Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Δράσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος στην Αχαΐα

Περισσότερα από 100 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για καθαρισμό του Τείχους Δυμαίων και της παραλίας Καλογριάς, στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον. Ανάλογο ενδιαφέρον από εκπροσώπους φορέων, από πολίτες και μαθητές υπήρξε και για τις υπόλοιπες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αχαϊα, όπως η φύτευση καλλωπιστικών φυτών από μαθητές στο Εθνικό Πάρκο Χελμού και Βουραϊκού.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την συνεργασία φορέων όπως η ΟΙΚΙΠΑ, οι Δήμοι Δυμαίων και Καλαβρύτων, ο Φορέας Διαχείρισης Στροφυλιάς - Κοτυχίου κ.α.

Στην περιοχή του Τείχους Δυμαίων βρέθηκε σήμερα το πρωί και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε ότι «η σημερινή περιβαλλοντική κρίση έχει φέρει την ανθρωπότητα στο μεταίχμιο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και των δεύτερων σκέψεων. Επιβάλλεται η αλλαγή τόσο του μοντέλου ανάπτυξης όσο και της καθημερινότητάς μας, ώστε να κυριαρχήσει η πράσινη διάσταση. Παρότι οι εκδηλώσεις και οι δράσεις για το περιβάλλον αναπτύσσονται ολόκληρο το έτος, κλιμακώνονται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, προσπαθώντας να συμπεριλάβουν και να παρακινήσουν όλους μας. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία για να κινητοποιηθούμε όλοι μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο “πράσινο” αύριο».

Το μεσημέρι ο κ. Κατσιφάρας θα παραυρεθεί σε αντίστοιχες εκδηλώσεις για το περιβάλλον στην περιοχή του Δάσους Φολόης στην Ηλεία.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου