Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Μονογαμία=Μακροζωία
Αν θέλει ένας άνδρας να ζήσει περισσότερο θα πρέπει να ξεχάσει τις… «λαδιές» και τα… ξενο… κοιτάγματα.

Η επιστήμη έρχεται και βάζει τα πράγματα στη θέση τους και προειδοποιεί. Το «μυστικό» για να κερδίσει κάποιος χρόνια ζωής είναι η μονογαμία. Γιατί αν ένας άνδρας έχει ερωμένη δεν θα απολαύσει την προστασία της  τεστοστερόνης, καθώς θα ζει επικινδύνως.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη του Τμήματος Κλινικής Φυσιοπαθολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Οι επιστήμονες εξέτασαν σε δείγμα 4.000 ανδρών,  τη σεξουαλική δυσλειτουργία και τα επίπεδα τεστοστερόνης.
Διασταύρωσαν τα αποτελέσματα με εκείνα των μητρώων για καρδιαγγειακά επεισόδια και βρήκαν ότι οι άπιστοι άνδρες είχαν μεγαλύτερο άγχος, περισσότερες συγκρούσεις με την νόμιμη σύντροφο και ενοχές.  Οι πιστοί από την άλλη, απολάμβαναν τα οφέλη της τεστοστερόνης με την προϋπόθεση βέβαια ότι έκαναν συχνά σεξ με την σύντροφο τους.

Πάντως και δεύτερη έρευνα που έγινε κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα, ενώ παράλληλα έδειξε ότι σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, η ερωτική πράξη αποτελεί και ένα είδος σωματικής άσκησης, που βοηθάει τον μεταβολισμό του σακχάρου στο αίμα.

Για να προλάβουμε τις σκέψεις κάποιων ανδρών με…πλούσια δραστηριότητα τις έρευνες ΔΕΝ τις έκαναν γυναίκες επιστήμονες!   

http://www.star.gr/ellada_kosmos/67913/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου