Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010



Stage: «ναι» στη μονιμοποίηση είπε το Πρωτοδικείο Αθηνών


Σε δεκάδες χιλιάδες μονιμοποιήσεις υπαλλήλων που εργάζονταν υπό καθεστώς stage στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ ίσως αναγκαστεί να προβεί το ελληνικό Δημόσιο κατόπιν σχετικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τους stagiaires του υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με «Το Βήμα» το δικαιολογητικό της απόφασης του Πρωτοδικείου αναφέρει πως «δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια απασχόληση των εργαζομένων αυτών είχε σκοπό την επαγγελματική κατάρτισή τους, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή τους επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού. Η πραγματική φύση της απασχόλησης των εργαζομένων ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (όπως είναι μισθολογικές, ασφαλιστικές συνταξιοδοτικές)».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το δικαστήριο κατέληξε στην απόφανσή του λαμβάνοντας υπόψη του τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) της 23ης Απριλίου 2009, που εκδόθηκε ύστερα από ερωτήματα τα οποία του τέθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια.
Το Πρωτοδικείο αναγνώρισε πως οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθ΄ υπέρβαση μάλιστα και κάθε εκ του νόμου χρονικού ορίου για την απασχόληση με συμβάσεις ορισμένης διάρκειας, ενώ οι αποδοχές τους ήταν χαμηλότερες του κανονικού.
Για το i-live news

http://www.i-live.gr/news-stage-protodikeio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου