Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Στο 9,3% το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010


Στο επίπεδο του 9,3% του ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα του τρέχοντος έτους, υπό το φως της υστέρησης στα έσοδα του προϋπολογισμού αλλά και της αναθεώρησης των στοιχείων ελλείμματος για το προηγούμενο έτος, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

"Το εφετινό έλλειμμα θα αναθεωρηθεί ανοδικά στα επίπεδα του 9,2%-9,3% του ΑΕΠ. Τα στοιχεία δεν είναι ακόμη τελικά και μπορεί να υπάρξουν μικρές αλλαγές", ανέφερε προς το Ρόιτερ η κυβερνητική πηγή, υπό τον όρο ανωνυμίας.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2011, που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο, προέβλεπε έλλειμμα 7,8% του ΑΕΠ έναντι 13,8% το 2009, ενώ το περυσινό έλλειμμα αναμένεται να αναθεωρηθεί από την Eurostat στο επίπεδο του 15% του ΑΕΠ, μεταδίδει το Ρόιτερ.

"Υπολογίζουμε ότι το έλλειμμα του 2009 θα ανέλθει περίπου στο επίπεδο του 15,5% του ΑΕΠ μετά την αναθεώρηση της Eurostat, με πιθανότητα απόκλισης 0,1-0,2%", επεσήμανε ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Η επίπτωση στο φετινό έλλειμμα θα είναι της τάξης του 0,3-0,4% του ΑΕΠ. Θα υπάρχει επίσης επίπτωση και από την υστέρηση εσόδων που εκτιμάται περί τα 2 δις ευρώ, εφέτος", σημείωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ.
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου