Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Έκλεψε την παράσταση Έλληνας οδηγός σε παγκόσμιο αγώνα καρτ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010, 12:34
Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Στην Γερμανία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της CIK/FIA με την ονομασία Academy Trophy. Στον αγώνα έδωσαν το παρών 34 οδηγοί από ισάριθμα κράτη, μεταξύ αυτών και ο Φίλιππος Καλέσης που έτρεξε με τα ελληνικά χρώματα.
Οδηγοί από 34 χώρες έτρεξαν στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος καρτ
Οδηγοί από 34 χώρες έτρεξαν στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος καρτ
Με το καλημέρα ο Έλληνας οδηγός έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την πρώτη θέση. Από τα ελεύθερα δοκιμαστικά όπου κατάφερε χρόνους στην πρώτη τετράδα και εν συνεχεία στα χρονομετρημένα με συνθήκες βροχής όπου κατέλαβε την 6η θέση. Στον πρώτο αγώνα κατέλαβε άνετα την 5η θέση παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το καρμπυρατέρ του κινητήρα του. Με πολλά προβλήματα στο δεύτερο και τρίτο σκέλος του αγώνα κατάφερε να καταταχτεί τελικά στην 11η θέση του grid για τους αγώνες της επόμενης ημέρας. Εκεί στον πρώτο τελικό με μια εκπληκτική εκκίνηση κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση για να κυνηγήσει την νίκη επί ίσοις όροις, αλλά δύο γύρους μετά προδόθηκε από κλαταρισμένο εμπρός ελαστικό και ουσιαστικά εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια.

Ανέβηκε 23 θέσεις!!!

Στον δεύτερο τελικό ξεκίνησε από την 33η θέση. Παρόλ’ αυτά οδηγώντας εκπληκτικά πραγματοποίησε φοβερές προσπεράσεις και κατάφερε να αναρριχηθεί τελικά στην 10η θέση του αγώνα. Ξεσηκώνοντας τους θεατές, κατέβασε τους χρόνους του συναγωνισμού σε ιδανικά επίπεδα, προκαλώντας μάλιστα τον εκφωνητή της CIK/FIA να παροτρύνει τους θεατές να χειροκροτήσουν την ασύλληπτη προσπάθεια του Έλληνα οδηγού. Δυστυχώς οι 17 γύροι του τελικού ήταν λίγοι για να προλάβει κάτι περισσότερο, σε έναν αγώνα με ιδιαίτερα υψηλό συναγωνισμό και 34 ιδιαίτερα δυνατές συμμετοχές. 

Για την ιστορία οι τρείς πρώτοι νικητές του πρώτου στην ιστορία του παγκόσμιου καρτ παγκοσμίου πρωταθλήματος Εθνών, με ενιαία μορφή εξοπλισμού, για ηλικίες από 13 έως 15 ετών ήταν οι: Anthoine Hybert (Γαλλία), Hans Vilemi (Εσθονία) και Niklas Tihonen (Φιλανδία). Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 21-22 Αυγούστου στην Ισπανία.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=160016&cid=12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου