Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Έλλειψη βιταμίνης D εμφανίζουν οι παχύσαρκοι έφηβοι


Το ποσοστό ανησυχεί τους ερευνητές

Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D είναι συνήθη σε παχύσαρκους έφηβους, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Οι ερευνητές εξέτασαν 68 παχύσαρκους εφήβους και ανακάλυψαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σε όλες τις νέες και στο 91% των νέων.

Μετά την αγωγή μετρήθηκαν τα επίπεδα βιταμίνης D σε 43 από τους νέους, πάλι, και αν και γενικά αυξάνονταν, φυσιολογικά επίπεδα είχε το 28% των συμμετεχόντων. Στους υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι γύροι αγωγής με βιταμίνη D δεν επανέφεραν τα επίπεδα στο φυσιολογικό, γεγονός που περιγράφεται ως ανησυχητικό από τους ερευνητές.

Η έλλειψη αντίδρασης των εφήβων στην αγωγή μπορεί να οφείλεται στο ότι η βιταμίνη D απομονώνεται στο λίπος, δήλωσαν οι ερευνητές. 

Ο Dr. Zeev Harel, του παιδικού νοσοκομείου Hasbro στην Providence, δήλωσε ότι η εμφάνιση χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D στους παχύσαρκους εφήβους της έρευνας είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε αναφερθεί προηγουμένως για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Πρόσθεσε ότι πιθανόν η σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D να είναι έμμεση, προκύπτοντας από το ότι οι παχύσαρκοι έχουν λιγότερες εξωτερικές δραστηριότητες και επομένως λιγότερη έκθεση στον ήλιο. Είναι επίσης πιθανόν οι παχύσαρκοι να μην καταναλώνουν αρκετές τροφές που να περιέχουν βιταμίνη D.

Οι ερευνητές καλούν σε πιο στενή παρακολούθηση των επιπέδων βιταμίνης D σε παχύσαρκους εφήβους και για περισσότερε έρευνες που θα καθορίζουν αν η ανάκτηση φυσιολογικών επιπέδων βιταμίνης D θα μπορούσε να μειώσει τους κινδύνους υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of Adolescent Health».

Πηγή: iatronet
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/166222/elleipsi-vitaminis-d-emfanizoun-oi-pahusarkoi-efivoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου