Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος πανώλης στο Βοτανικό από τον καταυλισμό των Ρομά!


“Σοβαρούς κινδύνους για τη δημοσία υγεία” από τις συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς των Ρομά στο Βοτανικό, βλέπουν οι Επιθεωρητές Υγείας.


Σε μία ήδη υποβαθμισμένη περιοχή, καθημερινά εκλύονται καρκινογόνοι ρύποι και δημιουργείται ρύπανση που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πανώλη, σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών που παρουσιάζει το Βήμα.

Όπως αναφέρουν από την καύση καλωδίων, καταλυτών αυτοκινήτων και άλλων υλικών – η οποία γίνεται συστηματικά – εκλύονται διοξίνες, τοξικό φουράνιο και ρύποι ιδιαιτέρως επιβλαβείς. Μάλιστα εκφράζεται ο φόβος ακόμη και για εκδήλωση πανώλης και λεπτοσπείρωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση οι άνθρωποι ζουν σαν τα ποντίκια στον καταυλισμό. Περιγράφουν πλήρη απουσία πόσιμου και τρεχούμενου νερου, το οποίο μεταφέρεται με πλαστικά δοχεία πολλαπλών χρήσεων.

Οι Ρομά παίρνουν νερό από γειτονικά σπίτια, επιχειρήσεις και πάρκα με τις συνθήκες φύλαξης και χρήσης να είναι τόσο κακές που υπάρχει ο κίνδυνος για πιθανή διασπορά υδατογενών νοσημάτων.

Παράλληλα, υπάρχει πλήρης απουσία δικτύο αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται λάκκοι που καλύπτονται αργότερα με χώρα. Συνέπεια είναι οι ακαθαρσίες να συγκεντρώνονται και να μεταφέρονται και να δημιουργουνται λιμνάζοντα νερά που συγκεντρώνουν έντονα και εκκολάπτουν αρρώστιες.

Τα σκουπίδια πετάγονται όπου να 'ναι με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή και να αποτελούν “βόμβα” μόλυνσης για ανθρώπους και ζώα. Ο καταυλισμός είναι γεμάτος ποντίκια που τρώνε τα σκουπίδια και περιφέρονται δαγκώνοντας παιδιά και ενήλικες.

Ο Βοτανικός δεν είναι η μόνη τέτοια “πληγή” λένε οι επιθεωρητές. Ίδιες συνθήκες επικρατούν και στους καταυλισμούς του Μαρκόπουλου και στην Αττική Οδό προς το Ελευθέριος Βενιζέλος. 



http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου