Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου και των 41 Δημοτικών Συμβούλων που για την περίοδο 2011-14 θα διαχειριστούν τις τύχες της πόλης.
Το επόμενο δημοτικό γεγονός θα λάβει χώρα την Κυριακή 2-1-2011 το πρωί και είναι η εκλο-γή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες αντικαθιστούν την παλιά Δημαρχιακή Επιτροπή.

περισσοτερα:http://www.epikoinonia-arg.gr/index.php

Στους κορυφαίους του κόσμου ο Τεό!

 
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ανάμεσα στους κορυφαίους της δεκαετίας, όπως τους ανέδειξε η ιστοσελίδα της ACB. Στο σχετικό Top-10 (που δεν συμπεριλαμβάνονται Ισπανοί παίκτες) ο άσος του Ολυμπιακού κατέχει την δέκατη θέση και είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος, αφού όλοι οι υπόλοιποι είναι αστέρες του ΝΒΑ! Από το 9 στο 1 η σειρά είναι: Νας, Γκαρνέτ, Ουέιντ, Τζέιμς, Τζινόμπιλι, Νοβίτσκι, Ντάνκαν, Ο’ Νιλ και Μπράιαντ! 
Κορυφαίος Ισπανός αναδείχτηκε φυσικά ο Πάου Γκασόλ με δεύτερο τον Ναβάρο και τρίτο τον Ρούντι Φερνάντεθ, ενώ στους ξένους που αγωνίστηκαν στην ACB στο νο1 είναι ο Λουίς Σκόλα και πίσω του οι Μποντίρογκα και Μπούλοκ.

http://www.basketnet.gr/

Ρεκόρ για το sexy video της Paris!

Ρεκόρ για το sexy video της Paris!
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το αισθησιακό video της πλούσιας κληρονόμου Paris Hilton είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο στην κατηγορία του, κατατροπώνοντας άλλες celebrity που υπέκυψαν στις ταινίες αισθησιακού ρεαλισμού! Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Sun, το συγκεκριμένο video, που δείχνει την άτακτη στάρλετ να πλένεται όλο νάζι μέσα στην μπανιέρα, πρωτοκυκλοφόρησε το 2007, αλλά οι φανατικοί θαυμαστές της δεν βαριούνται να το βλέπουν χαρίζοντας της την πρώτη θέση με σχεδόν 800.000επισκέψεις, για δεύτερη χρονιά.
Στη δεύτερη θέση για το 2010 ήρθε αυτό με τις γυμνές σκηνές της Lindsay Lohan από το τρέιλερ της ταινίας Machette, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε εκείνο με τις λεσβιακές σκηνές της Gemma Atkinson από το τρέιλερ της ταινίας Boogie Woogie.





Πηγή: newsbomb.gr
http://www.gossip-tv.gr/

Δημιουργήθηκε η « Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση»

Το Ίδρυμα Ωνάση, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών του δράσεων, προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση της Συλλογής Βιβλίων του Κωνσταντίνου Στάικου, δημιουργόντας την «Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» .
Η Βιβλιοθήκη περιέχει εκδόσεις που καταγράφουν την πνευματική δραστηριότητα των Ελλήνων της Διασποράς από την εποχή της πρώιμης Αναγέννησης ως τα χρόνια του ύστερου Νεοελληνικού Διαφωτισμού, σκιαγραφώντας, παράλληλα, την έντονη εκδοτική τους ενασχόληση στη Δύση και στην Ανατολή, από τη Βενετία και τη Ρώμη έως την Κωνσταντινούπολη και τη Μόσχα. 


Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο ιδιόκτητο κτήριο του Ιδρύματος της οδού Αμαλίας 56 στην Αθήνα. Χωρίζεται σε πέντε βασικές ενότητες (Αναγέννηση-Ουμανισμός, Νεοελληνική Γραμματεία, Λειτουργικά βιβλία, Θεολογικά Συγγράμματα και Νεοελληνικός Διαφωτισμός) και αποτελείται από περισσότερους από 1.400 τίτλους- αντίτυπα των οποίων εκτείνονται σε 2.000 περίπου τόμους- με την προοπτική του συνεχούς εμπλουτισμού της με νέους τίτλους.



http://www.zougla.gr/

Στo νοσοκoμείο ο Κώστας Βουτσάς-Τι λέει η κόρη του στο TLIFE

Ο αγαπημένος ηθοποιός μετά την παράσταση "Ανθός του κάκτου", όπου παίζεται στη Θεσσαλονίκη και γυρίζοντας στο ξενοδοχείο, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς μετά την παράσταση "Ανθός του κάκτου", όπου παίζεται στη Θεσσαλονίκη και γυρίζοντας στο ξενοδοχείο του, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο.

Το TLIFE επικοινώνησε με την κόρη του, Σάντρα Βουτσά όπου βρίσκεται μαζί του στη συμπρωτεύουσα. "Ο πατέρας μου έχει άσθμα και το κλίμα της Θεσσαλονίκης δεν βοηθάει", δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Και συνέχισε: "Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο του μετα την παράσταση, ένιωσε μία αδιαθεσία και πήγαμε στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο. Η διάγνωση έδειξε μία λοίμωξη του αναπνευστικού και αναγκαστικά έγινε εισαγωγή. Δεν είναι στην εντατική, ούτε είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Βίσκεται κανονικά στο δωμάτιό του και από μέρα σε μέρα αναμένεται να βγει."


http://www.newsit.gr/

Τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης θα παραμείνουν κλειστά

Τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Νέα Υόρκη θα παραμείνουν κλειστά σήμερα ως τουλάχιστον τις 16:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος), λόγω της χιονοθύελλας, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας FAA.

Τα διεθνή αεροδρόμια Τζ.Φ. Κένεντι και Λα Γκουάρντια στη Νέα Υόρκη, όπως και αυτό του Νιούαρκ, στο γειτονικό Νιού Τζέρσεϊ, έχουν κλείσει από το πέρασμα χθες χιονοθύελλας που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους σε όλην την περιοχή.

Χιλιάδες ταξιδιώτες αντιμετώπισαν καθυστερήσεις στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αλλά σύμφωνα με τη FAA η κατάσταση βελτιώθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου ξανάνοιξαν κυρίως τα αεροδρόμια της Φιλαδέλφειας και της Βοστόνης.

Το αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης ήταν ανοιχτό σήμερα, αλλά είχαν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις της εταιρείας Southwest σε αυτό.

Παράλληλα οι ταξιδιώτες που ανέμεναν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς μπορούν εκ νέου να ταξιδέψουν σήμερα κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, έπειτα από τη διακοπή για 13 ώρες των δρομολογίων των τρένων μεταξύ της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης λόγω της χιονοθύελλας, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak.

Τα δρομολόγια, τα οποία είχαν διακοπεί στις 17:00 τοπική ώρα χθες Κυριακή, ξανάρχισαν σήμερα στις 06:15 τοπική ώρα (13:15 ώρα Ελλάδος), αλλά με περιορισμένο ρυθμό.





Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_8192.html#ixzz19KPMVhGo

Τα 5 ομορφότερα μάτια

Image
Image
Image
Image
Image

ΠΗΓΗ
http://minimarkettrikalon.blogspot.com/2010/12/5_27.html

Τον επόμενο χρόνο ξεκινήστε το free climbing

Η αναρρίχηση αποτελεί ένα ξεχωριστό, απαιτητικό άθλημα που διεξάγεται κυρίως στη φύση και μας φέρνει σε απευθείας επαφή μαζί της. Αναρρίχηση είναι η προώθηση πάνω στον βράχο χρησιμοποιώντας μόνο το ανάγλυφό του, δηλαδή τις τυχαίες εσοχές και προεξοχές του για την ανάβασή μας.
Το σκαρφάλωμα στα βράχια εντάσσεται στα σπορ που προσφέρουν έντονες συγκινήσεις. Σ' αυτά που χαρακτηρίζονται σπορ αδρεναλίνης. Όμως, δεν χρειάζεται απλώς μια θαρραλέα στιγμή για να πηδήξετε από το αεροπλάνο ή το γερανό του Bantzee jumping. H αναρρίχηση έχει πολυσύνθετες απαιτήσεις. Χρειάζεται συντονισμό του μυαλού μας με το σώμα μας. Εκτός από αθλητική ικανότητα και ευλυγισία, χρειάζεται ηρεμία, τόλμη και φαντασία. Αν, λοιπόν, πιστεύετε ότι διαθέτετε τα παραπάνω προσόντα και ψάχνετε μια εναλλακτική μορφή γυμναστικής, τότε ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ορειβατικό όμιλο και να κάνετε μια δοκιμή.
http://www.zougla.gr/

Ρεκόρ Γκίνες με 52 μαραθώνιους σε 52 εβδομάδες (vid)


Για τον περισσότερο κόσμο , ο τερματισμός σε ένα μαραθώνιο αποτελεί όνειρο ζωής. Για τον 33χρονο Αυστραλό Τρίσταν Μίλερ είναι απλά μια...εβδομαδιαία υπόθεση.

Ο ερασιτέχνης δρομέας από την Αυστραλία κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες τρέχοντας και τερματίζοντας βέβαια σε 52 Μαραθωνίους που πήρε μέρος στις 52 εβδομάδες της χρονιάς που μας αποχαιρετά.
Η ξεχωριστή Οδύσσεια του 33χρονου Τρισταν έλαβε τέλος το μεσημέρι της Δευτέρας (27/12) στο Άλμπερτ Πάρκ της Μελβούρνης (γνωστό και από την φιλοξενία του Γκράν Πρι της F1 ) όπου έκοψε την κορδέλα του 52ου Μαραθωνίου της χρονιάς σφραγίζοντας έτσι την είσοδό του στο βιβλίο Γκίνες .
Την ίδια στιγμή εκατοντάδες συμπατριώτες του αποθέωναν τον “Runninig Man” της Αυστραλίας . Τον άνθρωπο που αγωνίστηκε σε 42 διαφορετικές χώρες , ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα όπου πήρε μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, νικώντας την κούραση , τις ασθένειες, τη μοναξιά και βέβαια το μόνιμο τζετ λάγκ.
“Ανησυχούσα περισσότερο για το αν καταφέρω να βρίσκομαι στην ώρα μου στην πόλη που γινόταν ο Μαραθώνιος παρά για το αν φτάσω στον τερματισμό. Μάλιστα κάποιες φορές μέσα σε δυο μέρες αγωνίστηκα σε δυο Μαραθωνίους προκειμένου να προλάβω να πάρω μέρος στους αγώνες της Ανταρκτικής και της Μογγολίας που ήταν δυο πολύ μακρινοί προορισμοί” είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια λίγο μετά τον τελευταίο του τερματισμό.
Ο “ήρωας της Αυστραλίας" όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του πούλησε ότι είχε και δεν είχε προκειμένου να εξασφαλίσει τα 120.000 δολάρια που χρειαζόταν για να κάνει αυτό το μαραθώνιο της γης και να πετύχει αυτό το ρεκόρ ενώ ένα μέρος του ποσού αυτού (15.000 δολ.) το διάθεση στη Unicef για την σωτηρία της Αφρικής.



http://www.contra.gr/

Καραμπόλα 100 αυτοκινήτων στην Κίνα με 7 νεκρούς


Τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν σοβαρά, σήμερα, σε καραμπόλα με περισσότερα από 100 αυτοκίνητα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, εξαιτίας της ομίχλης που επικρατούσε στην επαρχία Γκουιζού στη Δυτική Κίνα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η καραμπόλα προκλήθηκε όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε βενζινάδικο στις 8 το πρωί, τοπική ώρα (2 π.μ. ώρα Ελλάδας).

Πυροσβέστες δήλωσαν ότι μετά την αρχική πρόσκρουση, τουλάχιστον άλλα 100 οχήματα έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μήκος 20 χιλιομέτρων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την πυκνή ομίχλη η ορατότητα είχε περιοριστεί στα 50 μέτρα.



http://www.zougla.gr/

ΠΓΔΜ: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού

Οι ανακριτικές αρχές της ΠΓΔΜ προφυλάκισαν, για διάστημα 30 ημερών, τον Βέλια Ράμκοφσκι, ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, «Α1» και 13 ακόμη συνεργάτες του και μέλη της οικογένειας του, μετά από κατηγορίες για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παραποίηση οικονομικών ισολογισμών.
Όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, ύστερα από φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό “Α1” και σε ακόμη 10 εταιρείες που συστεγάζονται με τον σταθμό «Α1” και συνδέονται με τον Β. Ράμκοφσκι, αποκαλύφθηκε οικονομική απάτη ύψους 16 εκατ. ευρώ, κατά την περίοδο 2005-2010.
Ο ίδιος ο Β. Ράμκοφσκι αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές και ανέφερε ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο Α1 στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο Ράμκοφσκι έκανε λόγο για «δικτατορία του Γκρούεφσκι» και σημείωσε ότι στόχος της δίωξης του είναι η “φίμωση” και η “εξουδετέρωση” του “Α1”.
Ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης “Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης”, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κατηγόρησε την κυβέρνηση για “επιλεκτική” μεταχείριση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος στη χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα φιλοκυβερνητικά ιδιωτικά ΜΜΕ “τυγχάνουν” διαφορετικής αντιμετώπισης.
Η αντιπαράθεση μεταξύ του τηλεοπτικού σταθμού «Α1» και της κυβέρνησης υφίσταται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετά τη «στροφή» του σταθμού, ο οποίος, από «φιλοκυβερνητικός» μετατράπηκε σε φίλα προσκείμενο στην αντιπολίτευση.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, από την μεριά του, έχει κατηγορήσει τον «A1» ότι λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» της αντιπολίτευσης για να πλήξει την κυβέρνηση.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κλείνει το κολυμβητήριο Καβάλας

Την άμεση διακοπή της λειτουργίας του κλειστού κολυμβητήριου της Καβάλας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση και παρά τις ενστάσεις των ναυταθλητικών συλλόγων της πόλης για συνέχιση της λειτουργίας του υπό προϋποθέσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατάληξε σε αυτή την απόφαση λόγω των μεγάλων ζημιών που υπέστη το κτιριακό συγκρότημα του κολυμβητηρίου από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή προ ολίγων ημερών.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισημαίνει ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του κλειστού κολυμβητήριου από την 01/01/2011 «σίγουρα δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Αναγνωρίζουμε ότι περισσότερα από χίλια άτομα, αθλητές και πολίτες, θα στερηθούν τις αθλητικές υπηρεσίες που προσφέρει αυτή η υπερσύγχρονη μονάδα. Ωστόσο είναι επιβεβλημένη ανάγκη να κλείσει για ένα διάστημα ώστε να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές». Το κολυμβητήριο είναι μια από τις πλέον σύγχρονες αθλητικές υποδομές τόσο του νομού Καβάλας όσο και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πριν από ένα χρόνο με πιστώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Νομαρχίας Καβάλας η οποία ήταν ο φορέας κατασκευής του έργου.



http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_2439.html

Πιλάβιος: «Θα τα καταφέρει ο Σάντος»

Πιλάβιος: «Θα τα καταφέρει ο Σάντος»

Την αισιοδοξία του ότι ο Φερνάντο Σάντος θα πετύχει στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας εξέφρασε ο Σοφοκλής Πιλάβιος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84:

Για τη χρονιά, που φέυγει: «Το 2010 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για όλη την κοινωνία. Είχαμε μια μεγάλη επιτυχία για την Εθνική ομάδα με τη συμμετοχή και την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ, καθώς και μια αλλαγή σελίδας αρκετά σημαντική, αφού μετά από εννιά χρόνια η ομάδα άλλαξε προπονητή.

Όμως, τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι αυτά που ταλανίζουν τον κόσμο. Oι μη επιχορηγήσεις των σωματείων και γενικότερα η οικονομική κρίση, είναι πράγματα που προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο προχωρά κι αυτό με τα προβλήματά του. Νομίζω όμως ότι έχει βρει τον δρόμο του, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα, στον οποίο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο φυτοζωεί».

Για την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Euro: «Σαφώς πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Για μένα, το κλειδί είναι τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Δεν πρέπει να χαθούν άλλοι βαθμοί σε αυτούς τους αγώνες, γιατί κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Από εκεί και πέρα, αν όλα πάνε καλά, θα αντιμετωπίσουμε την Κροατία εντός έδρας και εκεί μπορούν να γίνουν όλα.

Πρώτα, όμως, πρέπει να ξεπεράσουμε το σκόπελο των θεωρητικά αδύνατων αντιπάλων. Πάντα η Εθνική μας παίζει καλά στα δύσκολα παιχνίδια. Μετά την ισοπαλία στο γήπεδό μας με τη Γεωργία, πήγαμε στην Κροατία, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και αντεπεξήλθαμε. Με την προσπάθεια που γίνεται τώρα, νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Ακόμα και σε περίπτωση αποτυχίας, θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς την καθιέρωση. Όμως, δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά».

Για την αποχώρηση του Ότο Ρεχάγκελ και την έλευση του Φερνάντο Σάντος, στην τεχνική ηγεσία: «Η απόφαση αυτή ήταν κοινή και όχι δική μου ή του Συμβουλίου. Εμείς, σεβόμενοι την προσφορά του Ότο Ρεχάγκελ και το ότι μπορεί να έχει να δώσει και άλλα πράγματα, ρωτήσαμε και διερευνήσαμε την πρόθεσή του, αλλά ήταν πλέον βέβαιο ότι μετά από εννιά χρόνια θα ήθελε και αυτός μια αλλαγή.

Αυτό είναι όλο. Ελπίζω ότι ο κ. Σάντος θα τα καταφέρει εξίσου καλά με τον κ. Ρεχάγκελ. Είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολύ και το απέδειξε και με τις προτάσεις που έχει υποβάλει στην Ομοσπονδία για το ποδόσφαιρο, τις οποίες, αν μπορέσουμε να ακολουθήσουμε, θα τα πάμε πολύ καλά».

Για τις αποχωρήσεις κάποιων παικτών από την Εθνική: «Στις πολλές συνεντεύξεις και αναφορές που έκανε ο Φάνης Γκέκας, αλλά και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, νομίζω ότι η Ομοσπονδία κράτησε μια διαφορετική στάση. Δεν θέλω να πω τίποτα για το μέλλον, γιατί έτσι έχω επιλέξει να κάνω.

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί επέλεξαν να θέσουν τους εαυτούς τους εκτός Εθνικής ομάδας. Κανείς δεν συμφωνεί, αλλά και κανείς δεν μπορεί να κάνει και κάτι διαφορετικό. Η Εθνική ομάδα δεν είναι "αποφασίζω να παίξω, μετά αποφασίζω ότι δεν θα παίξω και μετά αλλάζω γνώμη". Δεν είναι έτσι η Εθνική ομάδα».

Για το θέμα της διαιτησίας: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει παράγοντας που δεν θέλει το 50-50. Βέβαια, ο καθένας ζητά κάτι παραπάνω για την ομάδα του. Η διαιτησία είναι φέτος σε ένα βαθμό καλύτερη. Προσπαθούμε με την επιμόρφωση και την ανάπτυξη να βελτιώσουμε την κατάσταση τα επόμενα χρόνια, αλλά τα προβλήματα υπάρχουν, όπως σε όλη την Ευρώπη και όλον τον κόσμο.

Εδώ όμως έχουμε μάθει να ζούμε, λέγοντας πως για ό,τι συμβαίνει σε έναν αγώνα φταίει ο διαιτητής. Το αν είναι καλή η ομάδα μας ή όχι, δεν έχει σημασία. Ένα παιχνίδι που για έναν αντικειμενικό παρατηρητή είναι 50-50, για κάποιον που το βλέπει από τη σκοπιά της ομάδας του, θα το δει ότι είναι λιγότερο. Όλοι φταίνε στο θέμα αυτό, και οι διαιτητές και η Ομοσπονδία και οι παράγοντες. Όταν όμως ανεβαίνουν οι τόνοι τόσο πολύ, οι διαιτητές έχουν πρόβλημα άγχους».

Για τα ύποπτα παιχνίδια: «Πιστεύω ακράδαντα ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, την οποία παρακολουθώ. Η αρχή έγινε από την Ομοσπονδία, που έφερε αυτό το ζήτημα στην επιφάνεια, κάτι που πολλοί ξεχνούν. Είμαι σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και ότι το θέμα προχωράει κανονικότατα».

Για τους στόχους ενόψει της νέας χρονιάς: «Δεν έχω προβλήματα προσωπικής δικαίωσης. Για όσο διάστημα βρίσκομαι στην Ομοσπονδία, θα προσπαθήσω να βοηθήσω την Εθνική ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ευχή μου είναι να μπορέσουμε να βγούμε, ως κοινωνία, από τα αδιέξοδα που έχουμε και να κοιτάξουμε λίγο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο, για μένα, είναι ο πυρήνας για την αξιοποίηση γενικά του οικοδομήματος που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο».

Gazzetta.gr

H Kate Moss βγάζει άλμπουμ;

H Kate Moss βγάζει άλμπουμ;
Ακούγεται πως η Kate Moss σκοπεύει να ασχοληθεί με το τραγούδι. Αφού έχει ήδη πάρει μέρος σε κομμάτια των Oasis, των Primal Scream και του γκρουπ του πρώην φίλου της Pete Doherty, Βabyshambles, μάλλον έχει αποφασίσει να αρχίσει καινούργια καριέρα. Μια πηγή είπε στη Daily Mail: "Οι μέρες της Kate στη μόδα έχουν τελειώσει. Δεν σχεδιάζει πια για το Topshop, και το όνειρό της είναι να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ." Έτσι λοιπόν το μοντέλο παίρνει συμβουλές από τον φίλο της Jamie Hince και βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας.


Πηγή: fashionfirstrow.com
http://www.gossip-tv.gr/

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Φωτογραφίζοντας τα σύννεφα .


Photographing the Most Beautiful Clouds
Photographing the Most Beautiful Clouds
Photographing the Most Beautiful Clouds
Photographing the Most Beautiful Clouds
Photographing the Most Beautiful Clouds
Photographing the Most Beautiful Clouds
Photographing the Most Beautiful Clouds
Photographing the Most Beautiful Clouds

http://rc-cafe.blogspot.com/2010/12/blog-post_2534.html

Ονειρεύεται Ρίβερ ο Σκόκο


Το σίριαλ του Νάτσο Σκόκο ολοκληρώθηκε με την ανανέωση του συμβολαίου του στην ΑΕΚ, ωστόσο ο 25χρονος δεν ξεχνάει τη μεγάλη του αγάπη. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα της Αργεντινής, Ole, εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ, της οποίας είναι οπαδός από μικρό παιδί, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "θα πολεμήσω για να παίξω στη Ρίβερ".

"Εγώ πάντα ήμουν οπαδός της από όταν ήμουν νέος. Οπότε φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτό. Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είναι τρελοί", ανέφερε αρχικά ο Σκόκο και πρόσθεσε "ονειρεύομαι να παίξω στην Ρίβερ. Θα πολεμήσω για να παίξω στην Ρίβερ. Θα είναι κάτι μοναδικό. Εξαιρετικό", είπε αρχικά ο Σκόκο.
Η Ρίβερ έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος και βρίσκεται σε πτωτική πορεία, αλλά το γεγονός αυτό δεν φοβίζει τον Σκόκο. "Όχι, δεν φοβάμαι να παίξω σ' αυτή την ομάδα. Η Ρίβερ θα είναι πάντα Ρίβερ και θα είναι πάνω από όλους. Και από Εστουντιάντες και από Βελέζ και από όλους. Η Ρίβερ είναι πολύ μεγάλος σύλλογος", είπε ο 25χρονος.
Ερωτηθείς τέλος αν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει και να συνεχίσει την καριέρα του στην Αργεντινή, ο Σκόκο απάντησε διπλωματικά λέγοντας ότι"Θα δούμε. Το αργεντίνικο ποδόσφαιρο είναι υπέροχο και αυτό είναι κάτι επιπλέον. Πρέπει να περιμένουμε".


http://www.sport.gr/

Αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στη Φλώρινα

Ένα ακόμη αρκουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου σε δευτερεύοντα δρόμο της Εγνατίας Οδού, στην έξοδο προς Βογατσικό, ανάμεσα στη Σιάτιστα και την Κρυσταλλοπηγή. «Το δυστύχημα έγινε την ημέρα των Χριστουγέννων» λέει η υπεύθυνη ενημέρωσης του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος» Βάσω Πετρίδου. Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για την τέταρτη αρκούδα που αφήνει την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο για το 2010 ενώ είχαν προηγηθεί άλλα δέκα θανατηφόρα τροχαία το 2009 με θύματα αρκούδες.
Με αφορμή το δυστύχημα, η κ. Πετρίδου επισημαίνει ότι λόγω του καιρού οι αρκούδες δεν έχουν πέσει φέτος ακόμη σε χειμερία νάρκη και κινδυνεύουν κατά τις μετακινήσεις τους στην περιοχή της Εγνατίας Οδού.
Παράλληλα αναφέρει ότι, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες τοποθέτησης περιφράξεων κατά μήκος του κύριου οδικού άξονα της Εγνατίας και των δευτερευόντων αξόνων ώστε να προστατεύονται τα ζώα και να μην εισέρχονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.-

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο μπαράζ συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημόσιων οργανισμών - Απολύσεις για όσους δεν μετατάσσονται

Ασφυκτικά χρονικά περιθώρια υπάρχουν για την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων του δημοσίου και τις μετατάξεις των υπαλλήλων, που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.

Όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε 75 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Α.Ε. του Δημοσίου σύμφωνα με την εγκύκλιο του...


 υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν υποβάλει αίτηση για την μετάταξή τους ή στη νέα εταιρεία που θα είναι προϊόν συγχώνευσης της δικής τους εταιρείας ή σε κάποια άλλη υπηρεσία. Διαφοετικά, όποιος αρνηθεί θα βρεθεί μπροστά στην απόλυση.

Οι νέες αλλαγές αφορούν οργανισμούς, όπως το Μουσείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Τυπογραφείο, αλλά και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα ταμεία Κοινωνικής Συνοχής και Εκτάκτων Αναγκών κσαι οι υπάλληλοι των ταμείων αυτών θα μεταταγούν στις εφορίες.

Υπό κατάργηση τελεί και η σχολή επιμόρφωσης του υπουργείου Οικονομικών, με τους εργαζόμενους να μετατάσσονται στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένεται να καταργηθούν και τα 51 αγροτικά κέντρα, ενώ σε καθεστώς εκκαθάρισης μπαίνουν οι ανώνυμες εταιρείες, ΔΕΠΟΣ ΑΕ, ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ και ΑΓΡΟΓΗ, με τους υπαλλήλους να μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες. Αναφορικά με τους 270 υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί προεκλογικά στην ΑΓΡΟΓΗ, αυτοί απολύονται.

Συγχωνεύονται επίσης το Μουσείο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη, ενώ στην εγκύκλιο αναφέρεται όπως όσοι υπηρετούν με απόσπαση σε οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, τότε αυτοί επιστρέφουν στην οργανική τους θέση

newsit.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_7727.html

Ο στρατός μαζεύει τα σκουπίδια στη Νάπολη



Πενήντα τόνοι σκουπιδιών πνίγουν τους δρόμους της Νάπολης. Ο στρατός ανέλαβε την περισυλλογή τους. 



Ο ιταλικός στρατός, κινητοποιήθηκε το πρωί, για να περισυλλέξει περίπου πενήντα τόνους απορριμμάτων, που είχαν συσσωρευτεί σε πολλούς δρόμους της Νάπολης, στην περιοχή όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο Καποντικίνο.

Τα απορρίμματα, πρόκειται να μεταφερθούν στα χώρους ταφής και καύσης σκουπιδιών, που θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν από τη Δευτέρα. Μέχρι στογμής έχουν χρησιμοποιηθεί δώδεκα ειδικά οχήματα και τα λεγόμενα μηχανικά φτυάρια του ιταλικού στρατού, υπό τον συντονισμό του στρατηγού Αντόνιο Μόνακο.

Ο δήμος της Νάπολης, ζήτησε από τους πολίτες, να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στο δρόμο μέχρι τη Δευτέρα, όταν θα ξαναρχίσει να λειτουργεί με κανονικό ρυθμό η δημοτική υπηρεσία απορριμμάτων. Η περιφέρεια της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου, συνεχίζει να είναι βυθισμένη στις πλαστικές σακούλες και στα σκουπίδια. Πολλοί σχολιαστές, κατηγορούν τον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ότι ενδιαφέρεται μόνο για τον καθαρισμό των κεντρικών οδών της πόλης, σε ένα είδος "επιχείρησης βιτρίνας", αδιαφορώντας για τις απόκεντρες, πιο απομονωμένες περιοχές.



http://www.newsit.gr/

Χειροτερεύει ο καιρός απο το απόγευμα σήμερα..

Η ΕΠΙΔΕΊΝΩΣΗ ΘΑ ΑΡΧΊΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΆ. ΑΝΑΜΈΝΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΈΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΊΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΌΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΆ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ.

Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται την Κυριακή στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ενω απο το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση που θα ξεκινήσει απο τα βορειοδυτικά.
Πιο αναλυτικά...

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά τμήματα θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βραδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν και ανατολικότερα ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τη νύχτα χιονια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά ασθενείς βροχές. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου κυρίως τη νυχτα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ππροβλέπονταιαραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες βροχές αρχικά, κυρίως στις βορειότερες περιοχές και το βραδυ και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφρό και στα ανατολικά και νοτια 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς αλλά στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Για την Αττική προβλέποται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βραδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το βραδύ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.




Seleo.gr News
 http://anemo-milos.blogspot.com/2010/12/blog-post_1797.html#ixzz19ChR7JiK

Σπάει τα ρεκόρ ο «Ζέφυρος»

Tο ηλιακό αεροπλάνο «Ζέφυρος» που κατασκευάστηκε στην Βρετανία επιβεβαιώθηκε ότι έσπασε το ρεκόρ καθώς ταξίδεψε 2 εβδομάδες χωρίς να προσγειωθεί.. Η αρμόδια παγκόσμια υπηρεσία, η Διεθνής Αεροναυτική Ομοσπονδία (FAI) έδωσε στο «Ζέφυρο» τρία ρεκόρ ανάμεσα τους και αυτό του μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος στον αέρα.

Το αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια κατασκευάστηκε από την εταιρεία Qinetiq, η οποία εξειδικεύεται στην αμυντική τεχνολογία και ειδικά στην παρακολούθηση και τις επικοινωνίες. 

Το πλήρωμα πέταξε στις ΗΠΑ σε ένα ταξίδι δύο εβδομάδων τον περασμένο Ιούλιο. Αυτό το κατόρθωμα οδήγησε πολλούς να το ονομάσουν «αιώνιο αεροπλάνο».
«Το αεροσκάφος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό πειρατών στην Αφρική, να ειδοποιήσει τις αρχές για το που και πως εξελίσσονται οι δασικές πυρκαγιές και να εξασφαλίσει ότι οι επικοινωνίες των στρατιωτών παραμένουν ανεπηρέαστες όταν μάχονται σε βραχώδεις περιοχές με λόφους» είπε ο επικεφαλής σχεδιαστής της εταιρείας,Chris Kelleher.




real.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_2839.html

Νέο ωράριο Μουσείων και Μνημείων

Νέο ωράριο Μουσείων και Μνημείων
Χειμερινό ωράριο μπαίνει σε λειτουργία για τους αρχαιολογικούς χώρους μουσείων και μνημείων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Πώς διαμορφώνεται αυτό; Οι ώρες λειτουργίας τους θα είναι από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι και αυτά τα ωράρια θα ισχύσουν έως τις 31 Μαρτίου. Εκτός του συγκεκριμένου ωραρίου μένουν οι αρχαιολογικοί χώροιτης Επιδαύρου και του Σουνίου. Ειδικά ο τελευταίος ανοίγει στις 10 και κλείνει με τη δύση του ήλιου.  


http://www.gossip-tv.gr/

Νέα Υόρκη - Πεκίνο Σε Δύο Ώρες!

Εάν είστε κλειστοφοβικός, το ταξίδι με οποιουδήποτε είδους όχημα είναι προφανώς δύσκολο. 



Ειδικά με αεροπλάνο, όπου πρέπει να κάθεστε μαζί με πολλούς ανθρώπους, σε ένα σχετικά μικρό χώρο (εξαρτάται βέβαια σε τι κατηγορία θέσης πετάτε!). 

Σε αυτήν την περίπτωση ένα σύστημα γιγάντιων πνευματικών σωλήνων για μεταφορά ανθρώπων θα είναι ακόμα χειρότερο για εσάς. 

Όμως, εάν πρέπει να ταξιδέψετε κάπου βιαστικά (ακόμη και σε κάποιο διεθνή προορισμό), το σύστημα ΕΤ3 μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που περιμένατε. 

Οι σχεδιαστές πίσω από τον σύστημα σωλήνων ΕΤ3 πιστεύουν ότι η μεταφορές πρέπει να είναι πράσινες, οικονομικές και γρήγορες. Στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σύστημα κατάφεραν να ονειρευτούν το “διαστημικό ταξίδι στη Γη”. 

Το αποτέλεσμα αυτού του ονείρου είναι γιγάντιοι πνευματικοί σωλήνες που διασχίζουν όχι μόνο μια χώρα, αλλά ολόκληρη την υδρόγειο σαν ένα τεράστιο σύστημα αυτοκινητοδρόμων. 




Λένε ότι “η ταχύτητα στα πρώτα συστήματα ΕΤ3 είναι 600 χιλιόμετρα την ώρα (370 μίλια), για τις διαδρομές εσωτερικού και θα εξελιχτεί σε 6.500 χιλιόμετρα την ώρα (4.000 μίλια) για τις διεθνείς διαδρομές, κάτι που θα επιτρέψει τη μεταφορά επιβατών και φορτίου από τη Νέα Υόρκη στο Πεκίνο μέσα σε δύο ώρες”. 

Τα αρχικά ΕΤ3 σημαίνουν Evacuated Tube Transport Technologies. 




Για την ώρα οι σχεδιαστές ετοιμάζουν μια εικονικής πραγματικότητας τρισδιάστατη προσομοίωση του συστήματός τους και έχουν στήσει και έναν ιστότοπο, όπου μπορείτε να δώσετε τα στοιχεία σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην προσομοίωση, όταν την ετοιμάσουν. 

Τι λέτε, πιστεύετε ότι αυτό είναι το μέλλον των μεταφορών;

http://www.dailytech.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8159.html

Μέσι: Δεν αξίζω τη “Χρυσή Μπάλα”!

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα αν και έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ με τους “μπλαουγκράνα” τόνισε πως το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή πρέπει να πάει στον Τσάβι ή τον Ινιέστα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι:...

“Το 2010 ήταν μια καλή χρονιά σε προσωπικό επίπεδο, ωστόσο δεν τα πήγα όσο καλά θα ήθελα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στόχος μου είναι τώρα να κερδίσω το Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή την επόμενη χρονιά”, σημείωσε αρχικά ο Αργεντινός άσος.

Αναφορικά με τον ποιον θεωρεί κατάλληλο διάδοχό του για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας, υποστήριξε: "Εκτιμώ ότι ένας εκ των συμπαικτών μου στην Μπαρτσελόνα, Τσάβι και Ινιέστα που είναι επίσης υποψήφιοι, αξίζει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα”.

newsit
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_5400.html

Θα αναγνωριστούν τα πετρελαϊκά συμβόλαια των Κούρδων


Η νέα κυβέρνηση του Ιράκ πρόκειται να αναγνωρίσει τα συμβόλαια που συνήψαν οι αρχές στον Κουρδικό βορρά με ξένες πετρελαϊκές εταιρίες, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Αμπντουλκαρίμ αλ Λουάιμπι χθες Σάββατο. 

«Ναι, θα τα αναγνωρίσουμε», δήλωσε ο υπουργός σε συνάντηση του Οργανισμού των Αραβικών Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών στο Κάιρο. 

Ο Λουάιμπι, ο διορισμός του οποίου από τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι εγκρίθηκε από την ιρακινή βουλή την Τρίτη, είπε ακόμα ότι η κεντρική κυβέρνηση θα αποδώσει τις δαπάνες που έκαναν ξένες εταιρίες για να επενδύσουν στον κουρδικό θύλακα. 

Ο υπουργός είπε ότι η Ιρακινή κυβέρνηση θα επισημοποιήσει τη συμφωνία που συνήφθη με το Κουρδιστάν νωρίτερα εφέτος για την εξαγωγή αργού. «Εάν το θέλει ο Αλλάχ θα ενεργοποιηθεί μέσα σε λίγες ημέρες», είπε. 

Η κυβέρνηση του κουρδικού θύλακα στο Βόρειο Ιράκ λέει ότι έχει συνάψει 37 συμβόλαια με 40 εταιρίες, που προβλέπουν επενδύσεις 10 δις δολαρίων όταν ολοκληρωθούν, για εξερεύνηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου, από το 2004. 

Η Βαγδάτη είχε εμπλακεί σε διένεξη για μεγάλο χρονικό διάστημα με την αυτόνομη κυβέρνηση του κουρδικού θύλακα για τα συμβόλαια, υποστηρίζοντας ότι εφόσον δεν εγκρίνονταν από την κεντρική κυβέρνηση δεν ίσχυαν• η κυβέρνηση του κουρδικού θύλακα αντέτεινε ότι είναι νόμιμα συμβόλαια βάσει του ισχύοντος Συντάγματος. 

Το θέμα ήταν ένα από τα «αγκάθια» που συνέβαλαν στο να προκύψει και να διαρκέσει μήνες το αδιέξοδο για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης--τα κουρδικά κόμματα αρνούνταν να συναινέσουν εάν δεν προκρίνονταν τα συμβόλαια τα οποία είχαν συνάψει με τις ξένες εταιρίες. 

Το Ιρακινό Κουρδιστάν άρχισε να εξάγει πετρέλαιο την 1η Ιουνίου 2009 παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Βαγδάτης. Οι εξαγωγές ανεστάλησαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους λόγω διαφορών σχετικά με τις πληρωμές. 



http://www.zougla.gr/

Η Μαρί Κυριακού σχεδιάζει κοσμήματα για φιλανθρωπικό σκοπό


Ένα νέο δημιουργικό ταλέντο της, αποκαλύπτει η Μαρί Κυριακού. 
Η αγάπη της για τα παιδιά και η ανάγκη της για προσφορά, έκαναν την παρουσιάστρια της εκπομπής...«Με αγάπη», στον ΑΝΤ1, να σχεδιάσει κοσμήματα μαζί με τη γνωστή σχεδιάστρια Ελίνα Αναγνωστοπούλου. Μετά τη συγγραφή του παραμυθιού «Μάικ ο φασολάκης, Θα σε Γαργαλήσω», η Μαρί Κυριακού δημιούργησε μια σειρά κοσμημάτων αλλά και γούρια για το 2011, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών και Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

gossiptv
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_3659.html

«Μου λείπει ο Νίκος»

Εβελίνα Παπούλια:"Ο Νίκος μου λείπει πολύ"

Η Εβελίνα Παπούλια μιλάει για τον φίλο και συνεργάτη Νίκο Σεργιανόπουλο και εξομολογείται ότι της λείπει πολύ.
  Ήσασταν φίλοι με τον Νίκο την περίοδο που συνεργαζόσασταν στους "Δύο Ξένους";
"Ναι αλλά δεν βγαίναμε πολύ συχνά έξω,λόγω γυρισμάτων,προβών,παραστάσεων.Υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες που δεν το επέτρεπαν.Είχαμε όμως αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση".
Σου λείπει σήμερα ο Νίκος;
"Μου λείπει πολύ.Δεν θα ήθελα όμως να αναφερθώ άλλο σε αυτό το θέμα γιατί είναι ένα κομμάτι πολύ ευαίσθητο,πολύ δικό μου".



πηγή:People
http://www.gossip-tv.gr/

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Το θαύμα των Χριστουγέννων!


Τα Χριστούγεννα για πολλούς είναι μια χαμένη γιορτή, μια επίφαση χαράς σε ψυχές αδιάβροχες, όχι μόνο από το θαύμα της Γέννησης...
, αλλά από κάθε είδους μικρά θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Μικρά θαύματα που κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε και επιδεικτικά τους γυρνάμε στην πλάτη.
Αυτό το θαύμα ωστόσο, θαρρείς και περίμενε τα Χριστούγεννα να αναπαραχθεί. Θαρρείς και επέλεξε τον καταλληλότερο καιρό να πείσει και τους πλέον πιο δύσπιστους με μόνο αντίτιμο να κλέψει λίγη από τη χαμένη μαγεία των ημερών.
Ο λόγος για το θαύμα που άλλαξε ξανά τη ζωή της Μονίκ Φαν Ντερ Φορστ.Τα φετινά Χριστούγεννα θα μείνουν αξέχαστα για την αργυρή Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου καθώς έλαβε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Και ενώ για τον περισσότερο κόσμο φαντάζει απλά δεδομένο, για εκείνη μετά από 13 χρόνια καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα, να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έμοιαζε με ανεκπλήρωτο όνειρο. Ένα όνειρο με το οποίο την καταράστηκε να ζει ίσως και αυτός που το έκανε πραγματικότητα.
Η Μονίκ Φαν Ντερ Φορστ γεννήθηκε το 1984 και η ζωή της έδειξε το σκληρό της πρόσωπό όταν το 1998 ξαφνικά παράλυσε το αριστερό της πόδι, ταυτόχρονα με το δεξί της γόνατο, το οποίο άρχισε να έχει προβλήματα κίνησης.
Οι θεραπείες που ακολούθησε δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και σιγά-σιγά έβρισκε τη διέξοδο από το προσωπικό της δράμα στον αθλητισμό. Με τον αθλητισμό προσπάθησε να πάρει πίσω όλα όσα στερήθηκε. Οι αρκετές διακρίσεις, με τελευταία το αργυρό μετάλλιο στην ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να αντισταθμίσουν τη σωματική της κατάσταση αλλά μέσα της ήταν πλέον δυνατή.
Ο αθλητισμός ωστόσο της επιφύλασσε και ένα θαύμα που ίσως η ίδια είχε αντιληφθεί όταν την προσκάλεσε κοντά του. Εκείνη περίμενε καρτερικά να εκπληρώσει την υπόσχεσή του και πριν από 9 μήνες, έκρινε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να «χτυπήσει».
Τότε κατά τη διάρκεια μια προπόνησης στην Ισπανία η Φαν Ντερ Φορστ είχε ένα ατύχημα. Δέχθηκε ένα χτύπημα από έναν άλλο ποδηλάτη, ένα χτύπημα που μάταια πρόσμενε 13 ολόκληρα χρόνια αφού μετά από αυτό άρχισε να νιώθει τσιμπήματα στα πόδια της.
Και αυτό ήταν η αρχή. Αν και τους πρώτους μήνες τα πράγματα ήταν ανησυχητικά γιατί ένιωθε προβλήματα και στο υπόλοιπό της σώμα, με τη βοήθεια των ιατρών όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά.
Κάποιος τη «έλουσε» με τη θαυματουργική χρυσόσκονη των Χριστουγέννων και ετά από 13 χρόνια μπόρεσε να περπατήσει και πάλι! Τα Χριστούγεννα!
Οι γιατροί ακόμη και τώρα και δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη.
«Πλέον, το όνειρό μου είναι κάποια ημέρα να μπορέσω να τρέξω μαραθώνιο», δηλώνει τώρα και η καρδιά της Μονίκ Φαν Ντερ Φορστ πλέον φτερουγίζει.
Και αν στις δικές μας καρδιές δεν φτερουγίζει... το θαύμα της Γέννησης, η δικής της Αναγέννηση ας γίνει το εφαλτήριο που όλοι καρτερούμε. Όπως το χτύπημα που αυτή καρτερούσε 13 ολόκληρα χρόνια.


http://georgelaios.blogspot.com/2010/12/blog-post_5553.html


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8513.html