Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Δουλεύουν όλη μέρα και δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν ζωντανοί


Ζουν υπό τη συνεχή απειλή των ληστρικών επιδρομών. Αρκετές φορές αδίστακτοι κακοποιοί κόλλησαν τις κάννες των όπλων τους στον κρόταφό τους ή ακόμα και στων παιδιών τους προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα από το ταμείο ή το μεροκάματο. Τα πρατήρια βενζίνης και τα περίπτερα αποτελούν πλέον τον νούμερο ένα στόχο των ληστών. Ιδιοκτήτες αλλά και εργαζόμενοι ζουν καθημερινά με τον φόβο και προσεύχονται να επιστρέψουν σπίτια τους μετά το τέλος της εργασίας τους.

Τον μαχαίρωσαν, τον κλείδωσαν στην τουαλέτα και φεύγοντας άρπαξαν όλη του την είσπραξη!
Ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης επί της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα, ο κ. Δημήτρης Καστανίδης έχει πέσει θύμα ληστείας και διάρρηξης τρεις φορές και όπως δηλώνει στην «Espresso» τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!
«Μας έχουν ληστέψει μία φορά και μάλιστα είχαν μαχαιρώσει έναν συγγενή μου» λέει και περιγράφει το αιματηρό περιστατικό: «Είχαν έρθει δύο τύποι και με την απειλή μαχαιριού είχαν απαιτήσει από τον θείο μου να τους παραδώσει τα χρήματα του ταμείου. Εκείνος προσπάθησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να τους εξαγριώσει και να του επιτεθούν τραυματίζοντάς τον. Στη συνέχεια τον κλείδωσαν στην τουαλέτα και πριν εξαφανιστούν άρπαξαν όλα τα χρήματα που βρήκαν στο συρτάρι! Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν με ένα ζευγάρι που αποπειράθηκε να μας ληστέψει με όπλο. Και μάλιστα το όπλο το κρατούσε η κοπέλα! Πλησίασαν στο εσωτερικό του μαγαζιού άλλα εκείνη τη στιγμή ήρθε ένας πελάτης με έναν σκύλο που άρχισε να γαβγίζει προς το μέρος τους κι έτσι τρόμαξαν και το έβαλαν στα πόδια».

Εκτός όμως από τις ληστείες το πρατήριο έχει μπει και στο στόχαστρο διαρρηκτών. «Πέρα από τις ληστείες, το πρατήριο μας έχει γίνει στόχος διαρρηκτών τρεις φορές» δηλώνει ο κ. Καστανί
ίδης και συμπληρώνει: «Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες ήταν τοξικομανείς που έσπασαν την τζαμαρία με γλάστρες και αρκέστηκαν στα ψιλά που βρήκαν στο ταμείο. Οσο για τους οδηγούς που έρχονται για να βάλουν βενζίνη και το σκάνε χωρίς να πληρώσουν, αυτό τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο».

Μια πραγματικά τρομακτική ιστορία με πρωταγωνιστές δύο κουκουλοφόρους που τον απείλησαν με Καλάσνικοφ μας περιγράφει ο κ. Γιάννης, ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης στο Μοσχάτο. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει βενζινάδικο που να μην έχει αποτελέσει στόχο ληστών» λέει και προσθέτει: «Στη δική μας περίπτωση βιώσαμε τον απόλυτο τρόμο, αφού οι δράστες χτύπησαν νύχτα και εισέβαλαν στο μαγαζί με τα όπλα στραμμένα προς το μέρος μας! Ηταν δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και δεν αστειευόντουσαν. Εκείνη την ώρα ήμουν μαζί με τον γιό μου και έναν υπάλληλο. Οι δράστες μας πλησίασαν με παρατεταμένα τα όπλα και ο ένας έβαλε την κάννη του περίστροφου στο στέρνο του παιδιού μου. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα! Τότε ο δεύτερος άνδρας με πλησίασε, με σημάδεψε με ένα Καλάσνικοφ και μου είπε να του παραδώσω ό,τι λεφτά είχα. Φυσικά, υπάκουσα και δεν προέβαλα καμία αντίσταση αφού έτρεμα για το παιδί μου». Ο ίδιος κάνει λόγο για έξαρση του φαινομένου των οδηγών που βάζουν βενζίνη και το σκάνε χωρίς να πληρώσουν, ενώ μας περιγράφει τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει για να προστατεύσει τη σωματική του ακεραιότητα και την περιουσία του. 

«Από τη μέρα της ληστείας κλείνουμε το μαγαζί γύρω στις 9.00 το βράδυ. Για μένα τα χρήματα δεν έχουν καμία αξία μπροστά στην ανθρώπινη ζωή! Επιπλέον, πριν κλείσουμε φροντίζουμε να είμαστε τουλάχιστον τρία άτομα στο πρατήριο. Μαζί μας είναι και ο Κάρλος, ένα βέλγικο λυκόσκυλο που όταν μεγαλώσει θα γίνει… θηρίο!»

Στόχος ληστών έχει γίνει και το βενζινάδικο του κ. Γιάννη Χρυσικού, έξω από την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη. «Φυσικά και έχουμε πέσει θύματα ληστείας! Ευτυχώς όμως ο υπάλληλος που βρισκόταν στο πρατήριο ήταν… τσακάλι και ο ένοπλος έφυγε με μόλις 70 ευρώ» λέει ο κ. Χρυσικός και περιγράφει: «Ολα έγιναν αργά τη νύχτα, λίγα λεπτά αφότου είχα φύγει. Ο άγνωστος ήρθε στο βενζινάδικο και με την απειλή όπλου ζήτησε από τον υπάλληλο τα λεφτά του ταμείου. Ωστόσο, εκείνος δεν πανικοβλήθηκε και του είπε ότι είχε μόνο 70 ευρώ, ενώ μέσα στην τσέπη του μπουφάν του είχε πολλά περισσότερα. Ευτυχώς, ο ληστής άρπαξε τα λεφτά και εξαφανίστηκε. Κάποτε λειτουργούσαμε επί 24ώρου βάσεως. Τώρα κλείνουμε στις 12.00 το βράδυ γιατί φοβάμαι μην πάθει κακό κάποιο από τα παιδιά που εργάζονται νύχτα. Πάντως, αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα και με τα πλαστά χαρτονομίσματα, αλλά και με τα άτομα που βάζουν βενζίνη και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις οι δράστες πάτησαν γκάζι την ώρα που το πιστόλι της αντλίας βρισκόταν στο αυτοκίνητο τους με αποτέλεσμα να το ξηλώσουν και να το πάρουν μαζί τους!»

Δουλεύουν όλη μέρα και δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν ζωντανοί στην οικογένειά τους!
«Τον Αύγουστο πέσαμε θύματα ένοπλης ληστείας και μάλιστα δύο φορές» λέει αγανακτισμένη η κ. Νίκη Αρμάου που εργάζεται σε περίπτερο στο Μοσχάτο. «Η πρώτη ήταν παραμονή Δεκαπενταύγουστου και η δεύτερη πριν από τρεις ημέρες! Καθόμουν μέσα στο περίπτερο όταν είδα δύο άτομα να με πλησιάζουν και να βγάζουν όπλο. Μου ζήτησαν να τους δώσω λεφτά και φυσικά όταν υπάρχει ένα όπλο που σε σημαδεύει δεν μπορείς παρά να υπακούσεις. Είμαι εξοργισμένη! Ή θα μας προστατεύσει η πολιτεία ή θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Δεν γίνεται να δουλεύουμε όλη μέρα και να μας αρπάζουν το μεροκάματο με το έτσι θέλω! Ερχόμαστε για δουλειά και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε ζωντανοί στο σπίτι και τα παιδιά μας».

Για μεροκάματο του τρόμου κάνει λόγο και η κ. Βιολέτα Μπάμπη, ιδιοκτήτρια περιπτέρου μπροστά από την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη που έχει δεχθεί την επίσκεψη ληστών τρεις φορές! «Η πιο σοβαρή περίπτωση ήταν αυτή που σημειώθηκε πριν από μερικούς μήνες, όταν ο σύζυγος μου βρέθηκε αντιμέτωπος με τρεις αδίστακτους ληστές που οπλοφορούσαν» μας λέει και θυμάται: «Ο ένας από αυτούς προσποιήθηκε τον πελάτη, ο δεύτερος κρατούσε τσίλιες, ενώ ο τρίτος όρμησε στο περίπτερο και κόλλησε ένα περίστροφο στον κρόταφο του άντρα μου! Αρπαξαν όσα χρήματα είχαμε στο ταμείο, αλλά ευτυχώς δεν του έκαναν κακό. Ο σύζυγός μου έχει πέσει θύμα ληστείας μια ακόμη φορά, ενώ την τρομακτική αυτή εμπειρία έχει ζήσει και ο γιος μου! Ευτυχώς είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους. Πλέον έχουμε τοποθετήσει συναγερμό και δεκάδες λουκέτα σε όλες τις πόρτες και στα ψυγεία». 

Θύμα μικροκλοπών έχει πέσει η κ. Κωνσταντίνα Παφουρά, ιδιοκτήτρια περιπτέρου επί της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα. Η ίδια μας λέει: «Είμαι σε αυτό το πόστο εδώ και 17 χρόνια και όπως είναι φυσικό τα μάτια μου έχουν δει πολλά! Ευτυχώς, ανήκουμε στους ελάχιστους περιπτεράδες που δεν έχουν πέσει θύματα ένοπλης ληστείας. Παρ’ όλα αυτά έχουμε γίνει στόχος διαρρηκτών τέσσερις φορές! Στις περισσότερες περιπτώσεις οι άγνωστοι έσπασαν το ψυγείο με τα παγωτά, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν ξηλώσει ακόμη και τις τέντες. Επίσης, είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα πλαστά χαρτονομίσματα που μας δίνουν σχεδόν καθημερινά! Συχνές είναι όμως και οι μικροκλοπές ακόμη και από πολίτες υπεράνω υποψίας. Πριν από λίγες εβδομάδες πιάσαμε στα πράσα μια καλοστεκούμενη κυρία την ώρα που έβαζε καραμέλες μέσα στην τσάντα της! Οταν της ζητήσαμε τον λόγο μας είπε ότι ήταν… αφηρημένη και ότι το έκανε κατά λάθος!»
Espressonews.gr


http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου