Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς λόγω απεργίας

Δύσκολη μέρα η σημερινή για τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όχι μόνο λόγω του βροχερού καιρού αλλά και εξαιτίας της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ.
Τρία μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουν στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τρία αυτά μέσα θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.


Αντίθετα, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.


Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι εξαιτίας της 24ωρης απεργίας στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΣ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων της εταιρείας. Αλλά και σήμερα θα αναβληθούν τουλάχιστον 13 δρομολόγια, μεταξύ αυτών και τα δύο τελευταία του προαστιακού, δεδομένου ότι η απεργία αρχίζει στις 12 τα μεσάνυχτα.


Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με ολιγόωρες στάσεις εργασίας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Αντίστοιχα τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου