Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Καλύτερος αθλητής στον κόσμο το 2010

Καλύτερος αθλητής στον κόσμο το 2010
Ο Ισπανός διεθνής επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Νταβίντ Βίγια, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αθλητής του 2010 παγκοσμίως, από την USSA.


H Sports Academy των Ηνωμένων Πολιτειών (USSA) επέλεξε τον Βίγια σαν τον καλύτερο αθλητή του κόσμου για το 2010, από τους άνδρες, και την Νοτιοκορεάτισα Γιού-να Κιμ από τις γυναίκες, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Βανκούβερ.

Οι δύο νικητές επιλέχθηκαν μέσω μιας δημοσκόπησης, που χρηματοδοτείται από το USSA, και έγινε μέσω δικτυακών τόπων του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC Sports και της εφημερίδας USA Today .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Sports Academy είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός αφιερωμένος στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την έρευνα στον κόσμο του αθλητισμού. Ο στόχος της Ακαδημίας είναι να προετοιμάσει ανδρών και γυναικών για σταδιοδρομία στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Στην δεύτερη θέση των ανδρών, βρέθηκε ο συμπατριώτης του Βίγια, ο τενίστας Rafael Nadal , και τη δεύτερη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η επίσης αθλήτρια του τέννις Κιμ Κλίστερς.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο μπόξερ από τις Φιλιππίνες Μάνι Πακουιάο, ο οποίος είχε κερδίσει αυτό το βραβείο το 2009.
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου