Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ. Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού την Πρωτομαγιά

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού την προσεχή Κυριακή, 1η Μαΐου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Την ίδια ημέρα, το Μετρό θα τερματίζει στο σταθμό της Πλακεντίας, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο ανήκει στον ΟΣΕ.


Παράλληλα, δεκάδες δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού ακυρώνονται στις 30 Απριλίου και τις 2 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Απριλίου, προηγούμενη ημέρα της απεργίας, ακυρώνονται 20 δρομολόγια σε όλο το δίκτυο του Οργανισμού
Την επομένη της απεργίας, 2 Μαΐου, αναστέλλεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 611 στη διαδρομή Δίκαια - Αλεξανδρούπολη.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) σημειώνει ότι συμμετέχει στην απεργία αντιδρώντας στη συρρίκνωση του σιδηροδρόμου, στην περικοπή δρομολογίων και στην κατάργηση αμιγώς σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο ξεπούλημα, όπως αναφέρει, που ετοιμάζουν, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού πρώτα εντέχνως την έχουν πλήρως απαξιώσει.

Παράλληλα, ζητάει να εφαρμοστούν οι στοιχειώδεις βασικές αρχές στους Κανονισμούς Εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου και τα οργανογράμματα που θα διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, τη λειτουργικότητα και πάνω από όλα την ασφάλεια του σιδηροδρόμου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου