Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Την πρόσβαση των πολιτών στα στρατιωτικά νοσοκομεία «κλειδώνει» η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Εθνικής Άμυνας...


Στόχος είναι η άμεση φροντίδα των ασθενών της χώρας, προβλέπεται ωστόσο ασφαλιστική δικλείδα διάθεσης συγκεκριμένων κλινών στους πολίτες έτσι ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα και για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών του στρατιωτικού προσωπικού.

Ειδικότερα και όπως προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση, όλοι οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (401 ΓΣΝΑ, 251ΓΝΑ, ΝΝΑ, 417 ΝΙΜΤΣ, 424 ΓΣΝΕ).

Ωστόσο, ο αριθμός των πολιτών που εισάγονται σε κάθε Στρατιωτικό Νοσοκομείο θα «εξαρτάται από την πληρότητα των κλινών και αφού ληφθεί υπόψη η ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού κενών κλινών για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού και των λοιπών δικαιούχων περίθαλψης σε αυτό δεδομένου όντως ότι τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία τελούν σε καθεστώς διαρκούς εφημερίας», υπογραμμίζεται στην ίδια απόφαση.

περισσότερα http://www.fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου