Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Χαλάει και πάλι ο καιρός

Κακοκαιρία ξεκινά από σήμερα με άστατο καιρό και ισχυρούς βοριάδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα στο σύνολο της χώρας.

Αττική:Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις με βροχές και σταδιακά καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, ενώ το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 6 με 8 μποφόρ κα το βράδυ βορειοανατολικοί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις με βροχές και σταδιακά καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, ενώ το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά από -2 εως 1 βαθμό.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά από 1 μέχρι 6 βαθμούς.


Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τη νύχτα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, ενώ τη νύχτα στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη:Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές που το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ και στα βόρεια το βράδυ βορειοανατολικοί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου