Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Θρήνος στο facebook για το 25χρονο μοντέλο


16.09.2011
16:45

Θρήνος έχει ξεσπάσει στο facebook για τον άδικο χαμό του 25χρονου μοντέλου, Κάλλης Μουλκιώτη, η οποία άφησε την τελευταία της στην παραλιακή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Φίλοι της ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες τους μαζί της και της εύχονται «καλό ταξίδι».

 «ΓΙΑΤΙ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ.....???», είναι η λακωνική ερώτηση μιας φίλης της, που λέει πολλά.

O πόνος και η αγανάκτηση αποτυπώνονται σε όλα τα μηνύματα, όπως επίσης και η ανάγκη τους να την θυμούνται χαμογελαστή.

 «Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω (profil picts) πραγματικά!!!Μακάρι να γύριζε ο χρόνος πίσω και να άλλαζε την μοίρα της Κάλλη Μουλκιώτη», γράφει ένας πολύ καλός της φίλος, ο οποίος έχει «ανεβάσει» φωτογραφίες με το χαμογελαστό κορίτσι.

«Έτσι θέλω να σε θυμάμαι», σχολίασε κάποιος από κάτω.

« Κρίμα πολύ κρίμα. Εκεί την γνώρισα εγώ στην πανέμορφη Νάξο όπως πανέμορφη ήταν και αυτή...Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα....!!!», είναι το σχόλιο κάποιου άλλου.

«Κουράγιο στους δικούς της ανθρώπους»...
 «Το έμαθα τα ξημερώματα και δεν το πιστεύω. Ας είναι καλά στον παράδεισό της», αναφέρει ένας ακόμα φίλος

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα...Απλά καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι ένα τίποτα και πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα μας σαν να είναι η τελευταία....»

«Καλό ταξίδι Κάλη μου… να προσέχεις… κοριτσάκι μου… όμορφο!»…

Σημειώνεται, όπως σας έγραψε σε πρωινή ανάρτηση το star.gr, ότι η 25χρονη καλλονή έχασε την ζωή της μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος.


http://www.star.gr/ellada_kosmos/107212/

Μπεγλίτης: "Η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί στο δίκαιο. Είμαστε έτοιμοι"


Δύο ώρες τα έλεγαν Μπεγλίτης - Ηλιάδης. Στις δηλώσεις τους και οι δυο επεσήμαναν το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ελεύθερου κράτους να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ του και ο κ.Μπεγλίτης κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί σε όσα προβλέπει το διεθνές Δίκαιο.


Ωστόσο και οι δύο ΥΕΘΑ , στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στις δημόσιες διεθνείς δεσμεύσεις μεγάλων ισχυρών χωρών και οργανισμών. Φαίνεται ότι σ΄ αυτό δίδεται μεγάλη σημασία αλλά ίσως να υπάρχει και μια ανησυχία για πιθανά πισωγυρίσματα που πάντως δεν είναι ορατά προς το παρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96245&catid=3

Ελλάδα - Σερβία 87-77

Εξαιρετικό μπάσκετ από την Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο, η οποία επιβλήθηκε της Σερβίας με 87-77 και εξασφάλισε ένα "εισιτήριο" για το Προολυμπιακό τουρνουά. 


Η Εθνική μας φαίνεται ότι ξεπέρασε γρήγορα την ήττα στα προημιτελικά από την Γαλλία, ανασυγκροτήθηκε και... ξέσπασε απέναντι στην Σερβία (87-77), με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει ένα "εισιτήριο" για το Προολυμπιακό τουρνουά, κάτι που αποτελούσε και τον βασικό μας στόχο στην διοργάνωση.

Οι διεθνείς πραγματοποίησαν ένα συγκλονιστικό πρώτο δεκάλεπτο (34-8), "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την υπόθεση νίκη από νωρίς και στη συνέχεια απλά φρόντισαν να μην απειληθούν από την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποδίδοντας μάλιστα όμορφο μπάσκετ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν καταιγιστικός, καθώς σημείωσε 27 πόντους, έχοντας 6 ριμπάουντ ενώ κέρδισε και 7 φάουλ! Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με δέκα πόντους και άλλες τόσες ασίστ.

Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης σταμάτησε στους 16 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Νίκου Ζήση, ο οποίος χτύπησε στο πόδι οκτώ λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχε 18 πόντους με 5 ασίστ!

Από την Σερβία που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τους διεθνείς μας, ο Μάρκο Κέσελ σημείωσε 22 πόντους, ενώ οι Κρστιτς, Μάτσβαν πέτυχαν 15 και 14 αντίστοιχα.

περισσότερα στο http://www.sport24.gr/

Θρήνος για το 25χρονο μοντέλο που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Δεκάδες φίλοι της μελαχρινής καλλονής δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη...

Την τελευταία της πνοή άφησε στην άσφαλτο τα ξημερώματα της Πέμπτης η 25χρονη Κάλλη Μουλκιώτη. Η μελαχρινή καλλονή με το μεγάλο χαμόγελο απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε στην Ποσειδώνος.


Φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες της δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το γλυκό κορίτσι έκλεισε για πάντα τα δυο του μάτια. Ήδη στο facebook πολλοί φίλοι της μιλούν για τον σπάνιο χαρακτήρα της νεαρής φοιτήτριας της Φιλοσοφικής Αθηνών, η οποία φιλοδοξούσε να κάνει καριέρα στο modelling αλλά και στην δημοσιογραφία.

Στα 18 της, η Κάλλη είχε κερδίσει τα καλλιστεία “Miss Bikini” και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό στη Μάλτα. Από τότε οι προτάσεις στο modelling διαδέχονταν η μία την άλλη, η νεαρή κοπέλα όμως προσπαθούσε πάντα να διατηρεί χαμηλό προφίλ και να μην προκαλεί τα media.

Προτραιότητά της ήταν οι σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή, αλλά και τα αργά και σταθερά βήματα στο χώρο του modelling, που θα την βοηθούσαν σιγά σιγά να εδραιωθεί και να συμμετάσχει σε μεγάλα Fashion shows επώνυμων σχεδιαστών.

Διάβασε περισσότερα και δες φωτογραφίες από τη ζωή της 25χρονης στο TLIFE

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96190&catid=10

Φαιδρών και σοβαρών… συνέχεια…του Στάθη Καραβασέλα



Αγαπητοί φίλοι και….Χάρη

(τα υπογραμμισμένα είναι τα γραφόμενα από τον κ.  Χάρη)


1.Αντιγράφουμε από το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Στάθη Καραβασέλα:

Είναι μέλος:
Συλλόγων και Σωματείων
Συνδικαλιστής στο χώρο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ.
Γραμματέας των τοπικών ΠΑΚ Δ/Ν.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1981.
Γραμματέας της Θ.Ο Παιδείας στη Α’ Πειραιά.

Σήμερα:
Είναι Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκ/σης Καλλιθέας-Μοσχάτου.
Είναι Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ «Οι δάσκαλοι του Κόσμου».
Είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου Δασκάλων.
Είναι μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μοσχάτου και Καλλιθέας.
Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης & Αντιμετώπισης της Εξάρτησης «Σταθμός»
Είναι εθελοντής αιμοδότης στον Δήμο μας.
Είναι δάσκαλος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου.

1α. Ομολογώ….  τα γραφόμενα στο προεκλογικό έντυπο που είχα στις δημοτικές εκλογές του 2009 αναφέρουν όλα τα παραπάνω.
Ναι στη μέχρι σήμερα ζωή μου υπηρέτησα τον κλάδο μου και πρόσφερα εθελοντικά απ’ όπου ήταν για μένα δυνατό στους συνανθρώπους μου.
Ήταν και είναι για μένα τιμή ότι συνάδελφοι αλλά και Μοσχατιώτες με εξέλεξαν, πάντα με την ψήφο τους,  στις αναφερόμενες θέσεις .
Σε καμία Δεν Διορίστηκα, καμία δεν είναι έμμισθη.

2 Αντιπαρέρχομαι τον διαχωρισμό σου σε «αγαπητοί φίλοι …και εκδότη Χάρη» γιατί είναι αληθής. Ποτέ δεν υπήρξαμε φίλοι. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε; Εσύ έχεις τόσες ασχολίες σημαντικές, που να προλάβεις να γίνεις φίλος με έναν …εκδότη; Αλλά το εκδότης προς τι; Για ειρωνεία ή για μείωση της προσωπικότητας μου; Ένα απλό Χάρη θα έφτανε.

2α. Εάν δηλώνεις εκδότης μόνο στην εφορία αλλά δεν επιθυμείς να σε αποκαλούν έτσι δεν το γνώριζα.
Εάν θεωρείς ότι έτσι σε ειρωνεύονται και   μειώνεται η προσωπικότητά σου οφείλεις εσύ να το δεις.
Εγώ ανέφερα απλά, την ιδιότητα του εκδότη, έτσι τουλάχιστο αναφέρει η εφημερίδα Πόλις Όραμα .
Το ότι δεν υπήρξαμε φίλοι το κατανοώ, τους φίλους του ο καθένας τους επιλέγει .

3. Αυτό ως προς τα φαιδρά. Στα σοβαρά τώρα. «Είμαστε στη σχολική χρονιά των μνημονίων και των περικοπών. Η έναρξη της , θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά με τα βιβλία να φτάνουν στα σχολεία με το σταγονόμετρο, το νηπιαγωγείο να είναι το αποπαίδι της εκπαίδευσης, το ολοήμερο σχολείο να μετατρέπεται σε "παιδοφυλακτήριο" και τους εκπαιδευτικούς να βιώνουν τεράστιες περικοπές στις ήδη πολύ χαμηλές αποδοχές τους.» Τι μας είπες τώρα ρε μεγάλε ! Όλα αυτά από ποιούς έγιναν; Εσύ είχες και έχεις καμιά στενή σχέση με αυτούς; Πέρυσι ακόμα κατέβηκες σε δύο εκλογές με την στήριξη αυτών που είναι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω. Άσε λοιπόν το παραμύθι γιατί πλέον κουράζει πολύ.

3α. Στα σοβαρά τώρα..
Οι θέσεις μου για δημόσια και δωρεάν παιδεία ήταν και είναι αταλάντευτες όσα χρόνια υπηρετώ την εκπαίδευση.
Βλέπε ανακοινώσεις του Συλλόγου εκ/κών ΠΕ Καλλιθέας – Μοσχάτου που για χρόνια φέρουν την υπογραφή μου, απεργίες, πορείες, συγκρούσεις με την όποια πολιτική ηγεσία για το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και ίσιες ευκαιρίες στη μάθηση.
Θεωρώ ότι με βάση την πολύχρονη πορεία μου, με κρίνουν  οι συνάδελφοι και τους ευχαριστώ που πάντα με εκλέγουν στην πρώτη θέση.

4. Τι μας είπες τώρα ρε μεγάλε ! Όλα αυτά από ποιούς έγιναν; Εσύ είχες και έχεις καμιά στενή σχέση με αυτούς; Πέρυσι ακόμα κατέβηκες σε δύο εκλογές με την στήριξη αυτών που είναι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω.

4α. Για στενές σχέσεις δεν ξέρω, ούτε τους αυτούς, όταν γράψεις συγκεκριμένα τότε θα σου απαντήσω.
(Και πάντα επώνυμα)

5. Εδώ τη μια δήλωνε ο διαχειριστής του blog, στον κ. Ζώταλη, ότι του έδωσες έτοιμο το αρχικό κείμενο για να το αναρτήσει στο blog του, την άλλη ότι πρέπει να το ξαναδεί γιατί δεν θυμόταν.

5α. Το τι δήλωσαν ο διαχειριστής του blog ή ο κ. Ζώταλης δεν με αφορά, φέρουν πιστεύω οι ίδιοι την ευθύνη των λεγομένων τους.

6. Εσύ δεν ήσουνα μέλος στην επιτροπή παιδείας και συνδικαλιστής;

6α. Ανατρέξτε σε πρακτικά των προηγούμενων ετών να διαβάσετε τις θέσεις μου στη ΔΕΠ ή στο συνδικαλιστικά  όργανα για τη μεταφορά των βιβλίων. Είμαι περήφανος που φέτος οι συνάδελφοί μου δεν έγιναν αχθοφόροι αναλαμβάνοντας τις ευθύνες άλλων.

7. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και ας παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο , για τα παιδιά μας , για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.» Σιγά ρε μεγαλόψυχε. Από την πρώτη πρόταση του σχολίου σου ξεκίνησες με δια-χωρισμό.

7α. Δεν είναι απαραίτητο να πάμε όλοι μαζί, εάν κάποιοι δεν το θέλουν δεν είναι υποχρεωμένοι.
Ευχή μου είναι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να προτάξουμε το καλό των παιδιών μας, να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και ας παλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο , για τα παιδιά μας για ένα καλύτερο σχολείο.

8. Εδώ ήξερες να στείλεις απάντηση για το άρθρο. Στο άλλο blog δεν ήξερες να στείλεις μια διόρθωση για να μην προκαλεί το «καθόλα αξιόπιστο μέσο»;

. Δε σας διαβάζω συχνά, Χάρη, εάν δε μου το ανέφερες κάποιο βράδυ σε ένα καφέ πιθανό να μη το είχα δει και να μην είχα απαντήσει, από δω και πέρα θα σε διαβάζω ποιο συχνά
Τέλος επιτρέψτέ μου να μπορώ να επιλέγω ποια blog   είναι αξιόπιστα και το δικαίωμα να διαβάζω  αυτά που κρίνω ότι με ενδιαφέρουν.

9. ΣΣ. Σε όσα "φιλικά" blog και να "απαντήσεις" κ. Καραβασέλα μην ξεχνάς την λαική ρήση "Λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του".

9α. Μου είναι συμπαθή αυτά τα χνουδωτά τετράποδα
Δηλώνω ωστόσο  ότι δε γνωρίζω τίποτε για λαγούς, παρά μόνο ότι κάνουν υπέροχο στιφάδο.



Καραβασέλας Στάθης

Πρόεδρος Εκ/κων Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου

Δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου - Ταύρου

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ...



Η Μεσοποταμία είναι συγκλονισμένη

Ο φίλος μας, ο σύντροφός μας από τα πιο ενεργά μέλη της Μεσοποταμίας,
ο δάσκαλός μας στη φωτογραφία....
ο Γιώργος Γρηγοράκος κατέληξε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων χτυπημένος από κεραυνό την ώρα που φωτογράφιζε το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης...
Λουκία, Θανάση... κουράγιο

Το στερνό αντίο αύριο Δευτέρα στις 5.00΄ το απόγευμα στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου των Αγίων Αναργύρων.
 
 
http://www.mesopotamia.gr

Με Σερβία για την πρόκριση στο προολυμπιακό

Τη Σερβία του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και των Τεόντοσιτς, Κέσελ, Τέπιτς, θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή η Εθνική (15:00, ΕΤ1) στο πρώτο παιχνίδι διαβάθμισης για τις θέσεις 5-8 του Ευρωμπάσκετ. Ωστόσο, μόνο αδιάφορο δεν είναι το παιχνίδι, καθώς η ομάδα που θα κερδίσει σφραγίζει το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού, ενώ ο ηττημένος εξασφαλίζει... διακοπές το 2012. 

Οι Σέρβοι ηττήθηκαν 77-67 από τη Ρωσία έχοντας ως μοιραίο τον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο πρώην πλει μέικερ του Ολυμπιακού πέτυχε 20 πόντους, αλλά είχε απολογισμό 2/10 τρίποντα και 9 λάθη! Εντυπωσιακοί αμυντικά οι Ρώσοι (τρία κλεψίματα ο Μοζγκόφ, 4 ο Κιριλένκο), βρήκαν επιθετικά όπλα στα πρόσωπα των Σβεντ και Χριάπα και στον ημιτελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=310027

Αυτά δεν γίνονται! - Τριπλή ληστεία με... τροχαίο!

Έκαναν ληστεία και φεύγοντας τράκαραν, με τα πόδια πήγαν στον επόμενο “στόχο” τους έκαναν δεύτερη ληστεία και ... φεύγοντας άρπαξαν και ένα αυτοκίνητο!

Ό,τι ήθελαν έκαναν οι ληστές τη νύχτα στη Μεταμόρφωση και μάλιστα στη λεωφόρο Τατοϊου! Όλα άρχισαν στις 02:30.
Οι τρεις ένοπλοι πήγαν στο πρατήριο στη συμβολή της Τατοϊου με την Ιφιγένειας. Κατέβηκαν απ' το αμάξι με τα όπλα στα χέρια, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και άδειασαν το ταμείο, αρπάζοντας 1.400 ευρώ.
Βγαίνοντας όμως από το πρατήριο έπεσαν πάνω σε Ι.Χ. που περνούσε τυχαία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσαν ήταν κλεμμένο και έτσι αποφάσισαν (αφού πλέον ήταν άχρηστο) να το εγκαταλείψουν.
Ήταν όμως φαίνεται αποφασισμένοι. Παρά το γεγονός ότι ήδη ο υπάλληλος του πρατηρίου ενημέρωνε την αστυνομία για τη ληστεία και ο οδηγός με τον οποίο είχαν τρακάρει έκανε το ίδιο, αυτοί ακάθεκτοι συνέχισαν με τα πόδια και έφτασαν στο επόμενη βενζινάδικο στον αριθμό 21-23 της λεωφόρου Τατοϊου.
Απείλησαν και εκεί τον υπάλληλο, του πήραν τις εισπράξεις και στη συνέχεια απείλησαν και μια γυναίκα που είχε την ατυχία να σταματήσει για να βάλει βενζίνη.
Της άρπαξαν το αυτοκίνητο και έφυγαν ... σαν κύριοι!


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96146&catid=4

Η Τουρκία βγάζει ερευνητικό σκάφος σε ελληνική υφαλοκρηπίδα

Διάβημα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ έστειλε η Αθήνα

Την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ζητεί με διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών η Αθήνα.

Αφορμή στάθηκε η έκδοση τουρκικής αγγελίας προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Bergen Surveyor» και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή, που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.


Σε σχετική δήλωση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα επισημαίνεται ότι δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.


Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.


Καταλήγοντας ο κ. Δελαβέκουρας σημειώνει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».


http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/230217/i-tourkia-vgazei-ereunitiko-skafos-se-elliniki-ufalokripida/

Εκπαιδεύοντας τους ενεργούς πολίτες του αύριο

Μικρόπολις στην Τεχνόπολις

Η Τεχνόπολις στο Γκάζι, μεταμορφώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 21-25 Σεπτεμβρίου, σε μια πόλη-θαύμα για μικρούς ενεργούς πολίτες. Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ, η μεγαλύτερη διοργάνωση γνώσης, δημιουργίας και παιχνιδιού, αναμένει να την κατοικήσουν παιδιά 2-13 ετών, σχολικές τάξεις και οικογένειες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/230236/ekpaideuodas-tous-energous-polites-tou-aurio/

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεις παίκτες πήρε το Μοσχάτο


Η διοίκηση του Α.Ο. Μοσχάτου προχώρησε στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, ενισχύοντας το έμψυχο δυναμικό της.
Πρόκειται για τους Παναγιώτη Κοντοπάνο (27 ετών, μεσοεπιθετικός), Γιώργο Μπράμη (21 ετών, μέσος) και Διονύση Αρβανιτάκη (21 ετών, μέσος).
Με τη φανέλα της ομάδας των νοτίων προαστίων θα αγωνίζονται και τη νέα περίοδο, οι Αδερφοί Λαλιάνι και ο Κώστας Σαλάνης, οι οποίοι συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

http://www.onsports.gr/

3ο fashion night out στην Αθήνα!


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στην Αθήνα η μεγάλη γιορτή της μόδας, γνωστή και ως Fashion’s Night Out. Δεκάδες επώνυμοι Οίκοι μόδας ένωσαν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους με στόχο την στήριξη της αγοράς και την ενίσχυση των πωλήσεων, προσφέροντας φυσικά ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν.


Από την Ερμού μέχρι το Κολωνάκι, στήθηκε ένα τεράστιο πάρτι, με στιλιστικά events και εκπλήξεις, αλλά και δεκάδες επώνυμες κυρίες και επώνυμους να δίνουν το παρόν. 

Από τις πρώτες που κατέφθασαν ήταν η Κατερίνα Στικούδη, η οποία επέλεξε total navy look με λευκό «καυτό» σορτσάκι, λευκό τοπ, μαντήλι και κόκκινο καπελάκι. Την εμφάνισή της συμπλήρωναν μαύρες γόβες με λευκά αστέρια. Μέσα στο κατάστημα των Dolce and Gabbana, όπου την εντοπίσαμε, είδαμε και την νικήτρια του Greek Idol Βαλάντω Τρύφωνος.
 
Με λευκό αέρινο ρούχο με δαντέλα στο τελείωμα και εντελώς διαφορετική από την εικόνα με την οποία την είχαμε συνηθίσει στο Νησί, κατέφθασε η Κατερίνα Λέχου, που επισκέφθηκε το μαγαζί του ΟίκουRalph Lauren. Μάλιστα, έμεινε για αρκετή ώρα, θέλοντας να μάθει τα πάντα για προσφορές και νέα της μόδας. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Κολωνάκι.




