Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνεχίστηκαν οι αποτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Συνεχίστηκαν οι αποτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Εκτός τελικού στο μήκος έμεινε ο Λούης Τσάτουμας.Έξω και ο Τσάκωνας. Μόνο η Πέρρα προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν.
Ο Τσάτουμας ήταν από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής ομάδας για ένα μετάλλιο στους αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας, όμως για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες, αφού και ο τραυματισμός του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πριν από μερικές μέρες του στέρησε τη διάκριση στο Παρίσι. Αν και το 8.21μ που είχε κάνει μέσα στη σεζόν του έδιναν τον τίτλο του φαβορί, ο Μεσσήνιος πρωταθλητής είχε καλύτερη επίδοση στα 7.81μ, με αποτέλεσμα να καταλάβει την 13η θέση στη γενική κατάταξη και να αποκλειστεί.

Ο Τσάτουμας ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα στα 7.66μ, ενώ δεν πραγματοποίησε την τρίτη του προσπάθεια, λόγω των ενοχλήσεων στον αστράγαλο, μένοντας στην 6η θέση του β’ γκρουπ. Ίδια τύχη είχε και ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος έκανε μόλις ένα έγκυρο άλμα στα 7.35μ, μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό και το ατομικό του ρεκόρ (7.97μ), καταλαμβάνοντας την 11η θέση στο γκρουπ και 24η στο σύνολο.

Το αγώνισμα, γενικότερα επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις... Την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν, Τέντι Ταμγκό, με 7,97μ, ενώ εκτός τελικού έμεινε και ο Σαλίμ Σντιρί, με επεισοδιακό τρόπο. Αφορμή στάθηκε το τελευταίο άλμα του που ήταν κοντά στα 8μ., το οποίο μέχρι να ακυρωθεί τελικά από τον κριτή, ξεσήκωσε στο «πόδι» ολόκληρο το στάδιο. Οι θεατές άρχισαν να διαμαρτύρονται και να αποδοκιμάζουν, ο κριτής όμως που είδε σημάδι στην πλαστελίνη σήκωσε την κόκκινη σημαία, αφήνοντας έξω τον Γάλλο. Στην 11η θέση περιορίστηκε και ο Ισπανός Εουσέμπιο Καθέρες, που είχε άλμα στα 7.83μ.



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου