Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ!



συρρέουν κάθε καλοκαίρι στο αιγαιοπελαγίτικο νησί για να συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά «Iκαρος» και παράλληλα να απολαύσουν την καθαρή θάλασσα, τις ήσυχες απόμακρες παραλίες, να γευτούν παραδοσιακά φαγητά, συνοδευόμενα από το ικαριώτικο κρασί, τον περίφημο από τα oμηρικά έπη «Πράμνειο Οίνο» και να συνδυάσουν αρμονικά τη σκληρή πνευματική δοκιμασία με τις ανέμελες διακοπές! 

ΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
«Μάχες»... όταν χαράζει στο Αιγαίο: Οι διοργανωτές των τουρνουά της Ικαρίας ακολουθούν πιστά τους διεθνείς κανονισμούς, φροντίζουν να υπάρχουν όσο το δυνατόν καλύτεροι όροι διεξαγωγής και να τηρείται με ακρίβεια το πρόγραμμα. Ωστόσο, το απρόοπτο περιμένει πάντοτε στη γωνία: Το 1995 μια σειρά γεγονότων (άφιξη πλοίου αργά το απόγευμα, κάποια μπερδέματα στις δηλώσεις συμμετοχής κ.ά.), είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει ο πρώτος γύρος σχεδόν μεσάνυχτα και η τελευταία παρτίδα να λήξει το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας. Οταν έφευγαν οι τελευταίοι από τον αγωνιστικό χώρο, απολάμβαναν την ανατολή του ήλιου! Σε ένα νησί που φημίζεται για τη νυκτερινή δραστηριότητα (σε κάποια χωριά ακόμα και οι φούρνοι και τα μπακάλικα ανοίγουν το βράδυ και κλείνουν το πρωί!), οι μεταμεσονύχτιες παρτίδες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν παράδοξο! 

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΗΛΙΚΙΩΝ
Παίκτες από 6 έως 80 ετών: Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των ικαριακών αγώνων είναι το μεγάλο φάσμα ηλικιών. Κάθε καλοκαίρι αγωνίζονται στην Ικαρία παίχτες ηλικίας 80 ετών ή και περισσότερο, όπως ο Αχιλλέας Μητσάκος και ο Στέλιος Ευκαρπίδης (ο μεγαλύτερος ήταν ο Κύπριος Γιώργος Κλεώπας, ο οποίος την τελευταία χρονιά που έπαιξε στην Ικαρία πλησίαζε τα 90!), αλλά και αγόρια και κορίτσια 8, 7 ακόμα και 6 ετών! Οταν, μάλιστα, τυχαίνει να συναντηθούν βετεράνοι με μικρά παιδιά, οι θεατές αφήνουν τις πρώτες σκακιέρες και συνωστίζονται σε αυτές τις αναμετρήσεις, ενώ τα φλας των φωτογραφικών μηχανών αστράφτουν διαρκώς!
http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_7776.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου