Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γενική απεργία αύριο


Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τις «άδικες και σκληρές πολιτικές που εκτοξεύουν την ανεργία, διευρύνουν την ψευτο-απασχόληση καταπατούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, εκποιούν τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο πλούτο, χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την έξοδο από την κρίση και την ύφεση της ελληνικής οικονομίας», όπως αναφέρουν τα συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους.

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει στις 11πμ στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 στην Ομόνοια. 

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. 

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ τα μπλε λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. 

Οι συρμοί του ηλεκτρικού δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα  έως τη λήξη της βάρδιας. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού ενώ τα τρόλεϊ και το τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Το Μετρό θα παραμείνει ακινητοποιημένο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το διάστημα αυτό δεν θα εκτελείται καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου