Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΤΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ


Στο σταθμό της «Εθνικής Άμυνας» θα σταματούν οι συρμοί που κινούνται στη μπλε γραμμή του μετρό, απόψε μετά τις 11 και από την ίδια ώρα το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό σημαίνει ότι το μετρό δεν θα εξυπηρετεί εκείνες τις ώρες όσους θέλουν να μετακινηθούν από και προς το αεροδρόμιο. Τα...
δρομολόγια τροποποιούνται εξαιτίας των εργασιών για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού στην Αγία Παρασκευή.







http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_7257.html

ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Δεκάδες μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου αντάλλαξαν μπουνιές στον πρώτο καυγά τέτοιου είδους που διαμείφθηκε χθες μέσα στη Βουλή της χώρας. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία υποστηρικτές του προέδρουΒίκτορ Τιμοσένκο προσπάθησαν να διαλύσουν καθιστική διαμαρτυρία βουλευτών της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονταν ενάντια στην δίωξη της ηγέτιδας του κόμματός τους...
Γιούλιας Τιμοσένκο. Μέλος της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ο ίδιος και τέσσερις συνάδελφοί του χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά τον καυγά.
Εις βάρος της πρώην πρωθυπουργού και πλέον ηγέτιδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ουκρανίας Γιούλιας Τιμοσένκο διεξάγεται έρευνα για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και της έχει ζητηθεί να εγκαταλείψει το Κίεβο. Η ίδια ισχυρίζεται ότι κατηγορείται άδικα πως διέθεσε σε συνταξιοδοτικά ταμεία χρήματα που προορίζονταν για περιβαλλοντικά προγράμματα και ότι οι έρευνες είναι πολιτικά υποκινούμενες. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_1912.html

ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΕΣΚΑΝΑ -Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 69-52

Ποιά σταρ εμφανίστηκε με τουαλέτα που «έκοβε την ανάσα!

Η Gwyneth Paltrow είναι γνωστή για τη λυγερή της φιγούρα και την τολμηρή αίσθηση του στυλπου διαθέτει. Συνήθως οι εμφανίσεις της είναι «μια και μια»,κάνοντας τη διαφορά με έναν πάντα κομψό και καλαίσθητο τρόπο. 
Έχοντας επίγνωση των «δυνατών σημείων» της σιλουέτας της, η διάσημη σταρ εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας «Country Strong», με μια τουαλέτα Emilio Pucci, που κυριολεκτικά «έκοβε την ανάσα» και τόνιζε το λυγερόκορμο σώμα της.



Από μπροστά, η μάξι άσπρη τουαλέτα σκέπαζε ολόκληρο το κορμί τηςχωρίς να αφήνει ίχνος ακάλυπτου δέρματος, αφού ούτε τα παπούτσια της δεν φαίνονταν.






Ωστόσο, με το που γύρισε, η Paltrow κατάφερε να στρέψει όλα τα βλέμματα στην… πλάτη της,καθώς η πίσω όψη του φορέματος «αποκάλυψε» ένα τεράστιο πλαϊνό άνοιγμα που ξεκινούσε από την πλάτη και έφτανε μέχρι τους γοφούς, ενώ ενωνόταν χιαστή με λεπτά άσπρα κορδόνια.





Επιλέγοντας  μαύρα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεμένα και αυτά χιαστή, η 38χρονη σταρ κατάφερε να «δαμάσει» το κατάλευκο της φόρεμα, ενώ τα λιτά ίσια καλοχτενισμένα μαλλιά της έδωσαν έναν αέρα κομψότηταςστο όλο στυλ.







http://www.star.gr/life_style/72816/

«Θέλω οι άνθρωποι να είναι ντόμπροι και ειλικρινείς»

Είναι ένα από τα πιο συζητημένα πρόσωπα των τελευταίων ημερών μετά το τέλος του γάμου της με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή, Αντώνη Σρόιτερ.

Σε δηλώσεις της η Δήμητρα Αιγινίτη αναφέρθηκε σε όσα εύχεται για τον νέο χρόνο…

«Η μεγαλύτερή μου ευχή σε όλο τον κόσμο είναι η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Θέλω οι άνθρωποι να είναι ντόμπροι και ειλικρινείς. Αυτό έχει αρχίσει και εξαφανίζεται. Γιατί;».

Ωστόσο, όσον αφορά στον χωρισμό της από τον Αντώνη Σρόιτερ, δεν θέλησε να πει λέξη. «Έχω πάρει την απόφαση να μην κάνω καμία δήλωση. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να συζητήσω για τη σχέση αυτή».

Τέλος, είπε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσει οικογενειακά. «Δεν έχω προγραμματίσει κάτι συγκεκριμένο ακόμα. Είναι νωρίς».


http://www.zougla.gr/

ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ!


Τέτοιο τουρλουμπούκι στα περίπτερα με τις εφημερίδες σαν το σημερινό ποτέ δεν υπήρξε στο παρελθόν. Στα περίπτερα σήμερα κυκλοφόρησαν οι καθημερινές εφημερίδες (ΝΕΑ, Ελευθεροτυπία, Αυριανή κλπ), οι εφημερίδες του Σαββάτου (Επενδυτής, Αξία κλπ) και...οι Κυριακάτικες μαζί (Real News, Καθημερινή, Εθνος, Βήμα κλπ)! Τα περίπτερα δεν είχαν χώρο για να τις απλώσουν όλες μαζί και τα περισσότερα εξ' αυτών έθαψαν τα Κυριακάτικα φύλλα για να προβάλλουν τις σημερινές και τις Σαββατιάτικες εκδόσεις. Τα Κυριακάτικα φύλλα που πιάνουν περισσότερο χώρο λόγο του όγκου τους έμειναν μέσα στα περίπτερα. Από αύριο θα βγουν και αυτά έξω για να πουλήσουν ότι πουλήσουν. 


http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_7687.html

H γυμναστική στα 20 βοηθά στη λεπτή σιλουέτα μεταγενέστερα




Αν θέλετε να αποφύγετε τα πάχη όταν γίνετε μεσήλικοι, καλό είναι να ξεκινήσετε την άσκηση από τα 20 χρόνια και να την συνεχίσετε στα 30 και τα 40, ειδικά αν είστε γυναίκα σύμφωνα με νέα μελέτη του περιοδικού της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.

Στη μελέτη, οι ερευνητές ακολούθησαν περίπου 3.500 ανθρώπους μεταξύ των ηλικιών 18 και 30 για δυο δεκαετίες. Οι γυναίκες που διατήρησαν πρόγραμμα μέτριας έως εντατικής άσκησης κατά την διάρκεια της μελέτης, αύξησαν το βάρος τους κατά 6 κιλά λιγότερα από τις γυναίκες που γυμνάζονταν λιγότερο ή δεν γυμνάζονταν καθόλου.

Η τάση ήταν ίδια και στους άνδρες, αλλά η διαφορά εκεί ήταν μονάχα 2,5 κιλά.

Σύμφωνα με την Αρλήν Χάνκισον, επικεφαλής της μελέτης, οι ασκήσεις που παρακολουθούσαν περιελάμβαναν τρέξιμο, ταχύ περπάτημα, ποδηλασία, σπορ αναψυχής, ακόμα και δουλειές του σπιτιού που γινόντουσαν με γοργό ρυθμό. 

Το κλειδί για την διατήρηση υγιούς βάρους είναι να παραμένουμε δραστήριοι και εντάσσουμε την άσκηση στην καθημερινότητα μας, σύμφωνα με την ίδια. Η τακτική άσκηση μπορεί να αποτρέψει τα επιπρόθετα κιλά, ανεξάρτητα από το αρχικό βάρος ενός ατόμου ή το ποσό θερμίδων που καταναλώνει σε μια ημέρα.

http://www.skai.gr/news/

Αρχίζει η αποκατάσταση των κούρων της Κορινθίας


Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η προμελέτη συντήρησης μελών των κούρων από τη θέση «Κλένια» του νομού Κορινθίας. Προϋπόθεση είναι η σύνθεση όλων των μελών των κούρων, ώστε να προχωρήσει η μελέτη για την συντήρηση τους.
Οι δίδυμοι κούροι,που γλίτωσαν από τα χέρια των αρχαιοκαπήλων, ήρθαν την άνοιξη στο φως, ύστερα από 2.550 χρόνια, και φιλοξενούνται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Οι Κούροι βρέθηκαν στα χέρια των αρχαιοκαπήλων σπασμένοι, με ίχνη από σκαπτικό μηχάνημα, πιθανότατα άροτρο στη σάρκα τους. Και από τους δύο λείπει το δεξί σκέλος από τα γόνατα και κάτω.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα γλυπτά βρέθηκαν σε αγρό στην περιοχή της αρχαίας Τενέας, η οποία, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί και «προέρχονται είτε από ιερό είτε από νεκροταφείο».
Από την ίδια περιοχή προέρχεται ο γνωστός κούρος της Τενέας που εκτίθεται στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου.

Πηγή:real.gr
http://diogenis-press.blogspot.com/2010/12/blog-post_3028.html

ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ενα δέντρο 'ζωής' για κάθε ψυχή που χάθηκε στην άσφαλτο.
Με αυτήν τη σκέψη ο Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), η Νευροχειρουργική Κλινική Χανίων και η ΕΠΑΣ Χανίων πραγματοποιούν συμβολική δεντροφύτευση αύριο το πρωί στους Αγίους Αποστόλους προκειμένου να  ευαισθητοποιήσουν όλους μας και ειδικά τα παιδιά, ώστε να γίνουν πρεσβευτές των κανόνων οδικής κυκλοφορίας καθώς, όπως τόνισαν, η χώρα μας κάθε μέρα θρηνεί πάνω από 5 ανθρώπους.
Παράλληλα, ο Σύλλογος  προχωρά σε μια σειρά πρωτοβουλιών για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, με την ελπίδα να αποτελέσουν σε βάθος χρόνου τη θρυαλλίδα που θα περιορίσει τον φόρο αίματος στον μολώχ της ασφάλτου.
Οι πρωτοβουλίες είναι: 
- Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, το οποίο εν όψει των Χριστουγέννων και των ξένων τουριστών που θα αφιχθούν στα Χανιά, θα διανεμηθεί από τα πλοία της γραμμής. 
- Καμπάνια για τις συνέπειες της μέθης στην οδήγηση με τη συνεργασία των ιδιοκτητών των μπαρ και νυχτερινών μαγαζιών που προγραμματίζεται για το δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου. Στόχος να γίνει συνείδηση ο 'οδηγός της παρέας'.
- Οργανωμένη παρουσία των δράσεων του Συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α. στα σχολεία με διαδραστικές ενέργειες για το θέμα της ασφαλούς οδηγητικής συμπεριφοράς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Λειτουργία στο διαδίκτυο ιστοσελίδα με επωνυμία www.protachania.gr και σελίδα στο facebook.
- Αιμοδοσία κάθε τέλος Ιανουαρίου με στόχο να γίνει μόνιμος θεσμός και το αίμα να διατίθεται στα θύματα της ασφάλτου, αφού την κρίσιμη ώρα είναι δύσκολο να κινητοποιείται κάποιος γι’ αυτό το θέμα.
Οπως ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, ο κ. Μανώλης Χουρδάκης, εκπρόσωπος του Συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α., ο οποίος έχει χάσει το παιδί του σε τροχαίο δυστύχημα 'το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στους Αγίους Αποστόλους, όπου θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση έτσι ώστε να αναδείξουμε τον αριθμό των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στον Νομό μας και να γίνει κατανοητό πόσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός. Για να προωθήσουμε τα θέματα της οδικής ασφάλειας, ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την κυκλοφοριακή αγωγή και πρόληψη-μείωση των τροχαίων ατυχημάτων'.
'Η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη μας, έχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη σε τροχαία δυστυχήματα, τα οποία αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους ιδιαίτερα από την ηλικία των 15 έως 29 ετών. Θα πρέπει να σταματήσουμε αυτή την «αιματοχυσία» στην άσφαλτο', υπογράμμισε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009 κάθε μέρα στην Ευρώπη χάνονται 95 ανθρώπινες ζωές, σε όλο τον κόσμο 38.800 άνθρωποι, ενώ η χώρα μας κάθε μέρα θρηνεί πάνω από 5 ανθρώπους.
'Δυστυχώς στον Νομό μας, ενώ λέμε ότι κάθε χρόνο πηγαίνουμε καλύτερα, όμως, στα τέλη της χρονιάς, όταν κάνουμε  απολογισμό, τα πράγματα είναι χειρότερα. Γι’ αυτό με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, της ΕΠΑΣ και της Νευροχειρουργικής Κλινικής πήραμε αυτή την πρωτοβουλία για να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να αναδείξουμε το τεράστιο αυτό θέμα που υπάρχει.
Δεν είναι δυνατόν σε αυτή την εκατόμβη ζωών που χάνονται στην άσφαλτο, να αφήνουμε κάθε μέρα να αυξάνεται ο αριθμός και όχι να μειώνεται. Επιτέλους η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της αλλά και εμείς ως πολίτες να κάνουμε κάτι. Στην προσπάθειά μας αυτή σκεφτήκανε να φτιάξουμε ένα φυλλάδιο για τα επικίνδυνα σημεία στον Βόρειο Οδικό Αξονα των Χανίων, εκεί όπου γίνονται τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία. Χορηγός της προσπάθειας είναι το ΙΚΤΕΟ Χανίων. Παράλληλα επικροτούμε όλες τις  ενέργειες που γίνονται από σχολεία για να βοηθήσουν τον Σύλλογο μας', τόνισε.
'ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ'
Από την πλευρά του ο νευροχειρουργός και πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Χανίων, κ. Αντώνης Κρασουδάκης, αφού αναφέρθηκε στον πρόσφατο χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου σε τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά, τόνισε: 'Για όλους μας ο θάνατος ενός ανθρώπου συμβολίζεται με το ξερίζωμα. Εμείς με αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να κάνουμε το ανάποδο: Για κάθε ξεριζωμένη «ψυχή» που έφυγε να φυτέψουμε τα αντίστοιχα δέντρα, έτσι ώστε ο καθένας να θυμάται τον δικό του άνθρωπο αλλά παράλληλα να είναι σύμβολο για το μέλλον. Ειδικά για τα μικρά παιδιά που θα επισκέπτονται την περιοχή των Αγίων Αποστόλων να ξέρουν ότι εκείνα τα δέντρα «ήταν άνθρωποι» που είχαν μια κακή στιγμή σε κάποιο δρόμο με αυτοκίνητο ή μηχανή'.
'Συμμετέχουμε σ’ αυτή την πρωτοβουλία που κάνει ο Σύλλογος για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων μαζί με την ΕΠΑΣ. Η Νευροχειρουργική Κλινική ήταν και θα είναι πάντα κοντά στον κόσμο των Χανίων για τέτοιες πρωτοβουλίες, διότι εμείς (οι γιατροί) είμαστε άνθρωποι που είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουμε πρώτοι όλη αυτή την τραγικότητα των τροχαίων δυστυχημάτων', επεσήμανε ο κ. Κρασουδάκης.
'ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΜΑΣ'
Ο διευθυντής της Επαγγελματικής Σχολής Χανίων, κ. Γιάννης Δαράκης, ανέφερε ότι: 'Οι αξίες στη ζωή μας αποτελούν τις συνισταμένες της προσωπικότητάς μας. Όμως η αξία της ίδιας της ζωής είναι ένα ανυπέρβλητο μέγεθος, που τίποτα δεν μπορεί να το εξισώσει. Η μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων και στην πόλη μας έχει πλέον πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις και μόνο αμέτοχοι δεν μπορούμε να μένουμε.
Με αφορμή την εκδήλωση για τη δεντροφύτευση στους Αγίους Αποστόλους, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων του Νομού Χανίων σε συνεργασία με τη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Χανίων, οι μαθητές και οι καθηγητές της ΕΠΑ.Σ. Χανίων συμμετέχουμε στη διαδικασία αυτή, με σκοπό την αφύπνιση των συμπολιτών μας για τη σημασία και την αξία των ζωών, που τόσο άδικα έχουν χαθεί μέχρι σήμερα. Άλλωστε είναι νωπό το θλιβερό ατύχημα του μαθητή μας Στράτου Πατρικάκη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο πριν δύο μήνες'.
Τέλος, ο εκπαιδευτικός, κ. Ανδρέας Κουκλινός, ανέφερε πως 'στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τη μαθητική κοινότητα και να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει ένα τροχαίο ατύχημα. Στο πλαίσιο αυτό η σύγχρονη τεχνολογία είναι σύμμαχός μας. Ήδη έχουμε δημιουργήσει ιστοσελίδα με επωνυμία www.protachania.gr Επίσης, σχεδιάζουμε να φτιάξουμε λογαριασμούς σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το facebook/twitter. Επίσης, έχουμε ζητήσει τη βοήθεια της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών'.

Φουντουλάκη Ελένη
http://www.haniotika-nea.gr/

http://prezatv.blogspot.com/

Συνεχίζεται το απεργιακό μπαράζ στις συγκοινωνίες της Αθήνας...


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και την ερχόμενη εβδομάδα έχουν αποφασίσει -έστω και με κάποιες διαφοροποιήσεις- οι εργαόζμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ και τραμ. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Το... συντονιστικό των σωματείων προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και των εργαζομένων στα λεωφορεία.

Για τις υπόλοιπες ημέρες, δηλαδή την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη, Παρασκευή 23 και 24 Δεκεμβρίου ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας.



http://nonews-news.blogspot.com/

ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΑΣΑΝΤΖ


Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, εξέφρασε χθες Πέμπτη την ανησυχία του για μία πιθανή έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο μετά την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, ο Ασάντζ είπε: «Δεν φοβάμαι πάρα πολύ την έκδοσή μου στη Σουηδία. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η έκδοσή μου στις ΗΠΑ»...

Είχε ακούσει «φήμες» μέσω των δικηγόρων του ότι «αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες στις ΗΠΑ», είπε ο Ασάντζ προτού οδηγηθεί σε σπίτι φίλου του στο Σάφολκ της νοτιο-ανατολικής Αγγλίας.

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_7027.html

H Google εισβάλει στο ανθρώπινο σώμα




Μετά το google earth και την μοναδική εμπειρία που πρόσφερε στους απανταχού φιλόδοξους e-γεωγράφους , τα εργαστηρια της   google σας καλούν να εξερευνήσετε το ανθρώπινο σώμα με το body browser.

Η τριδιάστατη απεικόνιση εγκεφάλου,των βασικών οργάνων, των αρτηριών  και όλων των σημείων του ανθρώπινου σώματος θα αποτελέσει  σίγουρα το νέο hot spot στο internet. (http://bodybrowser.googlelabs.com/).

Ηδη τα πρώτα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για "εισβολή της google στο ανθρώπινο σώμα" ενώ αλλού επισημαίνεται ότι είναι " σαν να προσπαθει να μας κάνει πρωτοετείς φοιτητές στην ανατομία".Αν θέλεται λοιπόν να εξερευνήσετε το ανθρωπινο σώμα, να δείτε τον εαυτό σας από μια άλλη "γωνιά", να δείτε "μέσα σας"  μπείτε στην  εικονική ξενάγηση της google. 



http://www.skai.gr/news/technology/article/158712/h-google-eisvalei-sto-anthropino-soma-/?utm_source=rss_news_top&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

Η κλήρωση του ΟΥΕΦΑ, με ποιούς έπεσαν ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ


Αρκετά "δύσκολη" η κλήρωση στη φάση των 32 για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, αφού ο μεν 
ΑΡΗΣ
κληρώθηκε με τη Manchester City, 
ενώ ο ΠΑΟΚ με τη CSKA Μόσχας.


στη φάση των 16:
-αν ο ΑΡΗΣ (ματς 9) προκριθεί της Mantcester City, θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα 6 Besiktas - Dinamo Kiev
-αν ο ΠΑΟΚ (ματς 10) προκριθεί της CSKA Moskva, θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Sevilla-Porto


Πηγή:enimerwsi.com
http://alepounews.blogspot.com/

Οι πιθανοί αντίπαλοι για ΠΑΟΚ και Αρη


Την Παρασκευή (17/12, 14:00GR) στην Νιόν θα διεξαχθεί η κλήρωση για τις φάσεις των 32 και των 16 του Europa League, με τον ΠΑΟΚ και τον Αρη να είναι οι ελληνικοί εκπρόσωποι.

Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης τερμάτισαν στην 2η θέση των ομίλων του και συνεπώς θα βρίσκονται στο γκρουπ των αδύναμων, μαζί με τους δεύτερους από τους υπόλοιπους 10 ομίλους και τις τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Champions League και συγκέντρωσαν τις χαμηλότερες βαθμολογίες.
Πιο συγκεκριμένα στους αδύναμους θα είναι οι: Λεχ Πόζναν, Αρης, Λιλ, ΠΑΟΚ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Σπάρτα Πράγας, Αντερλεχτ, Γιούνγκ Μπόις, Μέταλιστ, Σεβίλη, Νάπολι, Μπεσίκτας, Ρούμπιν, Βασιλεία, Ρέιντζερς, Μπενφίκα.
Στο γκρουπ των δυνατών ομάδων θα είναι οι δώδεκα πρώτοι των ομίλων του Europa League και οι τέσσερις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία που έρχονται από το Champions League.
Οι δυνατοί: Μάντσεστερ Σίτι, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βιγιαρεάλ, Ντιναμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Στουτγκάρδη, Αϊντχόφεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Πόρτο, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Αγιαξ, Τβέντε.
Να σημειωθεί ότι στους 32 της διοργάνωσης δεν μπορούν να βρεθούν ομάδες από την ίδια χώρα και ομάδες που έχουν ήδη συναντηθεί στην φάση των ομίλων του Europa League, ενώ στην φάση των 16 δεν ισχύουν οι δύο περιορισμοί.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp

Χριστουγεννιάτικη κάρτα η οικογένεια Κardashian

Σύσσωμη πόζαρε η οικογένεια Kardashian σε μία σκάλα για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα της.


Στη φωτογραφία βρίσκονται όλοι, ο μικρός Mason της Kourtney, ακόμη και οι Scott Disick και Lamar Odom, ντυμένοι στην τρίχα, με τις κυρίες της οικογένειας να φορούν λαμπερές τουαλέτες ή κοστούμια.

Η μελαχρινή tv persona Kim Kardashian ήταν τόσο πολύ χαρούμενη που έβαλε όλες τις φωτογραφίες στη προσωπική της σελίδα στο Twitter.

Η οικογένεια Kardashian φωτογραφίζονται κάθε χρόνο, και φτιάχνουν ευχετήριες κάρτες στις οποίες απεικονίζονται οι ίδιοι.
http://www.zougla.gr/

"Απαραίτητη η διαγραφή χρεών Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας"



3
Έπίθεση κατά της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ εξαπέλυσαν οι Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ και Πέερ Στάινμπρουκ σε κοινό άρθρο τους χθες στους Financial Times, συμπεριλαμβάνοντας τη διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στο σχέδιο για τη......
σταθερότητα της ευρωζώνης.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD και αντικαγκελάριος στην προηγούμενη κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησαν την Μέρκελ για αναποφασιστικότητα και έλλειψη ευρωπαϊκού προσανατολισμού, παράγοντες που διατηρούν την αβεβαιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι δύο άνδρες πρότειναν παράλληλα σχέδιο, το οποίο θα βασίζεται σε τρεις άξονες:

-Διαγραφή σημαντικού μέρους των χρεών της Ελλάδας της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας

-Αύξηση του κεφαλαίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

-Περιορισμένη έκδοση ευρωομολόγων μεσοπρόθεσμα, σε συνδυασμό με την προώθηση μεγαλύτερης δημοσιονομικής και πολιτικής ενοποίησης στην Ευρώπη.

Για την περίπτωση της χώρας μας, καθώς και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας σημειώνουν ότι χρειάζονται επειγόντως να απαλλαγούν από ένα σημαντικό μέρος του χρέους τους αφού "οι επώδυνες μειώσεις δαπανών και οι διαρθρωτικές αλλαγές, σε έκταση πρωτάκουστη για τη σύγχρονη οικονομική ιστορία, δεν αρκούν για να τις βγάλουν από την παγίδα του χρέους τους". "Για το συμφέρον όλης της Ευρώπης χρειάζεται να αναδιαρθρώσουμε το χρέος τους" ανέφεραν.

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_2030.html

Ο τελευταίος θησαυρός της Αγίας Σοφίας!


«Ο τελευταίος θησαυρός της Αγίας Σοφίας», έγραψε η εφημερίδα «Χουριέτ». Πρόκειται για την κολυμβήθρα της Αγίας Σοφίας, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά με αφορμή την ανάδειξη της Κωνσταντινούπολης ως«πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» O γενικός γραμματέας της Κωνσταντινούπολης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2010 Γιλµάζ Κουρτ ανέφερε πως «Η κολυμβήθρα βρισκόταν σε ένα µέρος που ήταν κλειστό για το κοινό. Κατασκευάστηκε από ένα συμπαγές µάρµαρο και είναι τόσο καλοδιατηρημένο σαν να έγινε χθες. Κατέχει µια σηµαντική θέση στην ιστορία της Αγίας Σοφίας και όλοι πλέον θα μπορούν να το δουν».   Η κολυμβήθρα έχει διαστάσεις 3,32 Χ 2,52 µ., ύψος 1.51 μ. ενώ εσωτερικά το βάθος είναι 1.16 μ. και χτίσθηκε την εποχή του Ιουστινιανού. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη στον κόσµο», ανέφερε ο πρόεδρος του Μουσείου της Αγίας Σοφίας Χαλούκ Ντουρσούν και πρόσθεσε πως «Προφανώς την κολυμβήθρα τη βλέπουμε ξανά για πρώτη φορά µετά την άλωση της Πόλης. Από τότε που η Αγία Σοφία μεταβλήθηκε σε τζαµί δεν είχε χρησιμοποιηθεί».   Η κολυμβήθρα βρισκόταν στο προαύλιο του βαπτιστηρίου όπου κατά την βυζαντινή περίοδο γίνονταν μαζικές βαπτίσεις όμως επί οθωµανικής περιόδου το βαπτιστήριο χρησιμοποιήθηκε ως μαυσωλείο για τους σουλτάνους. Η κολυμβήθρα μεταφέρθηκε στην αυλή της Αγίας Σοφίας με αποτέλεσμα τα χώµατα από τους τάφους να την σκεπάσουν. Το βαπτιστήριο θα είναι ανοικτό για το κοινό την άνοιξη
http://pyles.tv/.

http://solidaritymit.blogspot.com/2010/12/blog-post_3958.html

Η Σοφία Σακοράφα ζήτησε οι Ανεξάρτητοι βουλευτές να έχουν φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο





http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/blog-post_6559.html

Mπρούνο Αλβες: "Για πάντα στην καρδιά μου"



Για τη νίκη της Ζενίτ και τους οπαδούς της ΑΕΚ μίλησε ο Μπρούνο Αλβες μετά το τέλος του αγώνα.


"Το ματς ήταν ισορροπημένο στην αρχή. Από το 20' και μετά η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία, αλλά η φυσιογνωμία του παιχνιδιού άλλαξε τελείως με την φάση του πέναλτι. Εκεί χάθηκε εντελώς η ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ και εμείς σταθήκαμε τυχεροί, γιατί καταφέραμε να σκοράρουμε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που επηρέασε ακόμη περισσότερο τους αντιπάλους. Από 'κει και πέρα, στο δεύτερο μέρος, το μόνο που κάναμε ήταν να εφαρμόσουμε με απόλυτη επιτυχία τις αντεπιθέσεις και να πάρουμε εύκολα τη νίκη", τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος αμυντικός και πρόσθεσε:
"Ένιωσα πάρα πολύ όμορφα με το χειροκρότημα των οπαδών της ΑΕΚ, έχω πολύ καλές αναμνήσεις και τους έχω πάντα στα καρδιά μου. Γι' αυτό έκανα την χειρονομία στο τέλος του αγώνα (έδειξε την καρδιά του)".

http://www.contra.gr/

Στην Ινδία ο γάμος Pitt- Jolie

Το πιο «καυτό» ζευγάρι του Hollywood, ο Brad Pitt και η Angelina Jolie, θα παντρευτούν στην Ινδία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.


Η τελετή θα λάβει χώρα στο Jodhpur του Rajasthan, ενώ το ζευγάρι θα λάβει τις ευλογίες του Ινδουιστή ιερέα, ο οποίος φημολογείται ότι «έσωσε» το γάμο τους.

Ο Ramlalji Siyag, 83 ετών, δίδαξε στο ζευγάρι, τεχνικές γιόγκα και αυτοσυγκέντρωσης κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Αυτές οι τεχνικές ήταν σωτήριες για τον Brad και την Angelina, καθώς οι ζωές τους είναι γεμάτες στρες, αφού πρέπει να μεγαλώσουν έξι παιδιά και ταυτόχρονα να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για τα γυρίσματα των ταινιών τους.
http://www.zougla.gr/

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα


Το Χ.Κ. Παρνασσού ανοίγει αύριο Παρασκευή με τον αναβατήρα Αίολο.
Το Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια ανοίγει αύριο Παρασκευή για χιονοδρομία.
Το Χ.Κ. Καλαβρύτων ανοίγει το Σάββατο για χιονοδρομία.
Σε λειτουργία ο αναβατήρας Μετερίζι στο Καιμακτσαλάν.
Η Κυριακή εκτιμάται ότι θα είναι μια καλή μέρα για χιονοδρομία για τα χιονοδρομικά της Κεντρικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Στο Σέλι σήμερα λειτουργούν τα baby και πιθανόν αύριο να λειτουργήσει ο εναέριος.
20 εκ. φυσικό χιόνι και 40 εκ. τεχνητό στην πίστα του Παραδείσου στα 3-5 Πηγάδια, η οποία θα λειτουργήσει αύριο για χιονοδρομία με το Συρόμενο 2 να εξυπηρετεί από το τέλος του Παραδείσου και πάνω (450 μέτρα μήκος πίστας για χιονοδρομία).
Χιονίζει σε όλα τα χιονοδρομικά αλλά και στις πόλεις της Νάουσας, Έδεσσας και της Λαμίας. Να έχετε απαραιτήτως μαζί σας αλυσίδες για την ασφάλεια σας. 


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_4215.html

Παγκόσμιο ρεκόρ στα 4Χ400 ανδρών


Με παγκόσμιο ρεκόρ «έκλεισε» τις υποχρεώσεις της στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25αρας πισίνας... του Ντουμπάι η ομάδα 4Χ400 των ανδρών της Ρωσίας. Οι πρώην Σοβιετικοί πρωταθλητές, οι Λόμπιντσεφ, Ιζότοφ, Λαγκούνοφ και Σοκορούκοφ, τερμάτισαν σε 6.49.04 στον τελικό του αγωνίσματος και κατέρριψαν το 6.51.05 του Καναδά από τις 7 Αυγούστου 2009 στο Λιντς.
protothema 

http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/4400.html
Google Zeitgeist 2010: Τι ψάχνουν περισσότερο οι Έλληνες στο Google;
 
Ανακοινώθηκε το Google Zeitgeist 2010, η λίστα δηλαδή με τις αναζητήσεις που έκαναν οι Έλληνες χρήστες στο Google, ή αλλιώς τα θέματα που τους απασχόλησαν περισσότερο το έτος που φτάνει στο τέλος του σε λίγες μέρες! Δείτε τις τελευταίες τάσεις στις διαδικτυακές αναζητήσεις!
Οι όροι αναζήτησης που θα δείτε στις πρώτες θέσεις στις λίστες που θα δείτε παρακάτω για τους Έλληνες χρήστες δεν προκαλούν έκπληξη, αφού οι περισσότερες αναζητήσεις αφορούν σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, με πρώτα το Facebook και το YouTube, ενώ ακολουθεί το blog troktiko, που σταμάτησε να ανανεώνεται πρόσφατα, μετά και την δολοφονία του εμπνευστή του Σωκράτη Γκιόλια.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχετικά στοιχεία για το 2010, δηλαδή τους δημοφιλέστερους όρους αναζήτησης, τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα, τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις για ανθρώπους, αλλά και τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις στο online εμπόριο, στα παιχνίδια και στα αθλητικά.
Μου κάνει εντύπωση ότι αρκετοί εξακολουθούν να κάνουν αναζήτηση στο Google με το domain name του site που τους ενδιαφέρει (πχ in.gr, meteo.gr, newsit.gr, skroutz.gr, plaisio.gr), αντί να το πληκτρολογήσουν κατευθείαν στην μπάρα διευθύνσεων του browser που χρησιμοποιούν!

Οι δημοφιλέστεροι όροι αναζήτησης για το 2010

  1. facebook
  2. youtube
  3. troktiko
  4. hotmail
  5. yahoo
  6. gmail
  7. in.gr
  8. google
  9. meteo.gr
  10. sport24

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα

  1. Newsit.gr
  2. Δημοτικές εκλογές
  3. Eurovision 2010
  4. Inception
  5. Ant1 web tv
  6. Patito feo
  7. Πανελλήνιες
  8. Ivi Adamou
  9. Πάσχα 2011
  10. Ikea katalogos

Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις για ανθρώπους

  1. justin bieber
  2. dimitra alexandraki
  3. alexander mcqueen
  4. jean michel jarre
  5. selena gomez
  6. cheryl cole
  7. messi
  8. kim kardashian
  9. bon jovi
  10. shakira

Ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις στο online εμπόριο

  1. Ikea Katalogos
  2. Get it now
  3. Whatsup
  4. Kotsovolos.gr
  5. Carrefour προσφορές
  6. Ricardo.gr
  7. Alfavita.gr
  8. Skroutz.gr
  9. plaisio.gr
  10. bershka collection 2010

Ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις σε Παιχνίδια

  1. farmerama
  2. football manager 2011
  3. grepolis
  4. shakes and fidget
  5. pac-man
  6. mass effect 2
  7. starcraft 2
  8. pog games
  9. GameZer
  10. Mafia 2

Ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις σε Αθλητικά

  1. Sentra fm
  2. Sentra live
  3. Sentragoal.gr
  4. Gazetta.gr
  5. Prasina Nea.gr
  6. Red Planet
  7. Gavros.gr
  8. Novasports.gr
  9. πρωτοσελιδα αθλητικων εφημεριδων
  10. aek365.gr
http://www.xblog.gr/google-zeitgeist-2010/

Στα... μαχαίρια Κασίγιας-Ρονάλντο!

Η Σάρα Καρμπονέρο, γνωστή δημοσιογράφος και δεσμός του Ίκερ Κασίγιας, είναι η αιτία που ο Ισπανός τερματοφύλακας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν βγάλει τα... μαχαίρια!

Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο δεσμός του Ίκερ Κασίγιας με την ιδιώτητα της δημοσιογράφου κατηγόρησε τον Πορτογάλο σταρ για εγωιστική συμπεριφορά και ατομισμό στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως ήταν φυσικό, ο Ρονάλντο δεν είδε αυτούς τους χαρακτηρισμούς με το καλύτερο «μάτι» και εξέφρασε τα παράπονά του στον Κασίγιας. Εκείνος με τη σειρά του του είπε ότι ως δημοσιογράφος η κοπέλα του πρέπει να λέει ανοιχτά τη γνώμη της και έστω και αν προσπάθησε να τα... συμμαζέψει, λέγοντας ότι εκείνος δε την συμμερίζεται, η απάντησή του δεν ήταν αυτό που περίμενε να ακούσει ο συμπαίκτης του.


Από εκείνη τη στιγμή, οι σχέσεις των δύο παικτών ήταν ψυχρές και μπορεί το συμβάν να μην είδε το φως της δημοσιότητας, όμως εντός της ομάδας πήρε τέτοιες διαστάσεις που ανάγκασε τους Φλορεντίνο Πέρθε, Χόρχε Βαλντάνο και Μιγκέλ Παρντέθα να τους καλέσουν σε συνάντηση προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση. Οι δύο παίκτες έριξαν νερό στο κρασί τους για το καλό της ομάδας και ύστερα από πίεση της διοίκησης, όμως το γυαλί ανάμεσά τους είχε ραγίσει, με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας να μην ανταλλάσσουν... κουβέντα στις προπονήσεις της «Βασίλισσας»!


www.gazzetta.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8280.html

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "Η ΑΓΑΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ

 ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ
ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "Η ΑΓΑΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ" 

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΟΥΔΗΜΟΥ ΜΑΣ 
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ 10-14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΩΓΡΑΦΙΕΣ