Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πέταξε για Παρίσι η εθνική στίβου



Για το Παρίσι πέταξε η εθνική ομάδα στίβου, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού. Αν και τα τελευταία χρόνια πάγια τακτική των εκάστοτε εθνικών προπονητών ήταν να αποφεύγουν να μιλήσουν για πιθανότητες μεταλλίων, ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος έσπασε τα ταμπού και αποκάλυψε ότι υπάρχουν προοπτικές από έξι αθλητές για να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο.

Ένας από τους έξι είναι και ο Λούης Τσάτουμας που πάει με πιθανότητες ακόμη και για χρυσό, αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα με το πόδι του, καθώς διαθέτει την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Τριπλή παρουσία στον τελικό του αγωνίσματος του τριπλούν, όπου έχει μεγάλη παράδοση η Ελλάδα, επιδιώκουν Πέρρα, Παπαχρήστου και Πανέτα. Διπλή παρουσία θα έχει η Ελλάδα στο ύψος, με τονΚώστα Μπανιώτη και τον Δημήτρη Χονδροκούκη.

Παράλληλα, μεγάλη ελπίδα για μετάλλιο είναι και ο Κώστας Φιλιππίδης στο επι κοντώ, που θέτει ωστόσο ως πρώτη προϋπόθεση την πρόκριση στον τελικό. Ανάλογα υποστήριξε και ο τριπλουνίσταςΔημήτρης Τσάμης, που μαζί με τους Λούη Τσάτουμα και Κώστα Φιλιππίδη περιλαμβάνεται στο ειδικό αφιέρωμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τα άλματα στο Παρίσι. Για τον Τσάτουμα τόνισε πως είναι ο κορυφαίος στον κόσμο και με άλματα πάνω από τα 8 μ., για τον Φιλιππίδη πως έκανε δύο εθνικά ρεκόρ πηγαίνοντας 10 εκατοστά ψηλότερα σε σχέση με το 2010 και για τον Τσιάμη πως έκανε την καλύτερή του παρουσία φέτος έπειτα από πέντε χρόνια.

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου