Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Νέα Υόρκη - Πεκίνο Σε Δύο Ώρες!

Εάν είστε κλειστοφοβικός, το ταξίδι με οποιουδήποτε είδους όχημα είναι προφανώς δύσκολο. 



Ειδικά με αεροπλάνο, όπου πρέπει να κάθεστε μαζί με πολλούς ανθρώπους, σε ένα σχετικά μικρό χώρο (εξαρτάται βέβαια σε τι κατηγορία θέσης πετάτε!). 

Σε αυτήν την περίπτωση ένα σύστημα γιγάντιων πνευματικών σωλήνων για μεταφορά ανθρώπων θα είναι ακόμα χειρότερο για εσάς. 

Όμως, εάν πρέπει να ταξιδέψετε κάπου βιαστικά (ακόμη και σε κάποιο διεθνή προορισμό), το σύστημα ΕΤ3 μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που περιμένατε. 

Οι σχεδιαστές πίσω από τον σύστημα σωλήνων ΕΤ3 πιστεύουν ότι η μεταφορές πρέπει να είναι πράσινες, οικονομικές και γρήγορες. Στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σύστημα κατάφεραν να ονειρευτούν το “διαστημικό ταξίδι στη Γη”. 

Το αποτέλεσμα αυτού του ονείρου είναι γιγάντιοι πνευματικοί σωλήνες που διασχίζουν όχι μόνο μια χώρα, αλλά ολόκληρη την υδρόγειο σαν ένα τεράστιο σύστημα αυτοκινητοδρόμων. 




Λένε ότι “η ταχύτητα στα πρώτα συστήματα ΕΤ3 είναι 600 χιλιόμετρα την ώρα (370 μίλια), για τις διαδρομές εσωτερικού και θα εξελιχτεί σε 6.500 χιλιόμετρα την ώρα (4.000 μίλια) για τις διεθνείς διαδρομές, κάτι που θα επιτρέψει τη μεταφορά επιβατών και φορτίου από τη Νέα Υόρκη στο Πεκίνο μέσα σε δύο ώρες”. 

Τα αρχικά ΕΤ3 σημαίνουν Evacuated Tube Transport Technologies. 




Για την ώρα οι σχεδιαστές ετοιμάζουν μια εικονικής πραγματικότητας τρισδιάστατη προσομοίωση του συστήματός τους και έχουν στήσει και έναν ιστότοπο, όπου μπορείτε να δώσετε τα στοιχεία σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην προσομοίωση, όταν την ετοιμάσουν. 

Τι λέτε, πιστεύετε ότι αυτό είναι το μέλλον των μεταφορών;

http://www.dailytech.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8159.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου