Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δικαίωση συμβασιούχων του ΟΠΑΠ από τον Άρειο Πάγο


Απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει δύο εργαζόμενους του ΟΠΑΠ που εργάζονταν στον οργανισμό επί σειρά ετών με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ενώ σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες και έπρεπε να έχουν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου μερικής απασχολήσεως.
Πρόκειται για εργαζόμενο που εργάστηκε την περίοδο 1994 - 1998, με πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία και με ωράριο δέκα ωρών ημερησίως και στη συνεχεία με τριήμερη εβδομαδιαία εργασία με το ίδιο ωράριο και για ένα συνάδελφο του που εργάστηκε τη διετία 1996 - 1998 με πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία και με ωράριο 9,5 ωρών ημερησίως, το οποίο στη συνέχεια άλλαξε σε τριήμερη εβδομαδιαία απασχόληση και το ίδιο ωράριο.
Οι συμβασιούχοι ζήτησαν να τους αναγνωριστεί οι συμβάσεις ως εργασίας αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης κάτι που απέρριψε ο ΟΠΑΠ αλλά ενέκρινε, μετά από χρόνια, ο Άρειος Πάγος.
(Πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ)
http://www.enet.gr/

Καρπενήσι: Αλυσίδες στα Ι.Χ λόγω χιονόπτωσης

Το χιόνι δεν έχει σταματήσει να πέφτει, από νωρίς το μεσημέρι, από τον Τυμφρηστό μέχρι και τις πιο ορεινές περιοχές.

Στο δρόμο προς Καρπενήσι από τη Ράχη μέχρι τη σήραγγα, χρειάζονται αλυσίδες.

Πριν από λίγο άρχισε να χιονίζει και προς Δομοκό. Προς το παρόν το οδόστρωμα είναι καθαρό αλλά το μεγάλο πρόβλημα για τους οδηγούς είναι η ομίχλη, η οποία περιορίζει πολύ την ορατότητα, που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες καιρικές συνθήκες κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα.

ΠΗΓΗ:lamiareport

http://www.zougla.gr/

Το τρία στα τρία έκανε ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας και μέσα στο Ρέντη τον Παναθηναϊκό


Οι μαθητές... δημιουργούν παράδοση στα συγκλονιστικά παιχνίδια του βόλεϊ! Ο Ολυμπιακός κέρδισε για 3η φορά φέτος τον αυτόχειρα Παναθηναϊκό με 3-2 χάρη στον μαύρο πάνθηρα Ντεσπέιν και πήγε τελικό!
Το τρία στα τρία έκανε ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας και μέσα στο Ρέντη τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» και τις τρεις φορές που έχουν βρει φέτος τους «πράσινους» τους έχουν κερδίσει. Τελευταία ήταν η σημερινή όπου σε ένα πραγματικά εξαιρετικό παιχνίδι, διαφήμιση για το βόλεϊ, νίκησαν με 3-2 (20-25, 25-21, 25-22, 17-25, 19-17) και πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στις 19/3 στην Ορεστιάδα.
Το πήρε ο Ντεσπέιν

Πριν αναφερθούμε στα του αγώνα, θα πρέπει να γίνει μια ειδική μνεία για την απόδοση του Ντεσπέιν. Ο Κουβανός ακραίος ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε όλα τα δεδομένα στο πέμπτο σετ, δίνοντας την μεγάλη νίκη στην ομάδα του, ενώ συνολικά ήταν εντυπωσιακός κερδίζοντας 21 πόντους με 17/28 επιθέσεις και 4 άσους. Πήγε στο σερβίς και με τους… πυραύλους που εκτόξευε, είτε κέρδιζε άσους, είτε χαλούσε την υποδοχή του «τριφυλλιού». Μάλιστα για να κάνει την πρόκριση ακόμα πιο προσωπική υπόθεση, ήταν ο παίκτης που πήρε με άσο τον τελευταίο πόντο της αναμέτρησης.

Ήταν διαφήμιση

Ναι μεν οι παίκτες και φίλοι του Ολυμπιακού θα πανηγυρίζουν και με τα δίκιο τους την μεγάλη νίκη και πρόκριση και στον αντίποδα οι «πράσινοι» θα είναι στεναχωρημένοι για την εμφάνιση, ωστόσο αυτό που κέρδισε σήμερα ήταν το βόλεϊ. Σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, παρότι το γήπεδο δεν γέμισε και οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις, καθηλώνοντας τους πάντες που το παρακολούθησαν και σίγουρα τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Περιμένει να δει τον αντίπαλο

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανανεώσει το ραντεβού του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου και θα περιμένει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή στην Πυλαία για να δει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Ορεστιάδας (19/3).

Το έχασε μέσα από τα χέρια του

Παρά την ήττα η εμφάνιση του Παναθηναϊκού μόνο κακή δεν μπορεί να πει κάποιος πως είναι, μιας και οι «πράσινοι» έπαιξαν και αυτοί εξαιρετικό βόλεϊ, φτάνοντας μια ανάσα από την μεγάλη πρόκριση. Μάλιστα στο 5ο σετ έδειχναν να την είχαν στα χέρια τους, μιας και είχαν προηγηθεί με 10-6, αλλά εκεί μίλησε ο Ντεσπέιν και τα συνεχόμενα λάθη, με συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» να πανηγυρίσουν στο τέλος.



περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Την πρόσβαση των πολιτών στα στρατιωτικά νοσοκομεία «κλειδώνει» η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Εθνικής Άμυνας...


Στόχος είναι η άμεση φροντίδα των ασθενών της χώρας, προβλέπεται ωστόσο ασφαλιστική δικλείδα διάθεσης συγκεκριμένων κλινών στους πολίτες έτσι ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα και για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών του στρατιωτικού προσωπικού.

Ειδικότερα και όπως προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση, όλοι οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (401 ΓΣΝΑ, 251ΓΝΑ, ΝΝΑ, 417 ΝΙΜΤΣ, 424 ΓΣΝΕ).

Ωστόσο, ο αριθμός των πολιτών που εισάγονται σε κάθε Στρατιωτικό Νοσοκομείο θα «εξαρτάται από την πληρότητα των κλινών και αφού ληφθεί υπόψη η ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού κενών κλινών για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού και των λοιπών δικαιούχων περίθαλψης σε αυτό δεδομένου όντως ότι τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία τελούν σε καθεστώς διαρκούς εφημερίας», υπογραμμίζεται στην ίδια απόφαση.

περισσότερα http://www.fimotro.blogspot.com/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-«O Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τον Θανάση Σαράντο 2 τελευταίες παραστάσεις




Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, 19:00 & 21:00
Extra Παράσταση ειδικά για Σχολεία:  Δευτέρα 14 Μαρτίου, στις 12:00

Η παράσταση "Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ", μια δραματοποιημένη διήγηση από τον Θανάση Σαράντο, βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, επιστρέφει στην Αθήνα και ανεβαίνει για 2 τελευταίες παραστάσεις, και μία ειδικά για σχολεία, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, τιμώντας την επέτειο 100 ετών από το θάνατο του Σκιαθίτη συγγραφέα.
 «O ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911)
«…Μου φάνηκε σαν Εγγλέζος, σαν Αμερικάνος, μα όχι πάλι σωστός Εγγλέζος ούτε σωστός Αμερικάνος· τα ολίγα λόγια που μου είπε ρωμέικα, τα είπε μ’ έναν τρόπο δύσκολο και συλλογισμένο, όχι και πολύ ξενικό, σαν να ήξερε μια φορά ρωμέικα και τα ξέχασε...»
 Μετά από την πολύ θερμή ανταπόκριση της πρόσφατης επετειακής εκδήλωσης στη Σκιάθο, που διοργάνωσαν ο Δήμος Σκιάθου & το Μουσείο-Σπίτι Αλ. Παπαδιαμάντη, ‘Ο Αμερικάνος’ επιστρέφει θριαμβευτικά στην Αθήνα και ανεβαίνει εκ νέου στο Θέατρο – ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, για 2 μόνο τελευταίες παραστάσεις, την Κυριακή 13 Μαρτίου.
Η θεατρική διασκευή του ομώνυμου κλασικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και για ένα μουσικό υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο». Ο ήρωας είναι «ξένος μέσα στον κόσμο του», χωρίς να είναι ξένος, πολύ περισσότερο δε Αμερικάνος.
Είναι ένας Έλληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του όπου δεν τον αναγνωρίζει κανένας. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού, στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού του σπιτιού και το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας. Ο "Αμερικάνος" θα μπορούσε να είναι και η σημερινή ιστορία ενός μετανάστη εδώ στην Ελλάδα.
Στην παράσταση ο Θανάσης Σαράντος, ως αφηγητής, κρυφοκοιτάζει τη δράση και "μετατοπίζεται" σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων του συνθέτη Λάμπρου Πηγούνη.    
Μια συνομιλία της απαστράπτουσας γλώσσας του Παπαδιαμάντη με ζωντανή μουσική. Το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια αλλιώτικη χρήση του πιάνου συνάδει με όλη την ποικιλία, την δύναμη και τον πλούτο της συγκλονιστικής γλώσσας του κλασικού διηγήματος.
Με τη νέα φετινή θεατρική παρουσίαση του διηγήματος «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη η εταιρεία «ηθικόν ακμαιότατον» τιμά τα 100 χρόνια από το θάνατο του Σκιαθίτη συγγραφέα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Ερμηνεία                                   Θανάσης Σαράντος 
Μουσικός-Ηχητικός Αυτοσχεδιασμός         Λάμπρος Πηγούνης
Σχεδιασμός Φωτισμών                                   Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνική Επιμέλεια                                           Λίνα Μότσιου
Διεύθυνση Παραγωγής                                  Ζωή Κανελλοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη                                         Δημήτρης Κερεστεντζής
Βοηθός Σκηνογράφου                                    Χρήστος Λάσκαρης
Φωτογραφίες                                                  Μαριλένα Σταφυλίδου,
                                                                        Τάκης Βεκόπουλος
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου "Ηθικόν Ακμαιότατον"

Ο Αμερικάνος
Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Δραματοποιημένη διήγηση με τον Θανάση Σαράντο

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 (διπλή παράσταση)
στις 19:00 και στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια παράστασης:  65’

Εισιτήρια:  15€ (κανονικό)
Μειωμένο:  10€ (φοιτητικό / κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων ΑΣΠΕ / κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / άτομα άνω των 65 ετών / μέλη της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών & του Συλλόγου Απανταχού Σκιαθιτών)

Extra Παράσταση ειδικά για Σχολεία:  Δευτέρα 14 Μαρτίου, στις 12:00
Μαθητικό Εισιτήριο > 8 ευρώ (ο συνοδός του γκρουπ, με δωρεάν είσοδο)
Κρατήσεις κατόπιν συνεννόησης

New TEASER / PROMO VIDEO

HIGH RES PHOTOS

Σκηνικό πολέμου στήνεται στη Λιβύη

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Λιβύη, με τις στρατιωτικές δυνάμεις του συνταγματάρχη Muammar Gaddafi να σφυροκοπούν ανελέητα από ξηράς και αέρος την πόλη Μπρέγκα, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την επέλαση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων προς την πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη.

Ενδεικτικό του ρευστού κλίματος που επικρατεί στην περιοχή είναι το γεγονός ότι, μέσα σε μόλις λίγες ώρες, η Μπρέγκα άλλαξε χέρια δύο φορές: αρχικά και αφού βομβαρδίστηκε από αεροσκάφη της λιβυκής αεροπορίας, καταλήφθηκε από δυνάμεις του Gaddafi, ενώ στη συνέχεια και ύστερα από μια ξαφνική αντεπίθεση, επανήλθε στον έλεγχο των εξεγερμένων ενόπλων τμημάτων.

Σημειώνεται ότι η πόλη Μπρέγκα αποτελεί τοποθεσία στρατηγικής σημασίας, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται εγκατεστημένα τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου σε ολόκληρη τη Λιβύη, ενώ υπάρχουν και δεκάδες διυλιστήρια κρατικών αλλά και ξένων συμφερόντων.

«Θα χυθεί αίμα».................



Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, το USS Kearsarge και το USS Ponce, εισήλθαν στη διώρυγα του Σουέζ, κατευθυνόμενα προς τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της διώρυγας, τα αεροπλανοφόρα ήταν προγραμματισμένα να διαπλεύσουν τα στενά του Σουέζ λίγο μετά τις 15:30, ενώ αναμένεται να καταπλεύσουν στον λιμένα της Σούδας κατά τις πρώτες βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο ασκούν σφοδρότατες πιέσεις στο ΝΑΤΟ για τη διενέργεια ευρείας κλίμακας στρατιωτικών επιχειρήσεων επί του εδάφους της Λιβύης.



περισσότερα http://www.zougla.gr/

Η Τσέλσι το ντέρμπι, 2-1 τη Γιουνάιτεντ


«Φωτιά» πήρε το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, μετά την ήττα 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον προηγήθηκε με τον Ρούνι στο 29’ και έθεσε τις βάσεις για μια νίκη-μισό τίτλο.

Όμως, στο β’ ημίχρονο οι «μπλε» ισοφάρισαν με τον Νταβίντ Λουίς στο 54’ και γύρισαν το ματς με πέναλτι του Λάμπαρντ στο 79’, στη σημερινή εξ αναβολής αναμέτρηση. Έτσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν στους 60 βαθμούς σε 28 αγώνες και πιο πίσω ακολουθεί η Άρσεναλ με 56 βαθμούς σε 27 παιχνίδια.

Βαθμολογία (σε 28 αγώνες)
Μάντσεστερ Γ. 60
Άρσεναλ 56 -27αγ.
Μάντσεστερ Σίτι 50
Τσέλσι 48 -27αγ.
Τότεναμ 47 -27αγ.
Λίβερπουλ 39
Μπόλτον 37
Σάντερλαντ 37
Νιούκαστλ 36
Στόουκ Σίτι 34
Έβερτον 33 -27αγ.
Άστον Βίλα 33
Μπλάκμπερν 32
Μπλάκπουλ 32
Φούλαμ 32
Μπέρμιγχαμ 30 -26αγ.
Γουέστ Μπρομ 29
Γουλβς 28
Γουέστ Χαμ 28
Γουίγκαν 27



http://www.zougla.gr/

Nelly Furtado: Δωρίζει τα λεφτά που πήρε από τον Καντάφι


Δωρεά, ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, θα κάνει η γνωστή τραγουδίστρια Nelly Furtado, προκειμένου να αισθανθεί καλά με τον εαυτό της, μια και αυτά τα λεφτά τα είχε κερδίσει για μια 45λεπτη εμφάνισή της σε γνωστό ξενοδοχείο της Ιταλίας, προς τιμήν της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι.

Η Furtado τραγούδησε σε μια δεξίωση που έκανε η οικογένεια το 2007 και μετά από όσα έχουν συμβεί στη Λιβύη αποφάσισε –όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter-να δωρίσει τα χρήματα σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει σε ποιο.

Και άλλοι stars, συμπεριλαμβανομένων της Beyonce και του Usher έχουν τραγουδήσει για την οικογένεια Καντάφι και θα αναγκαστούν, όπως όλα δείχνουν, να πάρουν θέση σε όσα συνέβησαν.

Οι μάνατζερ των εν λόγω τραγουδιστών δεν έχουν κάνει καμία επίσημη δήλωση.



http://www.zougla.gr/

Η Ερώτηση των 20 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τις δραστικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των Αστυνομικών Υπηρεσιών‏...



Η Ερώτηση προς τους Υπουργoύς, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, κ. κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Παπουτσή σχετικά με τις δραστικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των Αστυνομικών Υπηρεσιών, συνυπογράφουν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 
Το πλήρες κείμενο της έχει ως εξής:
«Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους, εξαιτίας της δεινής κατάστασης στην οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών, στην κατά τη γνώμη μας, αδικαιολόγητη δραστική περικοπή των λειτουργικών-επιχειρησιακών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο αγώνας για περιστολή της σπατάλης και των υπερβολών, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να οδηγήσει στην υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αξιοπιστίας των μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να διογκώνεται η εγκληματικότητα και οι πολίτες να αισθάνονται, όλο και...
 περισσότερο, ανασφαλείς.
Οι περικοπές δαπανών για την συντήρηση των οχημάτων, την επισκευή των ζημιών, την αδυναμία τροφοδοσίας με καύσιμα για την κίνηση των οχημάτων και την θέρμανση των υπηρεσιών και τέλος τις σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη των αναλώσιμων υλικών και ειδών ατομικής προστασίας για μονάδες, όπως η ΔΙ.ΑΣ., καθιστούν, τόσο τον προγραμματισμό, όσο και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αστυνομίας προβληματική και σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν το αξιόμαχο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και πολλές Ενώσεις Αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται έντονα γιατί ένας μεγάλος αριθμός περιπολικών και μηχανών της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας λόγω βλαβών και έλλειψης δυνατότητας αποκατάστασης.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί.
1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με τους αναγκαίους πόρους για την κανονική και αξιόμαχη λειτουργία των υπηρεσιών και για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας κοντά στους πολίτες»; 
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 
ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΕΡΛΕΠΕ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

http://press-gr.blogspot.com/

«Τυχερός που έχω τον Κυργιάκο»

Το εγκώμιο του Σωτήρη Κυργιάκου έπλεξε ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Κρις Μαβίνγκα. Ο νεαρός Γάλλος αμυντικός τόνισε ότι είναι τυχερός που μαθαίνει δίπλα στον Έλληνα άσο.
«Είμαι τυχερός που προπονούμαι στην ίδια θέση με τον Σωτήρη. Μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται, μου δίνει συμβουλές και θέλει να συνεχίσει να βοηθάει στη βελτίωσή μου. Αυτό είναι φανταστικό, γιατί θα κάνω τα πάντα για να πετύχω στη Λίβερπουλ», τόνισε ο 18χρονος.


http://www.gazzetta.gr/

Δηλώσεις Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για τη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ


Δελτίο Τύπου


Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011


Δηλώσεις Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη ΝΕΤ, κατά την αναχώρησή του χθες (1.3.2011) αργά το βράδυ από την Άγκυρα, για τη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Στο αεροδρόμιο της Άγκυρας τον συνόδευσε ο Υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπεσίρ Αταλάϊ.


Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ σε ότι αφορά στη δυσάρεστη εξέλιξη στην Αθήνα, έχουμε δύο νεκρούς αστυνομικούς, υπάρχουν και άλλοι δύο ελαφρύτερα τραυματισμένοι. Βέβαια μακάρι να ήταν όλα καλά με τους τραυματίες αστυνομικούς. Ποιες είναι οι εξελίξεις μέχρι στιγμής, έχει βρεθεί και από όσο γνωρίζουμε το αυτοκίνητο των δραστών με το βαρύ οπλισμό τους.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής:
Πρώτα απ’ όλα, θέλω να εκφράσω την οδύνη μου, την οδύνη όλων μας, για το γεγονός ότι δύο νέοι άνθρωποι, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους. Έχασαν τη ζωή τους ακριβώς γιατί εκτελούσαν το καθήκον τους, για να υπερασπίσουν τους πολίτες, τη δημοκρατία μας, τους νόμους του ελληνικού κράτους. Γι’ αυτό το λόγο η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των συγγενών τους, όπως επίσης θα σταθεί και στο πλευρό των δύο άλλων παιδιών που κινδύνεψαν και εκείνα να χάσουν τη ζωή τους από αυτή τη βίαιη επίθεση του οργανωμένου εγκλήματος ή όποιων άλλων κρύβονται πίσω από αυτούς. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας για την προστασία της έννομης τάξης στη χώρα μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, με αυτοσυγκράτηση από τις αστυνομικές αρχές, αλλά σε κάθε περίπτωση με πλήρη δέσμευση ότι θα προστατέψουμε τη ζωή, την κοινωνική ειρήνη, τη γαλήνη και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών και εκείνων που διαβιούν νόμιμα στη χώρα μας. Αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο σε κάθε περίπτωση πρυτανεύει στη δική μας σκέψη και στη δράση όλων των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας μας.

Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ, υπάρχει περίπτωση να έχουμε την περίπτωση των συγκοινωνούντων δοχείων δηλαδή να είναι κάποιοι ποινικοί, οι οποίοι να κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας; Γιατί πρόκειται για μία επίθεση η οποία πράγματι όπως είπατε από την πρώτη στιγμή είναι πάρα πολύ περίεργη.

ΥΠτΠ κ. Χρ. Παπουτσής:
Ο οπλισμός που βρέθηκε, είναι πράγματι πολύ βαρύς για να δικαιολογηθεί σε ληστεία σε περίπτερο. Γι’ αυτό το λόγο, από την πρώτη στιγμή ζήτησα να υπάρχει πλήρης διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, πλήρης ανάλυση όλων των στοιχείων που προκύπτουν, συνεχής έρευνα και αξιολόγηση των στοιχείων από υποθέσεις του παρελθόντος. Δηλαδή να εξακριβωθεί ακριβώς σε ποιες περιπτώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί οι ίδιες τακτικές, η ίδια μέθοδος. Ένα είναι βέβαιο. Ότι το οργανωμένο έγκλημα με την όποια έκφανση του επιλέγει να συνεχίσει τον κύκλο της βίας και του αίματος. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται εγρήγορση από την κοινωνία μας, από τους πολίτες και αποφασιστικότητα από τις αρχές ασφαλείας του κράτους.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, προλάβατε να συζητήσετε στο γεύμα σήμερα τίποτα όσον αφορά την προγραμματισμένη σας συνάντηση, η οποία διεκόπη από το τραγικό συμβάν στην Αθήνα; Πάρθηκαν κάποιες πρώτες αποφάσεις;

Υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπεσίρ Αταλάι:
Ο αξιότιμος Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής είναι πολύτιμος φίλος μου. Είχε φτάσει στην Άγκυρα για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη και είχε προετοιμαστεί πολύ καλά. Υπήρχαν πολύ σημαντικά θέματα προς συζήτηση μεταξύ μας αλλά και στη συζήτηση που θα γινόταν μεταξύ των αντιπροσωπειών.
Πήραμε όμως την τόσο λυπηρή είδηση στο ξεκίνημα της συνάντησης μας. Και βέβαια εγώ ως Υπουργός Εσωτερικών γνωρίζω το πόσο δύσκολο είναι και σε πόσο δύσκολη θέση έρχεται ο άνθρωπος, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό και στη χώρα του συμβαίνουν αυτού του είδους γεγονότα.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αθήνα δύο αστυνομικοί. Ήταν βεβαίως πολύ φυσικό ο κ.Υπουργός από το ξεκίνημα του δείπνου να αναγκαστεί να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Αθήνα για τη σχετική ενημέρωση. Στη συνέχεια αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα του. Αντιμετωπίζοντάς το με μεγάλο σεβασμό αυτό, διατυπώνω τη μεγάλη λύπη μου για το συμβάν. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των αστυνομικών και σέβομαι τον πόνο τους.

Εμείς εύχομαι πολύ σύντομα να συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας. Βεβαίως, υπάρχουν θέματα όπως η λαθρομετανάστευση, για τα οποία θα πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεργασία και με συνεργασία να βρούμε λύση.

Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με τη σημερινή Κυβέρνηση της Ελλάδας, με την οποία οι σχέσεις μας δεν ήταν ποτέ καλύτερες απ’ ότι σήμερα.

Εύχομαι το ταχύτερο δυνατό να ξαναβρεθούμε και να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα θέματα που απασχολούν τις χώρες μας. Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Παπουτσή, πάρα πολύ που ήρθε και εύχομαι όλα να πάρουν το δρόμο τους. Εύχομαι οι δράστες να συλληφθούν. Ευχαριστώ.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ διεκόπη η συνάντηση που είχατε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, μετά το δραματικό συμβάν στην Αθήνα με θύματα δύο αστυνομικούς. Προλάβατε να συζητήσετε για το μείζον θέμα της παράνομης μετανάστευσης από τη Λιβύη; Πάρθηκαν κάποιες πρώτες αποφάσεις;

ΥΠτΠ κ. Χρήστος Παπουτσής: Όπως σας είπε προηγουμένως και ο κ. Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, είχαμε προετοιμάσει πάρα πολύ καλά αυτή την επίσκεψη και αυτή τη συνάντηση.

Είχαμε συμμετάσχει μαζί με τον κ. Αταλάϊ, πριν από τρείς εβδομάδες στο Άτυπο Συμβούλιο στη Βουδαπέστη, όπου αναπτύξαμε όλες τις θέσεις μας και τις απόψεις και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει προσέγγιση σε πολλά θέματα που απασχολούν και την Τουρκία και την Ελλάδα. Ταυτόχρονα οι αντιπροσωπείες μας, σε υψηλό επίπεδο, τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος όσο και των τουρκικών αρχών ήδη είχαν επεξεργαστεί όλα τα θέματα τα οποία επρόκειτο να συζητήσουμε. Ούτως ή άλλως η συνεργασία είναι δεδομένη και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα και στο μέλλον, για τα μεγάλα θέματα της εποχής μας όπως είναι η αντιμετώπιση της διακίνησης των λαθρομεταναστών. Η συνεργασία της Τουρκίας με την Ελλάδα είναι απαραίτητη προκειμένου και οι δύο χώρες μας να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο. Ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να ενισχυθεί από τις εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική. Πέραν αυτού έχουμε μια σειρά θέματα τα οποία απαιτούν τη συνεργασία μας κυρίως στην αντιμετώπιση του φαινομένου του οργανωμένου εγκλήματος και βεβαίως της διαχείρισης των παράνομων δραστηριοτήτων στα σύνορά μας, τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν έτσι κι αλλιώς. Εύχομαι ειλικρινά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να επαναλάβουμε τη συνάντηση μας σε θετικό πλαίσιο και να δρομολογήσουμε περαιτέρω εξελίξεις για την ενίσχυση της συνεργασίας.


Διαθέσιμες και στο http://www.cpapoutsis.gr/Document.aspx?ID=1857

Δείτε το video με τις δηλώσεις στο


http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150203483299968&id=87134673187

ΝΙΚΗΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ (64-59) ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ(29-73)





ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΡΙΣΗΜΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ Α.Ο.Ν.Α

Έλα φτιάξουμε χαρταετό!


«Εργαστήριο» αληθινής διασκέδασης

Δημιουργικό κάλεσμα στα παιδιά της πόλης απευθύνει η Αντιδημαρχία πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε μία εκδήλωση για τους μικρούς και μεγάλους δημότες της πόλης, το Σαββάτο της Αποκριάς, 5 Μαρτίου από τις 10.30 τα πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στον εξωτερικό χώρο του Νέου Δημαρχείου. 

Εμψυχωτές και παιδαγωγοί της καλλιτεχνικής παιδαγωγικής ομάδας «Σχεδία στην πόλη», θα συνεργαστούν με τα παιδιά και τους γονείς τους, για να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό χαρταετό, να χορέψουν στο μεγάλο πολύχρωμο γαϊτανάκι που θα στηθεί στο χώρο, να διασκεδάσουν με μουσική από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και dj set. 

Παντομίμα, χορός, τρενάκια με δράκους, μουσικοκινητικά παιχνίδια και χορευτικά δρώμενα που θα παρουσιάσουν οι σπουδαστές της Ανωτέρας Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πλαισιώσουν την εκδήλωση. 
Με όχημα τη φαντασία και τη βοήθεια των χρωμάτων ελάτε να διασκεδάσουμε και να γεμίσουμε τον ουρανό της Καθαρής Δευτέρας με τους δικούς μας πολύχρωμους χαρταετούς- έργα τέχνης.
http://www.newsbeast.gr/

Ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision;


Σήμερα ο ελληνικός τελικός!

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει ο ελληνικός τελικός της Eurovision όπου θα επιλεγεί το τραγούδι που θα στείλουμε φέτος στη Γερμανία.

Στη βραδιά που θα παρουσιάσει η Λένα Αρώνη οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το τραγούδι που τους αρέσει είτε στέλνοντας γραπτό μήνυμα, είτε μέσω της διαδικασίας televoting. Το τελικό αποτέλεσμα θα βγει 50% από τις ψήφους του κοινού και 50% από την κριτική επιτροπή.

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι υποψήφιοι προβάροντας τα τραγούδια τους και τις χορογραφίες αυτών. Στο κόκκινο έχει φτάσει η αγωνία για τη Βαλάντω Τρύφωνος, τα Κόκκινα Χαλιά, τους Τριημιτόνιο, την Aντιγόνη Ψυχράμη, το Λούκα Γιώρκα και τη Nikki Ponte, που θα βάλουν το δυνατά τους προκειμένου να ταξιδέψουν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και να σηκώσουν την ελληνική σημαία.

Συντονιστείτε σήμερα στις 22:00 στη ΝΕΤ!
http://www.newsbeast.gr/

Βέρα στο δεξί για Ronaldo- Irina;




Φουντώνουν" οι φήμες για αρραβώνα του άσου της Ρεάλ Cristiano Ronaldo και της Irina Shayk...

Αφορμή για αυτά τα νέα δημοσιεύματα, αποτέλεσε η νέα "συνεύρεση" τους στη Μαδρίτη με αφορμή την παρουσία της 24χρονης καλλονής στα πέμπτα Top Glamour Fashion Awards.

Η Irina, "έκλεψε" στην κυριολεξία την παράσταση με το εκπληκτικά σέξι φόρεμα που φορούσε και το οποίο δεν άφηνε και πολλά στη φαντασία.

Η Shayk πόζαρε στο κόκκινο χαλί με μια μακριά μαύρη στενή τουαλέτα η οποία είχε αποκαλυπτικό άνοιγμα στο ντεκολτέ, αλλά και μεγάλο σκίσιμο ανάμεσα στα πόδια. 



http://www.zougla.gr/

Aποκριάτικο ξεφάντωμa Με μεγάλη επιτυχία η χοροεσπερίδα του Παγκαλαβρυτινού


Aποκριάτικο ξεφάντωμa 

Με μεγάλη επιτυχία η χοροεσπερίδα του Παγκαλαβρυτινού 
Ένα μοναδικό αποκριάτικο  ξεφάντωμα με παραδοσιακό «άρωμα»  επεφύλαξε ο Παγκαλαβρυτινός  Σύλλογος στην ετήσια χοροεσπερίδα του. Πλήθος κόσμου παρέστη στον αποκριάτικο χορό του Συλλόγου, ο οποίος φέτος πραγματοποιήθηκε στο «Ακταίο». Παρά την οικονομική κρίση ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και διασκέδασε σε αποκριάτικους ρυθμούς, στηρίζοντας για ακόμη μία φορά τις δράσεις του Παγκαλαβρυτινού. «Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μας κάνει αισιόδοξους και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής.
Η αποκριάτικη  χοροεσπερίδα του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δ.Σ. του  Συλλόγου, τηρώντας το έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις και ένα ανεπανάληπτο αποκριάτικο ξεφάντωμα. Για ακόμη μία φορά ο Παγκαλαβρυτινός έκανε τη… διαφορά, αποδεικνύοντας πως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζωντανά πολιτιστικά «κύτταρα» της περιοχής μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο  του Π.Σ., ο οποίος έκανε σύντομη  αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου, αλλά και στις υπόλοιπες προγραμματισμένες  εκδηλώσεις.
Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήραν τα χορευτικά τμήμα του Συλλόγου. Περισσότεροι από 100 χορευτές «ξεδίπλωσαν» τις χορευτικές τους ικανότητες, παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα, ευρωπαϊκούς και λαϊκούς αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Όμως οι χορευτές δεν σταμάτησαν εκεί. Με καρναβαλική διάθεση και με πολύ χιούμορ παρουσίασαν δρώμενα «εμπνευσμένα» από την επικαιρότητα, δίνοντας τόνο αισιοδοξίας, χαράς και γέλιου.
Ακολούθως το πρόγραμμα  συνεχίστηκε με τους καλλιτέχνες  του κέντρου, οι οποίοι απογείωσαν το κέφι με το λαϊκό και αποκριάτικο ρεπερτόριό τους.
www.pankalavritinos.com