Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης -Παραστάσεις σύγχρονου χορού- PARKing χορογραφία Λία Τσολάκη Τετάρτη 22 έως Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, στις 21:00




Η χορογράφος Λία Τσολάκη χορογραφεί την πρώτη της παράσταση στην Ελλάδα

Η Ελληνίδα χορογράφος Λία Τσολάκη, μετά από μια μακρόχρονη πορεία στο εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα χορογραφώντας την παράσταση «PARKing», ένα έργο το οποίο διερευνά τον κώδικα επικοινωνίας των ανθρώπων, αποτυπώνοντας κινησιολογικά την πορεία της ζωής τους από τη μία εποχή του χρόνου στην άλλη. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 22 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2012.

Το έργο
Ένα αυτοσχέδιο πάρκο κατά τη διάρκεια των 4 εποχών του χρόνου. Οι άνθρωποι, που ζουν εκεί, έχουν σχηματίσει το δικό τους κόσμο, μια δική τους μικρή κοινωνία και περνούν από τη μία εποχή του χρόνου στην άλλη, διαγράφοντας μια αέναη κυκλική πορεία. Οι άνθρωποι διασταυρώνονται στις προσωπικές τους διαδρομές, κάνουν έναν «αγώνα δρόμου» είτε μόνοι τους - με τον εαυτό τους, είτε με τους άλλους -ανταγωνιστές ή συναγωνιστές στο πάρκο, σαν σε ένα διαφορετικό πεδίο μάχης, σαν μία μικρογραφία της ζωής.
Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Λία Τσολάκη
Σκηνικό – Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Λίνος Μειτάνης.
Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Συνεργάτης Σκηνοθέτης: Άκης Γουρζουλίδης
Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Ευαγγελία Κατέχη

Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά)
Ιωάννα Αποστόλου,  Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Ξένια Θεμελή, Χρήστος Καπενής, Τίνα Κωνσταντινίδου, Αλεξία Μπεζίκη, Αλέξης Τσιάμογλου

PARKing
χορογραφία Λία Τσολάκη
Τετάρτη 22 έως Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, στις 21:00
Αίθουσα Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Διάρκεια: 50’
Τιμή εισιτηρίων: 12€, Κανονικό
                                9€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) &                                                         Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/
                                    Κάτοχοι Κάρτας  Πολιτισμού/ ΑμΕΑ, άνω των 65

Βιογραφικά Στοιχεία

Η Λία Τσολάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε το πρώτο έτος σπουδών στην Ανωτέρα Σχολή London Studio Center (Theatre Dance Course). Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη. Σπούδασε στη Νέα Υόρκη με υποτροφία Fulbright, στη Σχολή της Τρίσα Μπράουν, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια στο Movement Research και στο Dance Space.

Συμμετείχε στο χορό της παράστασης «Πενθεσίλεια» σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν (Επίδαυρος, 2002). Το 2004 ήταν leader dancer στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων σε χορογραφία Α. Παπαδαμάκη. Έχει χορέψει ως solo performer με το χοροθέατρο Ροές της Σοφίας Σπυράτου σε πολλές παραστάσεις, μεταξύ των οποίων «Αθήρ» (Μουσική Αλκίνοος Ιωαννίδης) και «Ηλέκτρα Αυτουργός» (Μουσική Μάικλ Νίμαν).

Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Ήταν υπεύθυνη για τη διδασκαλία κίνησης του χορού στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στις παραστάσεις «Μισός Αιώνας Αριστοφάνης» σε σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη (Επίδαυρος, 2004) και «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία Δ. Χρονόπουλου (Επίδαυρος, 2005).

Έχει χορογραφήσει τις παραστάσεις «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», «Κωμωδία των παρεξηγήσεων», «Μολυβένιος στρατιώτης», «Αλαντίν» και «Πινόκιο» σε σκηνοθεσία Δ. Δεγαΐτη, «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου», «Απόψε η μουσική» σε σκηνοθεσία Θ. Γράμψα στο Θέατρο Τέχνης καθώς και τις παραστάσεις «Καλή Οικογένεια» (Εθνικό Θέατρο, 2009), «Φαίδρα» (Φεστιβάλ Αθηνών, 2009) και «Amadeus» (Θέατρο Βρετάνια, 2011) σε σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδη. Συνεργάστηκε με τον Πέτερ Στάιν ως χορογράφος και βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Ηλέκτρα» (Επίδαυρος, 2007). Το 2010 χορογράφησε την όπερα «Μπόρις Γκοντουνόφ» στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία Στίβεν Γουάντσγουορθ. Το 2011 χορογράφησε την όπερα «Μάκβεθ» στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και την όπερα «Η Μύτη» στην Όπερα της Ζυρίχης και τα δύο σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5           Ως 3
e-go.gr                ελculture.gr         clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου