Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση ο Γκορ

Εκ νέου θα ερευνήσει η πολιτεία του Όρεγκον, όπως ανακοίνωσε, την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Αλ Γκορ.
Οι έρευνες για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Γκορ είχαν σταματήσει επειδή το -φερόμενο ως- θύμα είχε αρνηθεί να ανακριθεί από την αστυνομία.
Σε ανακοίνωση της η αστυνομία του Πόρτλαντ ανέφερε ότι οι κατηγορίες εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ θα επανεξεταστούν.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, εξάλλου, ο εισαγγελέας της πολιτείας του Όρεγκον, Μάικλ Σρανκ, επιβεβαίωση με ανακοίνωση του πως ο ΑΛ Γκορ κατηγορείται για ανεπιθύμητη σεξουαλική επαφή με κυρία που του έκανε μασάζ την περίοδο μεταξύ του τέλους του 2006 και των αρχών του 2007

star.gr

 http://ntavos1967.blogspot.com/2010/07/blog-post_8708.html
ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Σοφία Σακοράφα: «Πάμε σε κοινωνικό κανιβαλισμό»...

Συνέντευξη στον Νίκο Παπαδημητρίου
από την 'FREE SUNDAY'‏


Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η κ. Σοφία Σακοράφα τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστές. Η, ανεξάρτητη σήμερα, βουλευτής Β΄ Αθήνας από τότε σιώπησε. Στην ηχηρότατη παρέμβασή της μέσω της συνέντευξης που ακολουθεί μιλά για την απόφασή της και τα κυβερνητικά μέτρα, για το ΔΝΤ και την Αριστερά, για τον Γιώργο αλλά και τον Ανδρέα Παπανδρέου.


Κυρία Σακοράφα, είστε μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και ήσασταν μεταξύ εκείνων των βουλευτών που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού, του κ. Λοβέρδου. Επί της ουσίας, λοιπόν, ποια είναι η άποψή σας για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αφενός, στο ασφαλιστικό αφετέρου, αλλά και ποια θα είναι η στάση σας την ώρα της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο;

Η στάση μου καταρχήν απορρέει
από την άποψή μου για την...
 πολιτική, η οποία θεωρώ ότι διαφέρει από τη λογιστική, όπως και οι πολιτικοί πρέπει να διαφέρουν από τους λογιστές. Πιστεύω λοιπόν ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Εάν δεν περισώσουμε τους ανθρώπους, τότε η χώρα μαζί με τους πολίτες θα πέσει σε μια ατελείωτη περιδίνηση κοινωνικού κανιβαλισμού. Η οικονομία θα κατρακυλά χειμαζόμενη από την ύφεση. Και η πολιτική, μαζί με τους πολιτικούς, θα «εισπράττουν το κέρδος των δικών τους πτωμάτων». Και δυστυχώς σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η ρύθμιση-απορρύθμιση του εργασιακού, αλλά και το νέο ασφαλιστικό. Δευτερευόντως, θέλω να τονίσω ότι η στάση μου απορρέει και από αυτό που θεωρώ δίκαιο. Το εργασιακό και το ασφαλιστικό ατιμάζουν βάναυσα τους γονείς μας, που δεν έφταιξαν, και καταστρέφουν τα παιδιά μας, που επίσης δεν φταίνε. Η θέση μου είναι σαφής και δεν επιδέχεται άλλων ερμηνειών.
«Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»

Μήπως τελικά οι επικείμενες αλλαγές δεν αφορούν και τόσο πολλούς ανθρώπους, όπως ακούσαμε να λέγεται στη Βουλή; Ή, αντιθέτως, φοβάστε ότι την περίοδο αυτή θα ληφθούν μέτρα που θα μείνουν για πάντα;

Η κυβέρνηση φέρει μια τεράστια ευθύνη
. Ποτέ δεν διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι στο τέλος της τετραετίας τα κεκτημένα που γκρεμίστηκαν, τα χρήματα που λεηλατήθηκαν, θα του τα επιστρέψει. Εμένα αυτό μου θυμίζει περισσότερο μέτρα με αφορμή μια κρίση, παρά μέτρα που τα επέβαλε η κρίση. Το δε πρόβλημα των μέτρων δεν είναι μόνο ποσοτικό. Δεν είμαστε λογιστές, πολιτικοί είμαστε, δεν μιλάμε για νούμερα, αλλά για ανθρώπινες ζωές. Πολιτική με «Π» κεφαλαίο σημαίνει ότι ελέγχω τα νούμερα και υποτάσσω τα κέρδη προς όφελος των ανθρώπινων ζωών.
Στην κριτική που ακούγεται εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, ότι η πολιτική που εφαρμόζεται απέχει πολύ από ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα, η κυβέρνηση αντιτείνει αφενός ότι η κατάσταση ήταν, τον Οκτώβριο, πολύ χειρότερη από εκείνη που νόμιζε, αφετέρου ότι τα μέτρα παίρνονται για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Συμμερίζεστε τα επιχειρήματα αυτά;

Όχι. Εάν συμμεριστώ ότι τα μόνα μέτρα
τα οποία θα σώσουν τη χωρά από την κρίση είναι τα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα, εάν συμμεριστώ ότι η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι ο νεοφιλελευθερισμός, τότε θα πρέπει με παρρησία να πω ότι η μόνη διέξοδος από τη βαρβαρότητα είναι η περισσότερη βαρβαρότητα και να δηλώσω φιλελεύθερη. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι η διέξοδος είναι ο σοσιαλισμός. Σήμερα, στην πιο βαθιά και εκτεταμένη κρίση του συστήματος, σήμερα που η κρίση δεν αποτελεί μια προσωρινή εκτροπή, μια δυσμενή συγκυρία, αλλά είναι η τελική κρίση μιας συγκεκριμένης πολιτικής φιλοσοφίας και οργάνωσης που έφτασε πλέον στο ύστατο στάδιο της ανάπτυξής της, υπάρχει άλλος δρόμος. Η λύση που πρέπει και μπορεί να προκριθεί –και ως ιστορική αναγκαιότητα αλλά και ως ώριμη κοινωνική δυνατότητα– είναι ένας ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός.
Η πίεση που ασκείται στους βουλευτές της πλειοψηφίας είναι εμφανής. Εσείς τι θα λέγατε σε ένα συνάδελφό σας που σκέπτεται να διαφοροποιηθεί και ο οποίος όμως έχει ήδη υπερψηφίσει το Μνημόνιο;

Οι αποφάσεις αυτές είναι αποφάσεις
μεγάλης πολιτικής αλλά και προσωπικής ευθύνης. Ζυγίζει κανείς και αποφασίζει τη στάση του.
Έχετε όμως αναλογιστεί ποιες θα είναι οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης καταψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας;

Βεβαίως, γι’ αυτό μιλώ για ζυγαριά
. Γιατί αναλογίζομαι τις επιπτώσεις της υπερψήφισης. Και με λούζει κρύος ιδρώτας όταν βλέπω τις επιπτώσεις του ΔΝΤ στην Ουγγαρία, όπου το νεοφασιστικό κόμμα του Γιόμπικ, το οποίο συνεργάζεται με την οργάνωση Ουγγρική Φρουρά –μια ομάδα ενόπλων πραιτοριανών που παρελαύνει συχνά στη Βουδαπέστη με ναζιστική περιβολή–, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ.
Η συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου

Να σας γυρίσω, αν επιτρέπετε, στην ημέρα κατά την οποία δεν ψηφίσατε το Μνημόνιο. Καθώς από τότε δεν έχετε κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση, θα ήθελα αρχικά να ρωτήσω αν το μετανιώσατε και αν είχατε τελικώς κάποια συνομιλία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Παπανδρέου.

Με τον πρόεδρο συζητήσαμε
στο γραφείο του και τον ενημέρωσα για την απόφασή μου λίγο πριν από την ψηφοφορία. Το γεγονός ότι δεν έχω κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση οφείλεται μόνο στην προστασία των απόψεών μου από τον «κανιβαλισμό της στιγμιαίας είδησης». Πολιτικές αποφάσεις τέτοιας ευθύνης και τέτοιου βεληνεκούς ούτε λαμβάνονται εν θερμώ ούτε ερμηνεύονται εν θερμώ. Είναι συνήθως στέρεες, έχουν βαθύ πολιτικό περιεχόμενο και αποτυπώνουν μια πολιτική προοπτική. Νομίζω άλλωστε ότι και από το σύνολο της τοποθέτησής μου δεν άφησα κανένα περιθώριο να διαφανεί κάτι άλλο.
Κάποιοι πάντως έσπευσαν να σας εντάξουν σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, της Αριστεράς προφανώς. Συνομιλείτε με άλλα κόμματα, αισθάνεστε κάποιο κόμμα να είναι εγγύτερα στις ανησυχίες σας;

Όλες οι αποφάσεις μου
, οι επιλογές μου, οι κινήσεις μου, υπήρξαν πάντα δημόσιες και ποτέ δεν μαθεύτηκαν από διαρροή ή φήμη. Ας πούμε επιεικώς ότι η συγκεκριμένη διαρροή, από συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό, δήθεν ότι εντάχθηκα στους Ανανεωτικούς, είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής πλάνης ή ανεπάρκειας. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση με την Αριστερά, αλίμονο, ήταν κάτι που πάντα έκανα, κάτι που πάντα θα κάνω και κυρίως κάτι για το οποίο πάλευα χρόνια και πάλεψα και από την πρώτη μέρα που βρέθηκα στο ΠΑΣΟΚ. Όσο τα θέματα της φτώχειας, της ανεργίας και του αποκλεισμού βαθαίνουν, η ανάγκη για κοινή πολιτική δράση αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα. Και κοινή πολιτική δράση δεν σημαίνει ταμπέλες, αλλά ανθρώπους που έχουν πολιτική στάση αντίστασης και διαφορετικό όραμα για τη ζωή τους.
Πραγματικός ηγέτης ο Ανδρέας Παπανδρέου

Στο… πρωτοσέλιδο της προσωπικής σας ιστοσελίδας, κ. Σακοράφα, υπάρχουν τρεις φωτογραφίες: μία από τα χρόνια που ήσασταν αθλήτρια, μία με τον Γιάσερ Αραφάτ και μία με τον Γιώργο Παπανδρέου…

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ήμουν
από τους πρώτους που στήριξα τον Γιώργο Παπανδρέου στις δύσκολες εσωκομματικές στιγμές, στις δύσκολες πολιτικές στιγμές του ΠΑΣΟΚ. Και αυτή η στήριξη ήταν πολιτική. Γι’ αυτό και σήμερα νιώθω εξαιρετικά συνεπής. Η σχέση ανάμεσα στο πολιτικό μου όραμα και σε αυτά που σήμερα υπερασπίζομαι είναι σχέση συνέπειας. Και ένα μικρό υστερόγραφο: στην καρδιά του site θα βρείτε μια πραγματικά ιστορική φωτογραφία δύο πραγματικά μεγάλων ηγετών, του Ανδρέα Παπανδρέου με τον πρόεδρο Αραφάτ, από το 1982. 


http://anemo-milos.blogspot.com/2010/07/blog-post_1013.html
Παραπολιτικά:«Καρφιά» για τα «χρίσματα» στο ΠΑΣΟΚ
*** Συνεχίζονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους που θα υποστηρίξει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου. Τα πιο έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη του πάντως που προτίθενται να κατέβουν υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία τους, εκφράζοντας την διαφωνία τους με την «κεντρική» διαχείριση των «χρισμάτων» από την Ιπποκράτους. Όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου και πρώην πρόεδρος του Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων Θανάσης Ντερέκας,  ο οποίος προτίθεται να είναι υποψήφιος στο νέο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και έστειλε το «μήνυμά»  του προς τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ. «Η επιλογή και όχι το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου, οφείλει να γίνει με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών μας, δηλαδή με προκριματικές εκλογές και ανοιχτή συμμετοχή όλων των δημοτών. Μόνο έτσι διασφαλίζεται η σύνθεση, η ενότητα και η βέλτιστη επιλογή» τόνισε.

http://www.star.gr/index.php?ID=Parapolitika&Rec_ID=37197

Τραγωδία στη Χαλκίδα – Δύο παιδιά νεκρά από πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα

newsblog | Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010 | 09:23
Ένα 12χρονο κορίτσι και ένα αγοράκι μόλις 9μηνών ανασύρθηκαν νεκρά, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στη θάλασσα, στο δρόμο από Χαλκίδα προς το Αλιβέρι. Η 26χρονη οδηγός του οχήματος, ο 28χρονος συνοδηγός και μία 14χρονη που επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο ανασύρθηκαν ζωντανοί. Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος διερευνώνται από την αστυνομία.

http://www.newsblog.gr

«Καύσωνα» ανατιμήσεων φέρνει ο ΦΠΑ


Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ μια σειρά υπηρεσιών όπως είναι των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, οι υπηρεσίες που...


παρέχουν οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι αλλά και τα ταξί. Ηεξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τον πληθωρισμό, ο οποίος από 5,4% που ήταν τον Μάιο αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από το 6% τους επόμενους μήνες.

Είναι η δεύτερη φορά από την αρχή του χρόνου που αυξάνονται οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών εξαιτίας του ΦΠΑ και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η αύξηση αυτή με συντηρητικούς υπολογισμούς θα κοστίσει στις τσέπες των ελλήνων καταναλωτών περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι αυξήσεις του ΦΠΑ αναμένεται να φέρουν στην αγορά μπαράζ ανατιμήσεων στις τιμές εκατοντάδων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης αλλά και υπηρεσιών καθώς οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι αδυνατούν να απορροφήσουν και αυτή την αύξηση όπως έκαναν τον περασμένο Μάρτιο. Ενδεικτικό είναι ότι στα είδη σούπερ μάρκετ από την αύξηση του ΦΠΑ τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν περίπου κατά 6 ευρώ τον μήνα ενώ μέχρι σήμερα από τις μεγάλες αλυσίδες μόνο μία έχει δεσμευτεί ότι δεν θα περάσει τις αυξήσεις στην αγορά. Παράλληλα οι καταναλωτές από σήμερα είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ακριβότερα και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα διόδια στις εθνικές οδούς αλλά και τα καύσιμα.

tanea

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1151.html

Κλείνουν το ΣΚ σταθμοί του ηλεκτρικού


Κλειστά θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο τα τμήματα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το Νέο Φάληρο έως το Θησείο και από τα Άνω Πατήσια έως τη Νερατζιώτισσα λόγω εργασιών ανακαίνισης της γραμμής...


Για το τμήμα Νέο Φάληρο - Θησείο το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ 19, ενώ για το τμήμα Άνω Πατήσια - Νερατζιώτισσα με τη λεωφορειακή γραμμή Χ17.

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στους σταθμούς Περισσός, Πευκάκια και Καλλιθέα οι συρμοί με κατεύθυνση τον Πειραιά δεν θα πραγματοποιούν στάση.

Επίσης κλειστό θα παραμείνει έως το τέλος του μήνα σύμφωνα με πληροφορίες το τμήμα Νερατζιώτισσα - Ειρήνη. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ16.
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4523.html

Σύστημα mobiPARK στην Κατερίνη


5
 
010710mobiΓια την ελεγχόμενη στάθμευση ομόφωνα αποφάσισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης Την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με χρήση κινητού τηλεφώνου (μηνυμάτων SMS),
το επονομαζόμενο mobiPARK, που σχεδίασε και ανάπτυξε εξολοκλήρου το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αποφάσισε χθες ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.

http://www.eptanews.gr/

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4140:-mobipark---&catid=1:latest-news&Itemid=50
Απίστευτες ποσότητες ρυζιού σε γάμο στην Λευκάδα...



 
Δείτε στιγμιότυπα από γάμο στην Λευκαδα. Ο γαμπρός είναι από το χωριό Νικιάνα της Λευκάδας . Στο χωρίο αυτό έχουν έθιμο στους γάμους να πετάνε όσο πιο πολύ ρύζι μπορούν, αρκετές φορές πολλοί από...
τους καλεσμένους πάνε στην εκκλήσία κουβαλώντας τσουβάλια με ρύζι !!! Όταν έρχεται η στιγμή να χορέψει το ζευγάρι τον χορό του Ισαΐα το ρύζι σκεπάζει τους νεόνυμφους. Στο τέλος του γάμου στο πάτωμα της εκκλησίας το ρυζι έχει ύψος 3-4 εκατοστά !!!

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4141:2010-07-01-07-03-19&catid=1:latest-news&Itemid=50
  

O πρόεδρος Ομπάμα θα υπογράψει το νόμο για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα κυρώσει, υπογράφοντάς τον αύριο Πέμπτη, το νόμο που προβλέπει την επιβολή νέων αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος...
του ενεργειακού και του τραπεζικού τομέα στο Ιράν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία ενέκριναν το νομοθέτημα που προβλέπει την επιβολή των νέων κυρώσεων την περασμένη εβδομάδα. Ο νόμος επισύρει ποινικές κυρώσεις σε βάρος εταιριών που παρέχουν βενζίνη στο Ιράν και διεθνείς τράπεζες οι οποίες έχουν δοσοληψίες με το σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν.

Η κατάρτιση του νόμου ακολούθησε τη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επέβαλε σκληρότερες κυρώσεις στο Ιράν με την αιτιολογία ότι η Τεχεράνη αρνείται να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Το Ιράν επιμένει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι αποκλειστικά ειρηνικό και έχει σκοπό την παραγωγή ενέργειας· οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης καθώς και το Ισραήλ κατηγορούν την Τεχεράνη ότι στόχο έχει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ πίεζαν εδώ και μήνες την κυβέρνηση Ομπάμα να επιβάλει μονομερώς κυρώσεις στο Ιράν για να πειθαναγκαστεί η Τεχεράνη να απεμπολήσει μέρος τουλάχιστον του πυρηνικού της προγράμματος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα θα υπογράψει το νόμο στις 18:15 την Πέμπτη [01:15 την Παρασκευή, ώρα Ελλάδας].
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/o_237.html

Απέκλεισε με μπουλντόζα το δημαρχείο απαιτώντας 

τα λεφτά του.

Τις εισόδους του δημαρχείου Πεταλούδων στη Ρόδο απέκλεισε το πρωί της Δευτέρας εργολάβος διαμαρτυρόμενος για τη μη εξόφληση οφειλών από εργασίες που έχει κάνει για λογαριασμό του δήμου.

Έτσι, τοποθέτησε τα μηχανήματα του (φορτωτές και φορτηγά) στις τρεις εισόδους του δημαρχείου από νωρίς το πρωί με αποτέλεσμα να μη μπορούν να μπουν στο κτίριο ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι πολίτες.


Έτσι αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο, για να γίνει γνωστό το πρόβλημά του.

http://dimotikosafari.blogspot.com/2010/06/blog-post_6671.html

http://paraponarodos.blogspot.com/2010/07/blog-post_5733.html

ΝΤΕΡΕΚΑΣ -ΣΟΥΤΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ






Σύμφωνα με πληροφορίες του blog μας συναντήθηκαν ο Δήμαρχος του Ταύρου κύριος Σούτος Δημήτρης με τον πρόεδρο του δημοτικού μας συμβουλίου κύριο Ντερέκα Αθανάσιο και συμφώνησαν να κατέβουν μαζί  για την ανάδειξη του καινούργιου Δημάρχου  στον πλέον ενοποιημένο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.




Σύντομα θα υπάρξει και ανακοίνωση που θα επισημοποιεί την συμφωνία των δύο ανδρών


   

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

       Υποσχέθηκε...στριπτίζ η Λαρίσα Ρικέλμε

Η Παραγουάη πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και η Νατάσα Ρικέλμε υποσχέθηκε δημόσιο στριπτίζ, σε περίπτωση που η ομάδα της καταφέρει να ανέβει στην κορυφή του κόσμου. 

 

 
Η Λαρίσα Ρικέλμε είναι γεννημένη στην Παραγουάη και έγινε ευρέως γνωστή, μετά τις τολμηρές φωτογραφίες της, στο τέλος του αγώνα της Εθνικής ομάδας της χώρας της με την Ιταλία. 

Μετά την δήλωση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα λοιπόν, ότι θα βγει γυμνός στους δρόμους, σε περίπτωση που η Αργεντινή στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου, ήρθε και η δήλωση -δέσμευση της Λαρίσα Ρικέλμε, για να αφήσει σαφώς... μεγαλύτερες υποσχέσεις στο αντρικό κοινό. 

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=49958

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ


Ταινία έγινε η ιστορία του Facebook αλλά και του ιδρυτή της και φοιτητή Mark Zuckerberg, όταν το Φεβρουάριο του 2004 αποφάσισε να αλλάξει διαδίκτυο λανσάροντας το διάσημο πλέον «ΠροσωποΒιβλίο» Facebook, χωρίς να διανοηθεί ....

την επιτυχία τουΗ ταινία με τίτλο «The Social Network», γνωστή απλά και ως «The Facebook Movie» είναι βασισμένη στην ιστορία του facebook παρουσιάζοντας την πορεία της εταιρείας αλλά και του ιδρυτή της Mark Zuckerberg, από τις φοιτητικές εστίες του Harvard μέχρι την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει σήμερα, φέροντας την σκηνοθετική υπογραφή του David Fincher.
Το ρόλο του Mark Zuckerberg έχει αναλάβει να υποδυθεί ο Jesse Eisenberg, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας έχει ο Justin Timberlake ως πρόεδρος του Facebook, Sean Parker.Ενδιαφέρον ωστόσο σημειώνει το poster της ταινίας που μας δίνει μια ψεύτικη πληροφορία αναφέροντας τον αριθμό των 500εκ. χρηστών της υπηρεσίας, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα, με το facebook να μετρά παραπάνω από 400 εκατ. χρήστες.Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο που αναμένεται να βγει η πρεμιέρα της ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής, οι εγγεγραμμένοι χρήστες ενδέχεται να φτάσουν τον αριθμό των 500εκ. χρηστών της υπηρεσίας.
my-studentlife.blogspot.

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/06/facebook_30.html

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί του Α.Τ. Νέου Κόσμου


Κατηγορούνται για την απόδραση τριών κρατουμένων από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Νέου Κόσμου, οι οποίοι κατηγορούνται ......


για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι δύο αστυνομικοί εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία Αξιωματικού Υπηρεσίας και Σκοπού κρατητηρίων αντίστοιχα.

Ειδικότερα, τρεις αλλοδαποί, που κρατούνταν για απέλαση, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος, αφού αποκόλλησαν μια συμπαγή ράβδο από το παράθυρο σιδερένιας πόρτας του κρατητηρίου. Στη συνέχεια μέσω παρακείμενων μπαλκονιών του ακάλυπτου χώρου διέφυγαν. Άλλος ένας αλλοδαπός κρατούμενος που αποπειράθηκε να αποδράσει κατά τον ίδιο τρόπο συνελήφθη αμέσως.

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένων, όπως και κατά αυτού που αποπειράθηκε να αποδράσει για απόπειρα απόδρασης, ενώ σε βάρος των δύο αστυνομικών για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

www.kathimerini.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/06/blog-post_6975.html

MUNDIAL 2010, τα επόμενα ματς










http://taxalia.blogspot.com/2010/06/mundial-2010_30.html


Γελατε ε; Καλαααα………..

 

 
 
http://asimonis.wordpress.com/2010/06/30/%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5-%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1/

EKT: Στα 89,4 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση προς ελληνικές τράπεζες στα τέλη Μαίου


EKT: Στα 89,4 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση προς ελληνικές τράπεζες στα τέλη Μαίου


Η χρηματοδότηση της ΕΚΤ προς τις Ελληνικές τράπεζες στα τέλη Μαίου ανέρχονταν στα 89,4 δισ. ευρώ, 80% υψηλότερα σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο στοιχεία από την ΤτΕ.

Στη μηνιαία δήλωσή της, η Τράπεζα της Ελλάδος τόνισε πως «ο δανεισμός προς πιστωτικά ιδρύματα της ευρωζώνης στα πλαίσια των επιχειρήσεων νομισματικής πολιτικής» ανέρχονταν στα 89,4 δισ. ευρώ.

Αξιωματούχοι της τράπεζας επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο πως το νούμερο αυτό αντανακλά το δανεισμό της ΕΚΤ προς ελληνικές τράπεζες.

Το Reuters υπενθυμίζει πως εξαιτίας της κρίσης χρέους, οι ελληνικές τράπεζες έχουν χάσει την πρόσβασή τους στην αγορά χονδρικής και εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τους.

source: capital.gr
http://www.ecoandbus.com/2010/06/ekt-894.html

Ελληνοτουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση

Το διήμερο 28 και 29/06/2010 εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες συναντήθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αξιολόγηση και τη βελτίωση της εφαρμογής του διμερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής

Εντείνεται η ελληνο-τουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση, καθώς το διήμερο 28 και 29/06/2010 εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες συναντήθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αξιολόγηση και τη βελτίωση της εφαρμογής του διμερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ορισθούν σημεία επαφής τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, να βελτιωθεί η συνεργασία για την ταυτοποίηση των υπό απέλαση παράνομων μεταναστών, να εφαρμοσθεί η διαδικασία για την επιστροφή παράνομων μεταναστών μέσω Τουρκίας σε τρίτες χώρες, να ανταλλάσσονται στατιστικά στοιχεία και να καθιερωθεί αλληλοενημέρωση για σχετικές προβλέψεις εθνικής νομοθεσίας για θέματα παράνομης μετανάστευσης.

Οι αντιπροσωπείες επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εργασθούν από κοινού για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την υλοποίηση των προβλέψεων του Πρωτοκόλλου. Επίσης συζήτησαν για τις τάσεις και τις παράνομες μεταναστευτικές ροές προς την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και εξέτασαν την πορεία υλοποίησης των προβλέψεων των Κοινών Δηλώσεων που υπεγράφησαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μπεσίρ Αταλάυ κατά την 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (14.5.2010) σχετικά με τον ορισμό τουρκικού λιμένος ως συνοριακού σημείου επανεισδοχής και την προοπτική απαλλαγής της υποχρέωσης κατοχής θεώρησης για τα τουρκικά ειδικά διαβατήρια.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να ανταλλαγούν επισκέψεις στο προσεχές μέλλον μεταξύ των Αρχηγών των Αστυνομικών Σωμάτων των δύο χωρών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο οποίος προσφωνώντας την τουρκική αντιπροσωπεία, μετέφερε πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μπεσίρ Αταλάυ να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_8156.html#ixzzG2ydeYSPw

ΑΝΔΡΟΣ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ!

Στο πλαίσιο της έκθεσης των έργων του μεγάλου Αμερικανοϊάπωνα καλλιτέχνη Isamu Noguchi θα πραγματοποιηθεί πλήθος συμπληρωματικών εκδηλώσεων στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται... 
το στρογγυλό τραπέζι με ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και συντονίστρια την Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Ευρώπης κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, αλλά και εξειδικευμένα θερινά θεματικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, με ενδιαφέρουσες ιαπωνικές τεχνικές από τις οποίες εμπνεύστηκε ο Isamu Noguchi, όπως το netsuke, το sumi-e και η τεχνική της χαρτοδιπλωτικής (origami). Περισσότερα στο http://www.moca-andros.gr/.
Αναλυτικά: Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010 από τις 10.30 μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ο Ι. Μόραλης και η εποχή του». Τη συζήτηση θα συντονίσει - όπως προαναφέρθηκε - η Πρύτανις και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, κα. Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ. Ομιλητές: Διονύσης Καψάλης, Διευθυντής Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Ζωγράφος, Πρ. Πρύτανης Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας και Δρ. Φανή  Μαρία Τσιγκάκου, Επιμελήτρια του Τμήματος Ζωγραφικής και Χαρακτικών του Μουσείου Μπενάκη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 23 Ιουλίου - 21 Αυγούστου, Παρασκευή 23/7/2010 (18.00-20.00) Μαρία K. Γκίζη (γλυπτογράφος, γλύπτρια netsuke, συντηρήτρια αρχαϊκής ασιατικής τέχνης): «Δι - ύλη - ση... η πεμπτουσία της φύσης... στο έργο του Ι.Νoguchi &τα ιαπωνικά μικρογλυπτά netsuke*» (διάλεξη και επίδειξη κατασκευής netsuke, α΄μέρος). Σάββατο 24/7/2010 (12.00-2.00) Μαρία K. Γκίζη: «Δι - ύλη - ση... η πεμπτουσία της φύσης... στο έργο του Ι.Νoguchi &τα ιαπωνικά μικρογλυπτά netsuke*» (διάλεξη και επίδειξη κατασκευής netsuke, β΄μέρος).
Το netsuke (κουμπί ή αντίβαρο του παραδοσιακού kimono) είναι ένα πολύτιμο δημιούργημα της ιαπωνικής μικροτεχνίας. Αντιπροσωπεύει έθιμα, ηθικές και αισθητικές αξίες, θρησκευτική και συμβολική σκέψη.
Παρασκευή 30/7/2010 (20.00-22.00) Σάσα Βούλγαρη*: «Ουρασίμα Τάρο» (αφήγηση παραδοσιακών ιστοριών και θρύλων επιλεγμένων από το έργο του Λευκάδιου Χερν). Μόνο για ενήλικο κοινό και για παιδιά από 12 ετών. Μουσική συνοδεία με hang και άλλα ιδιόφωνα όργανα, Σπύρος Παν.
Σάββατο 31/7/2010 (12.00-2.00) Σάσα Βούλγαρη: «Η γριά που έχασε το κουλουράκι της» (λαϊκά παραμύθια και ιστορίες από την Ιαπωνία για μικρούς και μεγάλους, από 5 έως 115 χρονών! Μουσική συνοδεία με hang και άλλα ιδιόφωνα όργανα, Σπύρος Παν). *Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη επιλέγει και αφηγείται ιστορίες από την πλούσια ιαπωνική προφορική παράδοση καθώς και από το έργο του συγγραφέα Λευκάδιου Χερν.
Παρασκευή 6/8/2010 (18.00-20.00) Ντίνα Αναστασιάδου (γλύπτρια, ζωγράφος και καλλιγράφος ιαπωνικού sumi): «Ελάτε να ζωγραφίσουμε με sumi*» (επίδειξη ζωγραφικής και καλλιγραφίας με sumi, ένας ευχάριστος τρόπος για να καταλάβουν τα παιδιά πώς μαθαίνουν καλλιγραφία οι Ιάπωνες συμμετέχοντας και τα ίδια).
Σάββατο 7/8/2010 (12.00-2.00) Ντίνα Αναστασιάδου: «Από την ζωγραφική στην γραφή» (σύντομη ομιλία για το ιαπωνικό sumi με ταυτόχρονη προβολή εικόνων από σημαντικά έργα. Eπίδειξη γραφής με sumi με συμμετοχή των παρευρισκόμενων, εφόσον το επιθυμούν). *Το sumi είναι η πρώτη μορφή μελάνης που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Επινόηση των Κινέζων, εισάγεται στην Ιαπωνία περίπου το 600 μ.Χ. μαζί με τα κινέζικα ιδεογράμματα.
Παρασκευή 20/8/2010 (18.00-20.00) Ιωάννα Χριστοδούλου (Οrigami Instructor του Nippon Origami Association): «Origami»* (εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 10 έως 13 ετών).
Σάββατο 21/8/2010 (12.00 -2.00): Ιωάννα Χριστοδούλου: «Origami» (εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών). *To origami είναι η παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής.
http://fimotro.blogspot.com/2010/06/blog-post_4114.html

DARYL HANNAH: Η ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ!

Περισσότερα από 25 χρόνια από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στο Hollywood ως ξανθιά σεξοβόμβα, η Daryl Hannah έχει επιλέξει ένα διαφορετικό μονοπάτι, μακριά από τα φώτα και τη λάμψη. Συμμετέχει σε οικολογικές εκστρατείες και δεν διστάζει να... 
εξηγήσει γιατί είναι κατ’ επιλογήν διαφορετική, γυρίζοντας την πλάτη στο Hollywood, για χάρη της υγιεινής ζωής στο Rocky Mountains. Η «γοργόνα της Νέας Υόρκης» στην ταινία «Splash» και πρωταγωνίστρια σε ταινίες όπως «Blade Runner», «Wall Street», «Roxanne» και «Kill Bill» είναι σήμερα 49 ετών και το πάθος της είναι να σώσει τον πλανήτη και όχι να ποζάρει στο κόκκινο χαλί. "Ο ενθουσιασμός και η χαρά της υποκριτικής είναι να βλέπεις τα γεγονότα από μία άλλη οπτική, να αισθάνεσαι όπως νιώθει ο ήρωας και να το εκφράζεις», είχε δηλώσει. Τώρα όμως, τα βλέπει διαφορετικά: «Συνήθως μετρά λιγότερο η δουλειά και περισσότερο η persona των ηθοποιών. Ακόμη και στην καθημερινότητά τους, νιώθουν υποχρεωμένοι να υποδύονται έναν ρόλο και να συντηρούν ένα προφίλ. Αυτό δεν μπόρεσα ποτέ να το κάνω». Η Daryl ζει 1.000 μίλια μακριά από την κινηματογραφική βιομηχανία, σε ένα ράντζο στο Rocky Mountains. Κι αντί να προβάλλει τον πλούτο της με πισίνα και home cinema, εκείνη συντηρεί σκυλιά, άλογα, κοτόπουλα και ένα γουρούνι. Επιπλέον, δηλώνει πως φοράει ανακυκλωμένα ρούχα και όχι haute couture. «Οτιδήποτε φοράω είναι της μαμάς μου. Ακόμη μου κάνουν ρούχα που φορούσα στα 17 μου και βρίσκω ό, τι θέλω σε μαγαζιά. Πρόσφατα έλαβα ένα σημείωμα από την Stella McCartney που με προσκαλούσε να φορέσω ένα από τα φορέματά της σε ένα event που θα πήγαινα, και έτσι δανείστηκα ένα όμορφο μαύρο φόρεμα και απόλαυσα το να φοράω κάτι ιδιαίτερο και εμπνευσμένο. Αλλά μόνο για μία μέρα». Τέλος, σε συνέντευξή της, μίλησε για τις πλαστικές επεμβάσεις, λέγοντας ότι στο Λος Άντζελες, οι περισσότεροι μοιάζουν με μαριονέτες από τις επεμβάσεις! «Υπάρχουν τόσα πολλά περιοδικά με φωτογραφίες διασήμων, οι οποίοι φορούν διαφορετικά ρούχα κάθε μέρα και μας κάνουν να αναζητάμε νέα ρούχα, άλλο μακιγιάζ, διαφορετικό χτένισμα και να βλάπτουμε τον εαυτό μας, αλλά και το περιβάλλον», δηλώνει.

http://fimotro.blogspot.com/2010/06/daryl-hannah.html

Παραίτηση του προέδρου του Πολεμικού Μουσείου

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσιμογιάννης, παραιτήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε με την είσοδο της Τζούλιας Αλεξανδράτου με τον γιο του γραμματέα της ΝΔ, ναύτη Γεράσιμο Ζαγορίτη στο Πολεμικό Μουσείο


http://karfotiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7697.html

Ψώνια εν όψει Μουντιάλ για τις αδελφές Xίλτoν


Η Πάρις και η Νίκι ετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο λόγος για τις αδερφές Χίλτον, οι οποίες αφού έκαναν τα τελευταία τους ψώνια θα μεταβούν στη Νότια Αφρική.

Όπως συνηθίζουν βέβαια και πάλι ενημέρωσαν την ...
σελίδα τους στο Twitter: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο για safari και για να δούμε το Μundial από κοντά. Πήγαμε για ψώνια και πήραμε ωραία πράγματα για το ταξίδι μας», αναφέρουν ενώ ο φωτογραφικός φακός τις συνέλαβε να κάνουν τα ψώνια τους.

http://theplayer.gr
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/xo.html

 Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΞΥΝΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ



Στην όξυνση των τοπικών αντιθέσεων ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ οδηγεί η καθυστέρηση στην επιλογή των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών.
Αυτό το μήνυμα – κραυγή αγωνίας στέλνουν βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος απ’ όλη την Ελλάδα προς την Ιπποκράτους, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με την εγκύκλιο Ξυνίδη, Τσούρα η Επιτροπή Ανάδειξης των Υποψηφίων έπρεπε να είχε ολοκληρώσει το έργο της από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας»
Μάλιστα οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η ίδια η εγκύκλιος στην καταληκτική της φράση επισημαίνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά και με διαφάνεια, διαβούλευση, αξιοκρατία, σύνθεση και ενότητα και στο θέμα της Ανάδειξης των Υποψηφίων».
Αντ’ αυτού, όπως τονίζουν τα ίδια στελέχη, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συναντήσεις με τις περιφερειακές και τις νομαρχιακές Επιτροπές, κάτι που, κατά τα φαινόμενα, δεν πρόκειται να γίνει πριν την ερχόμενη εβδομάδα και ενώ στην Βουλή θα συζητείται και θα ψηφίζεται το ασφαλιστικό.
«Έτσι όπως πάμε θα επιλέξουμε υποψηφίους δημάρχους τον Αύγουστο», είναι μία από τις φράσεις που ακούγεται όλο και συχνότερα σε συζητήσεις ανάμεσα σε αυτοδιοικητικά στελέχη και όχι μόνο.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες ενστάσεις διατυπώνονται και από στελέχη της Ιπποκράτους, τα οποία τονίζουν ότι «σε πολλές περιπτώσεις κάνουμε μόνοι μας τη ζωή μας δύσκολη και αντί να επιλέγουμε το προφανές διυλίζουμε τον κώνωπα με κίνδυνο στο τέλος να καταπιούμε την κάμηλο!»

http://diogenis-press.blogspot.com/2010/06/blog-post_2911.html

Πτώματα λαθρομεταναστών στον Έβρo


Έξι πτώματα λαθρομεταναστών εντοπίστηκαν στον Έβρο, από ναυάγιο πλωτού μέσου που χρησιμοποιούσαν προφανώς για να...



εισέλθουν στην Ελλάδα.

newsblog

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/o_6978.html

Προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο- “Ψάχνουν για πετρέλαιο” με συνοδεία πολεμικού πλοίου


-Κίνηση-απάντηση στις ελληνικές έρευνες για πετρέλαιο - Συναγερμός στο Πεντάγωνο
- Ελληνικά πολεμικά παρακολουθούν τις κινήσεις
Έντονη ανησυχία επικρατεί στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας από τη νέα κίνηση-πρόκληση των Τούρκων.
Μετά το “Πίρι Ρέις” και το “Σισμίκ” ένα ακόμη ερευνητικό σκάφος έρχεται να προστεθεί στα ερευνητικά σκάφη που προκαλούν ανησυχία με τις κινήσεις του στο Αιγαίο.
Από τις 05:20 το σκάφος “Τσεσμέ” βγήκε από τα στενά συνοδευόμενο από τουρκική κανονιοφόρο και κατευθύνθηκε ανοιχτά της Σαμοθράκης.
Οι Τούρκοι πλέουν στα διεθνή ύδατα 15 μίλια ανοιχτά του νησιού, ωστόσο η παρουσία τους και μόνο αποτελεί πρόκληση, ειδικά από τη στιγμή που το ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται από πολεμικό.
Την τακτική των “ίσων δυνάμεων” έχει επιλέξει προς το παρόν η ελληνική πλευρά που έδωσε εντολή σε ελληνική κανονιοφόρο να παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του ερευνητικού και του πολεμικού.
Η έξοδος τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο γίνεται λίγα 24ώρα μετά από την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δοθούν σε ελληνικές εταιρείες άδειες για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/06/blog-post_30.html#ixzzG2zDscdaQ

Σκότωσε την δίχρονη κόρη του γιατί τον "ενοχλούσε" κατά τη διάρκεια αγώνα!



Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το δημοσίευμα μιας τοπικής εφημερίδας στο Τέξας, σύμφωνα με το οποίο ένας άνδρας φέρεται να δολοφόνησε τη δίχρονη θετή του κόρη, διότι τον ενοχλούσε την ώρα που παρακολουθούσε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο.

Ο 28χρονος ύποπτος, Έκτορ Κάστρο, ομολόγησε σε αστυνομικούς ότι γρονθοκόπησε την κόρη του, διότι ούρλιαζε και δεν σταματούσε να κλαίει στη διάρκεια του ματς ανάμεσα στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου των ΗΠΑ και της Γκάνας, ανέφερε χθες η εφημερίδα «The Monitor» (ΜακΆλεν, Τέξας). Ο Κάστρο  ισχυρίστηκε πάντως ότι χτύπησε δύο φορές με τη γροθιά του την κόρη του στο στήθος.

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, ο Κάστρο έβαλε μια βίδα στο λαιμό της μικρής, ώστε να φανεί ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε ατύχημα, ενώ, όπως δείχνουν τα στοιχεία, προσπάθησε να την επαναφέρει με τεχνητή αναπνοή, όταν αντιλήφθηκε ότι είχε σταματήσει να αναπνέει.

Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται ότι το κορίτσι είχε τέσσερα σπασμένα πλευρά, ενώ τρία από τα κατάγματα είχαν προκληθεί πριν από αρκετές εβδομάδες.
 zougla.gr
http://www.ierosagon.org/2010/06/blog-post_30.html
            

Κατάληψη στο κτίριο της ΕΡΤ

Από συμβασιούχους που λήγει η σύμβασή τους


Υπό κατάληψη βρίσκεται απόνωρίς το πρωί το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, από συμβασιούχους, των οποίων η σύμβαση εργασίας λήγει σήμερα και δεν έχει ανανεωθεί. Περίπου 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πύλη του κτηρίου, έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους και δεν επιτρέπουν την είσοδο.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/20836

Καλό μήνα με αυξήσεις παντού

Διπλό χτύπημα στον οικογενειακό προϋπολογισμό έρχεται από την 1η Ιουλίου καθώς ενεργοποιούνται νέοι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ ενώ από την ίδια ημερομηνία ο φόρος επιβάλλεται και σε πλήθος νέων συναλλαγών. Δείτε στο αφιέρωμα του enet.gr πως διαμορφώνονται οι καινούριοι συντελεστές ΦΠΑ, ποιοι επιτηδευματίες θα χρεώνουν με ΦΠΑ από 1η Ιουλίου, ποιοι έχουν ανακοινώσει ήδη αυξήσεις τιμών και σε ποια προϊόντα οι ενώσεις έχουν ζητήσει να απορροφηθεί η αύξηση του ΦΠΑ από τους επιτηδευματίες.
Οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ που θα επιβαρύνονται οι καταναλωτές, από την 1η Ιουλίου, είναι: α) 23% από 21% για τον κανονικό συντελεστή ⇒ ρούχα, παπούτσια, ποτά, τσιγάρα και όλα τα αγαθά που έχουν ΦΠΑ και δεν υπόκεινται στον μειωμένο συντελεστή
β) 11% από 10% για τον μειωμένο συντελεστή ⇒ τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, τρόφιμα, φάρμακα, θεάματα, ρεύμα, φυσικό αέριο, βιβλία, εφημερίδες,
γ) 5,5% αντί 5% για τον μειωμένο κατά 50% συντελεστή, που ισχύει για ορισμένα αγαθά
Οι συντελεστές που ισχύουν για τα νησιά (μειωμένοι) από 15%, 7% και 4%, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 16%, 8% και 4% .
Ποιοι επιτηδευματίες θα χρεώνουν πλέον ΦΠΑ
Με συντελεστή 23% θα επιβαρύνουν τις αποδείξεις που κόβουν :
•οι δικηγόροι
•οι συμβολαιογράφοι,
•οι άμισθοι υποθηκοφύλακες και
• οι δικαστικοί επιμελητές.
Στον χαμηλό συντελεστή 11% εντάσσονται:
•Ταξί
•Υπηρεσίες νοσοκομειακής, ιατρικής περίθαλψης και διάγνωσης από ιδιωτικά ιατρεία
•Υπηρεσίες από δερματολόγους, χειρούργους και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, οι οποίες δεν αποσκοπούν στην θεραπεία ασθένειας ή στην αποκατάσταση της υγείας, αλλά γίνονται για λόγους αισθητικής
•Συγγραφείς, καλλιτέχνες κάθε είδους και ερμηνευτές έργων τέχνης
Ανατιμήσεις και εκκλήσεις για απορρόφηση του ΦΠΑ
Οι αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ καθώς και η ένταξη επιπλέον κατηγοριών σε αυτόν, επιφέρουν ανατιμήσεις σε σχεδόν όλα τα καταναλωτικά αγαθά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προϊόντων που έχουν περισσότερα του ενός στάδια παραγωγής, το ΦΠΑ επιβάλλεται σε όλα τα στάδια και προκαλεί αλυσιδωτές αυξήσεις.
Μέχρι τώρα αυξήσεις έχουν ανακοινώσει όλα τα διόδια της χώρας (δείτε εδώ τις νέες τιμές) ενώ οι οργανώσεις των εμπορικών καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ζητούν με ανακοινώσεις από τις επιχειρήσεις - μέλη τους να απορροφήσουν την αύξηση στον ΦΠΑ.
ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr
http://alfanea.blogspot.com/2010/06/blog-post_1752.html

Τον γύρω του κόσμου κάνει η απεργία στην Αθήνα με πρώτο το bbc και το reauters να το έχει ως 3η είδηση και να κάνει εντύπωση στους δημοσιογράφους το σύνθημα "Να καεί η Βουλή"
 
kafeneio-gr.blogspot.com

http://e-freddo.blogspot.com/2010/06/blog-post_180.html

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Στους «8» η Παραγουάη!

Στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται η Παραγουάη μετά την επικράτηση της επί της Ιαπωνίας στην διαδικασία των πέναλτι (5-3). Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και μετά από 120΄ λεπτά κάκου ποδόσφαιρου, οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι παίκτες της Παραγουάης ήταν απόλυτα εύστοχοι και στα πέντε τα οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν και έτσι προκριθήκαν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ

http://mediacopy.blogspot.com/2010/06/8_29.html

Και δικαστικός αγώνας για εργασιακά, ασφαλιστικά και 

συνταξιοδοτικά δικαιώματα

Και το ΣτΕ θα απασχολήσει το μνημόνιο, αφού δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι αποφάσισαν να προσφύγουν κατά επιμέρους διατάξεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στα γραφεία του ΔΣΑ τη Δευτέρα, μεταξύ εκπροσώπων του συλλόγου, της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), με σκοπό την οριστικοποίηση των δικαστικών ενεργειών, στις οποίες θα προβούν.
Στη νέα συνάντηση, αποφασίστηκε η άσκηση αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των εκτελεστικών διατάξεων του Μνημονίου, καθώς και η προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν για την εφαρμογή του. Οι αιτήσεις ακυρώσεως θα συνταχθούν από εξειδικευμένους στο εργατικό, διοικητικό και ευρωπαϊκό δίκαιο δικηγόρους, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γεωργίου Κασιμάτη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών «αναλαμβάνει την παρούσα πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τη σημασία του κοινωνικού και επιστημονικού του ρόλου, με σκοπό την εν γένει προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των θιγόμενων πολιτών και κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από τις διατάξεις του Μνημονίου».

Τα δύο σημεία της νομικής κριτικής
«Το μνημόνιο δεν έχει κυρωθεί με διεθνή σύμβαση και δεν έχει πάρει τις απαιτούμενες 180 ψήφους. Δεν πρόκειται για απλό εκτελεστικό νόμο αλλά για νόμο που κυρώνει σύμβαση γι’ αυτό και απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία για να κυρωθεί. Επιπλέον θεωρούμε ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας σε σχέση με τα μέτρα που επιβάλλονται σε βάρος συγκεκριμένων πολιτών» διευκρινίζειμιλώντας στο tvxs ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, συνοψίζοντας τα δύο σημεία στα οποία θα βασιστεί η νομική κριτική των διατάξεων.
Αναφορικά με την πρωτοβουλία του ΔΣΑ, τονίζει ότι ο σύλλογος είναι ανοιχτός σε αντίστοιχες συνεργασίας με όσους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς ενδιαφέρονται. «Δεν μπορώ να προδικάσω την αποτυχία ή την επιτυχία της προσφυγής» υπογραμμίζει «είμαστε όμως υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν έγιναν».
Παπασπύρος: «Αξιοποιούμε κάθε μέσο για την υποστήριξη εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων»
«Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο εξετάζουμε την υποβολή προσφυγών τόσο για τις περικοπές στους μισθούς, όσο και για το ασφαλιστικό. Είναι δεδομένο ότι πλήθος στοιχείων δείχνουν ότι πολλές από τις αποφάσεις και τις ρυθμίσεις αυτές προσκρούουν στο Σύνταγμα» υπογραμμίζει μιλώντας στο tvxs, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος.
Όπως επισημαίνει η δικαστική οδός μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα. «Η προσφυγή δε γίνεται για λόγους εντυπώσεων. Άλλωστε υπάρχουν προηγούμενες αποφάσεις για παράδειγμα σε ότι αφορά τα ώριμα δικαιώματα πάνω στις οποίες βασιζόμαστε» επισημαίνει ο κ. Παπασπύρος θυμίζοντας ότι με απόφαση του το ελεγκτικό συνέδριο είχε κρίνει αντισυνταγματικό το ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις (Λογαριασμός Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) ο οποίος στη συνέχεια καταργήθηκε για να επανέλθει φέτος. «Υπάρχει νομολογία η οποία συνηγορεί υπέρ της βασιμότητας των επιχειρημάτων της προσφυγής» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
Αναφορικά με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να προσφύγει στο ΣτΕ ο κ. Παπασπύρος τονίζει ότι οι δικαστικοί αγώνες θα γίνουν εντός του ευρύτερου πλαισίου του συνδικαλιστικού αγώνα. «Δίνουμε βαρύτητα στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που μπορεί να αποδειχτούν πιο αποτελεσματικοί από άποψη χρόνου καθώς οι προσφυγές στα δικαστήρια είναι χρονοβόρες. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας για να υποστηρίξουμε εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα».
http://tvxs.gr/news