περισσότερα στο http://www.star.gr/life_style/107068/


Μελετώνται οι επιπτώσεις του νέου μισθολογίου στις συντάξεις


Σαχινίδης: Δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί η επίπτωση του ενιαίου μισθολογίου στο ύψος των συντάξεων

«Όταν θα έρθει η ώρα και θα έχουν προσδιοριστεί όλα τα χαρακτηριστικά για το νέο μισθολόγιο τότε θα υπάρξει και η απάντηση για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και το ύψος τους. Τώρα δεν υπάρχει απάντηση».

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, διευκρινίζοντας ότι τώρα δεν έχει στη διάθεση του όλα τα αναγκαία στοιχεία ώστε να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις για το ύψος των συντάξεων, με βάση το νέο μισθολόγιο, προσθέτοντας ότι «όσοι διακινούν φήμες για μείωση των συντάξεων κάνουν ζημιά στους εργαζόμενους».

Το ζήτημα ερώτημα έθεσε νωρίτερα, ο προεδρεύων της Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για μείωση κατά 60% του ποσοστού σύνταξης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στη πρόωρη συνταξιοδότηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι επισημάνσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουσελά, που κάλεσε τον κ. Σαχινίδη να δώσει διευκρινήσεις σε ένα ζωτικό, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα που αφορά το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν αναστατωθεί.

Εν τω μεταξύ, έντονα επικριτικά ήταν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα, εμφανίστηκαν κατηγορηματικά αντίθετα στο νέο μέτρο για το τέλος ακίνητης περιουσίας και δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι με τα νέα "χαράτσια" που επιβάλλει η κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά και ότι ήταν "άνθρακες ο θησαυρός" της απόφασης της 21ης Ιουλίου στην ομαλοποίηση των εξελίξεων σε επίπεδο ευρωζώνης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για λάθος συνταγή της κυβέρνησης, ενώ την κατηγόρησε ότι δεν έχει σχέδιο και δεν έχει διαπραγματευτεί ούτε τον χρόνο ούτε την αλληλεγγύη και τα μέτρα που απαιτούνται για να βγάλει η Ελλάδα το κεφάλι της από το νερό

Για αστοχίες και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης μίλησε και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, ενώ σημείωσε ότι το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ επιβαρύνει τους μισθωτές.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/230031/meletodai-oi-epiptoseis-tou-neou-misthologiou-stis-sudaxeis/

Άμεσος ο κίνδυνος αφαίρεσης της αναγνώρισης WADA για το εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ


Προς τον Υπουργό : Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π.Γερουλάνο

Θέμα:” Άμεσος ο κίνδυνος αφαίρεσης της αναγνώρισης WADA για το εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ”

Με την από 24.5.2011 επιστολή της η WADA, αναγγέλλει την αφαίρεση της αναγνώρισης WADA από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ.
Επισημαίνεται σε αυτή, η ανάγκη συμμόρφωσης του ΕΣΚΑΝ στον Ν.3516/2006 -κώδικα της WADA.
Επειδή, ήδη σας έχει γνωστοποιήσει με έγγραφά του από τον Ιούνιο, ο Διευθυντής του εργαστηρίου, ότι εξαιτίας της απουσίας ενεργειών, υπάρχει ο κίνδυνος να αφαιρεθεί άμεσα η αναγνώριση WADA του εργαστηρίου, λόγω της μη συμμόρφωσης του ΕΣΚΑΝ στη παροχή των αιτούμενων πληροφοριών και λόγω της έλλειψης των υποχρεωτικών από τον Κώδικα WADA εγγυήσεων στη καθημερινή λειτουργία του Εργαστηρίου.
Επειδή το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ όπως γνωρίζετε,είναι ένα από τα 32 παγκοσμίως αναγνωρισμένα από την WADA εργαστήρια που αναλύει δείγματα αθλητών και αλόγων ιπποδρόμου και που κατά το 2011 το 75% των δειγμάτων προέρχονταν από το εξωτερικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Έχετε τη πρόθεση να εξασφαλίσετε τις προϋποθέσεις εκείνες που είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του εργαστηρίου και αν, ναι πότε σκοπεύετε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, μιας και τα χρονικά περιθώρια έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η ερωτώσα Βουλευτής
______________
Σοφία Σακοράφα

http://www.sakorafa.gr/pages/page.php?pge=375&lng=1

Να κάνει την υπέρβαση…

Τη Γαλλία θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 18:00 (ΕΤ-1) η Ελλάδα, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας


Η «επίσημη αγαπημένη», όπως τόνισε και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Ζούρος, είχε κάνει ως τώρα στο τουρνουά αρκετές υπερβάσεις και θα κληθεί να κάνει ακόμα μία, για να φτάσει στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης και να προκριθεί στο προολυμπιακό τουρνουά.

Η Γαλλία είναι προφανές ότι επέλεξε να αγωνιστεί σε αυτή τη φάση με την Ελλάδα, αφού έχασε, χωρίς να προβάλει αντίσταση, από την Ισπανία. Οι «τρικολόρ» αναζητούν ρεβάνς από την Εθνική μας ομάδα, μετά την ήττα που γνώρισαν το 2005 στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου, και έχουν τον ρόλο του φαβορί.

Η Ελλάδα θα έχει δύσκολο έργο και ακόμα και με ήττα δεν… χάνεται, καθώς θα έχει άλλη μία ευκαιρία για να πλασαριστεί στην 6αδα και να πάρει το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά, που είναι και ο βασικός στόχος.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=379438&cid=10

Ο Δήμος Αλμωπίας βοηθάει με πράξεις τα αδέσποτα

Με ανοιχτή επιστολή προς όλα τα Μ.Μ.Ε., ο Δήμος Αλμωπίας φαίνεται ότι τελικά είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο τους δράστες, οι οποίοι δηλητηριάζουν αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η οποία έχει εκδοθεί σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αριδαίας Πέλλας «Η Ελπίδα», προειδοποιεί ότι «θα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, για να σταματήσουν αυτά τα κρούσματα δηλητηριάσεων και εγκατάλειψης, που, δυστυχώς, έχουν πολλαπλασιασθεί επικίνδυνα».

Αυτή είναι μία πραγματικά πολύ ευχάριστη εξέλιξη στη συνεργασία ανάμεσα στη δημοτική αρχή και στους φιλόζωους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε η επικοινωνία που θα έπρεπε. Φαίνεται πως οι πιέσεις των μελών του φιλοζωικού συλλόγου, σε συνάρτηση με την καλή θέληση των Αρχών, συντέλεσαν σε αυτή την εξέλιξη, η οποία ελπίζουμε πως θα έχει συνέχεια και σε πρακτικό επίπεδο.



περισσότερα στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=379437&cid=17

Η μεγάλη έκπληξη ...Η ΠΓΔΜ πέταξε έξω τη Λιθουανία και παίζει με την Ισπανία

Η ΠΓΔΜ, η οποία στο ξεκίνημα της διοργάνωσης έδειχνε η πιο αδύναμη του ελληνικού ομίλου, έκανε τη μεγάλη έπληξη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2011, αφήνοντας παράλληλα εκτός νυμφώνος την «οικοδέσποινα» Λιθουανία με 67-65. Έτσι, η ΠΓΔΜ θα είναι η αντίπαλος της Ισπανίας στον δρόμο για τον τελικό, ενώ οι Λιθουανοί θα συνεχίσουν στους αγώνες για τις θέσεις 5-8, όπου θα αντιμετωπίσουν την Σλοβενία στο δρόμο για την κατάκτηση μία θέσης (5-6) που οδηγεί στο Προολυμπιακό. 


Πρώτος σκόρερ των νικητών στον προημιτελικό ο «συνήθης-ύποπτος», Μπο ΜακΚάλεμπ, ο οποίος δεν εγκατέλειψε σε κανέναν σημείο τις προσπάθειες ανατροπής και το σφύριγμα της λήξης τον βρήκε στους 23 πόντους. «Ηρωας» της ΠΓΔΜ ο Βλάντο Ιλιέφσκι με το «σωτήριο» τρίποντο στα 11'' πριν τη λήξη (66-65) και τη μία ελεύθερη βολή στη συνέχεια, με την οποία «σφράγισε» την υπέρβαση της ομάδας του και χάρισε στη χώρα μία ιστορική πρόκριση. 

Από τη Λιθουανία ξεχώρισε ο Γιαβτόκας (13π.) και ο Σονγκάιλα (12π.), με τον τελευταίο να πιστώνεται τον τίτλο του «μοιραίου», καθώς πριν το τρίποντο του Ιλιέφσκι είχε χρεωθεί λάθος πάσα και έδωσε συνέχεια στο όνειρο της ΠΓΔΜ...

Η ασφυκτική άμυνα της ΠΓΔΜ και ο «εγκλωβισμός» των επιθετικών ατού της Λιθουανίας δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους μουδιασμένους οικοδεσπότες να εξασφαλίσουν μία διαφορά ασφαλείας. Οι παίκτες του Κεμζούρα, πάντως, με καλή κυκλοφορία της μπάλας (12ασ.) και ευστοχία από την περιφέρεια, είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά τα πολλά λάθη (14) και οι 21 (!) φορές που οι διαιτητές έστειλαν την ΠΓΔΜ στη γραμμή των βολών, εν αντιθέσει με τις μόλις 8 των Λιθουανών, δεν άφηναν περιθώρια για κάτι καλό...




http://sports.in.gr/basketball/

Μπεγλίτης: Εκλογές ίσον πολιτικό χάος


Εθνική καταστροφή χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στη ΝΕΤ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ε.Ε που σπρώχνουν τις αδύναμες χώρες του νότου στην έξοδο
Διευκρίνισε μάλιστα ότι το πρόβλημα είναι δομικό και στρατηγικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης γι' αυτό και δεν μπορεί να αντέξει την πίεση των αγορών. «Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν τις στρατηγικές τους επιλογές στα μέλη της Ε.Ε.», είπε. Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών τόνισε ότι αν προχωρήσουμε σε αυτές θα οδηγηθούμε σε πολιτικό χάος και όποιος μιλά για εκλογές σήμερα απευθύνει έναν ανεύθυνο πολιτικό λόγο.

Δείτε το video
Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι οι πολίτες «πρέπει να συνειδητοποιήσουν που βρισκόμαστε, βρισκόμαστε σε συνθήκες ακήρυκτου πολέμου. Εχθρός είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις που σπρώχνουν την Ευρώπη στην παρούσα κρίση. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να συνειδητοποιήσει τις τραγικές καταστάσεις που ζει η χώρα και να φύγει από τις εποχές των ψευδαισθήσεων».
Ο υπουργός αναφερόμενος στην αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, επισήμανε ότι «οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είναι από τη μήτρα του ΠΑΣΟΚ και αυτό πληρώνουμε τώρα. Πολλές φορές σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες όσον αφορά τη συμπεριφορά μας απέναντι σε ομοσπονδίες, όπως αυτή της ΔΕΗ».
Το μεγάλο λάθος των πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης είναι ότι καλλιεργήσαμε μια κουλτούρα δικαιωμάτων χωρίς να υπενθυμίζουμε και τις υποχρεώσεις. Τώρα πρέπει να περάσουμε σε μια κοινωνία που αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της και να πάψουμε να είμαστε μια κοινωνία δικαιωμάτων.
Όσον αφορά στο μισθολόγιο, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι τόσα χρόνια είχαμε ένα μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων με πολλές ανισότητες. Με τη θέσπιση του ενιαίου δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει εξισορρόπηση.
Οι μισθοί των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνουν στο ειδικό μισθολόγιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θιγεί το πτητικό επίδομα.
Για τη θητεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι μελετώνται όλα τα δεδομένα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, ωστόσο -όπως είπε- όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη θα γίνουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις.
Ανέφερε ότι ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα, ενώ εξετάζεται και το καθεστώς των αναβολών. «Θα ξαναδούμε όλα τα κριτήρια ώστε να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Τα παιδιά θα σπουδάσουν αλλά θα τιμήσουν και την πατρίδα», διευκρίνισε.
Τέλος, επισήμανε ότι δεν μπορεί το ΥΠΕΘΑ να συμβάλει με συνεχή εξοπλιστικά προγράμματα στη βιωσιμότητα των αμυντικών βιομηχανιών, θα γίνει ανασυγκρότηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην κατεύθυνση της αποκρατικοποίησης.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM
http://www.ert.gr/index.php/eidiseis.html