Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αλλοδαπός ζητούσε να συλληφθεί και να απελαθεί!

Αναζήτησε στη χώρα μας μια καλύτερη ζωή, αλλά δεν τη βρήκε

«Είμαι παράνομος. Θέλω να με επιστρέψετε στη χώρα μου». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε ηλικιωμένο Αλβανό, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον αστυνομικών τμήματος του Ηρακλείου, οι οποίοι τον κοίταζαν έκπληκτοι. Στην αρχή οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι πρόκειται για κάποιον που δεν πήγαινε καλά στα μυαλά του. Πολύ γρήγορα όμως συνειδητοποίησαν ότι είχαν να κάνουν με έναν άνθρωπο πλήρως απογοητευμένο από τη ζωή που δεν είχε ούτε να φάει.

Ο ηλικιωμένος παρακαλούσε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν και να τον απελάσουν επειδή δεν είχε τα χρήματα να γυρίσει στην Αλβανία. Δεν είχε στην τσέπη του ούτε ευρώ για το εισιτήριο του λεωφορείου, πόσο μάλλον για το σύνολο των εξόδων του μέχρι την πατρίδα του. «Σας παρακαλώ, πιάστε με. Δεν έχω χαρτιά. Πρέπει να με συλλάβετε και να με γυρίσετε στην Αλβανία. Αυτό δεν προβλέπεται;» εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς που συνέχιζαν να τον κοιτούν αποσβολωμένοι.


Ο ηλικιωμένος ήρθε παράνομα στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες. Ήταν τόσο τραγική η κατάσταση στην πατρίδα του που πήρε την απόφαση να έρθει στην χώρα μας προκειμένου να αναζητήσει μεροκάματο. Πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσε ότι εδώ δεν είχε κανένα μέλλον και ενώ περιπλανήθηκε από δω και από 'κει, ζητώντας δουλειά δεν τα κατάφερε.


Οι πενιχρές οικονομίες του εξαντλήθηκαν με τον ίδιο να βρίσκεται στα πρόθυρα της ασιτίας. Κατάλαβε, όπως είπε, ότι ήταν προτιμότερο να γυρίσει στο χωριό του, στην Αλβανία, όπου εκεί τουλάχιστον είχε ένα σπίτι. Χρήματα όμως δεν είχε για να φύγει. Παρουσιάστηκε, λοιπόν,  σε τμήμα του νομού Ηρακλείου, ζητώντας να τον συλλάβουν εξηγώντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν.


Παρά τις εκκλήσεις του όμως, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να του περάσουν χειροπέδες. «Άμα θες τόσο πολύ να συλληφθείς, πήγαινε στο Αστυνομικό Μέγαρο» του είπαν και ο ίδιος αποχώρησε με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του.


Πηγή:
cretalive.gr

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου