Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Πρόστιμο σε"θορυβώδεις" γείτονες


Photo for this article
Περασμένα μεσάνυχτα και οι ένοικοι του απέναντι διαμερίσματος δεν λένε να ησυχάσουν! Κι όμως, εσύ πρέπει να σηκωθείς στις 6 το πρωί για να πας στη δουλειά σου! Πού όμως, να σου «κολλήσει» ύπνος με τόση φασαρία! Περιστρέφεσαι στο κρεβάτι σου σαν σβούρα και τα νεύρα σου έχουν γίνει πλέον κρόσσια!
Τι κι αν έσπευσες να θερμοπαρακαλέσεις τον γείτονά σου, να σταματήσει να «σηκώνει» στο πόδι ολόκληρη την πολυκατοικία μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, τι κι αν τον «πήρες» με το καλό, τι κι αν το «πήρες» με το άγριο! Μάταιος κόπος! Το αυτί του φαίνεται να μην «ιδρώνει», ακόμη κι όταν χτυπάει την πόρτα του η αστυνομία για να του κάνει συστάσεις!
Η ασέβεια προς τους συνανθρώπους μας καθώς και το νόμο περί των ωρών κοινής ησυχίας σε όλο της το μεγαλείο!
«Φρένο», σε όλη αυτή τη συμπεριφορά των γειτόνων μας, που δεν λένε να σεβαστούν τον ύπνο μας, έρχεται να βάλει η απόφαση του Αρείου Πάγου, μέσω της οποίας επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και φυλάκιση ενός μήνα σε δύο ιδιοκτήτες διαμερίσματος, για φασαρία κατά τη διάρκεια ωρών κοινής ησυχίας και ιδιαίτερα τις βραδινές.
Σύμφωνα με το cosmo.gr, ιδιοκτήτες διαμερίσματος, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στο Περιστέρι ζήτησαν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή της προσωπικότητας τους, με την δημιουργία των θορύβων από τους ιδιοκτήτες σπιτιού του δεύτερου ορόφου, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, αφού οι συστάσεις των ιδίων προς τους γείτονές τους δεν έπιαναν τόπο!
Τα ασφαλιστικά μέτρα εγκρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, απαγορεύοντας στους καταγγελλόμενους να προσβάλουν την προσωπικότητα των ιδιοκτήτων του πρώτου ορόφου, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση! Πάρα ταύτα, η γειτνίαση με τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες διαμερίσματος, κατέστη αδύνατη, λόγω της συνέχισης του θορύβου, με αποτέλεσμα οι καταγγέλοντες να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την οικία τους!
Τελικά όμως, το Πρωτοδικείο υλοποίησε τα ασφαλιστικά μέτρα, με το Εφετείο να απορρίπτει την αίτηση για αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης των ιδιοκτητών του 2ου ορόφου και τον Άρειο Πάγο να επικυρώνει την απόφαση του Εφετείου!
Επιτέλους, ο νόμος περί απαγόρευσης θορύβων εν ώρα κοινής ησυχίας λαμβάνει για πρώτη φορά σάρκα και οστά κι έτσι οι «θορυβώδεις» γείτονές μας, θέλουν δεν θέλουν, θα συμμορφωθούν, αφήνοντας ήσυχους όλους όσους, εξαιτίας τους, έχουν «χάσει» τον ύπνο τους!
(Πηγή φωτογραφίας TopNews.in)

http://mediasoup.gr/node/15566


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου