Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

63 παραλίες μαγνήτες στην Ελλάδα - Βορειοανατολικό Αιγαίο - Από 58 έως 63 - Κρυστάλλινα νερά

Βρίσκονται στα όρια της ελληνικής επικράτειας, ωστόσο πάντα αποτελούσαν κομβικό σημείο,καθώς είναι το σημείο συνάντησης της Ανατολής με τη Δύση,της Ασίας με την Αμερική.Καταπράσινανησιά με μεγάλοφυσικό πλούτο, γεωλογικό ενδιαφέρον, σπάνια χλωρίδα και πανίδα.Στα όμορφα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου θα συναντήσετε όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς,σημαντικούς υγροβιότοπους και παραλίες για όλα τα γούστα.

Από 58 έως 63...
58/ ΣΑΜΟΣ● Ψιλή Αμμος (Μαραθόκαμπος)
Η χρυσαφένια και ψιλή άμμος και τα πεντακάθαρα νερά με τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την παραλία χαρακτηρίζουν την παραλία της Ψιλής Αμμου στον Μαραθόκαμπο. Για να φτάσετε εδώ πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι υπάρχει και μία ακόμη παραλία με το ίδιο όνομα στο νησί, όποτε βεβαιωθείτε ότι κατευθύνεστε σε αυτή που βρίσκεται στον Μαραθόκαμπο (αφήνοντας πίσω σας το ομώνυμο χωριό και συνεχίζοντας για ακόμη 5 χλμ.). Μπορείτε να νοικιάσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και αν θέλετε κάτι για να δροσιστείτε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το beach bar. Η θάλασσα βαθαίνει ομαλά, πράγμα που την κάνει ιδανική και για οικογένειες με μικρά παιδιά

59/ ΧΙΟΣ● Μαύρα Βόλια

Κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού, στο νότιο τμήμα του, μόλις 5 χλμ. από το Πυργί. Τα μεγάλα μαύρα βότσαλα της ακτής προσδίδουν έναν ιδιαίτερο τόνο και στις τρεις διαδοχικές παραλίες που έχουν κοινό όνομα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, απότομα και λόγω του μαύρου βότσαλου φαίνονται σκούρα μπλε. Σε ένα τμήμα υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι για τις ψαρόβαρκες, ενώ εδώ κοντά θα βρείτε ψαροταβέρνες με ολόφρεσκο φυσικά ψάρι, καφετέριες και ενοικιαζόμενα.

60/ ΧΙΟΣ● Καρφάς
Μεγάλη παραλία με κύρια χαρακτηριστικά την αμμουδιά, αλλά και τα αβαθή νερά της. Είναι σημείο συνάντησης για την καλοκαιρινή Χίο τόσο ντόπιων όσο και τουριστών. Εδώ έχετε πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ, αλλά και για διασκέδαση.



61/ ΣΑΜΟΣ● Τσαμαδού
Αποτελεί μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού και φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Βαθαίνει σχετικά ομαλά και είναι καλά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μερικά μαγαζάκια. Το μήκος της είναι περίπου 400 μέτρα και τα δύο άκρα της επιλέγουν οι γυμνιστές. Αφήνετε το αυτοκίνητό σας και κατεβαίνετε περίπου 200 μέτρα μέχρι να φτάσετε στην παραλία, ενώ βρίσκεται κοντά στο Κοκκάρι.

62/ ΛΕΣΒΟΣ● Μόλυβος
Αν πετύχετε τη θάλασσα σε καλή μέρα θα απολαύσετε το μπάνιο σας με θέα όλο το χωριό όπως σκαρφαλώνει στο λόφο με το κάστρο στην κορυφή. Κάντε βουτιά από την προκυμαία του παλιού ελαιοτριβείου και χαλαρώστε με καϊπιρίνιες και μοχίτο στο Congas, το πιο τροπικό μπιτς μπαρ του νησιού.





63/ ΙΚΑΡΙΑ● Σεϋχέλλες
Πολύ κοντά στον μικρό οικισμό του Μαγγανίτη βρίσκονται οι... Σεϋχέλλες. Οπως μαρτυρά και το όνομα, εδώ θα συναντήσει κανείς εικόνες τροπικού τοπίου με διαφανή νερά και απίθανα χρώματα. Η παραλία περιστοιχίζεται από εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και είναι στρωμένη με ψιλό, λευκό χαλικάκι. Για να την προσεγγίσετε απαιτείται περπάτημα περίπου ενός τετάρτου στο μονοπάτι που αρχίζει από τον κεντρικό δρόμο και ακολουθεί την πορεία της ρεματιάς. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και είναι από τις λίγες που είναι προστατευμένη από τα μεγάλα κύματα.


http://odysseaschios.blogspot.com/2010/06/63-58-63.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου