Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνταξιούχους δύο ταχυτήτων"


O βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας, στη Βουλή, για την ψήφιση του Νομοσχεδίου: «Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος του Δημοσίου» τόνισε ότι οι αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος, αν και επώδυνες, θα οδηγήσουν στη διάσωση της εθνικής οικονομίας και στη διασφάλιση των συντάξεων, κάτι που γίνεται κατανοητό από όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης.

Συγκεκριμένα για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο ο κ. Καρύδης επισήμανε: «Είναι αλήθεια, ότι ορισμένοι κλάδοι συνταξιούχων του δημοσίου θεωρούνται σε σχέση με τους συνταξιούχους στον ιδιωτικό τομέα προνομιούχοι, για τους όρους συνταξιοδότησης, τη θεμελίωση και το ύψος της σύνταξης. Το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων απορροφά πάνω από το 10% των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού, δηλαδή 7,1 δις ευρώ, με αποτέλεσμα τεράστιοι πόροι να αποστερούνται από άλλους εξίσου σημαντικούς τομείς της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας».

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι οι ριζικές αλλαγές και στο συνταξιοδοτικό του δημοσίου, είναι επιβεβλημένες και η κύρια αλλαγή αφορά την ανάγκη εναρμόνισής του με το νέο ασφαλιστικό του ιδιωτικού τομέα. «Δεν έχουμε πλέον περιθώρια να υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων με διακρίσεις και εξαιρέσεις. Η κρίση του συστήματος αφορά στον ίδιο βαθμό όλους και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κάποιοι να πλήττονται περισσότερο από τους άλλους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει σημασία να καταργήσουμε τις ανισότητες μεταξύ των δημοσίων υπάλληλων και κάθε φαινόμενο διακρίσεων και ευνοιοκρατίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Καρύδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις τελικές, ευνοϊκές διατάξεις σχετικά με την συνταξιοδότηση των Ελληνίδων εργαζόμενων μητέρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δημήτρης Καρύδης στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, στο Λιμενικό και στην Πυροσβεστική επισημαίνοντας ότι πολλοί από αυτούς θα έβγαιναν στη σύνταξη -και μειωμένη σύνταξη περίπου 40% μετά από τους υπολογισμούς που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες- μετά τα εξήντα τους και μετά από σαράντα χρόνια εργασίας.

Ο βουλευτής συνεχάρη τους αρμόδιους Υπουργούς, κ. κ Χρυσοχοϊδη, Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπουτσή για την αποδοχή των ρυθμίσεων σχετικά με το συνταξιοδοτικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων αναφέρθηκε στη στάση της Αντιπολίτευσης σημειώνοντας: «Ακούμε όλο αυτό το διάστημα από τους Συναδέλφους της Αντιπολίτευσης να μας καλούν να καταψηφίσουμε το ασφαλιστικό. Και την προηγούμενη εβδομάδα το έκαναν και σ’ αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του δημοσίου το κάνουν. Το εξωφρενικό, βέβαια, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία που «βούλιαξε» τη χώρα και μαζί της το ασφαλιστικό σύστημα, με την καταλήστευση των ταμείων και τις σπατάλες στα φάρμακα, έχει το θράσος να μας ζητά ευθύνες. Από την άλλη, βέβαια, έχουμε και την Αριστερά, η οποία δείχνει μόνιμα δογματισμό και μιζέρια. Ποτέ μέχρι τώρα, μετά τη μεταπολίτευση, δεν βρήκε να πει μια καλή κουβέντα για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και τα προηγούμενα έξι χρόνια που κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, της «έκλεινε» το μάτι και φόρτωνε όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Καρύδης υπογράμμισε ότι η υπερψήφιση του ασφαλιστικού σημαίνει ότι «γλυτώνει η χώρα μας από απίστευτες περιπέτειες πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας. Σε μια χρεοκοπημένη οικονομία, αυτοί που κυρίως θα πληγούν είναι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός. Και εμείς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της, θα πάει μπροστά, γιατί το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται μετά από εμάς».


http://www.facebook.com/notes/demetres-karydes/den-yparchoun-perithoria-gia-syntaxiouchous-dyo-tachyteton/10150213212630254

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου