Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Οικογιορτή στο Μαραθώνα

Διαρκεί έως την Πρωτομαγιά

Την ευκαιρία να συνδυάσουν την εκδρομή με την περιβαλλοντική ενημέρωση θα έχουν μικροί και μεγάλοι στην 1η Οικογιορτή Μαραθώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες έως και την Πρωτομαγιά στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο αλλά και στον ευρύτερο χώρο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά.

Μία γιορτή οπού η φύση έχει την τιμητική της έρχεται να υπογραμμίσει την σημασία της εναλλακτικής σκέψης και δυνητικά να προτείνει λύσεις μέσα από εργαστήρια, συζητήσεις, προβολές, ξεναγήσεις και πολλές άλλες εκδηλώσεις, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ο Μαραθώνας, γνωστός τόσο για την σύνδεση του ονόματός του με το άθλημα του Μαραθωνίου δρόμου όσο και για την ιστορική μάχη που δόθηκε 2500 χρόνια πριν ενάντια στον περσικό στρατό, παραδοσιακά υπήρξε αγροτική περιοχή. Η 1η Οικογιορτή μέσω του περιεχομένου της και του προγράμματος των εκδηλώσεων που τη συνοδεύουν στόχο έχει να δώσει έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός τόπου όπως ο Μαραθώνας και τις δυνατότητες ενίσχυσης της αυτάρκειας της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Στην πρώτη αυτή διοργάνωση θα συμμετάσχουν βιοκαλλιεργητές της περιοχής του Μαραθώνα αλλά και διοργανωτές σημαντικών εργαστηρίων από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως:

* Αρχιτεκτονική με πηλό 
* Κομποστοποίηση 
* Διαρκής Καλλιέργεια 
* Κεραμική
* Δημιουργία ζωγραφικής και τέχνης για παιδιά με…χώμα και εργαστήρια σαπουνιού, κεριού 
* Κατασκευές με καλάμι 
* Χρήσεις Βοτάνων 
* Εργαστήριο για την αυτοδιαχείριση της ενέργειας

Ανάμεσα σε άλλες δράσεις και εκδηλώσεις θα γίνουν επίσης ανοικτές συζητήσεις με βιοκαλλιεργητές και κοινό, ξεναγήσεις στο Εθνικό Πάρκο και την ευρύτερη περιοχή, ποδηλατικές διαδρομές, προβολές ταινιών, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα που θα ανακοινωθούν άμεσα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://marathonecofestival.wordpress.com).

Κάθε ημέρα τελειώνει με συζητήσεις, ζωντανή μουσική και δρώμενα…

Η είσοδος είναι δωρεάν. Ενδεικτικό ωράριο: 10:00-20:00
 
Συνδιοργάνωση:
- Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
- ΔΕΝΤΡΟ


http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου