Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΠΓΔΜ: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού

Οι ανακριτικές αρχές της ΠΓΔΜ προφυλάκισαν, για διάστημα 30 ημερών, τον Βέλια Ράμκοφσκι, ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, «Α1» και 13 ακόμη συνεργάτες του και μέλη της οικογένειας του, μετά από κατηγορίες για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παραποίηση οικονομικών ισολογισμών.
Όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, ύστερα από φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό “Α1” και σε ακόμη 10 εταιρείες που συστεγάζονται με τον σταθμό «Α1” και συνδέονται με τον Β. Ράμκοφσκι, αποκαλύφθηκε οικονομική απάτη ύψους 16 εκατ. ευρώ, κατά την περίοδο 2005-2010.
Ο ίδιος ο Β. Ράμκοφσκι αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές και ανέφερε ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο Α1 στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο Ράμκοφσκι έκανε λόγο για «δικτατορία του Γκρούεφσκι» και σημείωσε ότι στόχος της δίωξης του είναι η “φίμωση” και η “εξουδετέρωση” του “Α1”.
Ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης “Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης”, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κατηγόρησε την κυβέρνηση για “επιλεκτική” μεταχείριση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος στη χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα φιλοκυβερνητικά ιδιωτικά ΜΜΕ “τυγχάνουν” διαφορετικής αντιμετώπισης.
Η αντιπαράθεση μεταξύ του τηλεοπτικού σταθμού «Α1» και της κυβέρνησης υφίσταται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετά τη «στροφή» του σταθμού, ο οποίος, από «φιλοκυβερνητικός» μετατράπηκε σε φίλα προσκείμενο στην αντιπολίτευση.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, από την μεριά του, έχει κατηγορήσει τον «A1» ότι λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» της αντιπολίτευσης για να πλήξει την κυβέρνηση.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου