Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης..Δελτίο Τύπου (Λόγω απεργίας ακυρώνεται η αυριανή παράσταση, 5/10/2011)




Από Πέμπτη 6 έως και Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011
 «Το Γάλα»
 Βασίλη Κατσικονούρη
σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά
Έναρξη 5ου χρόνου παραστάσεων

“Το Γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις και τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, κάνει έναρξη του πέμπτου χρόνου παραστάσεων στις 5 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Η παράσταση, που την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 150.000 θεατές έως τώρα, στην Αθήνα και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

“Το γάλα” είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.
Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση,  και αντιστρόφως.
Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά)
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια: Άννα Βαγενά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Πολιτοπούλου

ΔΙΑΝΟΜΗ :
Μάνα : Άννα Βαγενά
Λευτέρης : Δημήτρης Πατσής
Αντώνης : Βασίλης Παλαιολόγος
Νατάσα : Ηλιάνα Αραβή

Παραστάσεις :
Τετάρτη 5/10/11 στις 20:00 ακυρώνεται λόγω απεργίας
Πέμπτη 6/10/11 στις 20:00
Παρασκευή 7/10/11 στις 21:00
Σάββατο 8/10/11 στις 21:00
Κυριακή 9/10/11 στις 20:00

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 2 ώρες χωρίς διάλειμμα
Εισιτήριο: 20€
                  Προαγορά εισιτηρίων 15€
            15€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων
                   (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ,
                  Άνω των 65 ετών

Χορηγοί Επικοινωνίας : ΒΗΜΑ FM 99,5
                                          Go-Out.gr


*********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

METROPOLIS      Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr



Πώς θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Κανονικά το μετρό- Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ, τραμ

Με εξαίρεση το μετρό, που θα λειτουργήσει κανονικά καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα ΜΜΜ θα συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με στάσεις εργασίας. 

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ 8 το πρωί με 9 το βράδυ, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν κανονικά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. 

Υπενθυμίζεται ότι τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν αύριο, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία. Συνεπώς οι συρμοί του μετρό θα εκτελούν δρομολόγια μέχρι το σταθμό Δουκίσσης.
 http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/239263/pos-tha-kinithoun-aurio-ta-mmm/

Με Φάνη στην κορυφή

Επέστρεψε και παίρνει θέση βασικού. Ο λόγος για τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος-όπως φάνηκε από τις πρώτες δοκιμές του Φερνάντο Σάντος-προβάρει φανέλα βασικού για την κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής με την Κροατία την ερχόμενη Παρασκευή στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα προκριματικά του Euro 2012. 

Το πρόγραμμα προπόνησης της Τρίτης στον Άγιο Κοσμά διήρκεσε μιάμιση ώρα και ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός μετά το καθιερωμένο ζέσταμα έδειξε τις προθέσεις του στις ασκήσεις που έγιναν για την επιθετική ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στο παιχνίδι από τα πλάγια. Με τη μία ομάδα, που λογίζεται σαν «βασική», αγωνίστηκαν σε διάταξη 4-3-3 οι Τζόρβας (τερματοφύλακας), Ζαραδούκας (αριστερό μπακ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος (στόπερ), Κατσουράνης (αμυντικό χαφ), Καραγκούνης (αριστερός εσωτερικός μέσος), Τζιόλης (δεξιός εσωτερικός μέσος), Σαλπιγγίδης (δεξιός μεσοεπιθετικός), Σαμαράς (αριστερός μεσοεπιθετικός) και Γκέκας (σέντερ φορ).

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Γιάννης Ζαραδούκας κερδίζει τη μάχη για τη θέση του βασικού αριστερού μπακ από τον Νίκο Σπυρόπουλο, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης χρησιμοποιήθηκε λίγο πίσω από τους Καραγκούνη και Τζιόλη (παρότι συνήθως παίζει ως καθαρό αμυντικό χαφ ο τελευταίος). Προφανώς αυτό έγινε για να υπάρχει καλύτερη υποδοχή της μπάλας και μεταφορά της από την άμυνα στη μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Την άλλη ομάδα απάρτιζαν οι Χιώτης (τερματοφύλακας), Βύντρα (δεξί μπακ), Σπυρόπουλος (αριστερό μπακ), Κ. Παπαδόπουλος, Βόκολος (ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος επιστρατεύτηκε σε ρόλο δεύτερου στόπερ για να συμπληρωθεί η ενδεκάδα), Μάκος (αμυντικό χαφ), Πέτσος (αριστερός εσωτερικός μέσος), Φωτάκης (δεξιός εσωτερικός μέσος), Κονέ (αριστερός μεσοεπιθετικός), Χαριστέας (δεξιός μεσοεπιθετικός) και Αθανασιάδης (σέντερ φορ). Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι τιμωρημένος για το προσεχές παιχνίδι.

Ακολούθως έγινε ένα διπλό στο μισό γήπεδο, όπου δόθηκε έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας και ο Φερνάντο Σάντος ανακάτεψε τις ομάδες. Το ευχάριστο για τον ομοσπονδιακό προπονητή είναι πως σε αντίθεση με τα ματς του Σεπτεμβρίου, αυτή τη φορά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

Την προπόνηση της Εθνικής παρακολούθησαν περίπου 100 μαθητές από ένα τοπικό λύκειο.

Επιμέλεια: Σωτήρης Ταμπάκος



http://www.sport-fm.gr/list/102275

Όρμος Φαλήρου: επισπεύδονται οι μελέτες ανάπλασης


Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη και με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Λιακόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακής ΑξιοποίησηςΓιάννη Πυργιώτη και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Υπουργείο με θέμα την προετοιμασία – ολοκλήρωση των μελετών ανάπλασης του Φαληρικού όρμου και το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών ένταξης στο ΕΣΠΑ.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης των μελετών καθώς και η επιπρόσθετη χρηματοδότησή τους.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ , Νίκος Σηφουνάκης , σημείωσε ότι: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιοολοκλήρωσης των μελετών για το μεγάλο αυτό έργο το οποίο είναι έργο πνοής και για την περιοχή και για ολόκληρη την Περιφέρεια της Αττικής. Σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια και την Εταιρεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης συμφωνήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος του όλου έργου».
http://www.econews.gr/

Φειδιππίδειος Άθλος Γιάννης Κούρος


Ο Γιάννης Κούρος, ο μεγαλύτερος αθλητής υπεραποστάσεων της νεότερης ιστορίας, πραγματοποίησε όπως είναι γνωστό για δεύτερη φορά τον Φειδιππίδειο Άθλο, δίνοντας αυτή τη φορά έμφαση στην πιστότερη κατά το δυνατόν απεικόνιση της πορείας του Φειδιππίδη. 


Έτσι αφού διέσχισε Αττική, Κορινθία και Αργολίδα έφτασε στην Αρκαδία δια μέσω του Παρθενίου Όρους, όπως αναφέρει ο ιστορικός Ηρόδοτος και μέσα από δύσβατα μονοπάτια και ποτάμια πέρασε στην Λακωνία κάνοντας μια ολιγόλεπτη στάση στην Αρχαία Σπάρτη. 


Εκεί έδωσε το μήνυμα για αγωνιστικότητα, καρτερία και δύναμη στον Ελληνικό λαό που περνά δύσκολες ώρες, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την Ευρώπη και τον κόσμο να στηρίξει την Ελλάδα, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού.

περισσότερα στο http://www.arcadiavoice.gr/9889/last_news

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ιδιοκτήτη βενζινάδικου


Η εταιρεία ανέβαλε την έξωση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης

Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει η περιπέτεια του ιδιοκτήτη βενζινάδικου που απειλούσε νωρίτερα να αυτοκτονήσει μέσα στο πρατήριό του στη λεωφόρο Τατοΐου 12 στη Μεταμόρφωση, κρατώντας δύο φιάλες προπανίου.

Τελικά, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Διαοραγματευτή, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πρατηρίου συμφώνησε να μην του κάνει έξωση μέχρι την Πέμπτη που εκδικάζεται η υπόθεση. 

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και διαπραγματευτής αστυνομικός.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/239430/aisio-telos-stin-peripeteia-tou-idioktiti-venzinadikou/

Θρίλερ στην Μεταμόρφωση: Απειλεί να τινάξει στον αέρα το πρατήριό του με δυο φιάλες προπανίου!


- 'Εχει ταμπουρωθεί και δηλώνει αποφασισμένος
- Επι τόπου διαπραγματευτής της αστυνομίας
- Τι λένε γείτονες στο Newsit

Ταμπουρωμένος μέσα σε πρατήριο βενζίνης στην λεωφόρο Τατοϊου 10 στην Μεταμόρφωση είναι ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου και απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα αφού όπως λέει έχει μαζί του 2 φιάλες προπανίου.


Σύμφωνα με τους γείτονες ο άνδρας, ο οποίος είναι 39 ετών, θέλει να αυτοκτονήσει γιατί αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε οτι είναι σε διαμάχη με την εταιρεία που του νοικιάζει το πρατήριο. Απέξω είναι η γυναίκα του με τον διαπραγματευτή της αστυνομίας και προσπαθούν να τον μεταπείσουν.
Οι γείτονες γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου από μικρό παιδί.
'Οπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος "ο 39χρονος μεγάλωσε μέσα στο πρατήριο αυτό, μαζί με τον αδερφό του, αφού το είχαν επί δεκαετίες οι γονείς του".



περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99422&catid=4

«Τρέχουν» για τον τίτλο του καλύτερου Μπολτ - Μακάου


Τους είκοσι αθλητές και αθλήτριες που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου στον κόσμο για φέτος ανακοίνωσε η IAAF, με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του στίβου να «φιγουράρουν» στις λίστες.

Τους υποψηφίους επέλεξε επιτροπή 8 ειδικών, τα ονόματα των οποίων δεν ανακοινώθηκαν, ενώ ο «τυχερός» θα αναδειχθεί αφού τα μέλη της IAAF θα κλιθούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη της τελικής τριάδας σε άνδρες και γυναίκες.

Η βράβευση θα γίνει στο ετήσιο γκαλά στο Μόντε Κάρλο, στις 12 του μήνα.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

Άνδρες

Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα)
Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα)
Μο Φάρα (Μεγάλη Βρετανία)
Ρόμπερτ Χάρτινγκ (Γερμανία)
Κίρανι Τζέιμς (Γρενάδα)
Πάτρικ Μακάου (Κένυα)
Κόζι Μοροφούσι (Ιαπωνία)
Ντέιβιντ Ρουντίσα (Κένυα)
Κρίστιαν Τέιλορ (ΗΠΑ)
Τζέσε Γουίλιαμς (ΗΠΑ)

Γυναίκες

Μαρία Αμπακούμοβα (Ρωσία)
Βάλερι Άνταμς (Νέα Ζηλανδία)
Βερόνικα Κάμπελ Μπράουν (Τζαμάικα)
Τατιάνα Τσέρνοβα (Ρωσία)
Βίβιαν Τσερούιγιοτ (Κένυα)
Άννα Τσιτσέροβα (Ρωσία)
Λασίντα Ντέμους (ΗΠΑ)
Καρμελίτα Τζέτερ (ΗΠΑ)
Αμάντλ Μόντσο (Μποτσουάνα)
Σάλι Πίρσον (Αυστραλία)

http://www.star.gr/sports/109789

Παραλύουν τα πάντα την Τετάρτη από την απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Δύσκολη μέρα για τις μετακινήσεις και όχι μόνο. Νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι, λιμενικοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει Πανελλαδική κινητοποίηση για την μέρα αυτή στην οποία θα λάβουν μέρος πολλά σωματεία εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ήταν από τους πρώτους που ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην κινητοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι την Τετάρτη δεν θα υπάρχουν τρένα και προστιακός.

Όσον αφορά στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, στη οποία δημιουργήθηκαν και μικροεντάσεις, διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία, με αποτέλεσμα να συνεδριάσει και πάλι αύριο το ΔΣ του συνδικάτου για να ληφθεί οριστική απόφαση. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η τάση που επικρατεί είναι για 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

Σε απεργία την ίδια μέρα προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι, πάντως, δέχονται προτάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις να λειτουργήσουν κάποιες ώρες το Μετρό, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται οι εργαζόμενοι να μετατρέψουν την απεργία σε στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας. 

Την ίδια ώρα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Επίσης, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι θα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Οι δικηγόροι απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και πλήττουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Τέλος, σοβαρά προβλήματα θα υπάρχουν την Τετάρτη στα λιμάνια καθώς οι εργαζόμενοι στα εμπορικά λιμάνια όλης της χώρας και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99274&catid=3

«Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε Ινδία»


Συνέχισε τις επαφές με τους βουλευτές ο πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών που έχει ο πρωθυπουργός με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ανά περιφέρεια.

Οι βουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν μιας γενικής πολιτικής συζήτησης που είχαν με τον κ. Παπανδρέου του μετέφεραν τα προβλήματα των περιφερειών τους καθώς και τις απόψεις των πολιτών που εστιάζονται στην αναγκαιότητα ύπαρξης πνεύματος κοινωνικής δικαιοσύνης στα λαμβανόμενα από την κυβέρνηση μέτρα, στην επιτάχυνση των αυτονόητων μεταρρυθμίσεων, καθώς και στην τιμωρία όσων ευθύνονται που έφθασε η χώρα στην σημερινή κατάσταση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το θέμα της «εργασιακής εφεδρείας» δεν συζητήθηκε στην συνάντηση αυτή.

Οι βουλευτές μετέφεραν επίσης στον πρωθυπουργό ως «κλίμα» συζητήσεων μεταξύ των πολιτών και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, χωρίς οι ίδιοι να θέσουν τέτοιο ζήτημα.

Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2013, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση «αν θα αντέξουμε», κατέστησε σαφές ότι «η πορεία είναι αυτή».

Ερωτηθείς, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, για το ποιοι είναι οι κοινωνικοί σύμμαχοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός είπε ότι είμαστε με το δημόσιο συμφέρον, την παραγωγική οικονομία, τον κόσμο της εργασίας, εκείνους που επενδύουν στην οικονομία, καθώς και με τις τράπεζες που στηρίζουν την πραγματική οικονομία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους, δεν είμαστε «Ινδία» και ούτε πρόκειται να γίνουμε.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, βουλευτές ανέφεραν στον κ. Παπανδρέου ότι με τη βίαιη προσαρμογή που εφαρμόζεται έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός, ενώ ταυτόχρονα χρήζουν κοινωνικής προστασίας οι άνεργοι και οι ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, ανέφεραν, χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό ότι χρειάζεται «Καλλικράτης» στον «Καλλικράτη» προκειμένου να λειτουργήσουν οι περιφέρειες.

Άλλοι βουλευτές επισήμαναν καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο και ζήτησαν την απόδοση ευθυνών, ενώ του ανέφεραν επιπλέον, ότι οι βουλευτές έχουν χάσει 45.000 ευρώ σε ένα χρόνο και όχι μόνο ουδείς αναφέρεται σε αυτό, αλλά, όπως είπαν, υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που «μας βρίζουν καθημερινά».

Οι ίδιοι βουλευτές έκαναν λόγο για πολύ χαμηλές επιδόσεις της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ προσπαθώντας να σκιαγραφήσουν την πορεία της κυβέρνησης, ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «παραλάβαμε ουσιαστικά την κυβέρνηση στην μέση της θητείας της ΝΔ και θα την παραδώσουμε στο τέλος της θητείας της ΝΔ».

Τέλος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, για το γενικότερο κλίμα της σημερινής συνάντησης αναφέρεται ότι η συζήτηση ήταν ουσιαστική, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, ενημερώνοντάς ταυτόχρονα τους βουλευτές και για τις δυσκολίες που συνάντησε στις επαφές του με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει το κυβερνητικό έργο.
http://www.newsbeast.gr/

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ(δείτε video)

Ανώτερη σε όλα τα επίπεδα παρουσιάστηκε σήμερα το βράδι  η ομάδα του κυρίου Κακαλιά στο κλειστό στάδιο του Μοσχάτου απέναντι στον μαχητικό Φοίνικα ώπου τον κέρδισε με   77-72 (17-15,43-35,59-58,77-72)

Η ανανεωμένη ομάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου έδειξε πολλά θετικά στοιχεία για να μπορέσει φέτος να πρωταγωνιστήσει στον δύσκολο όμιλο της Ά ΕΣΚΑΝΑ,με κυριότερα την εμπειρία του προπονητή της αλλά και το ταλέντο που διαθέτουν τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα.

Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Αλλαγές στις θεατρικές παραστάσεις του ΙΜΚ λόγω της συμμετοχής του ΣΕΗ στην απεργία της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2011.


Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2011


Λόγω της συμμετοχής του ΣΕΗ στην απεργία της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2011, και τη συνακόλουθη  ακύρωση των παραστάσεων "Tricky" και "Παράδεισος, Τελευταία Θέση"  την ίδια ημέρα, το πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής:


Παράσταση: ''TRICKY''
Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Προστίθεται μία έξτρα παράσταση τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011, στις 21:30, για το έργο "Tricky" σε σκηνοθεσία Γκάυ Στεφάνου  με το νεοσύστατο Θέατρο Τρίκυκλο.
(Οι παραστάσεις θα ολοκληρώνονταν στις 9/10/2011)


Παράσταση: ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ
Σε σύλληψη – σκηνοθεσία Χριστόφορου Αντωνιάδη
Προστίθεται μία απογευματινή  παράσταση στις 18:30  
το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, μαζί με την προγραμματισμένη στις 21:00.
Οι παραστάσεις θα ξεκινούσαν στις 5/10, ημέρα απεργίας και ολοκληρώνονται την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011.


****
Τα δελτία τύπου αναλυτικά

Ένα αληθινό - ιδιότυπο Τρίκυκλο - Σκηνή, επί σκηνής
Πρώτη Παρουσίαση του νέου Θεάτρου Τρίκυκλο
Παράσταση: ''TRICKY''
Από Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011,
στις 21:30
Έξτρα παράσταση: Δευτέρα 10/10 στις 21:30
(Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 δεν θα γίνει παράσταση)
Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος


Το Θέατρο Τρίκυκλο είναι εμπνευσμένο από την ιδέα της αυτάρκειας: ένα θέατρο με πλήρη υποδομή σε μικρογραφία πάνω σε ένα τρίκυκλο. Οι πλευρές του αποτελούν κρυμμένες επιφάνειες που ξεδιπλώνονται για να το μεταμορφώσουν. Οι κρυφοί φωτισμοί και μια πληθώρα μηχανισμών του επιτρέπουν να σταθεί σε οποιονδήποτε χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό ως ολοκληρωμένο σκηνικό.
Στην πρώτη παραγωγή του Θεάτρου: ''TRICKY'',  τρεις γυναίκες περφόρμερς, πάνω σε ένα τρίκυκλο,  ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες της Τέχνης. Θέατρο, Χορός και Εικαστικά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ενοποιούνται και διακρίνονται. Οι ερμηνεύτριες εμπνέουν και εμπνέονται από το εύρος των δυνατοτήτων του Τρικύκλου και προσεγγίζουν τον εαυτό τους στο σήμερα, δημιουργώντας μια παράσταση με ποικιλία εκφραστικών μέσων.  

Το τρίκυκλο υπηρετεί τη συνθήκη της ταχύτητας, της συμπύκνωσης και της λιτότητας, προσανατολισμένο πάντοτε στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα και είναι δημιουργία του σκηνογράφου Γκάυ Στεφάνου ο οποίος με το Θέατρο Τρίκυκλο επιχειρεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα μεγεθυντικό φακό καλλιτεχνικής αναζήτησης, πρωτοποριακό για τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδομένα.  "Η ευελιξία του Τρικύκλου να παρουσιάζει κάθε είδους καλλιτεχνικό δρώμενο, σε οποιοδήποτε σημείο μας δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσουμε και να αγγίξουμε ένα ευρύτατο κοινό και να γιγαντώσουμε έτσι την απήχηση του μηνύματός μας. Επιπλέον, η εμπειρία μιας παράστασης στο Τρίκυκλο, επειδή ξεφεύγει από τις συμβάσεις του θεατρικού κατεστημένου και ξαναφέρνει το θέατρο κοντά στο θεατή, επιδρά πάνω στο κοινό με τρόπο άμεσο και καταλυτικό, δημιουργώντας αναμνήσεις που μένουν".
 Ο Γκάυ Στεφάνου είναι σκηνογράφος. Έχει δούλεψε για πολλά χρόνια στη θεατρική κατασκευή και παραγωγή και έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους σύγχρονους σκηνοθέτες (Λ. Βογιατζής, Α. Μπρούσκου, Β. Θεοδωρόπουλος) καθώς και με θεατρικές ομάδες του εξωτερικού, όπως οι Rimini Protokoll («Ο Προμηθέας στην Αθήνα» στο Ηρώδειο). Δουλειές του έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο Θέατρο Παλλάς και στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου. Με το Θέατρο Τρίκυκλο επιχειρεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα μεγεθυντικό φακό καλλιτεχνικής αναζήτησης, πρωτοποριακό για τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδομένα.
"TRICKY''
Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Μουσική:  Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκοφ
Βοηθός Σκηνοθέτη:  Ελισσαίος Βλάχος
Επικοινωνία:  Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Ερμηνεύουν:  Μαρία Λάππα, Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Νάνσυ Μπούκλη

"TRICKY''
από Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011, στις 21:30
(Τετάρτη 5 Οκτωβρίου δεν θα γίνει παράσταση)
Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Διάρκεια:  60'
Εισιτήριο: 10€ Γενική Είσοδος

Θέατρο

Από Πέμπτη 6 έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00
Σάββατο 8 Οκτωβρίου δύο παραστάσεις στις 18:30 και στις 21:00
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ
Σε σύλληψη – σκηνοθεσία Χριστόφορου Αντωνιάδη


Δυο γυναίκες στο προθάλαμο του Παραδείσου διεκδικούν τη μοναδική θέση που έχει απομείνει. Η μια έχει τις ρίζες της στο αρχαίο δράμα και η άλλη είναι μια από τις πιο σκοτεινές ηρωίδες του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Μάχονται για τη σωτηρία της ψυχής τους. Γρίφοι, ανομολόγητα πάθη, δοκιμασίες, αιματοβαμμένα μυστικά και λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ….
Τελικά ποια θα κερδίσει την τελευταία θέση για τον Παράδεισο? Αλήθεια τι σημαίνει Παράδεισος?  Ποιο είναι το τίμημα? Και ποια θα δεχτεί να πληρώσει το αντίτιμο? Ποια είναι η πιο αμαρτωλή? Ποιανής οι αμαρτίες θα συγχωρεθούν? Και τι είναι αμαρτία στα μάτια του Θεού?
Για δυο ψυχές που έχουν αψηφήσει το θάνατο δεν υπάρχουν όρια.
 Νικητής είναι ΠΑΝΤΑ ένας και ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ο καλύτερος!


Σύλληψη – Σκηνοθεσία      Χριστόφορος Αντωνιάδης
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ   Ράνια Κώτση , Γλυκερία Ρέππα
ΣΚΗΝΙΚΑ   Angles Of Town
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ  Εύα Κανελάκη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ   Αποστόλης Τσιτσώνης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  Χριστόφορος Αντωνιάδης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ  Άννα Μαραζιάρη
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ Σταυρούλα Αράπη

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ
Είδος: Σκηνική Σύνθεση
Από Πέμπτη 6 έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00
Σάββατο 8 Οκτωβρίου δύο παραστάσεις στις 18:30 και στις 21:00
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια:  60'
Εισιτήριο: 15€
            10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων
                    (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ,  
                    Άνω των 65 ετών

*********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

METROPOLIS      Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr