Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Με δύο μπαλαρίνες, 8 έως 11 Σεπτεμβρίου ..Η θρυλική «Ζιζέλ» στο Μέγαρο Μουσικής για τέσσερις βραδιές

Τον ρομαντικό χορό της εύθραυστης και ερωτευμένης «Ζιζέλ» που έχουν ερμηνεύσει σπουδαίες μπαλαρίνες -Γκρίζι, Πάβλοβα, Ουλάνοβα, Αλόνσο- θα χορέψουν στο Μέγαρο Μουσικής εναλλάξ η Αλίνα Κογιοκάρου και η Αλίνα Σόμοβα, από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου.

Τη Ρωσίδα Αλίνα Σόμοβα, κορυφαία χορεύτρια των Μπαλέτων Μαριίνσκι, θα συνοδεύσει ο χορευτής Ντέιβιντ Μακατέλι (8-9 Σεπτεμβρίου), ενώ η Ρουμάνα Αλίνα Κογιοκάρου, πρίμα μπαλαρίνα του Royal Ballet του Λονδίνου, θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Γιόχαν Κόμποργκ (10-11 Σεπτεμβρίου).


Σε έναν συνδυασμό δύναμης, μουσικότητας και ευλυγισίας, οι δύο κορυφαίες μπαλαρίνες, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κλασικό αριστούργημα του μπαλέτου «Ζιζέλ», με το Latvia National Opera Ballet.


Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωριατοπούλα ερωτευμένη με έναν αριστοκράτη που την εξαπατά, θα πεθάνει και θα μετατραπεί σε ξωτικό, σώζοντας τον αγαπημένο της από τις αιμοδιψείς αδελφές της.


Μια από τις σημαντικότερες μπαλαρίνες των τελευταίων ετών, χαρακτήρισαν οι New York Times την Αλίνα Κογιοκάρου: «Διαθέτει έναν άριστο συνδυασμό δύναμης, γραμμής, μουσικότητας και ευλυγισίας μαζί με την ικανότητά της να γεμίζει ακόμα και μια τεράστια σκηνή» έγραψε η εφημερίδα.


«Η παράσταση της
Ζιζέλ με την Αλίνα Σόμοβα κινείται γύρω από αυτήν. Διαθέτει εξαιρετικά μακριά άκρα, είναι πολύ ευέλικτη και θεωρείται η μπαλαρίνα-πρότυπο» έγραφε η βρετανική εφημερίδα Telegraph για τη χορεύτρια.

Πέρυσι, έχοντας παρακολουθήσει μια παράσταση της Σόμοβα η μεγάλη Ρωσίδα χορεύτρια Μάγια Πλισέτσκαγια, έβγαλε και της προσέφερε τα διαμαντένια σκουλαρίκια που φορούσε και της ευχήθηκε λαμπρή καριέρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/culture/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου