Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

1-1: Δερμιτζάκης και...Σάντος στέλνουν τον ΠΑΟΚ στον "αστεράτο 7ο ουρανό"!

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/
Μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα (αυτό της προετοιμασίας και το άλλο, το καλό που είχε επί Σάντος) ο "δικέφαλος του Βορρά" κατάφερε να φύγει από την Ολλανδία με το 1-1!"Χρυσός" σκόρερ του "δικεφάλου του Βορρά" ήταν ο Βλανταν Ίβιτς που στο 72' ισοφάρισε κι έκανε το "Άμστερνταμ Αρίνα"..."Τούμπα!
Στο πρώτο μέρος οι "ασπρόμαυροι" ήταν η ομάδα που έκανε προετοιμασία με τον Μάριο Μπερέτα. Μία ομάδα χωρίς ταυτότητα, χωρίς πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς, χωρίς, χωρίς....Γι αυτά τα χωρίς έπρεπε να νιώθει ευτυχής ο ΠΑΟΚ για το 1-0 του ημιχρόνου (Σουάρεζ 13').
Στην επανάληψη, ωστόσο, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ του Σάντος που με...
 τις βοήθειες του Παύλου Δερμιτζάκη έβγαλε εγωισμό στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε τσαμπουκά και κατάφερε να σκοράρει και να πάρει μία ισοπαλία που μέχρι το 45' έμοιαζε με θαύμα!
Η εικόνα του αγώνα
Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες του Μάρτιν Γιολνα παίρνουν από νωρίς ρόλο "αφεντικού" στη μεσαία γραμμή και να πιέζουν την "ευάλωτη" άμυνα του "δικεφάλο του Βορρά". Μόλις στο 3' ο "Αίανατς" έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Εμανουέλσον και Σουάρεζ συνδυάστηκαν άψογα έξω από την περιοχή, με τον Ουρουγουανό να "τρυπώνει" σε αυτή και να πλασάρει, άστοχα, τον Χαλκιά.
Στο 6' ο έμπειρος πορτιέρο του ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε από τους Ολλανδούς σε διπλή "σωτήρια" επέμβαση σε σουτ των Ντε Γιονγκ, έξω από την περιοχή και Σουλεϊμάνι, από θέση πλάγια αριστερά.
"Όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος τα φέρνει η στιγμή" ,λένε κι έχουν δίκιο αν κρίνει κανείς από τη φάση του γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 13'. Ο Εμανουέλσον γέμισε από δεξιά, ο Χαλκιάς προσπάθησε να βγει και να απομακρύνει, αλλά βρήκε...αέρα με αποτέλεσμα να αδρανήσει και η υπόλοιπη άμυνα και ο Σουάρεζ με ανάποδο ψαλίδι να ανοίξει το σκορ στο "Άμστερνταμ Αρίνα".
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι συνέχισε να κυμαίνεται στο ίδιο μοτίβο. Ο Άγιαξ έλεγχε τον ρυθμό και έδειχνε ικανός να φτάσει σε δεύτερο τέρμα, ενώ ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν μπορούσε να απειλήσει στο ελάχιστο, αλλά ούτε να αμυνθεί σωστά.
Στο 36', ο Πάμπλο Γκαρσία λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ όταν προσπάθησε να βγάλει κόρνερ ένα γέμισα του Φαν Ντερ Βιλ προς την περιοχή. Στο 37' ο Εμανουέλσον και Σουλεϊμάνι άνοιξαν με 1-2 την άμυνα των παικτών του Δερμιτζάκη. Ο, πολιτογραφημένος, Ολλανδός "άδειασε" τον Μαλεζά και πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρέσιτς.
Επτά λεπτά αργότερα, στο 44', ο Σουάρεζ "άγγιξε" το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι. Ο Ανίτα πέρασε μια ωραία κάθετη πάσα στον Ουρουγουανό, που "άδειασε" και πάλι τον Μαλεζά αλλά είδε τον Κρέσιτς να βγάζει ενστικτωδώς το πλασέ του.
Στη μοναδική καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, ο Βιερίνια γύρισε συρτά από αριστερά και ο Ίβιτς πάτησε για τον επερχόμενο Γκαρσία, που όμως σούταρε με το δεξί πόδι από το ύψος της περιοχής κι έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Στεκέλεμπουργκ. Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τον ΠΑΟΚ να είναι, τουλάχιστον, ευχαριστημένος που έχανε με μόλις ένα γκολ διαφορά.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη ανέβασαν την πίεσή του ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και περιόρισαν τα "ατού" των Ολλανδών. Οι παίκτες του Γιολ πίεσαν όσο μπορούσαν με σκοπό να σκοράρουν ένα δεύτερο τέρμα και να "καθαρίσουν" το ματς, ωστόσο η αγωνιστική άνοδος του ΠΑΟΚ δεν τους επέτρεψε να κάνουν κάτι τέτοιο.
Στο 63', ωστόσο, ο Κρέσιτς παραλίγο να "μιμηθεί" τον Χαλκιά όταν σε έξοδο που πραγματοποίησε έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά κατάφερε να την μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια λίγο πριν ο Σουάρεζ σκοράρει σε κενή εστία.
Στο 72' ο ΠΑΟΚ έφυγε στην κόντρα επίθεση με εξαιρετικό τρόπο. Η μπάλα έφτασε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που κέρδισε από τον Βερτόγκεν και πέρασε τη μπάλα στο επερχόμενο και αφύλαχτο Ίβιτς, που μπήκε στην περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "Γ" της εστίας του Στεκέλεμπουργκ για το 1-1!
Στο 85' ο "Σάλπι" πέρασε στον Βιερίνια που σούταρε από πλάγια θέση, για να μπλοκάρει ο Στέκελεμπουργκ σταθερά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έχριζε "φαβορί' εν όψει της ρεβάνς, αλλά το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν μετά από μία πραγματικά σπουδαία εμφάνιση.
http://press-gr.blogspot.com/2010/07/1-1-7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου