Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γαλλία αντίπαλος της Ελλάδας στους «8»


Με 69-96 έχασαν οι τρικολόρ από την Ισπανία

Με ρεκόρ 4 νίκες - 1 ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας η Ισπανία, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση του Ε' ομίλου, «εκθρόνισε» τη Γαλλία από την κορυφή και έστειλε τους «τρικολόρ» -ως δεύτερους του ομίλου- αντίπαλους της εθνικής Ελλάδας στην προημιτελική φάση (νοκ-άουτ αγώνας). 

Οι Ίβηρες συνέτριψαν 96-69 την αήττητη μέχρι σήμερα Γαλλία, σε αγώνα για την 3η ημέρα της Β' φάσης, και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αυριανού αγώνα Σλοβενία-Φινλανδία.
http://www.newsbeast.gr/

«Εισέπραξα πίκρα και κακία»

Η Κατερίνα Θάνου τόνισε σε συνέντευξή της πως εισέπραξε πολλή πίκρα και κακία, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη δράση κι έκανε λόγο για δικαίωση και ανακούφιση.



Λίγες ώρες μετά την αθώωσή της για το τροχαίο του 2004 με τον Κώστα Κεντέρη, η Κατερίνα Θάνου μίλησε στο δελτίο της ΕΤ1 για την απόφαση κάνοντας λόγο για δικαίωση και ανακούφιση.
«Νιώθω ανακουφισμένη και δικαιωμένη για την απόφαση, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια για να έρθει. Πιστεύω ότι τα κατάλοιπα έχουν σβήσει από τη μνήμη του κόσμου.
Τον πρώτο καιρό υπήρξε παραπληροφόρηση, αλλά ο κόσμος κατάλαβε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως παρουσιάστηκαν. Πιστεύω ότι αυτό που θα μείνει στη μνήμη του είναι ότι τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν, η απόφαση τους δικαίωσε και όλα ήταν ένα στημένο παιχνίδι για να μην αγωνιστούν», είπε η πρώην αθλήτρια του στίβου για να αναφερθεί και στη χρήση ουσιών στον αθλητισμό.
«Φυσικά και υπάρχουν αναβολικά στον αθλητισμό, το θέμα είναι πόσο συνειδητοποιημένος αθλητής είσαι. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την κορυφή και ο καθένας επιλέγει ποιον θα ακολουθήσει. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Όποιος θελήσει να πάρει ουσίες, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, αρκεί να είναι διατεθειμένος να πληρώσει το τίμημα. Μου πρότειναν και μένα να πάρω, αλλά δεν θα έβαζα ποτέ σε κίνδυνο την υγεία και την καριέρα μου. Θεώρησα ότι δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσω κάτι για να αποδείξω την αξία μου».
Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη δράση, παρά το γεγονός ότι εισέπραξε πικρία και κακία. «Πέρασε από το μυαλό μου να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Είμαι σε αρκετά μεγάλη ηλικία για υψηλό αθλητισμό, αλλά σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν θα το έκανα γιατί δεν αγαπώ τη μετριότητα, αγαπώ μόνο την κορυφή. Το αφήνω πάντως ανοιχτό ως ενδεχόμενο. Παρά το ότι έχω εισπράξει πολλή πίκρα και κακία, δεν θέλησα ποτέ να εγκαταλείψω το χώρο».
http://www.gazzetta.gr/category/main/sport/stivos

Σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι στις 22 Σεπτεμβρίου



Προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, με συλλαλητήριο την ίδια ημέρα στις 12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας, για να παρουσιάσουν τα οξυμμένα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης.
Οι δάσκαλοι απαιτούν την άμεση κατάργηση του μνημονίου, ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει τα οικονομικά των εκπαιδευτικών, καμιά μείωση μισθών, να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.
Πηγή: grradar
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=376777

Τροχονόμοι στα… σχολεία!




Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ένστολοι αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν αύριο ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.

Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Ανάλογες ενδεικτικές συμβουλές προς τους γονείς είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ως εξής:

Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή. Να θυμάστε ότι οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Γι αυτό:

• Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.
• Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.
• Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.
• Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.
• Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
• Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.
• Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.
• Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.
• Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του κατευθυντήριου σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες στις Αστυνομικές Υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια, για τη λήψη μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, που περιλαμβάνουν κυρίως:

Aυξημένη τροχονομική παρουσία και αστυνόμευση των περιοχών, όπου υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα, αυτοψίες στις περιοχές αυτές για να διαπιστωθεί η πληρότητα και η ορθότητα της οδικής σήμανσης (πινακίδες, διαγραμμίσεις, φωτεινοί σηματοδότες, κλπ), συστηματικούς ελέγχους από συνεργεία τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία, συνεργασία με «σχολικούς τροχονόμους», πραγματοποίηση διαλέξεων σχετικές με την οδική ασφάλεια-συμπεριφορά, διαλέξεις σε θέματα ασφάλειας (π.χ. θέματα ναρκωτικών, ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, κλπ), επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων με πεζές και εποχούμενες περιπολίες τάξης και ασφάλειας, ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων και σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=376698

Δείτε όλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ


Το «πρώτο χτύπημα του κουδουνιού» για τους μαθητές όλων των τάξεων

Με ένα πολύ απλό τρόπο, οι μαθητές όλων των τάξεων, καθώς και οι γονείς τους μπορούν χωρίς κόπο και, πάνω απ’ όλα, χωρίς να ξοδέψουν καθόλου χρήματα να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να τυπώσουν το σύνολο των σχολικών βιβλίων.

Με ένα απλό κλικ μπαίνουν στην ιστοσελίδα του «Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση http:digitalschool.minedu.gov.gr.

Ακολουθώντας πολύ απλά βήματα ο μαθητής μπορεί να ξεφυλλίσει τα βιβλία και να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη σχολική χρονιά που ξεκινά τη Δευτέρα.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/226703/deite-ola-ta-sholika-vivlia-me-ena-klik/

Αναβίωσε η πυρπόληση της «Αρμάτας» στις Σπέτσες


Μπροστά στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών

Άστραψαν και βρόντηξαν και φέτος τα μπουρλότα στην «Αρμάτα» των Σπετσών, μπροστά στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών που κατέκλυσαν το νησί της Μπουμπουλίνας για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της πυρπόλησης του ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το βράδυ με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατσίου, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Εργαστηρίου Σπετσών και ο χαιρετισμός του δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη. 

Την Παρασκευή είχε προηγηθεί μεγάλη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου με τραγουδιστές τους Μ. Δημητριάδη, Γ. Νέγκα, Μ. Σταφυλοπάτη και Γ. Αιγιώτη καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής που διοργάνωσε η Αναργύρειος Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών.

Και φέτος η αναβίωση του εθίμου έγινε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, μεταφέροντάς μας σε εκείνον τον ηρωικό Σεπτέμβρη του 1822 που έμελε να σφραγίσει την ιστορία των Σπετσών. Ξαφνικά, το λιμάνι γέμισε τουρκικά και ελληνικά καράβια που διέσχιζαν γοργά το στενό του νησιού. 

Η «ναυμαχία» αρχίζει... Ο τουρκικός στόλος, ανάμεσα στο Τρίκερι και τη Σπετσοπούλα, αντιμέτωπος με τον στόλο της Ύδρας, των Σπετσών και των Ψαρών.

Στο φως του φεγγαριού, η φωνή του αφηγητή μας μεταφέρει 189 χρόνια πίσω, τον Σεπτέμβρη εκείνο που ο Ανδρέας Μιαούλης έδωσε εντολή στον ελληνικό στόλο να κινηθεί προς τον αργολικό κόλπο για να εγκλωβίσει εκεί τους Τούρκους. 

Οι Σπετσιώτες πλοίαρχοι, όμως, αγνοούν την εντολή, επειδή δεν θέλουν να αφήσουν ανυπεράσπιστες τις Σπέτσες και επιτίθενται κατά των Τούρκων. Τότε, ο πυρπολητής Κοσμάς Μπαρμπάτσης, με τον πυρσό στο χέρι, ανατινάζει την τούρκικη ναυαρχίδα, γράφοντας μια από τις ηρωικότερες σελίδες του απελευθερωτικού αγώνα της Ελλάδας.

Οι καπνοί και οι εκρήξεις μπερδεύονται με τις χαρμόσυνες σειρήνες των πλοίων που δίνουν το σύνθημα για την κορύφωση της εορτής, ενώ απέναντι στον Φάρο στέκει αγέρωχη η εκκλησιά της Παναγιάς της Αρμάτας. 

Ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα ενώ παράλληλα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα γεμίζουν τον ουρανό. Η νύχτα γίνεται μέρα και το φαντασμαγορικό θέαμα αφήνει έκθαμβους όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από την πλατεία Ποσειδωνίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την «Αρμάτα» των Σπετσών άρχισαν την Δευτέρα με συναυλίες, εκθέσεις, χορούς και τραγούδια και ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή, με κανονιοβολισμούς, δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, κατάθεση και ρίψη στεφάνων στον θαλάσσιο χώρο της Ντάπιας.
http://www.newsbeast.gr/

Σαν σήμερα


11 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι ΗΠΑ δέχονται πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα από αέρος. Αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας πέφτουν πάνω στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Πεντάγωνο στο Πίτσμπουργκ. Ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 3.000.

1943: Οι Γερμανοί κυριεύουν τα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο του αφοπλισμού των Ιταλών πρώην συμμάχων τους.

1922: Κίνημα Πλαστήρα, Γονατά και Φωκά στη Χίο και τη Λέσβο από υα στρατεύματα που είχαν διαφύγει από τη Μικρά Ασία στα δύο αυτά νησιά.

1789: Καθιερώνονται οι όροι «Αριστερά» και «Δεξιά», κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το νέο Σύνταγμα στην επαναστατημένη Γαλλία.

1875: Δημοσιεύεται η πρώτη σειρά κόμικς σε εφημερίδα.


• Γεννησεις

1938: Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός.

1944: Νίκος Περάκης, σκηνοθέτης του κινηματογράφου.

• Θανατοι
1971: Νικήτας Χρουστσόφ, ηγέτη της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, που προσπάθησε να μεταρρυθμίσει τον υπαρκτό σοσιαλισμό.

1986: Παναγιώτης Κανελλόπουλος, πολιτικός, φιλόσοφος και ιστορικός.


Πηγή: sansimera.gr
http://www.newsbeast.gr/

«Ο αγώνας δεν τελείωσε» ..Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να παραμείνει στο ευρώ, διεμήνυσε ο Γ. Παπανδρέου

«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και να μείνουμε στο ευρώ» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της και σημείωσε ότι στόχος είναι να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον μας.

«Πρώτη προτεραιότητα μας: Μία σίγουρη πορεία. Να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία» είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διόγκωση των ελλειμμάτων και του χρέους μετά το 2004, που, όπως είπε, οφείλεται στην κακοδιαχείριση, τη σπατάλη, την πελατειακή πολιτική, την καταπάτηση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση «να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπία, να μείνουμε στο ευρώ» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτό σήμαινε και σημαίνει δύσκολες αποφάσεις, σήμαινε και σημαίνει αναγκαίες θυσίεςμ με διακιοσύνη ναι, αλλά πάντως θυσίες».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέθηκε στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε στη μέση, γιατί αν μείνει στη μέση, θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες».

«Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό.  

Η συζήτηση για την ανάπτυξη, ανέφερε, δεν μπορεί να είναι αφηρημένη και προσέθεσε ότι πρώτη προϋπόθεση είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία χώρα ταυτισμένη με την ποιότητα και ανταγωνιστική και ότι μπορούμε να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τότπου από τα εμπόδια και να πετύχουμε ένα φιλικό επενδυτικό κλίμα.

Στη συνέχεια, είπε ότι η ελληνική οικονομία ήταν αιχμάλωτη ενός κρατικοδίαιτου και πελατειακού συστήματος» και αναφέρθηκε στα συντεχνικά μικροσυμφέροντα και στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, «ενάντια στα οποία», όπως είπε, «παλεύουμε».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τις αποκρατικοποιήσεις, που «δεν αποτελούν απλώς ένα τρόπο να μειώσουμε το χρέος μας», αλλά «αποτελούν ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την ενέργεια, κλάδους από τους οποίους η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί, «αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά μας».

Όπως ανακοίνωσε, στον τομέα της ενέργειας, πως η Ελλάδα ξεινά έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης «και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα».  

Επίσης, μίλησε για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό και τα προγράμματα κατά της ανεργίας, όπου όπως είπε θα διατεθούν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία «να χτίσουμε ένα κράτος ευνομίας και δικαιοσύνης», καθώς «η ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται άμεσα και από τη δυνατότητά μας να εφαρμόζουμε τους νόμους».

Αμέσως μετά μίλησε για τη «γάγγραινα» της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι η δημοσιοποίηση του καταλαόγου των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου «αποδεικνύει τη βούληση μας» ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη αυτή μέχρι το τέλος. 



περισσότερα στο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231127803

Απίστευτο, αλλά αληθινό Ο ληστής ήταν υποψήφιος… Ειδικός Φρουρός!

Μανώλης Βάιας
Απίστευτο  κι όμως πέρα για πέρα… ελληνικό: λίγο έλειψε η πολιτεία να  εμπιστευθεί την προστασία και  την ασφάλεια των πολιτών σε  έναν νεαρό… ληστή! 
Πρόκειται  για έναν νεαρό κακοποιό που  είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες στις Σέρρες, ο οποίος είχε υποβάλει αίτηση να προσληφθεί ως… Ειδικός Φρουρός!

Οι αστυνομικοί  της Ασφάλειας Σερρών είχαν  συλλάβει στις 23 Αυγούστου τον  23χρονο, όταν διαπιστώθηκε ότι,  μαζί με δυο νεαρούς συνεργούς  του που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση η οποία είχε διαπράξει από τις αρχές Ιουλίου έξη ληστείες τραπεζών και τρεις κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων στις Σέρρες, την Δράμα και την Καβάλα.

Το εκπληκτικό  είναι ότι ο νεαρός κακοποιός  είχε αποφασίσει να…. σταδιοδρομήσει στην Ελληνική Αστυνομία και είχε υποβάλει τα χαρτιά του στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, ώστε να προσληφθεί ως Ειδικός Φρουρός. Μάλιστα, αν δεν είχε «λερώσει’ το ποινικό του μητρώο, θα είχε πολλές πιθανότητες να πετύχει τον σκοπό του αφού είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και αυτό θα του προέθετε επιπλέον μόρια! Η σύλληψή του, όμως, απέτρεψε την ΕΛ.ΑΣ. να βάλει «τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα»! 



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=144740

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Ας μη γελιόμαστε, το δίλημμα, Ισπανία ή Γαλλία, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο για την Εθνική μας.


Για να είμαστε πιο ακριβείς, μιλάμε για τις δύο καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, με βάση τις εμφανίσεις τους στα μέχρι τώρα παιχνίδια.
Το κεφάλαιο Ισπανία είναι... πολυδιαβασμένο και καθόλου ευχάριστο για την Εθνική μας. Τα τελευταία χρόνια δεν νικήσαμε τους φούριας ρόχας, ούτε όταν ήμασταν στα καλύτερά μας. Θα προκαλούσε μεγάλη έκπληξη να το κάνουμε φέτος, που έχουμε εμφανείς αδυναμίες.
Από την άλλη πλευρά, έχουμε τους γάλλους, τους οποίους, ναι μεν, τους έχουμε πάρει στο... ψιλό από το Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, αλλά φέτος οι τρικολόρ δεν μοιάζουν να αστειεύονται.
Αήττητοι έως τώρα στο τουρνουά μοιάζουν πιο έτοιμοι από ποτέ για μετάλλιο. Συνεπώς, δεν γίνεται να διαλέξει κανείς αντίπαλο. Αν θέλουν, ας μας διαλέξουν αυτοί. Ισως να ισχύσει και ο νόμος που λέει πως όποια ομάδα διαλέγει αντίπαλο την πατάει στο τέλος και να πάρουμε καμία τρελή πρόκριση για την τετράδα!
Αλλά και να μη βγει αληθινό αυτό το απίθανο σενάριο, δεν υπάρχει λόγος για απαισιοδοξία. Ο στόχος από την πρώτη μέρα του Ευρωμπάσκετ μέχρι σήμερα ήταν ένας και δεν είναι άλλος από την εξάδα και την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά.
Γι` αυτό το στόχο έχουμε δύο ευκαιρίες και σε αυτόν πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=50&aid=104946&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sportline+%28Sport.gr+-+Breaking+News%29&utm_content=FaceBook#ixzz1XaLDvXGN

Δύο ληστείες σε λίγες ώρες στην Καλλιθέα


Δύο ληστείες σημειώθηκαν με διαφορά ολίγων ωρών σήμερα Σάββατο στην Καλλιθέα.



Το πρωί, στην οδό Σιβιτανίδου , τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε ενεχυροδανειστήριο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από υπάλληλο άγνωστο χρηματικό ποσό, τρεις φορητούς υπολογιστές, δυο  ζυγαριές ακριβείας και διάφορα αντικείμενα. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.  

Το απόγευμα, επίσης στην Καλλιθέα αλλά στην  Λ. Ηρακλέους, άγνωστος δράστης εισήλθε σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Και αυτός ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

http://www.star.gr/

Οριστικοποιήθηκαν οι κληρώσεις της Α1 βόλεϊ...Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών θα γίνει στο Μοσχάτο

«Η ΕΟΠΕ ανακοινώνει ότι η κλήρωση και παρουσίαση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Αρίων» (Πειραιώς 48, Μοσχάτο). 

Μετά από συνεννόηση με τη Volleyleague, η Ομοσπονδία αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία από τις 26/9 -που αρχικά είχε οριστεί- στις 30/9, λόγω της κλήρωσης της Α1 ανδρών που έχει οριστεί επίσης για τις 26 Σεπτεμβρίου. 

Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών για την περίοδο 2011-2012 θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου και η Α’ φάση του θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012. 

Η Β’ φάση του πρωταθλήματος τόσο για τις θέσεις 1-6, όσο και για τις θέσεις 7-12 θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί στις 2 Απριλίου 2012».



http://www.sport-fm.gr/list/115



Η. Παπαγεωργίου: Περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα



Ο ημιτελικός για τον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος 2011» πραγματοποιήθηκε και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας, περνάει ώρες αγωνίας, μια και αναμένει τα αποτελέσματα από τη μεγάλη βραδιά, που η ίδια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

Η Ηλιάνα ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα και μάλιστα θεωρείται ένα από τα φαβορί για την είσοδο στην 16άδα.

Οι 89 υποψήφιες για τον τίτλο παρέλασαν μπροστά από την κριτική επιτροπή με βραδινό ένδυμα, σπορ ρούχα και μαγιό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη βραδιά του μεγάλου τελικού για να μάθουν αν προκρίθηκαν ή όχι στην τελική φάση.

Οι 15 φιναλίστ θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή, ενώ την τελική 16άδα θα συμπληρώσει η υποψήφια που θα ξεχωρίσει από την online ψηφοφορία του κοινού.

Εκεί ακριβώς ποντάρει και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία έχει καταφέρει να κερδίσει ήδη μία φορά την πρωτιά σε ψηφοφορία του Διαδικτύου.

Πηγή: Espresso
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
http://www.zougla.gr/

Οι "κυρίες της ασφάλτου" έδωσαν ραντεβού στην Κατερίνη

Πάνω απο 600 λάτρεις της μοτοσικλέτας Goldwing με περισσότερα από 400 οχήματα από 27 χώρες βρίσκονται στην Πλάκα Λιτοχώρου.

Εκεί πραγματοποιείται, από 7 έως και 11 Σεπτεμβρίου, η 1η πανευρωπαϊκή συνάντηση μοτοσικλετιστών "Gold Wing".

Τη συνάντηση διοργανώνει η ελληνική λέσχη "The Kings Riders Club", που είναι μέλος της ευρωπαϊκής GWEF, σε συνεργασία με το δήμο Δίου - Ολύμπου.

Οι μοτοσικλετιστές, κατά την παραμονή τους στην Πιερία, θα επισκεφτούν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ενώ θα πραγματοποιήσουν μουσικές και πολιτιστικές παραστάσεις.













περισσότερα στο http://sarotiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_1503.html

«Ξάφρισαν» ενεχυροδανειστήριο στην Καλλιθέα


Έδεσαν και φίμωσαν τον ιδιοκτήτη

Τρεις κουκουλοφόροι λήστεψαν ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου, στις 9 και 15 το πρωί στην οδό Σιβιτανίδου 35 στην Καλλιθέα.  

Οι δράστες ακινητοποίησαν το θύμα με την απειλή όπλων και στη συνέχεια τον έδεσαν και τον φίμωσαν. 
Οι δράστες αφαίρεσαν άγνωστο ποσό ενώ πήρα και όλα τα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας που υπήρχαν στο κατάστημα. 

Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.
http://www.newsbeast.gr/

Τουρισμός: Τα ελληνικά νησιά τα καλύτερα στον κόσμο!

Νέα πρωτιά για τον ελληνικό τουρισμό, αυτή τη φορά από το αμερικανικό περιοδικό Cοnde Nast Traveller.
Οι αναγνώστες ψήφισαν για 14η χρονιά, και ανέδειξαν ως καλύτερα νησιά στον κόσμο τα ελληνικά. Πρώτη φορά στα χρονικά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, το σύνολο των νησιών μιας χώρας!

Εξέχουσα θέση σε αυτή την πρωτιά καταλαμβάνουν η Κρήτη και οι Κυκλάδες που αναδείχθηκαν στη πρώτη θέση σε όλα τα κριτήρια που έθεσε το περιοδικό.

Μεταξύ αυτών οι παραλίες, η ποιότητα του φαγητού και τα εστιατόρια, το τοπίο και η φιλοξενία των τουριστών.

Ανάμεσα στα 20 πρώτα νησιά περιλαμβάνονται επίσης οι Μαλδίβες (2η), το Μπαλί (3η), τα νησιά Μπαρμπέϊντος (4), η Μαυριτανία, η Μαγιόρκα, η Σάντα Λουτσία, οι Σεϋχέλλες, το Πουκέ, τα νησιά Φίτζι, η Σικελία, η Σαρδηνία, η Κορσική και η Μάλτα. 



http://www.skai.gr/news/greece/article/179621/tourismos-ta-ellinika-nisia-ta-kalutera-ston-kosmo-/?

Πάνω από 215 εκατ. οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ

Υπάρχει ένας τομέας που δεν γνωρίζει κρίση: οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ. Παρά το γεγονός ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί, στον Παγκόσμιο Ιστό αυξάνονται διαρκώς τα ονόματα τομέα (domain names), έχοντας σήμερα ξεπεράσει τα 215 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας VeriSign, 5,2 εκατομμύρια νέα ονόματα τομέα προστέθηκαν στο Ίντερνετ το δεύτερο τρίμηνο του 2011, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι καταλήξεις .com και .net κυριαρχούν στον Παγκόσμιο Ιστό, έχοντας σημειώσει αύξηση 8,3%. Σύμφωνα με την έρευνα της Verisign, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2011 υπήρχαν 110 εκατομμύρια καταγεγραμμένα domain με τις καταλήξεις .com και .net.

«Η αγορά ονομάτων τομέα εξακολουθεί να είναι υγιής, παρά τις οικονομικές διακυμάνσεις της αγοράς», σημειώνει η εταιρεία.



http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=144670

Μαυροειδής: «Να διορθώσουμε το λάθος με ΠΓΔΜ»


Σύνθημα νίκης για το παιχνίδι με τη Ρωσία


Μονόδρομος είναι η νίκη με αντίπαλο τη Ρωσία και με την οποία η Εθνική θα διορθώσει την ήττα κόντρα στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Ο σέντερ της Μπιλμπάο μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και εκτίμησε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να δώσει περισσότερη βαρύτητα στην άμυνα αλλά και στον περιορισμό του Αντρέι Κιριλένκο, ώστε να έχει τύχη στην αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μαυροειδής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως μέσα από τη δουλειά που κάνουμε, βελτιωνόμαστε συνεχώς. Το μόνο που πρέπει να διορθώσουμε είναι κάποια νεκρά διαστήματα που έχουμε. Στο παιχνίδι με τη Ρωσία θα πρέπει να εστιάσουμε στην καλή άμυνα και πιστεύω πως εάν εξουδετερώσουμε μερικά από τα “κλειδιά” τους, όπως ο Κιριλένκο, θα έχουμε τύχη στο ματς».

Για την αναμέτρηση με τη Ρωσία: «Οι Ρώσοι διαθέτουν μεγάλα κορμιά και αυτό που κάνουν συνέχει είναι να εκμεταλλεύονται το ύψος τους. Όμως, παρά το γεγονός ότι είναι ψηλή ομάδα, είναι και αρκετά γρήγορη. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη αναμέτρηση, ωστόσο εάν επικεντρωθούμε στην άμυνα, δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα».

Για το αν είναι αισιόδοξος, ως προς το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ: «Θέλουμε να νικάμε σε όλα τα ματς. Θα θέλαμε πολύ να διορθώσουμε το λάθος κόντρα στην ΠΓΔΜ. Γι’ αυτό κόντρα στη Ρωσία θα επιδιώξουμε τη νίκη, ώστε να έχουμε πιο βατό αντίπαλο στον επόμενο γύρο, αν και στο επίπεδο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Είναι το πιο σημαντικό, το πρώτο χιαστή παιχνίδι στην οκτάδα, για να μπορείς να πλασαριστείς όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για τη δική του παρουσία στην Εθνική: «Από την αρχή ήθελα να βρίσκομαι στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Δεν ήμουν, αλλά λόγω κάποιων συγκυριών ευτυχώς ήρθα. Πάλεψα αρκετά για να είμαι εδώ, γιατί το ήθελα πάρα πολύ. Από την πλευρά μου δουλεύω σκληρά, έτσι ώστε να είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα, είτε για 40 λεπτά, είτε για ένα λεπτό».

Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/

Η πρώτη 3D μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων


Η επιτυχία των αγώνων μέσα από την τεχνολογία

Η Panasonic, επίσημος παγκόσμιος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία Εικόνας και Ήχου, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) και η Υπηρεσία Αναμετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων (OBS) ανακοίνωσαν σήμερα τη συμφωνία συνεργασίας τους για την πρώτη τηλεοπτική αναμετάδοση τους σε 3D, στο Λονδίνο το 2012. 

Με τη συνεργασία αυτή θα γίνει η πρώτη ζωντανή αναμετάδοση σε High Definition 3D στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, επιτρέποντας στο κοινό ανά την υφήλιο να παρακολουθήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο σε 3D.

Η 3D μετάδοση θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις, όπως τις τελετές Έναρξης και Λήξης, στίβο, γυμναστική, καταδύσεις και κολύμβηση και θα μεταδοθεί παγκόσμια από τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης. Η ΟΒS θα είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση περισσότερων από 200 ωρών κάλυψης σε 3D, χρησιμοποιώντας κάμερες τελευταίας τεχνολογίας 3D όπως η AG-3DP1, μία επαγγελματική κάμερα 3D P2HD πλήρως εξοπλισμένη με δύο φακούς Full HD. 

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες υπήρξαν πάντα πρωτοπόροι στην εξέλιξη τεχνολογιών τηλεοπτικής μετάδοσης, ήδη από την πρώτη ζωντανή μετάδοση τους στο Λονδίνο το 1948. Η Panasonic είναι υπερήφανη που υποστηρίζει την Υπηρεσία Αναμετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων από την πρώτη ψηφιακή μετάδοση στη Βαρκελώνη, το 1992, ως και την πρώτη μετάδοση HD στο Πεκίνο, το 2008. 

Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την ΙOC και OBS για την έναρξη μίας νέας επιτυχημένης εποχής στην μετάδοση των Ολυμπιακών αγώνων, με την πρώτη ζωντανή κάλυψη σε 3D στο Λονδίνο το 2012. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παραχθεί το σημαντικότερο περιεχόμενο για την αγορά 3D στο μέλλον και ότι η τηλεόραση 3D θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός από το σαλόνι μας», δήλωσε ο Takumi Kajisha, Managing Executive Officer της Panasonic.

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Panasonic ήταν ένας πολύτιμος συνεργάτης του Ολυμπιακού Κινήματος και της Υπηρεσίας Αναμετάδοσης», είπε ο Manolo Romero, Managing Director της OBS. «Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία για την πρώτη μετάδοση Ολυμπιακών Αγώνων σε 3D και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία - σε μεγάλο βαθμό χάρη στην τεχνολογία 3D της Panasonic. Πιστεύουμε ότι η ζωντανή 3D μετάδοση θα κάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία της τεχνολογίας αναμετάδοσης». 

Στο πνεύμα του ολυμπιακού σλόγκαν της Panasonic «sharing the Passion», η Panasonic όχι μόνο καθιστά δυνατή την συναρπαστική εμπειρία της παρακολούθησης των Ολυμπιακών Αγώνων σε 3D από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέσω της αναμετάδοσης, αλλά και μέσω της εξαιρετικής τεχνολογίας των συσκευών AV που κατασκευάζει, από επαγγελματικά συστήματα μετάδοσης ως και καταναλωτικά προϊόντα, όπως τηλεοράσεις Full HD 3D TVs, 3D Blu-ray Disc player και συστήματα Home video.

περισσότερα στο  http://www.newsbeast.gr/

Θα παρακρατείται από τη μισθοδοσία... Αναδρομικά από 1 Ιανουαρίου η ειδική εισφορά 1% για τους δημοσίους υπαλλήλους

Οδηγίες για την εφαρμογή της παρακράτησης του 1% των αποδοχών των εργαζομένων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα υπέρ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ως ειδική εισφορά, δίνει με εγκύκλιό του (16287/1375 - 07/09/2011), ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ειδική εισφορά ισχύει αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου και οι εισφορές που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.7.2011 θα πρέπει να κατανεμηθούν ισόποσα ανά μήνα και να εισπραχθούν μαζί με τις εισφορές των επόμενων μηνών, μέχρι το τέλος του έτους.

Η ειδική εισφορά (1%) επιβάλλεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (π.χ. βασικοί μισθοί, πάσης φύσεως επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αλλοδαπής, αμοιβές και αποζημιώσεις, τρίμηνες αποδοχές, υπερωρίες, αποζημιώσεις λόγω συμμετοχής σε συλλογικά όργανα, έξοδα κίνησης παγίως καταβαλλόμενα κ.λ.π.) για όλους τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, καθώς και τους υπαλλήλους όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ. οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Σύμφωνα με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις οι οποίες έχουν περιληφθεί στο νόμο "Για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας", (Ν.3996/2011) από την 1/7/2011 υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα από το χρόνο πρόσληψης, οι οποίοι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ των οποίων το μόνιμο προσωπικό υπάγεται στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η ειδική εισφορά η οποία αναλογεί στους υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας θα υπολογισθεί αναδρομικά από 1-1-2011 έως και 30-6-2011.

Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/economy/