Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών στο Ηράκλειο

Ηλεκτρονική ενημέρωση για πολεοδομικά θέματα

Προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης δημιούργησε ένα Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (Γ.Σ.Π. ή G.I.S.), αξιοποιώντας ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, με στόχο την ταχύτερη, ευκολότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη στην ενημέρωσή του για τα πολεοδομικά δεδομένα και τη συνεργασία του με την υπηρεσία, προχώρησε στη δημιουργία ενός δυναμικού συστήματος το οποίο διασφαλίζει την καλύτερη οργάνωση των δεδομένων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος, μηχανικός, δικηγόρος κ.τ.λ., αλλά και ο απλός πολίτης, θα μπορεί από το χώρο του, σε εργάσιμες και μη ώρες και ημέρες, να ενημερώνεται και να αντλεί υλικό μέσω του διαδικτύου για διάφορα πολεοδομικά θέματα. Π.χ. οι ισχύοντες όροι δόμησης, η πορεία των αιτήσεων οικοδομικών αδειών, η εξέλιξη των πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής, σε ένα ενιαίο χάρτη του Δήμου Ηρακλείου.

Δεδομένου ότι το έργο υλοποιήθηκε στο προηγούμενο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, περιλαμβάνει δεδομένα που περιορίζονται στα όρια του «Καποδιστριακού» Δήμου Ηρακλείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών (GIS) του Δήμου Ηρακλείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gis.heraklion.gr/ ή δια μέσου της ιστοσελίδας του Δήμου Ηρακλείου



http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου