβδομάδες από την ημέρα που ξεφορτώθηκε την κατάξανθη κόμη της, και πραγματικά την υποστηρίζουμε 10000% σε αυτή την αλλαγή!



http://www.zougla.gr/

Το σωματείο φίλων της Eurovision εύχεται καλή επιτυχία στον Λούκα

Το αρχαιότερο ελληνικό σωματείο φίλων της Eurovision «The Greek Eurovision fanclub» με τη συνεχή του παρουσία στον διαγωνισμό, από το 1988, εύχεται καλή επιτυχία στη φετινή μας συμμετοχή, τον Λούκα Γιώρκα και το τραγούδι του «Watch my dance».

Το σωματείο στηρίζει τη συμμετοχή της χώρας μας και θα είναι δίπλα της σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της, μέχρι τον α’ ημιτελικό που θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 10 Μαΐου.

Τη βραδιά του ελληνικού τελικού ήταν όλοι εκεί, δίπλα στους διαγωνιζόμενους, δίπλα στους φίλους τους πλέον. Τους υποστήριξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρόλο που βρίσκονταν σε διαφορετικό στούντιο και παρακολουθούσαν την παρουσίαση των τραγουδιών από ένα μόνιτορ. Παρ' όλα αυτά δεν έχασαν στιγμή τον παλμό τους και δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν τους έξι υποψηφίους.

Τα μέλη του σωματείου δήλωσαν πως όλοι τους ήταν υπέροχοι και θα τους μείνει αξέχαστο το μεγάλο πάρτι που διοργάνωσαν λίγες ημέρες πριν από τον τελικό, σε γνωστό μαγαζί στο Παγκράτι. «Ήταν όλοι τους υπέροχοι. Πέρα από λαθάκια, προβληματάκια και όλα όσα συνοδεύουν πάντα έναν τελικό» μας είπαν χαρακτηριστικά!

Το ταξίδι μόλις άρχισε και όλοι οι υποστηρικτές του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού θα ακολουθήσουν το Λούκα και την ελληνική συμμετοχή στη διαδρομή για τον 56ο διαγωνισμό της Eurovision.

Στις φωτογραφίες που θα δείτε στο slide show που ακολουθεί, διακρίνονται ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, η Ελεάνα Βραχάλη με τον Λούκα και τον Stereo Mike την ώρα που κάνουν τις δηλώσεις τους για το «Watch my dance», ενώ σε δύο άλλες ο γενικός γραμματέας του σωματείου, Χρήστος Ζαφειρίδης με την Αντιγόνη Ψυχράμη, μια εκ των υποψηφίων, ενώ σε άλλη με την εκπρόσωπο της Βουλγαρίας κατά την αναχώρησή τους από τα στούντιο της ΕΡΤ. Διακρίνονται και πολλά ακόμη μέλη των φίλων της Eurovision.

Καλή επιτυχία, Ελλάδα! Το κεφάλι ψηλά και τα χέρια ανοιχτά.



http://www.zougla.gr/

Το μεγαλύτερο παιδικό μασκέ πάρτι της Αθήνας


Αποκριάτικο ξεφάντωμα το Σάββατο 5 Μαρτίου

Μασκέ πάρτι για τους μικρούς φίλους με χορό, παιχνίδια και πολλά δώρα-έκπληξη διοργανώνει το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 12:00-16:00 το εμπορικό κέντρο Αthensheart!

Σας περιμένει στο μεγαλύτερο αποκριάτικο ξεφάντωμα με τους πιο διασκεδαστικούς διαγωνισμούς, κεφάτες μουσικές επιλογές από DJ και πρωτότυπα παιχνίδια με ανιματέρ, ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργούς.

Λάβετε μέρος στο πάρτι, ξεχωρίστε για το ταλέντο σας τόσο στο διαγωνισμό για την πιο αστεία αυτοσχέδια αποκριάτικη στολή, όσο και στους διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού και κερδίστε πολλά δώρα-έκπληξη!
 http://www.newsbeast.gr/

Καθαρή Δευτέρα, κρύα Τρίτη


Με τι καιρό θα πετάξουμε (;) χαρταετό

Μην ξεγελαστείτε από τον καλό καιρό σήμερα και αύριο. Από την Κυριακή το σκηνικό θα αλλάξει και η Καθαρή Δευτέρα θα χαρακτηρίζεται από βοριάδες, κρύο και ακόμα και χιόνι. 

Την Τρίτη, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν να δούμε χιόνι ακόμα και μες στην Αθήνα.  

Αναλυτικά, βελτιωμένος καιρός αναμένεται σήμερα και αύριο με το θερμόμετρο να δείχνει υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ το βράδυ αναμένονται βροχές στη βορειοδυτική Ελλάδα. 

Η αρχή της επιδείνωσης θα γίνει την Κυριακή και από τα δυτικά όπου αναμένεται συννεφιά με βροχές. Βαθμιαία θα πυκνώσουν στα ανατολικά και από το βράδυ ο καιρός θα χαλάσει πρώτα στη βόρεια Ελλάδα. 

Η πτώση του υδράργυρου θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και θα συνδυαστεί με βοριάδες και ανέμους έως 8 μποφόρ στα πελάγη. Το κρύο θα είναι τσουχτερό. Τα χιόνια αναμένονται αρχικά στις ορεινές περιοχές και από το βράδυ θα κινηθούν και χαμηλότερα, στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.   

Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη δεν αποκλείεται η θερμοκρασία να κάνει βουτιά ακόμα και 8 βαθμών Κελσίου. 

Η Τρίτη θα βρει τη Πάρνηθα στα λευκά. Όλη την ημέρα αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, με γενική κακοκαιρία, και θυελλώδεις ανέμους. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις, τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν θα κρατήσουν για πολύ. Από την Τετάρτη τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια. 

Το θερμόμετρο, πάντως, αναμένεται να μείνει σε... χειμωνιάτικα επίπεδα, παρότι μπήκε ο Μάρτης. Άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Πέμπτη με βελτίωση του καιρού. Ηλιοφάνεια την Παρασκευή.    
http://www.newsbeast.gr/

Οι Ολυμπιακές «γοργόνες» της Βρετανίας...ολόγυμνες!!!

Δώδεκα κοπέλες της κολύμβησης, της κατάδυσης και του πόλο της Ολυμπιακής ομάδας της Βρετανίας γδύθηκαν για μια τολμηρή φωτογράφηση. Σκοπός είναι να προμοτάρουν την εθνική...
.. Λοταρία, η οποία υποστηρίζει περίπου 1.200 αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Κάθε μια από τις αθλήτριες φωτογραφήθηκε ξεχωριστά για τον φακό του Andy Hooper κάτω από το νερό, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος «θα ήταν πολύ χαοτικό να φωτογραφηθούν όλες μαζί». Στη συνέχεια ενώθηκαν όλες σε μια φωτογραφία με τη βοήθεια του υπολογιστή.



protothema
Πηγή: Daily Mail

http://sarotiko.blogspot.com/

Βορειοανατολικά του Πόρου... Ελικόπτερο έσωσε τους τρεις φίλους

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών φίλων, το φουσκωτό των οποίων προσάραξε τη νύχτα στη νήσο Πλατειά, βορειοανατολικά του Πόρου.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε προς εντοπισμό και περισυλλογή τους σε μία επιχείρηση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Από τους επιβαίνοντες στο φουσκωτό, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην 112 πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας, ο ένας έχει σπάσει το πόδι του, ο δεύτερος υποφέρει από πόνους στην πλάτη, ενώ ο τρίτος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα
.


http://www.protothema.gr/

Στις 26 Μαρτίου η Ελλάδα σβήνει τα φώτα

«Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, ξεπερνάμε τη μία ώρα! Ξεπερνάμε τον ίδιο μας τον εαυτό!»Με το μήνυμα αυτό το WWF Ελλάς καλεί τους συμμετέχοντες, μέσα από την ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour, να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την Ώρα της Γης, και να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Έλληνες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης και θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας εκ νέου στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Τον εαυτό τους όμως καλούνται να ξεπεράσουν και οι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο επιχειρηματικός κόσμος. Σε αυτούς έγκειται να διαλέξουν τη δική τους δέσμευση και να ακολουθήσουν έναν πιο πράσινο δρόμο.

Πέραν αυτού όμως, μέσα από το wwf.gr/earthhour, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και τη «δική» τους Ώρα της Γης: μια υποσελίδα με τη δική τους σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνουν συμμετοχές και θα στέλνουν το μήνυμά τους για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν ζωντανό πλανήτη».

newsit.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Οι 10 εντολές για τους ποδηλάτες στο μετρό

Με σύνθημα «ευγένεια + κοινή λογική = ασφάλεια» εθελοντές ποδηλάτες θα βρίσκονται έξω από τους τερματικούς, και κεντρικούς σταθμούς του Μετρό αύριο από τις 6.00 μ.μ., προκειμένου να ενημερώσουν τους επιβάτες για την είσοδο του ποδηλάτου στους συρμούς του Μετρό.Έχοντας στο χέρι το «δεκάλογο του ποδηλάτη στο Μετρό» και συνοδεία μουσικών με κρουστά και πνευστά, οι εθελοντές με το πορτοκαλί μπλουζάκι που θα έχει σήμα κατατεθέν ένα ποδήλατο, θα κάνουν... ποδηλατικό ποδαρικό στο μετρό με χάπενιγκ.

Όπως άλλωστε λένε οι ποδηλάτες, πεντέμιση χρόνια μετά την πρώτη ποδηλατοπορεία με αίτημα την είσοδο ποδηλάτων στο Μετρό, είναι θετικό βήμα ότι το υπουργείο μεταφορών επέτρεψε την μεταφορά ποδηλάτων στους συρμούς του ΜΕΤΡΟ.
Κι αυτό, παρόλο που το ωράριο είναι εξαιρετικά περιορισμένο (κάθε Τετάρτη μετά τις 18.00 και κάθε Κυριακή μετά τις 12.00 το μεσημέρι) και η εφαρμογή είναι πιλοτική (για 4 μήνες).
Στις δράσεις που θα εξελιχθούν στους τερματικούς σταθμούς του μετρό Αιγάλεω, Αγ. Δημητρίου, Δουκίσσης Πλακεντίας αλλά και στο Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, Συγγρού-Φιξ και αλλού, συμμετέχει, μαζί με άλλους εθελοντές, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και ποδηλάτης, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος έχει αναλάβει και το ρόλο του συντονιστή.
Οι δέκα εντολές για τον καλό ποδηλάτη στο μετρό:

«ΜΕΤΡΟ + ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Η Αθήνα γίνεται μια γειτονιά!
Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
1. Επιτρέπεται η μεταφορά ενός μόνο ποδηλάτου ανά επιβάτη.
2. Ο μέγιστος αριθμός ποδηλάτων ανά συρμό είναι δύο.
3. Οταν μετακινούμαστε μέσα στο σταθμό χρησιμοποιούμε τους ανελκυστήρες ή τις σταθερές σκάλες. Δεν χρησιμοποιούμε τις κυλιόμενες κλίμακες. Εάν επιλέξουμε τις σκάλες κουβαλάμε το ποδήλατο στον ώμο μας. Δεν το κυλάμε διότι είναι εύκολο να χαθεί ο έλεγχος εξαιτίας της απότομης κλίσης.
4. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε ποδήλατο εντός του συρμού, στις αποβάθρες και τους λοιπούς χώρους του σταθμού.
5. Χρησιμοποιούμε μόνο το τελευταίο βαγόνι του συρμού. Στεκόμαστε με τέτοιο τρόπο, ώστε το ποδήλατο να μην εμποδίζει την κίνηση των επιβατών. Μπαίνουμε στο βαγόνι από την τελευταία πόρτα, αφού πρώτα εξέλθουν οι επιβάτες από αυτό.

6. Εντός του συρμού δεν τοποθετούμε το ποδήλατο σε σημεία που εμποδίζουν την κίνηση των επιβατών, όπως στους διαδρόμους ή τις πόρτες. Αν ο μόνος διαθέσιμος χώρος είναι κοντά στην πόρτα, αυτό σημαίνει ότι το βαγόνι είναι γεμάτο και καλύτερα να περιμένουμε τον επόμενο συρμό.
7. Στεκόμαστε δίπλα στο ποδήλατό μας και βεβαιωνόμαστε ότι δεν εξέχουν αιχμηρές ή βρόμικες άκρες που μπορεί να τραυματίσουν ή να λερώσουν τους υπόλοιπους επιβάτες.
8. Οι επιβάτες με ποδήλατα είμαστε οι ίδιοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των ποδηλάτων μας και τα αντικείμενα πάνω σε αυτά. Το Μετρό της Αθήνας δεν είναι υπεύθυνο για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια ποδηλάτου και δεν μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε είδους υπαιτιότητα για οποιαδήποτε ζημιά που μπορεί να προκληθεί από τη μεταφορά του ποδηλάτου σε τρίτα μέρη.
9. Η πρόσβαση των ποδηλάτων στο μετρό μπορεί να απαγορευτεί κατά την κρίση των υπευθύνων του σταθμού για λόγους όπως: μεγάλη κίνηση επιβατικού κοινού, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος ή άλλα περιστατικά που μπορεί να κριθεί ότι ίσως θέτουν σε κίνδυνο το επιβατικό κοινό.
10. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και συγκεκριμένα υποχρεωτικής εκκένωσης του συρμού εντός της σήραγγας, ο επιβάτης που ταξιδεύει με ποδήλατο, υποχρεούται να το εγκαταλείψει στο βαγόνι, να αποχωρήσει πεζός και να ακολουθήσει τις οδηγίες του προσωπικού.».

Η ενημέρωση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι.

tanea.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/10_04.html

Κομβικό ματς με Μοσχάτο


Ο τελικός της χρονιάς έχει χαρακτηριστεί από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Λαυρίου το ματς του Σαββάτου με το Μοσχάτο.
Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού όσους και από το Μοσχάτο.
Άρα όλοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα. Ο Μιχάλης Βλάχος μιλώντας στους παίκτες του τους είπε τα εξής:
«Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ως τώρα και είναι κρίμα να πάει στράφι. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι και αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει θα κερδίσουμε τον αγώνα».
Συντάκτης:  Onsports Team


http://www.onsports.gr/

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η ρύπανση κόβει χρόνια από τη ζωή μας


Δεκατρείς μήνες θα μπορούσαν να κερδίσουν οι κάτοικοι της Αθήνας

Σχεδόν δεκατρείς μήνες περισσότερο θα μπορούσε να ζήσει ο άνω των 30 χρονών Αθηναίος, αν η μακρόχρονη έκθεση του στην ατμοσφαιρική ρύπανση μειωνόταν στα 10 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτό προκύπτει από την ολοκλήρωση του τριετούς διευρωπαϊκού προγράμματος Aphekom για τις επιπτώσεις στην υγεία των Ευρωπαίων των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Επί τρία χρόνια, 60 επιστήμονες από 13 ευρωπαϊκές χώρες μελέτησαν τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα σχεδόν 39 εκ. κατοίκων 25 ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Η Αθήνα πρωτοστατεί για μία ακόμη φορά, καθώς οι ατμοσφαιρικοί ρύποι σε αυτήν ανέρχονται σε 29,4 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, κατατάσσοντάς την στην τρίτη θέση, πίσω από το Βουκουρέστι και τη Βουδαπέστη.

Τα υψηλότερα επίπεδα καταγράφηκαν στο Βουκουρέστι (38,2 μικρογραμμάρια) και στη Βουδαπέστη (33,7 μικρογραμμάρια). Την Αθήνα ακολουθεί στην τέταρτη θέση της κατάταξης η Βαρκελώνη (27 μικρογραμμάρια). Στην ένατη θέση φιγουράρουν η Ρώμη και Γρανάδα, στην Ισπανία (21,4 μικρογραμμάρια), στη δέκατη οι Βρυξέλλες (19 μικρογραμμάρια), στη δέκατη τέταρτη το Παρίσι (16,4 μικρογραμμάρια) και στη δέκατη ένατη το Λονδίνο (13,1 μικρογραμμάρια). Η Στοκχόλμη ήταν η μόνη από τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, που μελετήθηκαν, στην οποία οι ατμοσφαιρικοί ρύποι -9,4 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο- ήταν κάτω από τα 10 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Σε μία περίοδο που η Ευρώπη προετοιμάζεται τόσο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο χωρών-μελών για την εφαρμογή των υφιστάμενων ρυθμίσεων για την ατμοσφαιρική ρύπανση και για την αναθεώρησή τους το 2013, οι επιστήμονες, που εργάστηκαν στο πρόγραμμα Aphekom, συμπεραίνουν ότι η μείωση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στα 10 μικρογραμμάρια, θα αύξανε το προσδόκιμο ζωής για τους 30ηδες και άνω έως και κατά 22 μήνες (περίπτωση Βουκουρεστίου). 

Καταλήγουν επίσης στο ότι η υπέρβαση του ορίου που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας οδηγεί σε 19.000 θανάτους, ετησίως, εκ των οποίων περισσότεροι από 15.000 οφείλονται σε καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, η συμμόρφωση με τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση συνολικά 31,5 δισ. ευρώ ετησίως από δαπάνες υγείας, περιορισμό της απουσίας από την εργασία λόγω προβλημάτων υγείας και μη μετρίσιμων μεγεθών, όπως ευζωία, προσδόκιμο ζωής και ποιότητα ζωής.

«Ειδικά, σε δέκα ευρωπαϊκές πόλεις εκτιμήσαμε ότι το να ζούμε κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους μπορεί να ευθύνεται για το 15% των περιπτώσεων άσθματος στα παιδιά και πιθανά για αντίστοιχα ή υψηλότερα ποσοστά άλλων συνηθισμένων χρόνιων ασθενειών σε ενήλικες άνω των εξήντα πέντε, όπως η στεφανιαία νόσος ή η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια», αναφέρουν οι επιστήμονες που εργάστηκαν στο πρόγραμμα Aphekom.
http://www.newsbeast.gr/

Σιωπηρή συγκέντρωση των αστυνομικών στο Σύνταγμα στη μνήμη των αδικοχαμένων

Αυτή την ώρα αστυνομικοί, πραγματοποιούν σιωπηλή συγκέντρωση, με πρωτοβουλία της ένωσης Αστυνομικών Αττικής.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Κόλο Τουρέ!

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε ότι δείγμα του Κόλο Τουρέ βρέθηκε θετικό σε χρήση απαγορευμένων ουσιών και ο Ιβοριανός άσος αποκλείστηκε από κάθε δραστηριότητα της ομάδας!
Κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς η αγγλική ομοσπονδία ενημέρωσε τους «πολίτες» ότι το πρώτο δείγμα του Κόλο Τουρέ σε έλεγχο ντόπινγκ βγήκε θετικό και η αγγλική ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση ότι μέχρι νεοτέρας και την εξέταση του δεύτερου δείγματος ο Ιβοριανός αμυντικός αποκλείεται από κάθε δραστηριότητά της!

«Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαιώνει ότι η FA προέβη σε ενημέρωση ότι το πρώτο δείγμα του Κόλο Τουρέ κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ βρέθηκε θετικό σε συγκεκριμένη απαγορευμένη ουσία. Ως συνέπεια, ο παίκτης έχει αποκλειστεί από κάθε δραστηριότητα της ομάδας σε αναμονή των νόμιμων διαδικασιών. Ο σύλλογος δε θα προβεί σε άλλο σχόλιο στην παρούσα φάση», ανέφερε η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας.



http://www.gazzetta.gr/



Αντιγόνη Ψυχράμη: «Έδωσα όσα περισσότερα μπορούσα»

Η Αντιγόνη Ψυχράμη δεν κατάφερε να λάβει το χρίσμα, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Eurovision της Γερμανίας, αλλά δήλωσε ικανοποιημένη με τη δική της εμφάνιση στην «Πρωινή Μελέτη».

Για την οργάνωση είπε: «Κανένας δεν γνώριζε, μέχρι τη γενική πρόβα, πώς θα εμφανιστούν οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι. Νομίζω πως ούτε οι στιλίστες μας ήξεραν πώς θα ήταν το σκηνικό».

Για την προσωπική της εμφάνιση είπε: «Δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω τη χθεσινή βραδιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη όμως με το αποτέλεσμα. Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο, αλλά πιστεύω πως έδωσα όσα περισσότερα μπορούσα».



http://www.zougla.gr/

Μπράβο στο κορίτσι μας!

Όγδοη, ανάμεσα σε άλλες 25, ήρθε η χώρα μας σε διαγωνισμό για την λίστα των πιο sexy χωρών. Εκπρόσωπος της Ελλάδας ήταν η Κατερίνα Στικούδη. Η ψηφοφορία έγινε σε γνωστό site και την πρωτιά είχε η Βραζιλία με την Adriana Lima και τις Alessandra Ambrosio, Gisele Bundchen, Izabel Goulart.

Την όγδοη θέση στην Ελλάδα βρίσκεται η Ελλάδα με βασικη εκπρόσωπο την Κατερίνα Στικούδη αλλά και τις Σάσα Μπάστα, Χριστίνα Στεφανίδη, Νάταλι Θάνου, Ρία Αντωνίου και την Κάτια Ζυγούλη.



http://www.zougla.gr/

ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


 

Η Δημοτική Συγκοινωνία Μοσχάτου-Ταύρου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις νέες ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων μετά τη συνένωση του Καλλικράτη, εγκαινιάζει τα νέα της δρομολόγια, από την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011. 
Οι υπηρεσίες της Δημοτικής Συγκοινωνίας παρέχονται δωρεάν, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Καλύπτουν κυκλοφοριακά τρεις διαδρομές, την τοπική διαδρομή Μοσχάτου (από το πρωί στις 7.10 μέχρι και το απόγευμα στις 19.10), την τοπική διαδρομή Ταύρου (από το πρωί στις 7.10 μέχρι και το απόγευμα στις 19.10) και τη νέα διαδρομή Μοσχάτου-Ταύρου (από το πρωί στις 7.15 μέχρι το απόγευμα στις 18.30).

Τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, τα δρομολόγια τροποποιούνται αναλόγως των αναγκών.

Για να δείτε τις  ώρες αναχωρήσεων από τις αφετηρίες και τα δρομολόγια των λεωφορείων:

         Για τη διαδρομή Μοσχάτου: diadromimosxatou

Για τη διαδρομή Ταύρου: diadromitaurou

Για τη διαδρομή Μοσχάτου-Ταύρου: mosxatotavros


http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Eκδήλωση για την «Ημέρα της Γυναίκας»

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την «Ημέρα της Γυναίκας»
που διοργανώνει ο Δήμος μας, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 στις 7.30 μ.μ.
στο Πολιτιστικό Κέντρο (Ομήρου-Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), στο Μοσχάτο.

Θα αναφερθούν στο νόημα της Ημέρας της Γυναίκας δύο νέες επιστήμονες:
η γεωπόνος-αρχιτέκτων τοπίου, Ζωή Ιωαννίδου και
η μηχανικός, Μαρία Τσέλιου, Δημοτική Σύμβουλος.

Η ορχήστρα του Μιχάλη Κουμιώτη με την Χρυσούλα Αντωνοπούλου στο τραγούδι, θα μας κρατήσει συντροφιά με ένα πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη
 



http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Σκύλος στρατιώτης πέθανε από την στεναχώρια μόλις σκοτώθηκε το αφεντικό του από Ταλιμπάν

Θα μπορούσε να είναι μια φανταστική ιστορία φιλίας και αγάπης.
Στη ζωή, ήταν ενωμένοι , σώζοντας αμέτρητους βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.
Όταν όμως το αφεντικό του, στρατιώτης των Βρετανικών δυνάμεων πέθανε σε ενέδρα...

 ο σκύλος που υπηρετούσε και εκείνος στον στρατό «μυρίζοντας» βόμβες δεν άντεξε και πέθανε και αυτός από καρδιακή προσβολή ή αλλιώς από την «ραγισμένη» του καρδιά.
Λίγο μετά τον θάνατο του δεκανέα Liam Tasker σε μάχη με τους Ταλιμπάν, ο σκύλος του Theo υπέστη μια καρδιακή προσβολή και πέθανε επίσης.
Το ζευγάρι είχε αποκαλύψει 14 βόμβες και ορδές όπλων σε μόλις πέντε μήνες - ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ για ένα σκυλί και τον χειριστή του.
Ο Tasker έγινε το 358ος στρατιώτης της Μεγ. Βρετανίας που χάνει την ζωή του στο Αφγανιστάν. Τον περασμένο μήνα, περιέγραψε τη χαρά του για την στενή σχέση που είχε αναπτύξει με το «Θεόδωρο», ένα 22-μηνών διασταύρωσης springer spaniel.
«Λατρεύω τη δουλειά μου και να συνεργάζομαι με το Theo. Έχει ένα πανέμορφο χαρακτήρα και δεν κουράζεται ποτέ », είχε είπε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας.
Ο Theo και ο δεκανέας Tasker, άνηκαν σε μια ομάδα αναζήτησης όπλων και εκρηκτικών του βασιλικού στρατού του Σώματος της Κτηνιατρικής, με βάση στο στρατόπεδο Φιρκά στο Αφγανιστάν.
Την Τρίτη πήραν μέρος σε μια αποστολή στην περιοχή Nahr-e Saraj στη Helmand, σε προσπάθεια καταστολή μιας εξέγερσης. Στην διάρκεια της μάχης ο δεκανέας Tasker σκοτώθηκε από πυρά Ταλιμπάν και πέθανε. Η σορός του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο πίσω στο στρατόπεδο. Ο "αγαπημένος" του φίλος Theo δεν άντεξε τον θάνατο του φίλου του και αφεντικού του και πέθανε και αυτός....



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_8583.html

Οδύνη, συγκίνηση και οργή στις κηδείες των δύο αστυνομικών της ομάδας «ΔΙΑΣ»

Σε κλίμα οργής και οδύνης τελέστηκαν την Πέμπτη οι κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα τελέστηκε η κηδεία του 22χρονου Γ.Σκυλογιάννη, ενώ από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Περιστερίου κηδεύτηκε ο 23χρονος Ι.Ευαγγελινέλης.

Στην κηδεία του Γ.Σκυλογιάννη παρέστη ο γγ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γ.Τασούλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λ.Οικονόμου.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη μνήμη των δύο νεκρών, μετά από εντολή του αρχηγού.

Newsroom ΔΟΛ
http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_5525.html

Πρόκριση μέσω... κορυφής;

 Γιάννης Πατσαούρας
Οι πρωταθλητές Ελλάδος δίνουν τον καθοριστικότερο -μέχρι στιγμής- αγώνα της σεζόν στην έδρα της Μάλαγα, αφού με νίκη παίρνουν την πρόκριση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, ενώ σε περίπτωση ήττας -και ταυτόχρονης νίκης της Λιέτουβος επί της Κάχα Λαμποράλ- η φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία ολοκληρώνεται...

Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» για να τερματίσουν πρώτοι θα πρέπει να επικρατήσουν της Ουνικάχα, ενώ συγχρόνως η Λιέτουβος θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση της Κάχα Λαμποράλ στη Λιθουανία.

Σε περίπτωση που ηττηθεί η Λιέτουβος, θα προκριθούν οι Βάσκοι ως πρώτοι και ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει  με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα.

Αν το «τριφύλλι» δεν τα καταφέρει απέναντι στην Μάλαγα και ταυτόχρονα η πρωταθλήτρια Λιθουανίας επικρατήσει της Κάχα Λαμποράλ, τότε θα αποκλειστεί.

Στον αντίποδα, η ομάδα της Ανδαλουσίας (σ.σ δεν έχει ελπίδες πρόκρισης) φιλοδοξεί να παρουσιαστεί αρκούντως ανταγωνιστική στην τελευταία της φετινή αναμέτρηση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.



http://www.gazzetta.gr/