Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "AΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ




Σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 7/2/12, κλιμάκιο της Παράταξης μας επισκέφθηκε στην περιοχή της Παναγίτσας του Ταύρου το Κοινωνικό Παντοπωλείο που άρχισε επιτέλους να λειτουργεί.

Κατά την επιτόπου επίσκεψη, οι εκπρόσωποι μας είχαν την ευκαιρία: α) να έχουν μια σύντομη συνομιλία με τους δύο ευγενέστατους υπαλλήλους της αρχιεπισκοπικής ΜΚΟ «Αποστολή», β) να παρακολουθήσουν «ζωντανά» την διαδικασία χορήγησης τροφίμων και γ) να διαπιστώσουν πράγματα σχετικά με την κτηριακή επάρκεια του Παντοπωλείου.

Από αυτά προκύπτουν:

1.      Υπάρχουν σοβαρότατες εισροές νερών από το ταβάνι εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών, αλλά και κατά την στιγμή της επίσκεψης. Η οροφή στάζει εμφανέστατα και είναι γεμάτη σταγόνες έτοιμες να πέσουν στο πάτωμα, ενώ πλήθος σημείων (ραγίσματα) είναι κάθυγρα και διαφαίνεται η προοπτική επέκτασης του προβλήματος. Το πάτωμα ήταν γεμάτο νερά και από τα ράφια (σε ορισμένα σημεία) είχαν απομακρυνθεί τα τρόφιμα!!!
2.      Δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση, αλλά ούτε αυτόνομα ηλεκτρικά ή άλλα θερμαντικά σώματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κρύο μέσα στο κατάστημα! Οι υπάλληλοι έφεραν από το σπίτι τους ένα μικρό ηλεκτρικό καλοριφέρ!!!
3.      Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να επιταχύνουν και να εντάξουν στην διαδικασία των χορηγήσεων τροφίμων και τους δικαιούχους από το Μοσχάτο, αφού μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μόνο για τους Ταυριώτες.
4.      Στην υπάρχουσα λίστα τροφίμων ανά δικαιούχο, πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την χορήγηση και ελαιολάδου, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής. Θα μπορούσε αυτό να το αναλάβει ο Δήμος με μια δαπάνη 2 έως 3 χιλιάδων ευρώ ανά μήνα.

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» θεωρούν ότι όλα τα παραπάνω μπορούν ταχύτατα να διορθωθούν ή να βελτιωθούν και υπόσχονται να πραγματοποιήσουν νέα επίσκεψη με σκοπό την υποβοήθηση της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου προς όφελος των δικαιούχων κατοίκων του Ταύρου και του Μοσχάτου.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
7 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου