Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ο Μέσι έσπασε το ρεκόρ του Πούσκας

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε με 6-3 τη Βαλένθια στο Μεστάγια, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στην βαθμολογία καθώς η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-0 την Οσασούνα.

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας, η Ρεάλ έδειξε ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα καθώς συνέτριψε στο ίδιο γήπεδο τη Βαλένθια με 6-3. Οι μαδριλένοι προηγήθηκαν σαν σε προπόνηση με 5-0 καθώς η αμυντική γραμμή των νυχτερίδων παρέπαιε. Στο 23' ο Μπενζεμά έκανε το 1-0 μετά από τραγική έξοδο του τερματοφύλακα. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 31' έκανε το 2-0 σκοράροντας μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του και ο Κακά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 39'.

Τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός πέτυχε το 4ο γκολ για τους φιλοξενούμενους σε φάση καρμπόν με την προηγούμενη, για να συμπληρώσει το χατ-τρικ του στο 53' για το 0-5. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο στο 60' πέτυχε το γκολ της τιμής για τις "νυχτερίδες", ενώ στο 62' ο Κακά σκόραρε για 2η φορά κάνοντας το 1-6. Το δεύτερο γκολ του Κακά ήταν καταπληκτικό, ενώ γενικά ο Βραζιλιάνος έκανε σπουδαία εμφάνιση, έχοντας εκτός από τα 2 γκολ και δύο ασίστ. Ο Βραζιλιάνος, Ζόνας, μείωσε ξανά για την Βαλένθια στο 80' σε 6-2 ενώ το τελικό 6-3 έκανε ο Χόρντι Άλμπα στο 85'.

Η Μπαρτσελόνα πάντως διατήρησε την διαφορά των οχτώ βαθμών από τους Μαδριλένους καθώς νίκησε επίσης την Οσασούνα στο Καμπ Νου με 2-0. Ο Νταβίντ Βίγια έφτασε τα 18 γκολ ανοίγοντας το σκορ στο 23' από πάσα του Ίμπραχιμ Άφελάι, ενώ στο 87' ο Λιονέλ Μέσι διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με το 31ο του τέρμα στο πρωτάθλημα, μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Αλβες. Το τέρμα αυτό είναι το 50ο που πετυχαίνει ο Μέσι στην σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης ισπανικής ομάδας που πετυχαίνει 50 γκολ σε μία σεζόν, ξεπερνώντας κατά ένα τέρμα την ιστορική επίδοση που κατείχε ο αείμνηστος Φέρεντς Πούσκας με τη Ρεάλ Μαδρίτης την περίοδο 1959-60.


http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου