Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Βρείτε εύκολα θέση parking, με την βοήθεια της Google!



Η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή για Android κινητά, η οποία βρίσκει στους χρήστες της χώρους στάθμευσης!





Η νέα υπηρεσία της Google, ονομάζεται Open Spot και στην ουσία επιτρέπει στους χρήστες της να σημειώνουν και να δημοσιοποιούν την θέση που μόλις ξεπάρκαραν το αμάξι τους, επιτρέποντας έτσι σε άλλους οδηγούς που ψάχνουν να παρκάρουν τ' αμάξι τους να τη βρίσκουν.

Ο χρήστης μόλις μπει στο Open Spot μπορεί να δει όλες τις ελεύθερες θέσεις σε ακτίνα 1.5 χιλιομέτρου από την θέση που βρίσκεται.

Σύμφωνα με τo Open Spot οι διαβαθμίσεις προβολής ελεύθερων θέσεων στάθμευσης χωρίζονται χρωματικά ανάλογα με το χρόνο που είναι ελεύθερες.
Έτσι με κόκκινο χρώμα είναι οι θέσεις έχουν ανοίξει μόλις τώρα, με πορτοκαλί όσες είναι ελεύθερες περισσότερα από 5 λεπτά και με κίτρινο όσες είναι ελεύθερες περισσότερα από 10 λεπτά.

Μετά από 20 λεπτά η ανάρτηση της θέσης αφαιρείται αυτόματα, αφού στις πόλεις και ειδικά στο κέντρο σίγουρα δεν πρόκειται να μείνει άδεια η θέση τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που και η Google παραδέχεται.

Η Google έχει προβλέψει ακόμα και για τους επιτήδειους (griefers) που θα θελήσουν να βάζουν ψεύτικές θέσεις στάθμευσης με διάφορους μηχανισμούς ελέγχου τέτοιας συμπεριφοράς, ώστε να διατηρήσει την υπηρεσία αποτελεσματική.

Τέλος υπάρχει και η επιβράβευση σε όσους χρήστες συνεισφέρουν στο Open Spot δίνοντάς τους Karma points.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=34103&catid=14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου