Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΠΟΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΙΣΑΞΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΕ 72-75(17-25,36-39,59-55,72-75)


ΚΡΊΣΙΜΟ ΑΓΏΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΚΑΝΑ


Όλα για τον τίτλο στο Ρέντη. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός



Όλα για τον τίτλο στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό και θέλει τη νίκη με 3-0 ή 3-1 για να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Οι «πράσινες» εκτός από τη νίκη κατακτούν το έβδομο σερί ακόμα και με ήττα 3-2. Παρακολουθήστε από το gazzetta.gr την εξέλιξη του μεγάλου ντέρμπι.


http://www.gazzetta.gr/

6ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASKET ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-Φτιάξε την ομάδα σου (5-12 άτομα) και ζήσε μία αξέχαστη εμπειρία, σε γνωστά κλειστά γήπεδα μπάσκετ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

6ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASKET
ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ


Φτιάξε την ομάδα σου (5-12 άτομα) και ζήσε μία αξέχαστη εμπειρία, σε γνωστά κλειστά γήπεδα μπάσκετ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης




http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Ειδικό μονοπάτι για τυφλούς πεζοπόρους στη Βραυρώνα


Μία ξεχωριστή περιήγηση σε άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και για όλους, μικρούς και μεγάλους φυσιολάτρες προσφέρει το πρώτο ειδικό μονοπάτι στην Ελλάδα, που εγκαινιάστηκε στη Βραυρώνα, περιοχή με ιδιαίτερη περιβαλλοντική και αρχαιολογική αξία.

Η ιδιαίτερη αυτή διαδρομή, μήκους 500 μέτρων, ξεκινά από το Μουσείο της Βραυρώνας, συνεχίζει ανατολικά του αρχαιολογικού χώρου και καταλήγει λίγο μετά τον ποταμό Ερασινό, προσφέροντας στους περιηγητές μία εκπαιδευτική αλλά και άκρως αναζωογονητική εμπειρία στη φύση. Το μονοπάτι είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα ξενάγησης, περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένες πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος, ανάγλυφα σχεδιασμένες, ανά θεματική ενότητα («υγρότοπος», «υγρολίβαδα», «καλλιέργειες - θαμνώνες»), καθώς και σύστημα προσανατολισμού.

Επίσης, περιλαμβάνει ηχο-ακουστικό σύστημα, ώστε ο επισκέπτης να ακούει τους χαρακτηριστικούς ήχους των πουλιών του υγροτόπου. Συμβατό για όλους τους επισκέπτες και εξαιρετικά ενδιαφέρον και για παιδιά, το μονοπάτι είναι ανοιχτό καθημερινά, προσφέροντας μία μοναδική περιήγηση στη φύση.

«Όταν τα πράγματα σχεδιάζονται από την αρχή για όλους και υπάρχουν άνθρωποι με φαντασία και αγάπη, τότε γίνονται θαύματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, Ηλίας Μαριόλας, μετά το τέλος των εγκαινίων, την περασμένη Τετάρτη.

«Σήμερα γεννήθηκε μία μικρή ελπίδα. Το περιβάλλον μπορεί να είναι φιλικό και για τους τυφλούς και για όλο τον κόσμο και δεν είναι μόνο μία καλή αρχή, αλλά κι ένα δείγμα ότι μπορούν να γίνουν αντίστοιχα τέτοιου είδους έργα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είναι ένα παράδειγμα ότι χωρίς πολλά λεφτά, εάν υπάρχει ένας σοβαρός σχεδιασμός και άνθρωποι με αγάπη, τότε όλα τα αγαθά, είτε αυτά είναι ένα μονοπάτι, είτε ένας δρόμος, είτε ένα κτίριο, είτε μια ολόκληρη πόλη, μπορούν να είναι προσβάσιμα και χρήσιμα για όλους», τονίζει.

«Η περιοχή της Βραυρώνας διατηρεί από την αρχαιότητα έναν ιδιαίτερο περιβαλλοντικό χαρακτήρα, ο οποίος έχει παραμείνει έως σήμερα αναλλοίωτος σε μεγάλο βαθμό. Οι όχθες του ποταμού Ερασινού, ο κόλπος που αναπτύσσεται στις εκβολές του, οι λόφοι, ο υγρότοπος, καθώς επίσης και οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν ευνοήσει την δημιουργία μίας πλούσιας βιοποικιλότητας, μοναδική για περιοχή στην Αττική, γι αυτό και έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς φυσικούς βιότοπους της Ευρώπης, στον οποίο ζουν πάνω από 140 είδη πουλιών», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Τύπου και επικοινωνίας της Ορνιθολογικής Εταιρείας, Ελίνα Σαράντου.

«Το μονοπάτι είναι ανοιχτό κάθε ημέρα για όλους τους επισκέπτες και είναι άκρως συμβατό για άτομα με προβλήματα όρασης», προσθέτει και συνεχίζει: «Παρουσιάζει μεγάλο περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τα παιδιά, τα οποία μπορούν να διασκεδάσουν και να μάθουν μέσα από μία ξεχωριστή οικοπεριήγηση».

Η κ. Σαράντου προτρέπει και προσκαλεί όλους τους πολίτες να προσφέρουν στον εαυτό τους και τις οικογένειές τους μία τόσο κοντινή, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακρινή απόδραση από την πόλη και την καθημερινότητα.

Η δημιουργία του μονοπατιού για άτομα με προβλήματα όρασης, αποτελεί το αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας και ανάδειξης του υγρότοπου Βραυρώνας.

Η Ορνιθολογική Εταιρεία έχει ξεκινήσει προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές σχολείων. Γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν πληροφορίες για ξεναγήσεις μέσα από τον ιστότοπο: www.ornithologiki.gr.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=290984&cid=4

Η σοκολάτα καταπολεμά την κόπωση


Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα της χρόνιας κόπωσης.

Πρόσφατη βρετανική μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς με χρόνια κόπωση παρουσίαζαν ύφεση των συμπτωμάτων μετά την καθημερινή κατανάλωση 45 γραμμαρίων σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

Αν και οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν, οι ειδικοί συνιστούν η κατανάλωση σοκολάτας να γίνεται πάντα σε λογικές ποσότητες.

Πηγή: myworld

http://www.zougla.gr/

Προς αποκατάσταση ένα σπουδαίο μνημείο της Ακρόπολης


Θα αναστηλωθεί η βορειοανατολική γωνία της Στοάς του Ευμένους Β'

Διάσπαρτα μέλη της Στοάς του Ευμένους Β' και μέλη που διασώθηκαν στο αρχικό τους σημείο αναμένεται να επανατοποθετηθούν, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από μηχανικούς της ειδικής επιτροπής του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων.

Εφόσον βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, θα αποκατασταθεί η βορειοανατολική γωνία του μνημείου, ερείπια του οποίου βρίσκονται μεταξύ του Ηρωδείου και του Θεάτρου του Διονύσου.

Επίσης, θα στερεωθούν λιθόπλινθοι της θεμελίωσης που παρουσιάζουν καθίζηση ή έχουν μετακινηθεί και, όπου χρειάζεται, θα προστεθούν κονιάματα και ειδικά μέσα στερέωσης και συντήρησης.
http://www.newsbeast.gr/

Συνεργασία-έκπληξη για την Britney Spears


Με ποια σταρ θα ενώσει τις δυνάμεις της;

Είναι και οι δυο από τις πιο επιτυχημένες ποπ καλλιτέχνιδες αυτή την περίοδο. Τα τραγούδια τους σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts, οπότε είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα γίνει και με το τραγούδι που ετοιμάζουν. Η Britney Spears θα συμμετέχει στο ρεμίξ του «S&M» της Rihanna, καθώς η ίδια η Rihanna το επιβεβαίωσε στο twitter της.
http://www.newsbeast.gr/

Από σήμερα τα αμάξια της Google στους δρόμους της Ελλάδας!

Σήμερα ξεκινάνε τις βόλτες στους δρόμους της χώρας μας, τα αυτοκίνητα της Google για τις ανάγκες εμπλουτισμού του περιεχομένου του χάρτη.

Η Google ετοιμάζεται να ανανεώσει τους χάρτες της έτσι ώστε να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα κι έτσι αποφάσισε να ξαναβγάλει τα αμαξάκια της από το γκαράζ.

Τα αυτοκίνητα της Google με τον ειδικό εξοπλισμό, θα βγουν στους δρόμους και θα φωτογραφίσουν κάθε γωνιά της πόλης με μοναδικό σκοπό να μαζέψουν στοιχεία για να μπορέσουν να βελτιωθούν ύστερα από ειδική επεξεργασία, τα Google Maps.

Τέλος παρά το γεγονός οτι τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν, είναι τα ίδια αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για το Street View, η υπηρεσία αυτή δεν αναμένεται να λειτουργήσει στην χώρα μας τουλάχιστον για την ώρα, οπότε όλες οι εικόνες που θα συλλέξουν δεν πρόκειται να δημοσιευτούν.


newsit

http://sarotiko.blogspot.com/

Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στην Ολλανδία από επίθεση ενόπλου

Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 11 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ενόπλου σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην ολλανδική πόλη Άλπεν α ντε Ρίντζν νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, ο δράστης άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο 24χρονος δράστης πυροβολούσε στα τυφλά επί 20 λεπτά στο εμπορικό κέντρο Ρίντερχοφ.

Τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πέντε φέρουν σοβαρά τραύματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παράνομη οπλοκατοχή. 



tanea
http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_2560.html

Δ ΕΘΝΙΚΗ-9ος ΟΜΙΛΟΣ-ΩΡΩΠΟΣ-ΜΟΣΧΑΤΟ 2-3...



9ος ΟΜΙΛΟΣ
Προοδευτική-Κορωπί    0-1
Άρης Αμφιάλης-Αήττητος Σπάτων   0-1
Ωρωπός-Μοσχάτο          2-3
Ολυμπιακός Λαυρίου-Ανω Σύρος     4-1
Μύκονος-Σαρωνικός Αίγινας  1-0
ΑΕ Περάματος-Ανταγόρας Κω         3-0
Ατρόμητος Πειραιά-Αχαρναϊκός       4-0
Τριγλία Ραφήνας-Κερατσίνι    1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1        Προοδευτική                  62
2        Τριγλία Ραφήνας            49
3        Μύκονος               49
4        Κορωπί                 48
5        Κερατσίνι             46
6        Ολυμπιακός Λαυρίου               45
7        Αχαρναϊκός           43
8        Αήττητος Σπάτων           43
9        Ατρόμητος Πειραιά                 41
10      Σαρωνικός Αίγινας                  37
11      Μοσχάτο               33
12      ΑΕ Περάματος               31
13      Ωρωπός                23
14      Άνω Σύρος           21
15      Άρης Αμφιάλης              19
16      Ανταγόρας Κω               3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σαρωνικός Αίγινας-Ολυμπιακός Λαυρίου
Κερατσίνι-Μύκονος
Μοσχάτο-Αρης Αμφιάλης
Αχαρναϊκός-Τριγλία Ραφήνας
Αήττητος Σπάτων-Προοδευτική
Κορωπί-Ανω Σύρος
Ατρόμητος Πειραιά-ΑΕ Περάματος
Ανταγόρας Κω-Ωρωπός
 http://www.gazzetta.gr/

Τα μυστικά ομορφιάς της Αnne Hathaway


Αν και χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη οικοδέσποινα των βραβείων Όσκαρ, η Anne Hathaway είναι πιο δροσερή και φρέσκια από ποτέ και μας αποκαλύπτει τα μυστικά της λάμψης της, τα οποία δεν είναι άλλα από τη σωστή διατροφή και το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής, συμπεριλαμβάνοντας πολύ yoga.

Όσον αφορά στην εμφάνισή της δήλωσε: «Δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένη με την εμφάνιση μου όταν ήμουν στην εφηβεία. Μεγαλώνοντας όμως, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από το να παλεύεις για την τελειότητα. Για εμένα η ομορφιά είναι συνδεδεμένη με την προσωπικότητα και την εξυπνάδα κάποιου. Να είσαι χαρούμενη. Να είσαι ο εαυτός σου. Αυτό είναι το μυστικό».



περισσότερα http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=290694&cid=11

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Συνέχεια στις ελληνικές επιτυχίες



Νέα μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, με τον Βασίλη Τσολακίδη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο δίζυγο! Στην έκτη θέση περιορίστηκε η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας.

Αναλυτικά:

Ένα ακόμη μετάλλιο θα μπει στις ελληνικές αποσκευές. Χθες ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας με την τρίτη θέση στους κρίκους και σήμερα ο πιο έμπειρος Βασίλης Τσολακίδης με το χάλκινο στο δίζυγο συγκεντρώνοντας 15,075 βαθμούς.

Το χρυσό κατέληξε στον Γερμανό Μαρσέλ Νγκουγιέν ο οποίος σημείωσε την καλύτερη επίδοση με 15,525 βαθμούς και χειροκροτήθηκε θερμά από τους συμπατριώτες του και το ασημένιο στον Ολλανδό Έπκε Ζόντερλαντ με 15,300.

Την έκτη θέση κατέλαβε η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, βαθμολογούμενη με 13,800. Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ρωσίδα Άννα Ντεμεντίεβα με 15.350, με τις Ιταλίδες Καρλίτα Φερλίτο (14,500) και Ελιζαμπέτα Πρετσιόσα (14,325) να συμπληρώνουν το βάθρο.



http://www.sport-fm.gr/list/7

1ος λαϊκός αγώνας δρόμου «Γ. Αποστολάκης»

Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου που φέρει τιμητικά το όνομα...
του αείμνηστου Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη και διοργανώθηκε από το νεοσύστατο Ενιαίο Φορέα Αθλητισμού του δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος. Μικροί και μεγάλοι διέσχισαν το κέντρο της πόλης σε μια διαδρομή 1.000 και 5.000 μέτρων αντίστοιχα. Πλούσιο φωτορεπαρτάζ στο

Στη φωτογραφία είναι οι νικητές της διαδρομής.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/1_7628.html

Μεγάλη ικανοποίηση νοιώθουμε στο μπλόκ μας απο την στιγμή που διαβάσαμε ότι ξεκίνησαν ενέργειες δημιουργίας τράπεζας τροφίμων από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου!!!

Ηταν Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 όταν γράφαμε με θέμα :


"ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ  ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ &ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ"  και προτρέπαμε τον Δήμο μας για
πρωτοβουλίες με  πακέτο μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης για τις ευρύτερες δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας.


δείτε ακριβώς τι γράφαμε:
"οι δυσκολίες που προβλέπονται να έρθουν από την οικονομική κρίση που περνούμε για  όλα αυτά τα μέτρα λιτότητας (μείωση μισθών και συντάξεων) που πήρε πρόσφατα η κυβέρνηση για να μπορέσει να αποφύγει τα χειρότερα, έδωσε το ερέθισμα σε κάποιους συγκεκριμένους δήμους  για τους πολίτες τους δειλά –δειλά να αρχίσουν  να εκδηλώνουν πρωτοβουλίες για  πακέτο μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης για τις ευρύτερες δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες της πόλης τους. Επίσης για  την  δημιουργία Δικτύου Εθελοντών με  διεύρυνση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, για προσφορά αγαθών όπως τροφίμων, παιδικών τροφών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, φαρμάκων, σχολικών ειδών, ειδών οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, λευκών ειδών, κ.ά., καθώς και για διάθεση μεταφορικών μέσων, αποθηκευτικών χώρων κ.α. 
Είναι πρωτοβουλίες που πρέπει να επιβραβεύονται και να δίνουν και σε άλλους  το παράδειγμα  να τις υιοθετούν, με αποτέλεσμα να μπορούν να φέρουν χέρι βοήθειας σε όλους αυτούς  που τις χρειάζονται.
Για αυτό λοιπόν μέσα από αυτό το blog ευχόμαστε αυτές οι πρωτοβουλίες  να υιοθετηθούν από τους περισσότερους Δήμους μας και ιδιαίτερα απο τον Δήμο του Μοσχάτου." 

http://wwwjekinamekaliteromoschato.blogspot.com/2010/05/blog-post_5235.html



Σήμερα λοιπόν βλέποντας την ανάρτηση του  my-mosxato.blogspot.com με θέμα 

"Δημιουργία τράπεζας τροφίμων από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου!!!" νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που και εμείς βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι για να ξεκινήσει απο τον Δήμο μας αυτή η καλή προσπάθεια για τους  πολίτες μας



http://my-mosxato.blogspot.com/2011/04/blog-post_5800.html

Δημιουργία τράπεζας τροφίμων από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου!!!


Επιστολή του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου προς τους διευθυντές των Σχολείων που τους καλεί να στηρίξουν τη δημιουργία μιας τράπεζας  τροφίμων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ
Μοσχάτο 06/4/2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 183 45
Τηλ.: 213 2019600, FAX: 210 9416154
Πληροφορίες: κα Μ. Γαβαλά, τηλ. 210-9418655
 κα Ε. Σπυροπούλου, 210-3463116
Αρ. Πρωτ : 8219

Προς τους
Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων
 Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε, ο συνενούμενος Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προσπαθεί να σταθεί δίπλα σε δημότες που πραγματικά δοκιμάζονται. Οικογένειες και μοναχικά άτομα βιώνουν σκληρά την ανέχεια και την ανεργία.

Ο Δήμος μας, αναλογιζόμενος τις ευθύνες του καθώς και τις δυνατότητες παρέμβασης που του επιτρέπονται, απευθύνεται προς εσάς, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και σας καλεί να στηρίξετε τη δημιουργία μιας τράπεζας τροφίμων. Η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των συνανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν το ελάχιστο - ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο μακαρόνια - είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Μας αφορά όλους, ως κρίκους της κοινωνικής αλυσίδας που σ' αυτές τις δύσκολες εποχές οφείλει να παραμείνει γερή όσο ποτέ.

Με την ευθύνη και την εμπειρία των επιστημονικών στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, καθώς και τη δική σας συμμετοχή, πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με στόχο την κοινωνική συνοχή της πόλης.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας, η συνεργασία μας να ξεκινήσει με αφορμή τις Άγιες μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν, παροτρύνοντας τους μαθητές να συμμετέχουν στην συγκέντρωση τροφίμων.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνεργασία.

                                  Δήμαρχος   Μοσχάτου-Ταύρου

                                        Ανδρέας Γ.  Ευθυμίου 

Δύο χάλκινα στο Βαλκανικό βάδην

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι. Δύο μετάλλια για τα γαλανόλευκα χρώματα, με τους Παπαμιχαήλ και Στεφανόπουλο να καταλαμβάνουν την 3η θέση.
Στα 20.000μ των ανδρών ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ τερμάτισε σε χρόνο 1:24:56 ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ χάλκινης απόχρωσης ήταν το μετάλλιο που κρέμασε στο στήθος του και ο Θωμάς Στεφανόπουλος στα 10.000μ των εφήβων με επίδοση 46:20.80.

Εκτός από τα δύο χάλκινα μετάλλια, η Ελλάδα κατέλαβε την 3η θέση στους άνδρες με 12 βαθμούς και στις γυναίκες με 10 βαθμούς, αλλά και στη μικτή βαθμολογία με σύνολο βαθμών 41. Στους αγώνες μετείχαν 48 αθλητές από έξι βαλκανικές χώρες, εκ των οποίων οι 22 άνδρες και οι 26 γυναίκες.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων

20χλμ. Ανδρών 3ος Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΕΑ Ρεθυμνιακού) 1:24:56.00. Στην πρώτη θέση ο Ρεσέπ Τσελίκ (Τουρκία) 1:22:31.00

20χλμ. Γυναικών 4η Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας) 1:46:54.0, 1η Κλαούντια Στεφ (Ρουμανία) 1:33:38.00

10χλμ. Εφήβων 3ος Θωμάς Στεφανόπουλος (ΑΣ Φίλιππος Βέροιας) 46:20.80, 1ος Ντραγκομίρ Αντριαν Ιονούτ (Ρουμανία) 45:44.20

10χλμ. Νεανίδων 4η Ελένη Παγιδά (ΓΑΣ Ολυμπιάς Μήθυμνας) 54:48.50, 1η Ιουλιάνα Αλεξάνδρα Ατσιμοάι (Ρουμανία) 50:00.70 
5χλμ. Παίδων 4ος Κώστας Ντεντόπουλος (Α.Ε. Ολυμπιάς Πάτρας) 22:41.10, 6ος Γιώργος Ανδριανός (Π.Α.Ο Θέρσιπος) 24:06.30, 1ος Ιγκόρ Σερεμέτ (Μολδαβία) 21:29.40

5χλμ. Κορασίδων 4η Χάιδω Κατοχιανού (Α.Ο. Κόνδωρ) 26:05.40, Ελένη-Κων/να Τασούλα (Α.Ο. Κόνδωρ) 27:06.70, 1η Οζγκούρ Γκαμζέ (Τουρκία)  23:38.90
Βαθμολογία γυναικών. Ρουμανία 25, Τουρκία 21, Ελλάδα 10, Σερβία 4.

Βαθμολογία ανδρών. Τουρκία 23, Ρουμανία 16, Ελλάδα 12, Μολδαβία 6, Σερβία 5, Βουλγαρία 1

Μεικτή βαθμολογία. Τουρκία 44, Ρουμανία 41, Ελλάδα 22, Σερβία 9, Μολδαβία 6, Βουλγαρία 1



http://www.gazzetta.gr/

ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ...ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ ΜΕ 3-2 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!!!



ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ Ή ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



ΠΕΡΙΚΛΗΣ Α. ΔΕΜΕΝΤΗΣ 
ΔΙΠΛ. ΗΛ/ΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΜΟΔ Α.Ε
                                      


Η προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα υψίστης σημασίας για την χώρα και κατά συνέπεια και για τον νέο Δήμο μας ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ.
Η αποτελεσματικότερη δράση κατά την εκτίμησή μου  για την υποστήριξη της προτεραιότητας αυτής είναι η προώθηση της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας(ΑΠΕ).
Σύμφωνα με τον νόμο που κυρώθηκε για την Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έχει καθοριστεί ο στόχος μέχρι το 2020, για την συμμετοχή της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ στην ακαθάριστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 40%.
Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία στο χώρο της παραγωγής ενέργειας. Μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρικό ρεύμα. Τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών είναι αδιαμφισβήτητα. Υπολογίζεται ότι για κάθε τυπικό φωτοβολταϊκό σύστημα του ενός κιλοβάτ αποτρέπεται σε ετήσια βάση η έκλυση περισσότερο του ενός  τόνου διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πυροδοτούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και αλλάζουν το κλίμα της γής, ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.
Πέραν της πιο πάνω γενικής ωφέλειας για το κλίμα της πόλης μας υπάρχουν και οι ακόλουθες ωφέλειες για κάθε Δήμο από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια της αρμοδιότητας του:

·       Επιπλέον έσοδα από μια νέα πηγή για μακρύ χρονικό διάστημα,
·       Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση λειτουργικού κόστους,
·       Ενίσχυση του περιβαλλοντικού προφίλ του Δήμου, ως φορέας που υιοθετεί και προωθεί τις ΑΠΕ.

Αφού έχουμε πειστεί ότι υπάρχουν πολλαπλά οφέλη και επιθυμούμε να τα επικαρπιστούμε ως Δήμος , τώρα τίθεται το ερώτημα:
πως πρέπει να κινηθεί ο Δήμος τεχνοοικονομικά για να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα στις ταράτσες των κτιρίων του;

Υπάρχουν οι εξής μέχρι τώρα γνωστοί τρόποι:

1.      Είτε να αναζητήσει τραπεζική χρηματοδότηση και να τα εγκαταστήσει μόνος του,
2.      Είτε να αναζητήσει συγχρηματοδήση ευρωπαϊκού προγράμματος,
3.      Είτε να  παραχωρήσει τις ταράτσες σε ιδιώτη επενδυτή έναντι ενοικίου και ποσοστού συνεκμετάλλευσης χωρίς να δαπανήσει χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που οφείλει να κάνει άμεσα ο κάθε Δήμος, που επιθυμεί να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά είναι,
·       να καταγράψει και να εκτιμήσει την καταλληλότητα των  ταρατσών των κτιρίων του,
·       να μελετήσει την εγκατεστημένη ισχύ ανά επιφάνεια κτιρίου και
·       να υπολογίσει κατ’ εκτίμηση το κόστος εκάστης εγκατάστασης.

Στην συνέχεια μπορεί να επιλέξει την βέλτιστη οικονομική λύση για κάθε κτίριο, που διαθέτει, και να προχωρήσει τις διαδικασίες υλοποίησης της επένδυσης.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλες οι ταράτσες των δημόσιων κτιρίων μας δεν είναι κατάλληλες για χρήση φωτοβολταϊκών, όπως βορεινές ή ανήλιες και μπορούν ενδεχομένως κάποιες απ’ αυτές να φυτευθούν με πράσινα φυτά, όμως ας είμαστε ρεαλιστές.
Το Μοσχάτο και ο Ταύρος έχουν πολλούς ελεύθερους χώρους και είναι προτιμότερο να φυτευθούν  δένδρα και φυτά σε περιοχές που υπάρχει μερική ανάπτυξη πρασίνου ή και παντελή έλλειψη από το να φυτέψουμε φυτά στις ταράτσες κάποιων κτιρίων με πιθανή κατάληξη όμοια με εκείνα που φυτεύθηκαν στον σταθμό του Μοσχάτου.
Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αποφασίσουμε για την  πιλοτική εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών συστημάτων σύμφωνα με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούμε να διαθέσουμε, από ένα σε Μοσχάτο και Ταύρο και αφού πεισθούμε για τα πολλαπλά οφέλη τους ας επεκτείνουμε την εγκατάστασή τους και σε άλλα κατάλληλα ελεύθερα κτίρια της πόλης μας, προκειμένου να έχουμε ταυτόχρονα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη ως Δήμος και ως κοινωνία.

Μονόδρομος η νίκη για το Μοσχάτο



Μόνο νίκη θέλει το Μόσχάτο  στην έδρα του Ωροπού, έτσι να αυξηθούν οι ελπίδες του, για παραμονή στο πρωτάθλημα του 9ου ομίλου της Δ΄Εθνικής.

Η ομάδα του Μοσχάτου ολοκλήρωσε της προετοιμασία της σήμερα και όλοι στην ομάδα θέλουν να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα στις εναπομείναντες αγωνιστικές, καθώς η ψυχολογία τους είναι ανεβασμένη μετά την νίκη τους με 3-0 επί του Ανταγόρα Κω.

http://theplayer.gr/index.php

H πιο hot μεταγραφή



Θυμάστε την 18χρονη, Kέιτ Άπτον, που είχε κάνει πάταγο με τον χορό της σε παιχνίδι των Dodgers στο Λος Άντζελες; Ε, πλέον το "καυτό" μοντέλο είναι το νέο απόκτημα της Victoria Secret.


sportdog.gr.
http://www.gazzetta.gr/

Παρατηρώντας με «εξωτερική εστίαση»



  Μάλιστα... ανωνυμία λοιπόν... λέξη και αυτή, ε; Αλλά, βέβαια, πώς αλλιώς θα ρίξεις λάσπη σε μια εποχή που όλοι και όλα κρίνονται; Σε μία εποχή παρερμηνείας λέξεων και κινήσεων. Σε μία εποχή που η Δημοκρατία περνάει τη χειρότερη κρίση. Σε μία εποχή που συγχέεται η έννοια της ατομικότητας με αυτή του ατομικισμού - και εμείς τι κάνουμε γι' αυτό; Μα φυσικά το ενισχύουμε. Βέβαια, ένας λογικός άνθρωπος θα ρωτούσε «Γιατί τα λες αυτά; Σου έκλεισε κανείς το στόμα;». Η απάντηση είναι απλή και είναι η εξής: Το ενισχύουμε παραγκωνίζοντας παθητικά το θάρρος της γνώμης μας και, εν γένει, των αρχών της ισηγορίας και της ελευθερίας του λόγου.
  Για να γίνω πιο σαφής, ας εξηγήσω. Διάβασα, λοιπόν, ένα σχόλιο κάπου και με αφορμή αυτό γράφω ό,τι γράφω. Ο συντάκτης του σχολίου υπέγραφε ως Ανώνυμος μεν, Μη Άφωνος δε. Και σας θέτω τον ακόλουθο προβληματισμό: Είναι καλύτερο/ δημοκρατικότερο/ πιο θαρραλέο/ σύμφωνο με την αρχή της ισότητας το να κάνεις μια δήλωση δίχως όνομα από το να μην εκφέρεις  άποψη; Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική. Και αυτό γιατί το να μην εκφέρει κάποιος άποψη σε ένα θέμα μπορεί να εξηγηθεί, αφού είναι δυνατόν να μην έχει τις απαραίτητες γνώσεις ή το επιθυμητό πνευματικό επίπεδο, και κανείς δεν θα τον κατηγορήσει γι' αυτό. Το να εκφέρει όμως την άποψη του ανώνυμα τον χαρακτηρίζει είτε ως προπαγανδιστή, είτε ως αερολόγο, είτε ως φοβητσιάρη. Και τότε είναι που θα τον κατηγορήσουν πολλοί.
  Σκοπός μου δεν είναι να αναφερθώ προσωπικά, αλλά να αναφερθώ σε όλους. Σκοπός μου δεν είναι να θίξω, αλλά να προβληματίσω. Εγώ δεν έχω δεχτεί (απ' όσο ξέρω) ακόμα κάποια επίθεση, πολύ φοβάμαι όμως ότι, αργά ή γρήγορα, θα με σηκώσουν να χορέψω και ας με πονάν τα πόδια μου. Ελπίζω μόνο να είναι κάτι επίσημο και επώνυμο. Καλό θα ήταν οι κρίσεις να μη γίνονται «a priori».
  Τώρα ξαναγυρίζω στη σιωπή μου. Παρακαλώ το Θεό να μη με φέρει άλλη φορά σε παρόμοια ανάγκη να ξαναμιλήσω...

                                                    Μαντζαβάς Παναγιώτης                        
(ως ενεργός πολίτης, δημότης Μοσχάτου-Ταύρου, νέος)

Tο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου σε συνεργασία με την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων και τον Σύλλογο Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μοσχάτου-Καλλιθέας πραγματοποιήσε σήμερα το βράδυ εκδήλωση στο VERTIGO με τα τοπικά συγκροτήματα της πόλης(δείτε φώτο)



Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συγκέντωση ενός χρηματικού ποσού το οποίο θα διατεθεί για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού σωματείου  "Η Αγάπη Υπάρχει " το οποίο στηρίζει τις άπορες οικογένειες. Το + στην αγάπη...