Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Στίβος-Οι «14» του Παρισιού

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε και επίσημα την ελληνική ομάδα που θα ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στο Παρίσι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και αποτελείται από 14 αθλητές και αθλήτριες.
Επτά άνδρες και ισάριθμες γυναίκες θα βρεθούν το διάστημα 4 με 6 Μαρτίου στη γαλλική πρωτεύουσα για το πρώτο μεγάλο ραντεβού του κλασικού αθλητισμού. Από τους αθλητές που έπιασαν το όριο στα αγωνίσματά τους εξαίρεση αποτελεί ο Άγγελος Αγγελάκης, τον οποίο συμπεριέλαβε ο ΣΕΓΑΣ στην αποστολή ύστερα από πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, αφού έφτασε «μια ανάσα» από το όριο. Ο σπρίντερ του Πελασγού Λάρισας κατέκτησε τον τίτλο πριν από μερικές μέρες στο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Παιανία στα 60μ., με 6.69 ενώ το όριο ήταν στα 6.65.

Το εισιτήριο για τους αγώνες της Γαλλίας είχε εξασφαλίσει και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, όμως η νεαρή πρωταθλήτρια προτίμησε να συμμετάσχει στο κολεγιακό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, όπου και σπουδάζει.

Η ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει στην Πόλη του Φωτός σε δύο γκρουπ. Το πρώτο θα αναχωρήσει την Τετάρτη 2 Μαρτίου και το δεύτερο την επόμενη ημέρα. Την ομάδα θα συνοδεύουν επτά προπονητές.

Η ομάδα

Άνδρες
60μ: Αγγελος Αγγελάκης (Πελασγός Λάρισας)
Μήκος: Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός ΓΣ), Γιώργος Τσάκωνας (Ολυμπιακός)
Ύψος: Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομ.), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός)
Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου)
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (Ολυμπιακός)

Γυναίκες
60μ: Γεωργία Κοκλώνη (ΑΕΚ)
800μ: Ελενα Φιλάνδρα (ΠΓΣ)
Μήκος: Ελενα Καφούρου (ΑΕΚ)
Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων)
Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ), Νίκη Πανέτα (ΑΟ Μεγάρων), Αθανασία Πέρρα (Ολυμπιακός)



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου