Τρίτη 13 Ιουλίου 2010





Στη φετινή έκθεση του ΟΟΣΑ, “Migration Outlook 2010”, γίνεται αναφορά στην υψηλή αύξηση της ανεργίας και στη μείωση της σταθερής απασχόλησης στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς της χώρας μας.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στην αύξηση εισιτηρίων χωρίς επιστροφή αρκετών αλλοδαπών που διέμεναν και εργάζονταν στην Ελλάδα.

Η αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία, όπως επισημαίνεται στην έρευνα του διεθνούς οργανισμού, μεταξύ 2010-2020 θα αγγίξει το 1,9%, ενώ την περασμένη δεκαετία ξεπερνούσε το 8,6%.

Οι άνδρες μετανάστες, οι οποίοι απασχολούνται σε προβληματικούς κλάδους, όπως αυτός της οικοδομής, είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Ο ΟΟΣΑ αναφέρεται στο γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία και προτείνει να καταστεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω κάποιας δέσμης μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της μη ενσωμάτωσης των μεταναστών στην αγορά εργασίας.

http://theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5441:leaving-greece-as-economic-migrants&catid=3:society&Itemid=41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου