Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Σπίτι από... τραπουλόχαρτα

ΔΕΙΤΕ: Για την ακρίβεια ουρανοξύστες από τράπουλα

Ο Brian Berg θεωρείται ως ο καλύτερος δημιουργός κατασκευών από φύλλα τράπουλας.

Η πρώτη φορά που έπιασε τράπουλα στα χέρια του ήταν στην ηλικία των 7 χρονών και έκτοτε μέχρι και σήμερα στην ηλικία των 37 χρονών ασχολείται με την τελειοποίηση των τεχνικών του και την κατασκευή ολοένα και μεγαλύτερων και πολυπλοκότερων κατασκευών.

Έχει κατακτήσει και καταρρίψει ο ίδιος το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness δεκάδες φορές. Κατά την διάρκεια της κατασκευής κάποιου έργου κανένα φύλο δεν τοποθετείται τυχαία, αλλά έχει πάντα ετοιμάσει ένα προσχέδιο για το που ακριβώς και σε ποια γωνία πρέπει να τοποθετήσει το κάθε τραπουλόχαρτο. Πέραν της μεγάλης εμπειρίας που έχει αποκτήσει με το πέρασμα του χρόνου, σημαντικό ρόλο στην γερή κατασκευή των «οικοδομημάτων» του διαδραματίζουν και οι σπουδές του πάνω στην αρχιτεκτονική στη αντίστοιχη σχολή του Harvard.

Τα έργα του είναι «μικρογραφίες» από πολλά γνωστά μνημεία από όλον τον κόσμο, καθώς και από τον κόσμο των παραμυθιών όπως το κάστρο της Σταχτοπούτας. Το μεγαλύτερο, μέχρι τώρα έργο του, είναι το ξενοδοχείο Macau Resort της Βενετίας, για το οποίο χρειάστηκε 4000 τράπουλες ή 219.000 τραπουλόχαρτα. Σημαντική σημείωση είναι ότι δεν χρησιμοποιεί τίποτα άλλο παρά μόνο τα φύλλα της τράπουλας, δηλαδή δεν υπάρχει κάποια κόλλα ή κάποιο άλλο είδος στήριξης.

Και αναρωτιέστε αν φοβάται μήπως φυσήξει κάποιο αεράκι και καταστραφούν οι δημιουργίες του, δεν ανησυχεί καθόλου. Όπως δηλώνει και ο ίδιος ότι ανεβαίνει κάποια στιγμή θα πέσει. Για αυτό μάλιστα ο ίδιος τα «καταστρέφει» χρησιμοποιώντας φυσητήρα φύλλων, γιατί με αυτόν μπορείς να εστιάσεις το που και με το πόση ένταση θα φυσήξεις.









http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου