Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010



των Δημήτρη Πώποτα, Αριας Καλύβα


Ξέρουν στην Ατριτρομοκρατική ποιος τα προμήθευσε

Φως στη διαδρομή των όπλων που σκότωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια



Τη διαδρομή των όπλων, σε μια προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό των μελών της Σέχτας Επαναστατών, ψάχνουν οι αρμόδιες αρχές 
http://img.protothema.gr/61641558390F233871F29484FA345A80.jpg
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι πεπεισμένοι ότι τόσο το Glock, όσο το Zastava αλλά και το Scorpion είναι όπλα που έφθασαν στα χέρια των μελών της οργάνωσης μέσω υπόγειων διασυνδέσεων με ποινικούς.


Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ξέρουν ποιος είναι ο άνθρωπος που τα προμήθευσε, όμως δεν έχουν κανένα στοιχείο για να αποδείξουν αυτή την εμπλοκή.


«Υπάρχει μια σειρά δεδομένων που δείχνει πως έγινε η προσέγγιση των ποινικών από τους σκληρούς αντιεξουσιαστές, ξέρουμε ποιοι ήταν οι μεσολαβητές αλλά είναι δύσκολο να αποδειχτεί» λέει αξιωματικός που μετέχει στις έρευνες και προσθέτει «Μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έχει πιάσει ο σούπερ – κοριός, υπάρχουν συνομιλίες ποινικών με ποινικούς και αντιεξουσιαστές που θα μπουν στο μικροσκόπιο».
  
Εκτός από τις έρευνες για τα όπλα, οι αστυνομικοί περιμένουν τη χήρα του Σωκράτη Γκιόλια να τους δώσει κατάθεση για τα όσα συνέβησαν πριν μια εβδομάδα στην Ηλιούπολη.


«Εκτιμάται πως η κατάθεση αυτή δεν θα προσθέσει πολλά… Όμως θα βοηθήσει να δούμε πως ενεργεί η Σέχτα, λίγο πριν το χτύπημα. Ακόμη και ο διάλογος που είχαν με το δημοσιογράφο για να τον πείσουν να κατέβει κάτω, είναι ενδεικτικός για τον τρόπο που σκέφτονται».


Αυτό που ανησυχεί τους αστυνομικούς είναι ότι έχει περάσει μια εβδομάδα και η Σέχτα δεν έχει στείλει ακόμη προκήρυξη.


Με δεδομένο πως η οργάνωση στα τρία προηγούμενα μέσα σε λιγότερο από πέντε ημέρες έστελνε προκήρυξη προβληματίζει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής.


Για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί τα μέτρα σε αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και κτήρια – στόχους υψηλού κινδύνου ενώ δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι οι αστυνομικοί φυλάνε κυριολεκτικά με το χέρι στη σκανδάλη.


Βέβαια, αυτό που τους ανησυχεί είναι το γεγονός πως η οργάνωση λειτουργεί όπως χαρακτηριστικά λένε αψυχολόγητα σε ότι αφορά την επιλογή των στόχων της.


Επιλέγει δηλαδή στόχους χαμηλού ρίσκου και επικινδυνότητας έτσι ώστε να μην γίνονται λάθη και να μην αφήνουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να «καρφώσει» την ταυτότητα τους. 
http://img.protothema.gr/61641558390F233871F29484FA345A80.jpg




  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου