Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Υγεία με... αθλητισμό και διατροφή


Ρίτα Μελά
Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Υγείας, στο οποίο εκχωρούνται και οι τομείς της διατροφής και του αθλητισμού, όπως επεσήμανε σήμερα κατά την τελετή παράδοσης ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Ωστόσο, το θέμα των αρμοδιοτήτων αναμένεται να λυθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς ο νέος υπουργός φαίνεται να έχει ζητήσει ένα «υπερυπουργείο», στο οποίο δεν αποκλείεται να μεταφερθεί ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων, που τώρα ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και άλλοι φορείς.

Ο κ. Λοβέρδος εισήλθε στο κτίριο της Αριστοτέλους λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, όπου εκτός από τα στελέχη του υπουργείου, έγινε δεκτός και από ομάδα αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής, που διαμαρτύρονταν για το νέο τρόπο απόκτησης των ειδικοτήτων της ψυχιατρικής, της παιδοψυχιατρικής και της νευρολογίας.

Ο νέος υπουργός, αφού πρώτα παρέλαβε το ψήφισμα διαμαρτυρίας από τους νέους γιατρούς, στη συνέχεια παρέστη στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, όπου η απερχόμενη υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποδέχθηκε με θερμά λόγια τη νέα ηγετική ομάδα του υπουργείου.

Μάλιστα, η πρώην υπουργός έδειχνε φανερά ανακουφισμένη, αφού πλέον δεν θα κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Υγείας, που είναι από τα πιο δύσκολα υπουργεία για όλες τις κυβερνήσεις.

Από την άλλη μεριά, ο κ. Λοβέρδος δεν έκρυβε το άγχος και τον προβληματισμό του, που εξέφρασε με χιούμορ αλλά και ρεαλισμό, λέγοντας: «Έχει τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που φεύγει από προβλήματα και ξαναπάει σε προβλήματα. Η διαφορά με το υπουργείο Εργασίας είναι ότι εκεί έχεις να κάνεις κυρίως με αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ενώ εδώ τα θέματα είναι άλλου είδους και οι αντίπαλοι πιο σκληροί».

Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, η αναφορά του κ. Λοβέρδου στη συνεργασία που θα έχει με τους υφισταμένους του, τονίζοντας: «Θα είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά και δε θα σας απασχολήσουμε με διαφοροποιήσεις».

Το δικό τους «χαρτοφυλάκιο» παρέλαβαν και οι υφυπουργοί Μιχάλης Τιμοσίδης, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας και Διατροφής και ο Χρήστος Αηδόνης, που αναλαμβάνει τα θέματα της Άθλησης.

Αμέσως μετά τη λήξη της παραλαβής, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, συζητώντας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι είναι πολύ πιθανόν στο νέο υπουργείο Υγείας να μεταφερθεί ακόμα και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, που σήμερα ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν θα μεταφερθούν και αθλητικές δραστηριότητες, όπως ΕΠΟ, ΟΠΑΠ και άλλοι.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=171000&cid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου