Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Δημιουργήθηκε η « Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση»

Το Ίδρυμα Ωνάση, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών του δράσεων, προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση της Συλλογής Βιβλίων του Κωνσταντίνου Στάικου, δημιουργόντας την «Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» .
Η Βιβλιοθήκη περιέχει εκδόσεις που καταγράφουν την πνευματική δραστηριότητα των Ελλήνων της Διασποράς από την εποχή της πρώιμης Αναγέννησης ως τα χρόνια του ύστερου Νεοελληνικού Διαφωτισμού, σκιαγραφώντας, παράλληλα, την έντονη εκδοτική τους ενασχόληση στη Δύση και στην Ανατολή, από τη Βενετία και τη Ρώμη έως την Κωνσταντινούπολη και τη Μόσχα. 


Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο ιδιόκτητο κτήριο του Ιδρύματος της οδού Αμαλίας 56 στην Αθήνα. Χωρίζεται σε πέντε βασικές ενότητες (Αναγέννηση-Ουμανισμός, Νεοελληνική Γραμματεία, Λειτουργικά βιβλία, Θεολογικά Συγγράμματα και Νεοελληνικός Διαφωτισμός) και αποτελείται από περισσότερους από 1.400 τίτλους- αντίτυπα των οποίων εκτείνονται σε 2.000 περίπου τόμους- με την προοπτική του συνεχούς εμπλουτισμού της με νέους τίτλους.



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου