Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Γυμναστική: Προκρίθηκαν 3 Έλληνες αθλητές στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στους σαββατιάτικους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ενόργανης Γυμναστικής στη Μόσχα προκρίθηκαν ο Λευτέρης Κοσμίδης (πρώτος στις ασκήσεις εδάφους), ο Λευτέρης Πετρούνιας (τέταρτος στους κρίκους) και η Βάσω Μιλλούση (πρώτη στη δοκό ισορροπίας). Αντίθετα, η ατυχία «χτύπησε» τον Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο δίζυγο λόγω προβλήματος στην σπονδυλική στήλη
Στις ασκήσεις εδάφους, ο Λευτέρης Κοσμίδης επιβεβαίωσε την αξία του κατακτώντας την πρώτη θέση στον προκριματικό με 15,700 βαθμούς. "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα, στο παγκόσμιο κύπελλο του Παρισιού και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, ήθελα να κλείσουμε το πρώτο μισό της φετινής σεζόν με μια καλή εμφάνιση. Ήταν σημαντικό, για να ανέβει το ηθικό του Λευτέρη. Εκείνο που μας ενδιέφερε περισσότερο ήταν ο προκριματικός και όλα πήγαν μια χαρά. Ο τελικός είναι πιο πολύ σαν σόου. Θα προσπαθήσουμε, φυσικά, για το καλύτερο. Μπορεί να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το νέο πρόγραμμα με συντελεστή 6,80, προσθέτοντας άλλη μια πιρουέτα στην έξοδο", δήλωσε ο προπονητής του Κοσμίδη, Γιώργος Αγγέλου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, πέρασε στον τελικό των κρίκων ως τέταρτος με 15,575 βαθμούς. "Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου, αφού υπάρχει και κάποια κούραση αυτή την περίοδο, μετά το ευρωπαϊκό. Σημασία είχε να περάσω στον τελικό και το κατάφερα. Στόχος μου από εδώ και πέρα θα είναι να κάνω όσο πιο 'καθαρή' εκτέλεση μπορώ και να μπω στην τριάδα των μεταλλίων" δήλωσε ο "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης.

Εντυπωσιακή εμφάνιση και από την Βάσω Μιλλούση, η οποία προκρίθηκε με την κορυφαία βαθμολογία στον τελικό της δοκού ισορροπίας, παίρνοντας 14,350 βαθμούς. "Η Βάσω έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή της στη δοκό. Πήγε τέλεια, σ' έναν πολύ δυνατό αγώνα. Το γεγονός ότι άφησε πίσω της τη Ρωσίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Άννα Ντεμεντίεβα, μέσα στη Μόσχα, λέει πολλά. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει εξίσου καλά και στον τελικό. Στους ασύμμετρους ζυγούς δοκιμάσαμε κάτι καινούργιο, που δεν μας βγήκε, αλλά αυτή η εμπειρία θα βοηθήσει ώστε να διορθώσουμε τα λάθη", επισήμανε ο προπονητής της Μιλλούση, Κώστας Σιούτης.



http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου