Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Mουσικές βραδιές με άρωμα Μεσογείου



Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, οι «μάγισσες» που έκλεψαν τις καρδιές του κοινού τα δύο προηγούμενα χρόνια στο «Τρένο Στο Ρουφ» με την ιδιαίτερη μουσική τους παράσταση, έρχονται στο Προαύλιο του Μπάντμιντον για τέσσερις μουσικές βραδιές με άρωμα Μεσογείου από τις 21 μέχρι τις 24 Ιουλίου.
Η έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας , ο σπαραγμός των πορτογαλέζικων φάδο και το ελληνικό ρεμπέτικο ενώνονται σε μία μόνο παράσταση που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα με τις αυθεντικές ερμηνείες των δυο μουσικών.
Τα γλωσσομαθή κορίτσια αγαπούν την παράδοση
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ανθρώπινη φωνή και το 1997 έδωσαν την πρώτη τους συναυλία ως «Βόρειο Σέλας» με ρεπερτόριο από τραγούδια χωρίς όργανα, βασισμένα μόνο στη φωνή.
Ένας επιπλέον λόγος για την προτίμησή τους αυτή είναι και το γεγονός ότι τα περισσότερα τραγούδια τους είναι παραδοσιακά, αφηγηματικά και συνεπώς τους ταιριάζει περισσότερο ο συγκεκριμένος τρόπος ερμηνείας.
Ο κύριος όγκος των τραγουδιών τους βέβαια, περιλαμβάνει και τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και κρουστών που παίζουν οι ίδιες ενώ σέβονται ιδιαίτερα τον στίχο και τραγουδάνε τα κομμάτια στην πρώτη γλώσσα τους.
Tο ρεπερτόριό τους αποτελείται από ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας, φάδος, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, ρουμάνικα, αραβικά και άλλα. Συνολικά τραγουδουν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τις περισσότερες από τις οποίες κατανοούν αρκετά καλά.
Στη σύντομη καλλιτεχνική τους παρουσία έχουν ήδη συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τη Μαρία Φαραντούρη, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Θανάση Γκαϊφίλλια, τον Ψαραντώνη, τον Βασίλη Λέκκα και μόλις πρόσφατα στον πρώτο επίσημα προσωπικό τους δίσκο με τον Γιάννη Σπάθα και τον Χρήστο Θηβαίο.
Πληροφορίες: Προαύλιο Mπάντμιντον, Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, 210 8840600, στις 10 μ.μ., είσοδος 15 ευρώ.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1842761

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου