Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μ. Δαμανάκη προς Ελλάδα: Παράταση oxι, βιντζότρατες τέλος!

Απόφαση με μεγάλη αξία για την προστασία της θαλάσσιας ζωής.
photo: M. Sanfelix.
Η Επίτροπος για την Αλιεία με επιστολή της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στη χρήση της βιντζότρατας στις Ελληνικές θάλασσες.
Το καθαρό  "όχι, τελεία και παύλα" της Ε.Ε ανοίγει μια νέα εποχή για την προστασία της υποθαλάσσιας ζωής στην Ελλάδα η οποία έχει υποστεί άγνωστης έκτασης καταστροφή από το ψάρεμα με βιντζότρατα, η οποία σέρνει τα μηχανικά εξαρτήματα του ψαρέματος, αποψιλώνοντας το βυθό και κυρίως τα λιβάδια της Ποσειδωνίας,
Την απόφαση χαιρετίζει με ανακοίνωσή της και η  οργάνωση greenpeace.
http://alekosmarkellos.blogspot.com/2010/06/blog-post_9571.html

Μνημόσυνο για τα 14 χρόνια απο το θάνατο του Α. Παπανδρέου


ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στις 9.30 π.μ., στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, θα τελεστεί Μνημόσυνο, για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.




http://miaxortaola.blogspot.com/2010/06/14.html

Κεφαλλονιά: Δύο αλλοδαποί φίμωσαν και δολοφόνησαν 82χρονη!

 

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο την Πρωτομαγιά...

Τότε οι δράστες είχαν μπει στο σπίτι της άτυχης γυναίκας και αφού την φίμωσαν, την έδεσαν και τη σκότωσαν για να κλέψουν. Η 82χρονη είχε βρεθεί νεκρή, φιμωμένη με δεμένα τα χέρια και τα πόδια της. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Η αστυνομία άρχισε από την πρώτη στιγμή, μεθοδικές έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων τότε δραστών.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, προέκυψε ότι δράστες της στυγερής δολοφονίας είναι δύο νεαροί αλλοδαποί, που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή Αργοστολίου.

Οι εν λόγω εγκληματίες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και είχαν πραγματοποιήσει κι άλλες ληστείες στο νησί. Σε όλες τις περιπτώσεις φρόντιζαν να αφαιρούν τα ίχνη τους. Πλέον η αστυνομία εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους...

newsit.gr

http://suvlaki.blogspot.com/2010/06/82.html

Νέα οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα

Τεράστια ζημιά σε προστατευόμενες περιοχές προκαλεί διαρροή πετρελαίου στα ανοικτά της πόλης Χουργκάντα, στις Αιγυπτιακές ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με περιβαλλοντική οργάνωση, παρότι η κυβέρνηση επιμένει ότι το πρόβλημα έχει περιοριστεί.
Πατήστε εδώ για περισσότερα http://www.skai.gr/news/environment/article/146373/nea-oikologiki-katastrofi-stin-eruthra-thalassa--23-6-2010/

Με οικολογική καταστροφή απειλήθηκε ο Άραχθος ποταμός.

Με οικολογική καταστροφή απειλήθηκε ο Άραχθος ποταμός αλλά και όλο το οικοσύστημα του Αμβρακικού μετά τη διαρροή 2 τόνων μαζούτ απ' το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο χυμοποίησης "Εσπερίδα" στη Γραμενίτσα Άρτας, κοντά στο φράγμα Ιμαρέτ.

Επιτόπου έσπευσαν επιθεωρητές του Υ.Πε.Κ.Κ.Α και σε συνεργασία με τη Νομαρχία και το Φορέα Προστασίας Αμβρακικού, αποφασίθηκε η μη λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου Πουρναρίου, ώστε να μην μεταφερθούν τα μολυσμένα νερά μέσω του αρδευτικού δικτύου στις καλλιέργειες και τον υγροβιότοπο του Αμβρακικού. Τη διαδικασία απορρύπανσης που ανέλαβε εξειδικευμένη εταιρεία, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο με συγκέντρωση του μαζούτ σε βαρέλια και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.



Από το Έθνος διαβάζουμε:

«Το τοξικό μαζούτ εγκλωβίστηκε σε ένα σημείο από όπου διέρχεται το δίκτυο άρδευσης του κάμπου της Αρτας και είναι ευτύχημα που δεν πέρασε μέσα σε αυτό. Δόθηκε μεγάλος αγώνας για να αποτραπεί μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή», είπε στο «Εθνος» ο καθηγητής Χημείας και νεοεκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στο σημείο της καταστροφής με την ιδιότητα του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού.

Η διαρροή έγινε από το χυμοποιείο πορτοκαλιών «Εσπερίδα», το οποίο εδώ και 13 χρόνια δεν λειτουργεί, παραμένει όμως άγνωστο γιατί οι ιδιοκτήτες του δεν απομάκρυναν τις δεξαμενές με μαζούτ, η συγκεκριμένη από τις οποίες είναι χωρητικότητας πάνω από 20 τόνους.

Αγνωστο είναι επίσης αν η διαρροή οφείλεται σε δολιοφθορά ή σε τυχαίο γεγονός, με την πρώτη εκδοχή να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. Αυτό πάντως θα διερευνηθεί μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του νερού.

Στο σημείο υπάρχει φράγμα της ΔΕΗ, η οποία διέκοψε για 24 ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο τη λειτουργία του, προκειμένου να σταματήσει η ροή του νερού στο ποτάμι και να μη φύγει το μαζούτ στον Αμβρακικό Κόλπο, οπότε και δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί και να συλλεγεί.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε μια κηλίδα που μπορεί να μολύνει τον Αμβρακικό, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις καλλιέργειες, όχι μόνο με το πότισμα, αλλά και με τα στεροειδή απόβλητα που έχουν τα πετρελαιοειδή», δήλωσε ο νομάρχης Αρτας, Γιώργος Παπαβασιλείου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεγαλύτερο μέρος του μαζούτ έχει ήδη μαζευτεί και απομακρύνθηκε, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες το ποτάμι θα είναι και πάλι τελείως καθαρό και το δίκτυο άρδευσης θα λειτουργήσει κανονικά.

Τη ρύπανση εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής όταν είδαν μια μεγάλη κηλίδα στο νερό και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Η διαρροή σημειώθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και έγινε ορατή τουλάχιστον τέσσερις μέρες μετά, γεγονός που σημαίνει ότι το μαζούτ μπόρεσε να εξαπλωθεί σε μια μεγάλη ακτίνα.

Άρθρο της ΜΑΡΙΑΣ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ. Αναδημοσίευση από το ΈΘΝΟΣ

http://greekriverfriends.blogspot.com/2010/06/blog-post.html



οι καλύτερες παραλίες της γης - τελευταία ανάρτηση




Yasawa Islands, Fiji


Viti Levu Bay, Nanukoloa, Viti Levu, Fiji


Vanua Levu and Navadra Islands, Fiji


Vabbinfaru Island, Maldives


Truk, Micronesia


Tepuka Island, Tuvalu


Tavarau Island, Fiji


Split-View of Sipadan Island, Borneo


Split View, Solomon Islands


Split Island View, Papua New Guinea


Southern Coastline, Sri Lanka


Snorkeling the Baths, British Virgin Islands


Rock Islands of Palau
Yasawa Islands, Fiji


Viti Levu Bay, Nanukoloa, Viti Levu, Fiji


Vanua Levu and Navadra Islands, Fiji


Vabbinfaru Island, Maldives


Truk, Micronesia


Tepuka Island, Tuvalu


Tavarau Island, Fiji


Split-View of Sipadan Island, Borneo


Split View, Solomon Islands


Split Island View, Papua New Guinea


Southern Coastline, Sri Lanka


Snorkeling the Baths, British Virgin Islands



http://www.kerkinitoday.gr/2010/06/blog-post_6405.html

Ένταση στον Πειραιά

Εκρηκτική είναι η κατάσταση , από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στον Πειραιά, καθώς ναυτεργάτες, μέλη του ΠΑΜΕ έχουν μπλοκάρει τους καταπέλτες των πλοίων. Κανένα πλοίο δεν έχει αποπλεύσει για τα νησιά του Αιγαίου αλλά και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς συνδικαλιστές των δύο σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ βρίσκονται στους καταπέλτες των πλοίων και δεν επιτρέπουν την είσοδο των επιβατών. "Δεν διαπίστωσα έκρυθμη κατάσταση ούτε διαμαρτυρίες. Διαπίστωσα ανθρώπους που παλεύουν για τη δουλειά τους, για να μη μείνουν άνεργοι" δηλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Να σημειωθεί ότι η απεργία που είχαν κηρύξει τα δύο σωματεία κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά, αλλά τα σωματεία προχώρησαν στην απεργία.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται ακόμα επιβάτες οι οποίοι περιμένουν να μπουn στα πλοία για να ταξιδέψουν.

http://www.athina984.gr/node/105093

Τουρκικά πλοία στην Αλβανία

Άσκηση ή όχι; Το αλβανικό κοινοβούλιο υποστηρίζει πως υπάρχει άδεια για τουρκικά πλοία τα οποία εισήλθαν στα ύδατα της Αλβανίας, όμως το επιτελείο της χώρας δεν αποδέχεται καν πως υπάρχει άσκηση.Περίεργο σκηνικό με τουρκικά πλοία να εισέρχονται στα αλβανικά χωρικά ύδατα. Πιο συγκεκριμένα  πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία με 1.125 άτομα με άδεια από το αλβανικό αρμόδιο υπουργείο θα καταπλεύσουν στα λιμάνια του Δυρραχίου  και στην Αυλώνα.Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε, στις 24 Μαΐου, την άδεια προσωρινής παραμονής των τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Αλβανία.Ωστόσο, σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, οι λόγοι της εισόδου στα αλβανικά χωρικά ύδατα πέντε εκ των πλέον σύγχρονων πολεμικών πλοίων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων "παραμένουν μυστηριώδεις". Ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Αρμπέν Ιμάμι, μάλιστα φέρεται να έχει αναφέρει, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για την έγκριση της άδειας παραμονής, ότι ο λόγος της επίσκεψης των τουρκικών πολεμικών πλοίων είναι οι κοινές ασκήσεις με τις αλβανικές ναυτικές δυνάμεις.Ωστόσο, μία εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη εξέφρασε, επισήμως, στην «Γκαζέτα Σκιπτάρε» το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αρνείται τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου, αναφέρεται στο δημοσίευμα.Εκτιμάται ότι πρόκειται για τα πλοία που συμμετέχουν σε άσκηση του τουρκικού ναυτικού στο Ιόνιο πέλαγος δυτικά τηςΚεφαλλονιάς.πηγηhttp://news247.gr/:

http://solidaritymit.blogspot.com/2010/06/blog-post_2423.html

Η 11χρονη Αθανασία Κουκοδήμου σε επιτυχημένα άλματα του μήκους.



Μια νεαρή με μεγάλο μέλλον αθλήτρια του στίβου


Δεν είναι τυχαίες οι λαϊκές παροιμίες αφού πάντοτε αποτυπώνουν μια πραγματικότητα. Στο χθεσινό φύλλο της Ημερήσιας γράψαμε ότι η 11χρονη Αθανασία Κουκοδήμου με τις δύο πρώτες θέσεις που κέρδισε στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Παγκορασίδων Β στο άλμα σε μήκος με επίδοση 4,76 μέτρα και στο δρόμο των 50 μέτρων 7’’ και 31 έστειλε ένα ευχάριστο όσο και αισιόδοξο μήνυμα ότι το μέλλον είναι δικό της.
Μια λαϊκή παροιμία λέει: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει».
Η περίπτωση της μικρής Αθανασίας Κουκοδήμου επιβεβαιώνει απόλυτα την παροιμία. Η Αθανασία Κουκοδήμου είναι κόρη του Ολυμπιονίκη άλτη του μήκους Κώστα Κουκοδήμου και με τις επιδόσεις της αυτές σίγουρα έκανε περήφανο το μεγάλο αθλητή της Πιερίας.

http://olimpos21.blogspot.com/2010/06/11.html

Wednesday, 23 June 2010 11:32
 
Σύμφωνα με τον προπονητή της Αργεντινής θα έπρεπε οι παίκτες που αντιμετωπίζουν σκληρά τον Μέσι να τιμωρούνται. "Οι Έλληνες τον έπαιξαν σκληρά, αλλά δεν τιμωρήθηκαν", είπε
Σύμφωνα με τον προπονητή της Αργεντινής θα έπρεπε οι παίκτες που αντιμετωπίζουν σκληρά τον Μέσι να τιμωρούνται. "Οι Έλληνες τον έπαιξαν σκληρά, αλλά δεν τιμωρήθηκαν", είπε.

Παράπονα από τον τρόπο αντιμετώπισης του Λιονέλ Μέσι εξέφρασε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση Ελλάδα-Αργεντινή. «Το λέμε εδώ και πολύ καιρό. Για μένα είναι θέμα φερ πλέι. Αν κάθε φορά που ο Μέσι παίρνει τη μπάλα για να τον σταματήσουν πρέπει να του κάνουν φάουλ? Θα έπρεπε οι παίκτες που αντιμετωπίζουν σκληρά τον Μέσι να τιμωρούνται. Οι Έλληνες τον έπαιξαν σκληρά, αλλά δεν τιμωρήθηκαν» είπε, ενώ για την «αφλογιστία» του άσου της Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Φυσικά και μπορεί να σκοράρει. Στην προσπάθεια πριν από το γκολ του Παλέρμο ήταν άτυχος, αφού η μπάλα χτύπησε στο εσωτερικό του δοκαριού και βγήκε έξω».

Για τη συνέχεια της ομάδας του στη διοργάνωση, ο Μαραντόνα εμφανίστηκε αισιόδοξος αλλά και επικριτικός προς τον Τύπο: «Δείχνουμε απλώς αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Πολλοί από εσάς (τους Αργεντινούς δημοσιογράφους) είχατε πει λάθος πράγματα. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έγραψαν. Παίξαμε για τη φανέλα και την πατρίδα, αυτό κάναμε. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και όσοι δεν τους σεβάστηκαν και πριν το Μουντιάλ έλεγαν αρνητικά πράγματα για αυτούς, πρέπει να τους ζητήσουν συγγνώμη».
Ο Μαραντόνα ρωτήθηκε για το τι είπε στον Μάρτιν Παλέρμο, πριν ο επιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς μπει στο γήπεδο. «Κάνε αυτό που ξέρεις να κάνεις, κάνε το καθήκον σου. Μας βγήκαν πάντως και οι αλλαγές των Ντι Μαρία και Παστόρε, έτσι απελευθερώσαμε κάπως τον τρόπο του παιχνιδιού μας», απάντησε.

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3732:---l-r----&catid=1:latest-news&Itemid=50

Wednesday, 23 June 2010 11:25
 
Τη ζωή του έχασε ένας 27χρονος στον Μυλοπόταμο Πηλίου, όταν η αντλία σκυροδέματος που χειριζόταν κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών, ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρο καλώδιο.

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3730:27-&catid=1:latest-news&Itemid=50

Διασωση ναυαγων στην Κεφαλονια


Ε/Πsuper Puma που απογειωθηκε απο την 117 ΠΜ (Ανδραβιδα) εκτελεσε διασωση 2 Γαλλων ναυαγων 30 ΝΜ Δυτικα Α/Δ Κεφαλονιας στις 08.15

http://yened.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html

Ο Παπανδρέου δίνει τους λόγους γιατί η Ελλάδα δεν θα κηρύξει παύση πληρωμών ή επαναδιαπραγμάτευση του χρέους...


ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΛΕΞΗ... ΕΛΛΗΝΕΣ

Σε απάντηση στη δημοσιογράφο του Καναδικού CBC, Neil Macdonald για το αν η Ελλάδα θα κηρύξει παύση πληρωμών ή θα αναγκάσει τους πιστωτές της να δεχθούν λιγότερα ή τους επενδυτές να δεχθούν κάποιες περικοπές ή θα αθετήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το χρέος της, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε πως...



..."Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι μια απόφαση που πήραμε. Κάτι τέτοιο αποτελούσε εναλλακτική, την οποία όμως απορρίψαμε. Την απορρίψαμε για πολλούς λόγους.

Προφανώς, ένας από τους λόγους ήταν το πακέτο το ίδιο. Δεύτερον, η Ελλάδα είναι μια δυναμική οικονομία. Μια οικονομία με κακή διαχείριση τα τελευταία χρόνια, αλλά παρόλα αυτά μια δυναμική οικονομία. Να σας υπενθυμίσω ότι το 2004 είχαμε ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 5% του ΑΕΠ. Ακόμα και μετά την επίσκεψη της Τρόικας, που αποτελείται από την Επιτροπή της Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, στις δημόσιες δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποί της είπαν ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι πολύ καλύτερα από αυτά τα οποία είχαν αξιολογήσει, έστω και αν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν αλλαγές στις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

Έχουμε πολλές προσφορές, για να κάνουμε πιο ανταγωνιστική την οικονομία μας. Οι Κινέζοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις, αλλά και άλλοι κρατικοί φορείς. Και όλα αυτά, πιστεύω, λόγω του πακέτου.

Ο δεύτερος λόγος, για τον οποίο αποσύραμε τη στάση πληρωμών από το τραπέζι, έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα από την αγορά, αλλά πρέπει να αποφύγουμε και την "μόλυνση" άλλων οικονομιών. Κάτι τέτοιο δεν θα έπληττε μόνο τις ελληνικές τράπεζες. Αν κηρύτταμε παύση πληρωμών, θα παρατηρούνταν μια μαζική στροφή ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα γερμανικά ομόλογα. ή κάποια άλλα ξένα ομόλογα, και θα στέλναμε ένα πολύ ισχυρό αρνητικό σήμα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες.

Επομένως, πιστεύω ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει πτώχευση ή στάση πληρωμών, όχι μόνο για το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά και για το συμφέρον της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και της ευρωζώνης."

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3826.html

Πτώμα 50χρονου άνδρα στην παραλία Γλυφάδας


Πτώμα άνδρα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στην παραλία της Γλυφάδας. Ο άγνωστος άνδρας...



...είχε ηλικία περίπου 50 ετών και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/50_5400.html

Συνεχίζει ο Γιάννης Πετρίδης


Συνεχίζεται η καθημερινή ραδιοφωνική μουσική εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη   “από τις 4 στις 5″ , καθώς εκφράστηκαν φόβοι πιθανής διακοπής της, λόγω απόλυσης των συμβασιούχων της ΕΡΤ, μιας και ο ίδιος ήταν και είναι ένας από αυτούς.
Η εκπομπή βγήκε κανονικά σήμερα.
Μακάρι να παίζει για άλλα 35 χρόνια.
http://larissatown.wordpress.com/2010/06/22/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-2/